Lock na Fox CTD po demontáži nefunguje

18 nepřečtených
  • Feďa

    Při demontáži vidlice Fox CTD jsem omylem sundal i krytku pro dálkový lockout včetně pružiny a vnitřní plastové misky. Po opětovné montáži nefunguje zamykání vidlice – dálkový zamykací mechanismus (páčka i kolečko) jsem tedy zprovoznil, ale vidlice se nezamkne.

    Nevím, jestli jsem to zpětně sestavil správně – ta vnitřní pružina má být v nějakém konkrétním otvoru té vnitřní misky, nebo je to jedno? Má být nějaké konkrétní předpětí té pružinky? Nějaká konkrétní poloha?

    0 0
    • figur  

      Nejdříve to vyzkoušej bez připojení lanka a třeba i bez pružiny. Prostě otáčením kolečka na korunce by ty CTD měly fungovat, jen tam nebude ta aretace (běžná u ovládání na korunce). Tak zjistíš polohy CTD a lanko zajišťuje jen ty polohy (podobně jako třeba smyk). Otvory skutečně nastavují předpětí vratné pružiny. Pozor na utažení červíku, který drží lanko – může prokluzovat. Chce si to chvíli s tím pohrát, hlavně montáž vzájemné polohy ty misky, pružiny a kolečka je trochu vopruz. Já to dal pryč a nahradil to ovládáním na korunce.

      0 0
    • novas752  

      Koukni na youtube na kanal Foxu, zrovna nedavno tam pridali video jak se to dela. Je to sice pro novejsi vidlice, ale princip je stejny – pruzinu je po nasroubovani do korunky nutne predepnout pomoci otoceni cernyho drzaku lanka jednou dokola ve spravnym smeru.

      0 0
      • jaradal  

        Nemáte někdo tip kde by se dala koupit náhradní pružina do toho lock mechanismu?

        Oficiálně není samostatně dostupná, tak pátrám jestli nejde koupit pružinu v nějaké speciálce na pružiny.

        Díky za pomoc.

        J.

        0 0
    • slavekRM  

      Ahoj, pořeboval bych pomoct. Jak přijdou poskládat díly zamykání vidlice Fox Float performance (ročník asi 2016) – viz foto. Je to pro kamaráda a vůbec nechápu na co je tam to ozubení a v jakém pořadí to přijde na sebe. Mám obdobnou vidlici, ale systém jednodušší. Prostě na to nemůžeme přijít.

      0 0
      • kejda  

        Ty ozubené kolečka vymezují výšku, z dálkového ovládání musíš dát pryč černý prstýnek. Tady máš nákres

        0 0
    • KrakenTom  

      Ahoj, sháním tuhle pružinku z lockoutu. Mohl by prosím někdo kdo tento lockout má mi tu pružinku poměřit. Díky

      0 0
      • KrakenTom  

        Tak nakonec jsem sehnal a dal tam pružinku s průměrem 2mm a délkou 8mm, a lockout funguje

        0 0
        • RapMan  

          měnil někdo lanko a bowden od této páčky k vidlici? Co jste tam dali?

          0 0
    • kope  

      Mám stejný problém v důsledku podobného chování. Podstata je samozřejmě mimo nastavení ovládání CTD z řídítek. Co je řešením?

      viz:tady

      0 0
    • kope  

      Mám pdobný problém. Zjistil jsem, že tyčka zakončená šestihranem, která „kouká“ z pravé nohy a normálně je na ní CTD kolečko, se dá vysunout a zasunout. Když je vysunutá, funguje všechno, jak má. Zasunutá – CTD je nefunkční. Dá se „posunout“ cartige (nebo co to tam je) vůči vnitřní noze? Mě se to celé stalo po výměně oleje ve vnějších nohách a to se musí všechno vyklepnout a tím se to (myslím) může posunout vzhůru.

      zopakuji otázku: Dá se olejová O/C v pravé noze posunout dolů? Případně jak?

      Děkuji za technocké reakce :-).

      0 0
    • kope  

      Musim to holt rozebrat a podívat se, protože já to mám obráceně – zasunuté je to ve správné úrovni a pak to nefunguje. Vysunuté je to cca 1 cm nad správnou úrovní (prakticky celé kolečko je nad okolím) a pak to funguje. Navíc mám jinou cartrige, protože to pod ovládacím kolečkem vypadá jinak. IMHO je z roku 2015 (určitě je na kole z roku 2015) a je to ctd evolution.

      0 0
    • kope  

      Takže je to stejný problém. Hledám machra s tigem…

      0 0
      • kope  

        Vyřešeno. Ventil jsem připevnil na trny a vidle je do rozpadnutí 100% funkční.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.