Ložiska do FSA BB-7000 - V-Drive Mega Exo

22 nepřečtených
  • Krakora

    Začíná mi loupat ve středu FSA BB-7000 – V-Drive Mega Exo, tak uvažuji, že dojedu sezónu a přes zimu vyměním ložiska. Zkoušel jste to někdo, jestli je to reálné, nebo mám koupit nový střed? Případně jaké jsou rozměry ložisek v tomto středu. Díky za rady!

    0 0
    • Daf  

      Jde to uplne v pohode. Dokonce snaz nez u Shimana, nebot tam presne pasuje to standardni sirsi provedeni lozisek. U Shimana se to muselo trochu tunit, ale tady to je v pohode bez problemu. Budou tam pasovat stejny jako do Shimana a typ najdes v historii.

      0 0
    • Krakora  

      Když to shrnu, tak ložiska by měly mít rozměr d=25; D=37; b=7 (rozměr je 6, ale sehnat se da jen 7)

      Dobrý návod je zde: http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…, s tím, že je asi lepší misku nahřát před vyndáním/nasazením ložiska. Samozřejmě se před tím musí vyndat plastová krytka.

      Ložiska SKF: http://www.skf.com/…leViewer.jsp?…

      nebo zkusit: http://www.enduroforkseals.com/id101.html; http://www.enduroforkseals.com/id182.html

      Tak tohle jsem dal s přispěním účástníků tohoto fóra dohromady. Ještě odkazy na vlákna z kterých jsem čerpal: http://www.bike-forum.cz/…6/forum.htmlhttp://www.bike-forum.cz/…//forum.html

      Díky všem!

       
      0 0
      • picipaja  

        FSA v tomto středu používá ložisko 24377–2RS01 čili d=24 D=37 b=7,protože osa kliky se opírá rovnou o ložisko(na rozdíl od shimana)…a to se normálně jen tak nesežene (ty endura v odkazu jsou v pohodě-jsou d=24)

        d=25 u shimana počítá s tou jejich krytkou(která je ještě mezi osou a ložiskem),proto je větší=když použiješ d=25 a nedáš tam nějakou krytku/mezikus ala shimano,tak ti v tom středu bude osa vaklat,protože je 24mm.

        Třeba to někomu ještě pomůže… (já to teď řeším u středu Hope(ložisko je v háji),to je taky d=24 a chci tam dát tyhle z

        FSA BB-7000 (leží mi zánovní v šuplíku).

        0 0
        • jecnak  

          Tyhle kity pro Trek funguji bez problemu do HTII misek a klik. Vyzkouseno. Misto originalnich plastovych vlozek se pouzije kryci gufero, ktere je v dodavce a normalne se pouzije pro nektere ramy (v baleni jsou dva pary – vetsi a mensi) – na obrazku je to to cervene tesneni. Kdyz si vzpomenu, tak to vecer vyfotim.

          Pak se daji koupit i samotna loziska. Kupuji MR2437–2RS od vyrobce Fushi Bearing, coz je primo vyrobce a ne preprodavac. Viz https://www.ebay.com/…fushibearing?…

          0 0
          • Maka123  

            Zeptám se čím vyrazit ložisko z rámu (Trek)? Bude tohle fungovat? http://www.bbbparts.cz/…-cupout.html

            0 0
            • jecnak  

              Fungovat to bude, ale mlatit ven lozisko z karbonu nevidim jako bezpecne pro ram. Navic obcas chci lozisko vytahnout aniz bych ho znicil. Pouzivam toto https://www.koloshop.cz/…it-BB90.html s velkou spokojenosti.

              0 0
              • 01carbon  

                Jestli jsem dobře pochopil fci toho unior „stahováku“ tak při vylisovávání se ložisko ven vytahuje za vnitřní kroužek. Jestli ano tak už bych to ložisko znovu nepoužíval, protože budou v kroužcích kuličky obtisknuté. Pokud k tomu není nějaký zvláštní důvod – nemam nové, musím dojet..

                0 0
                • jecnak  

                  Ono to neni az tak dramaticke. Vim, ze by se takto tahat ven nemelo, ale nekolikrat jsem loziska vyndaval a lisoval zpet a najezdilo vzdy jeste nekolik tisic, nez skonalo pod proudem wapky.

                  0 0
          • vysmátej bajker  

            a to krycí těsnění se dá koupit samostatně? Potřeboval bych ty větší,případně mám na výměnu ty menší nové.

            0 0
          • jecnak  

            Takhle to vypada. Koukal jsem, ze tesneni nedoleha dokonale. Uvidime, zda se to osvedci. Jinak zkusime o 0.2–0.3mm prohloubit misku.

            0 0
    • Maka123  

      Opravdu to tím půjde vyndat? Stačí jenom ložiska, mám tam 37×25×7, ty plastové krytky půjdou použít zpět? Nebo koupit 37×24×7?Díky.

      0 0
      • jecnak  

        Na jakém kole?

        0 0
        • Maka123  

          Trek domane sl

          0 0
          • jecnak  

            To mi tedy prosim vyfot, co tam presne mas. Idealne se sundanou levou klikou. Mel jsem plastove krytky na Boonovi, ale loziska byla i tak 37×24×7, jen mela zvenci drobnou hranku se zapichem, kam se ta krytka mohla nacvaknout.

            0 0
    • Maka123  

      Teď jsem to dělal, ale nevyfotil. Byl tam pěkný bordel, tak jsem je vymyl a dal novou vazelínu. Ale i tak budou potřeba časem nové. Opravdu tam mám ložiska s dírou 25mm a je tam taková plastová krytka, ne na ložisku, která je přes i do ložiska – taková redukce. Zkusím pohledat na netu.

      0 0
        • jecnak  

          Zajimave. Tak to mas o to snazsi. Kup 6805–2RS klidne za par desetikorun cinske a napln je vazelinou, co se vejde.

          0 0
          • Maka123  

            Koukal jsem na YouTube, oni ty ložiska opravdu vytloukají ven tím přípravkem, nebo koupit ten stahovák? Jak to ložisko drží v rámu? U nás na vesnici je malý krámek s ložiskama a pán je náhodou má, jenom nevím jestli sehnat i ty plastové podložky.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.