Má smysl tlumič s expanzkou?

4 nepřečtené
  • Pestario

    Ahoj,potreboval bych poradit.Ma smysl na kupovat tlumic s expanzkou na enduro a traily.A mohl by mi prosim nekdo vysvetlit vyhody nebo nevyhody,nebo jeji funkci.V tomto jsem laik ale rozumim tomu jak si tlumic nastavit jde mi jen o to jestli si v necem pomuzu.Dekuji

    0 0
    • novas752  

      Ano smysl to má.

      Ona ta expanzka není nic zázarčného, uvnitř je schovaný plovoucí píst oddělující tlumící olej od malé vysokotlaké vzduchové komůrky, která ten olej drží natlakovaný a kompenzuje vytlačený objem oleje když jde tlumič do zdvihu. To musí být v každém tlumiči, u tlumičů bez piggybacku – té „expanzky“ je tenhle mechanismus schovaný na konci hlavní pístnice.

      Výhoda těch větších tlumičů spočívá ve výrazně větším objemu tlumícího oleje (tzn nezahřívá se tolik v dlouhých sjezdech) a celkově větším prostoru pro zabudování větších/propra­covanějších ventilů řídících odskok a kompresi = větší možnosti nastavení, lepší funkce.

      1 0
    • Pestario  

      Diky,nakonec se problem vyresil sam.Je jen jeden tlumic kterej se mi i s exp. a v rozmeru co potrebuju vleze do ramu a to je DPX2 a ten je nad muj limit.Dal jsem tam FOX Evo perfomance a super.Na muj styl jizdy to bude akorat.Diky za reakce.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.