Madeira - doporučení Trail Guida

36 nepřečtených
  • rob0to

    Ahoj, chystám se v květnu na Madeiru a rád bych se zeptal jestli by někdo neměl zkušenost a mohl tak doporučit nějakého Guida na tamější ježdění (enduro). Jezdit budu sám takže ideálně někoho kdo dělá skupinové vyjížďky. Jelikož ještě nemám ubytování tak ideálně s možností aby mě nabrali na svozu.

    Při Googlení jsem našel například toto:

    http://www.madeiramtb.com/guided-tours

    Ale recenze neznám, takže uvítám nějaké osobní doporučení a zkušenost.

    Díky moc za každou radu, snad se případné odpovědi budou hodit i dalším.

    0 0
    • stenli  

      No nevím. Na Madeiře těch MTB agentur asi moc nebude. Je to velmi velmi hornatý a nádherný ostrov. Ale na pěší turistiku kolem levád. S kolem se nedá na nejkrásnější cesty a místa. Každá část ostrova úplně jiná. Skoro každá cesta 20–30 st. stoupání, snad jen s enduro ebajkem.

      Za 12 dní pobytu jsem neviděl ani jedno kolo ani vhodný trail. Každý kopec je tak 2–3× strmější než u nás. Snad místní mají svoje traily. Ale jen pokud tě vždy vyvezou nahoru, šlapat bys to nechtěl.

      Pokud jsi na Madeiře ještě nebyl, vřele doporučuji pěšky a MTB vzít jinam, třeba Slovinsko.

      Ty tvoje stránky ve mne moc důvěry nebudí.

      0 3
      • stenli  

        V květnu bývá Madeira navíc plná turistů. Je to tam nejkrásnější období, samá slavnost. Kvete a voní úplně celý ostrov. Tak s ubytkem moc neotálej.

        0 0
      • lazza  

        Je to prave naopak: Madeira je bajkovej raj. Agentury te casto prevazej z hrebene na hreben – za svy by to bylo ponekud narocny. A traily jsou tam taky docela dost vydatny ;)

        0 0
        • stenli  

          A proč tedy sem nedáš tipy na nějaké dobré agentury ? ;)

          0 0
      • novas752  

        Ono se možná stačí podívat na Trailforks na ty žádný a neexistující traily. ;-)

        Mimochodem je tam i pár místních agentur.

        0 0
        • stenli  

          A kde jsem psal, že na Madeiře žádný traily nejsou a neexistují ? ;-)

          0 0
      • McBlacky  

        Je tam i bikepark ofiko

        0 0
      • rasto  

        jsem na tom jako stenli, nikdy by mě nenapadlo, že se dá na Madeiře bikovat. já tedy jezdím už z 99% na žiletce, pravda. ani tu bych tam nechtěl tahat – špatně odbočím a byl bych o krutých 300 výškových jin­de.

        0 0
        • AussigBiker  

          Jezdi se tam i EWS. Jinak asi v takovejch horach idealne s guidem, nebo se muze stat co pises, pak se budes tejden vracet do hotelu :)

          0 0
        • McBlacky  

          Na silnici tam nejezdi nikdo. Kopce vsude a sklony pres 15%. Vyjizdka s parametry 20km/1000m fakt uz neni zabava ;)

          0 0
          • ms82  

            Zvazoval jsem Madeiru. Ale musel bych vymenit kazetu. 36/28 by nestacilo ani s mou musi vahou, anebo bych toho moc nenajezdil.

            0 0
            • McBlacky  

              Kamarad co jezdi tak 6–7t rocne si tam pujcil silnici s 34/30 a po hodine to vzdal, chtel dojet na nejakou nahorni plosinu kde by to snad trochu slo, ale ty stojky ke 20% proste odmitnul na dovoleny akceptovat. Pak sel prave radsi do bikeparku s guidem na odpolko.

              0 0
              • ms82  

                Jo, byl tam kamos, co na delsi kopec zajede stejne watty jako ja a na kratsim me smazne. Mel cyklokrosku s prevody 1:1 a rikal, ze ho tam jezdeni nebavilo, protoze to bylo fakt tezke. Na poslednim vyletu jsem taky zjistil, ze mit v okoli moznost rovinate vyjizdky je zasadni, ackoliv preferuji kopce. Kazdy den nejsou nohy na blbnuti.

