• Mikuláš Novotný

    Dobrý den, je mi 14 let a chtěl bych si koupit street trialové kolo, klidně bazarové, přibližně do 10 000. Jezdím zatím poze na MTB a chci zkusit něco nového, takže bych byl úplný začátečník.

    Budu rád za jakoukoliv radu nebo doporučení

    Děkuju

    0 0
    • FoggyGoggy  

      Já jsem si chtěl udělat street trialove kolo ze starýho dámského crmo rámu vlastně jsem ho i chvíli měl ale to mě nebavilo tak jsem z toho udělal dirtáka viz můj profil ještě na tom kole je napsaný „trial swallover“ i když už to je spíš „dirt swallover“ koukni na můj profil tímto způsobem by se dal udělá trialak do 2k aby jsi zjistil jestli tě to baví nebo ne .

      0 0
    • TommyP3  

      Zkus bazar. Čistý biketrial je třeba na dolekop.com nebo mtbiker.sk respektive jsou tam rámy za ca 2000 korun. Jinak nebal bych se dirtoveho rámu s pevnou vidli o velikosti 13 – 14". Dá se koupit za pár korun a nějaké základy se něm zajet dají. Je menší problém s přesunem po městě a není tak ostrý. Jen je potřeba dořešit geometrií a počítat že zadní náboje dost trpí. Trial to řeší volnobezkou v klikach. To je největší slabina u obyč kola, spolu s urvanou zadní patkou od kotouče ;-)

      0 0
      • Nimrod  

        shimano kdysi dělalo zadní nábu silent clutch, levná to alternativa skutečně kvalitním volnoběžkám. nevýhodou je značná hmotnost

        0 0
        • TommyP3  

          Tu jsem vozil, vydržela neskutečně. Ale limituje ji rafkova brzda a jestli vůbec půjde sehnat. Byla tuším pro stx. Dnes už to asi nebude tak hrozné. Trpěly hlavně praporky a to by myslím řešil nějaký naboj s ratchet systémem. Na rychloupinak by mohl být levný.

          0 0
          • Vilém  

            Mel jsem tu STX silent clutch predelanou na kotouc, bylo to strasne tezky, ale fungovala paradne.

            0 0
          • Nimrod  

            ratchet bude limitován zas počtem poloh, alespoň ty levný a starý…

            0 0
    • černápole  

      zeptám se blbě ale měl jsem dojem, že street, trial, potažmo dirt, jsou rozdílne discipliny a ta kola vypadají celkem odlišně, obzvláště u trialu..

      0 0
      • Tomas_82  

        Dojem máš správný:-)

        0 0
      • PENE  

        Tady jsou fotky pro porovnání.

        1. trial (má dvě brzdy, slouží ke zdolávání přírodních nebo umělých překážek, má většinou převod 1:1, může mít různé velikosti kol)
        2. street-trial (má dvě brzdy, sloučí k poskakování na překážkách ve městě, dělají se přitom triky, např. barspin, tailwhip apod., velikost kol 26")
        3. street/dirt (má dvě až nula brzd, slouží převážně na blbnutí ve skateparku/na dirtech, ale dá se s ním vyblbnout i ve městě, vetšinou má těžší převod, velikotst kol 26")

        Všechna kola mají úplně jinou geometrii.

        0 0
        • Vilém  

          U te dvojky to asi 26" kola nebudou.

          0 0
          • PENE  

            To nejsou, je to foto dětského street-trial kola, takže 20". Teď když jsem to kolo znovu hledal, tak jsem si všiml, že se dělají ty kola taky s koly 24" a 26", takže tam jsem se spletl.

            0 0
            • Vilém  

              U dvojky, na fotu, budou 24" kola.

              0 0
              • PENE  

                Asi jo. Ted jsem nasel, ze se delaji dokonce i s 22" kolama.

                0 0
            • benobiker  

              Street trialové se dělaj hlavně ve 24". 20" jsou dětské, pak je már modelů 26", ale jejich výběr je chabý, jsou to v podstatě jen dva modely – Inspired Hex a Czar Neuron.

              https://www.trialshop.pl/…trials-bikes

              0 0
              • Boyapunk  

                Ahoj,prosím o radu, kolo pro kluka 9,10 let 140 cm na ježdění po městě, teď jezdí na 16"dětském bmx kole pro malé děti 3–5let, skakani obrubníku, zvedání na zadní. Sehnal jsem v domění ,že mám hledat freestyle kolo a ne Street. Kolo je na rámu 34R cca 53cm dlouhá horní trubka, kola 20",kliky 175mm,zadní brzda a protáčecí řidítka pro wau efekt ,váha 11,3 kg. To se mi zdá moc , asi je na větší děti-dospělé . Ale v pěkným stavu nebo nové jsem moc nenašel, aby byla váha cca do 10kg . Obchod v okolí nemáme, kde by poradili. Všechny dětský kola co jsem našel jsou 11,5 a vice kg těžký a to stojí 15 tis. Kdyžtak mi prosím poraďte kde nakoupit a co. Děkuji

                0 0
                • adam320  

                  Cau, BMX a Trial jsou si jeste celkem podobny dicipliny, Freeride neni to co shanis, navic to je spise druh jezdeni nez typ kola. To co nejspise hledas pro kluka je Dirt, nic konkretniho bohuzel neporadim. Za 15 by se ale dle meho nazoru melo dat poridit neco rozumnyho pokud se bavime o bazaru

                  0 0
                  • Boyapunk  

                    A nějaký typ kola s 20" koly? 24"kola se mi zdají moc velká. Diky

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.