Lupání výpletu u předního kola

15 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Ahoj, včera ke konci vyjížďky a dnes po celou vyjížďku mi začalo lupat přední kolo – výplet. Především když prudce zatočím nebo zatáčím zprava doleva rychle po sobě. Občas i když jen vedu kolo. Stačí dotáhnout výplet o 1/4 otáčky a zkusit co to udělá nebo to může být vážnější? Trochu se bojím, aby to v rychlosti nějak neruplo.

    Díky za tipy a rady.

    0 0
    • KubaBajk  

      Zkontroluj napětí výpletu, popř. dotáhni, docentruj.

      Zkontroluj křížení drátů. Dráty se můžou časem jeden do druhého v místě křížení zdeformovat, jakoby „vtlačit“.

      0 0
    • Jakobo  

      Zkus rukou, zda neni vyplet uplne povoleny – asi ne. Pokud je to skutecne od predniho kola, tak to mohou byt treba kalisky, napsane je tu o nich dost, hlavne v souvislosti s rafky Remerx. Nechat tak a jezdit, casem to mozna prestane.

      0 0
    • Mig_all  

      zakapni kazdy nipl olejičkem, me to lupalo tam ale bacha aby si si nezamastil brzdne plochy rafků…

      0 0
    • rudla pudla  

      ahojky. je to povoleným výpletem. dotáhni všechny dráty centrovacím klíčem, který stojí asi cca 40 kč (motýlek) o jednu otáčku pokud pujde otáčka zlehka (hodně povolený drát) a o půl otáčky pokud půjde ztuha (utažený drát) a neboj se, že uděláš osmu (pravděpodobně se to stane). Až to uděláš dokonce zkontroluj podle brzd véček nebo pokavad máš kotouče podle jiného bodu a v místě kde je nerovnost směrem doprava utáhni (vždy jen utahuj né povoluj) drát, který přitahuje ráfek na druhou stranu to znamená doleva a pokavad je nerovnost veliká, tak klidně utáhni tři dráty směrem do leva (je to prostě každý druhý) a bude vycentrováno. Všechny dráty před centrováním utáhni do doby než půjdou z tuha a vem všechny dráty. dnes jsem to dělal i na svém kole

      0 0
      • Smazaný účet  

        Děkuju!

        0 0
        • Vilém  

          …no a az to bude skakat na vsechny strany, tak se stav do servisu:)

          0 0
      • André Vebr  

        Pokud má toto epicko lyrické dílo pojednávat o centrování, tak pánbůh s námi všemi!

        0 0
        • rudla pudla  

          dej lepší návod. já si dělám výplety kopmlet sám. dělal jsem jich dost 36 i 32 drátů. vycentroval jsem perfektně a jezdím s krásně vycentrovanými koly. čekám na tvůj lepší návod na centrování bez spešl prostředků. můj mám vyskoušený a funguje a jelikož to umím, klído se s tebou vsadím a udělám výplet na tvém kole s centrovacím klíčem a šroubovákem. aspoñ si vydělám. na tvůj požadavek z meilu rudolf.wurdinger@seznam.cz pošlu foto mého kelyse, kde jsem přeplétal obyč. náboje deore na náboje shimano alivio na uchycení kotouče 6 děr kotouče. bezchybně provedeno a bez osmy. chce si to jen pohrát a já to umím.

          0 0
      • JSt  

        dobre on. :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.