                0 0
          • Feďa  

            Na jeden den jsem si silničku půjčil – 100 km, převýšení 4885 m. Lepší by to bylo jet na horským kole.

            Na HC segmentu je KOM s průměrem 14,4 km/h. Já mám polovic;-)

            2 0
            • ms82  

              Ten KOM ma ten kamos, co jsem psal vyse, ze tam nechtel jezdit :D

              0 0
      • honzarb  

        To ses trosku mimo ;) Je to trailovej raj a jezdi se tam na kola cim dal tim vic.

        0 0
    • Lukas222  

      https://freeridemadeira.com/…/bike-tours/

      To sou ty typci co stavej a udrzujou traily a poradaj zavody.

      1 0
    • chomejs  

      Největší agentura je Freeride Madeira (https://freeridemadeira.com/) jak už tu psal Lukáš nade mnou. Naplánují celou dovolenou, nebo lze využívat jenom na shuttle.

      Pokud jde o ježdění a zkušenosti, aktuální report z tohoto roku na https://dolekop.com/…ed-atlantiku Je tam i kontakt na autora, takže bych zkusil s dotazy i jeho. Ohledně ježdění koukni na videa Vojty Bláhy ze závodu Trans Madeira. Nové video bude mít i Trail Hunter.

      A jinak klasické Bike forum, kdy někteří uživatelé komentují, ačkoliv ví totální hovn0. Madeira je na enduro ježdění jedna z nejlepších lokalit v „Evropě“. Super ježdění máš zaručeno, přeji, ať to vyjde. Sám jsem byl „jenom“ pěšky a je to nádherný ostrov.

      1 0
      • stenli  

        Klasické dnešní Bike forum. Někdo napíše svůj názor. Ne absolutní pravdu, ale svůj subjektivní názor. Že nebyl 100% vypovidající? A ty píšeš vždy 100% neotřesitelná moudra?

        Nikde jsem nepsal, že tam traily nejsou, jen že se tam jezdí primárně za nejkrásnějšími místy za turistikou.

        Normální je, že si tazatel udělá svůj názor ze všech komentů, třeba i některých méně přesných.

        To jedné velké hovn0 vypadlo z tebe s tvým odsouzením člověka, kterého neznáš.

        Který jen napsal svůj subjektivní názor, který jestě zkreslíš.

        Místo starého dobrého BF s radami je tady místo, kde mají někteří zapotřebí předvádět své ego a zesmešňovat druhé.

        0 3
        • McBlacky  

          Je tady nekolik tisic uzivatelu a nekolik desitek dementu, kteri jsou ale nejvic videt.

          Stejne jako na socialnich sitich.

          2 0
          • Simpi  

            obecnej problém internetu je ten, že lidi co nic nevědí, maj stejně pocit, že musej prezentovat svuj názor, ať už jakkoliv špatnej :(

            2 0
        • lazza  

          Hele neber to zle, ale on se na tvuj subjektivni nazor zakladatel neptal: zajimalo ho jezdeni na Madeire a zkusenosti s agenturama. Pokud ani s jednim nemam zkusenosti ci o tom dokonce vubec nic nevim, tak proste neprispivam. Tvy komenty tak nejsou “mene presny”, jak si poznamenal, ale uplne mimo.

          Nikdo te tu nenapada, nezesmesnuje, proste ti jen bylo dano najevo, ze se vyjadrujes k necemu, o cem nemas paru. Uznavam, ze to slo ze strany Chomejse napsat jemneji. Ale takhle ublizene na to snad reagovat neni treba, ne?

          7 0
          • stenli  

            Hele, vážím si tvého slušného komentu, s většinou souhlasím.

            V každé komunitě by nicméně měly být na prvním místě slušnost a respekt k druhým. I když jsme jen online. A to tady před 10–15 lety bylo. Získal jsem tady mnoho informací, většina zkušených členů ochotně vysvětlila a neměla potřebu druhého urážet. Je mi smutno z dnešní úrovně BF. Vím, že to je pouze křičící menšina, bohužel ta dává dnešní tvář celému fóru.

            Prostá ochota nezištně pomoci druhým bajkerům byla nahrazena touhou prezentovat hlavně své ego, o kolik toho vím více než jiný.

            0 1
            • theedge  

              Skysel hsi treba o zavode Trans Madeira? Staci otevrit Youtube.

              Akorat jsi to tady zaplevelil o tematu o ktery vis uplne kulovy. A to ze jsi tam byl na tom nic nemeni. Meles tu uplny nesmysly a kdyz ti to nekdo napise tak tech kdydu sem vysypes 2× tolik. Neuveritelny.

              0 0
              • stenli  

                A slyšel jsi ty někdy o základech slušnosti? Arogance a prezentace tvého přebujelého ega. Neuvěřitelné

                0 2
                • skaj  

                  Pridam se – o zakladech slusnosti jsem slysel dost, jen pro jistotu. Ale to nemeni nic na faktu, ze jsi reagoval do diskuze, ke ktere evidentne nemas co rict. A misto toho abys chybu uznal, tak tady kopes kolem sebe jako male decko…

                  Hodne informaci pred lety si ziskal, protoze lide psali k veci a tam, kde se citili silni v kramflecich prispet. Ty pises do diskuze k tematu, o kterem nic nevis. Chapu, ze tobe tak neprijde, ale je fakt uplne mimo. To je jak poradit typkovi, co chce seridit prehazku jak odvzdusnit brzdy (jen abys pochopil, proc ti tady lide pisou) Tak uz se s tim smir. A popravde, pred 15 lety tady by si mozna dostal jeste mnohem vetsi „cocku“ za prispevek uplne mimo misu. Jen si nebyl takovy „cita“. Moc dobre si to tady pamatuji, pamet klame, jo holt trava byla driv zelenejsi.

                  1 0
        • chomejs  

          Nechci zabředávat do nesmyslné diskuze, tak jen krátce.

          Myslím, že zakladateli vlákna jsem pomohl více faktickými informacemi než ty se svými „názory“, které jsou prostě mimo. Jsem přesvědčen, že tvůj příspěvek zakladateli nikterak nepomohl.

          Vůbec tě nijak neodsuzuji. Jen to, co jsi napsal, je mimo, o tématu evidentně moc nevíš a tudíž si přispěl jen mylnými domněnkami. Proto jsem napsal jen ve zkratce, že nechápu, proč se tu vyjadřují lidé, co o tématu ví hovn0. Neberu to jako odsouzení tebe, ale jako pouhý fakt.

          A ano, než se vůbec odhodlám něco napsat kdekoliv, přemýšlím nad tím, jestli to má vůbec nějakou informační hodnotu a jestli to není blbost. Proto se omlouvám zakladateli vlákna a nebudu to tu dále plevelit.

          0 0
    • strtom  

      Byl jsem tam o prázdninách na turistiku. Bike tam bylo k potkani dost. Teda viděl jsem je jenom u cest jak je vysazuje shutle a pak zmizeli někde v křoví, kde se s normálním a pěšákem nepotkají.

      0 0
      • rob0to  

        DIky za tip ale Madeiran se zamereruje na kompletni zajezdy vcetne ubytovani, stravy, etc. a nechava si to samozrejme adekvatne zaplatit. Ja hledam pouze solidniho pruvodce a shutlle, coz si myslim ze se uz povedlo. Povazuji muj dotaz za vyreseny, verim ze si ted z nabidky uz bez problemu vyberu a domluvim se s nimi, snad se to bude hodit i nekomu dalsimu.

        0 0
        • embi  

          pak ten trip tady zrecenzuj

          0 0
          • rob0to  

            Pokusim se, spis si vetsinou natacim sestrih z kamery a dronu a to mi pro moje vypraveni staci. Nicmene pokud by se nekdo chtel pridat tak letim 19–26.5.2022, letenka byla za cca za 9K. Ubytovani za babku, jede nas vic ale jen ja s bikem. Neni problem se domluvit a vzit dalsiho partaka. Kdyztak PM.

            0 0
        • honzarb  

          Super, pak sem hod tipy, diky.

          0 0
    • Melvin  

      Zrovna na mě vyskočilo na youtube video Trail Huntera, tak to sem hodím. Madeira na kole: Týden v bajkerské extázi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.