• danno

    Pokud máte tipy a vyzkoušené bikové trasy, poraďte prosím. I něco ve stylu lanovkou up a dlouze dolů přes horské chaty, atd. Určitě se budou hodit nejen mě.

    díky

    0 0
    • Barak  

      V Leogangu, Saalbachu a Zell am See je bikových tras mraky. Podívej se do historie, celkem se to tu už řešilo. Osvědčený je výjezd na Hundstein buď z Zell am See nebo z Maria Alm. Pěkná trasa je taky výjezd na Asitz (jede i lanovka), můžeš to protáhnout sjezdem do druhého údolí před Saalbach, pak výjet ještě na Shattberg a přes Saalbach se po silnici vrátit do Leogangu. Pokud ti nevadí výšlapy po asfaltu, pěkný byl i výlet k přehradě Schwarzkarlsee. Projedeš Zell am See směrem na Mittersill, v Uttendorfu odbočíš doleva a pak už jen stoupáš. Když u přehrady přejedeš hráz, vede dolů turistická trasa, která by asi šla jet, ale nezkoušel jsem to, protože jsem prchal před bouřkou.

      0 0
    • Barak  

      Jo a zkus se podívat do profilu uživatele malamala. Je místní a na webu má popsaných spoustu výletů v okolí.

      0 0
      •  

        Ahoj, chtěl jsem se zeptat jak to plánuješ s tím Leogengem??? Jestli jako dovolenou s rodinou(a vezmu si sebou kolo) nebo jako bike výlet????

        0 0
    • malamala  

      Pokud budeš přímo v Leogangu, tak pěkná trasa je:

      Leogang → Gr. Asitz 1.914 mnm → sjedeš do údolí a vyšlapeš na Schattberg West 2.015 mnm → sjedeš singlem k Hackelberger Alm a odsud do Hinterglemm a pak jen přejedeš kopec do Hochfilzen a po silnici do Leogang. A odpoledne se můžeš jít koupat. Je to kolem 75 – 80 km a převýšení cca 2.700 – 2.900 m. Jsou to jenom 3 kopce na pohodu. Lanovky ta jsou, ale jezdit s kolem lanovkou do kopce, to je jako lízat zmrzlinu přes sklo ;)

      0 0
      •  

        Ahoj,

        bydlím a vlastně i žiju v Öetz-tal(Obergurgl-Hochgurgl) a chtěl bych se tam podívat a projet si tam pár jestly by to bylo možné,tras vyděl bych to na prodloužený víkend nikdy jsem si tě tu nevšim ani tvého webu.

        0 0
      • danno  

        Díky, jede nás víc, tak to chci trochu namíchat, ať si každý užije.

        0 0
        •  

          jestli bych se mohl přivtěřit, kdy plánujete vyjet??? Já tu jezdím sám bo tu nikdo není a rád bych si zase s někým vyjel jako doma.

          0 0
          • danno  

            My tam budem až na přelomu srpen/září

            0 0
            •  

              Jestli bych se mohl přidat tak bych byl rád ale nebudu se vtírat pokud jste nějaká parta.

              0 0
      • alinceb  

        Koukám, že ty si úplně lokál, tak by si mohl poradit – dá se přejet z Leogangu přes hřeben do Saalbachu na silničce? Máme v plánu jet Leogang – Saalfelden – Zell am See – Saalbach – Leogang, ale nechcem se někde kochat při pěší tůře po štěrku…:( Případně kdybys znal další silnice přes hřebeny v okolí…:)

        0 0
        • malamala  

          Nevím jestli ti poradím, já na žiletce nejezdím. Ale ze Saalbachu do Leogangu se přes kopec na silničce nedostaneš.

          Ale mohl by jsi jet trasu:

          Leogang – St.Johann in Tirol – Kitzbühel – Mittersill – Zell am See – Saalfelden – Leogang

          Přes hřebenovku v okolí je volba Grossglockner str. a o té je tu asi napsáno dosti. Teď tam bude málo aut i lidí, ale pozor na počasí … dole může být slunečno, vyjedeš na kopec a tak sněhánky :-). Jinak na žiletkách po Tauernské cyklostezce dojedeš od Krimmlu až do Pasova.

          Já mám projeté trasy na kole horském ;)

          0 0
          • alinceb  

            Já vim, že lítáš jen na MTB, ale ty s sebou bohužel nemáme… Dneska jsme dali trasu kolem Zell am See (jezdím s přítelkyní a 2 necyklistama) a zítra ráno vyrážím směr Bruck, kde na mě budou ostatní čekat (pojedou autem, aby byli „svěží“) a jedem na GG, tak snad moc neuvadnu…:) Ale tu trasu pře Kitzbühel asi nějaký den pojedem…

            Musím říct, že mě to trošku zklamalo. Myslel sem, že tu bude víc silničních výjezdů, ale koukám, že dostat se nahoru po silnici ani moc nejde…:(

            0 0
            • malamala  

              Máš pravdu, tady na silničku moc kopců není. Ono tu není ani moc kopců na bike. Je to tady takové normální poježdění, žádné masakry.

              0 0
              • alinceb  

                A nevíš, kam se jezdí z Brucku směrem na GG? Na Heiligenblut to se 48km a to je celkem mazec.Nemůžu nikde najít výškový profil…:(

                0 0
                • malamala  

                  Jezdí se většinou na Kaiser Franz Josefs Höhe, nebo ta kratší varianta je na Edelweiß-Spizte což je výška kolem 2.500 mnm. Tady http://www.cyklistikakrnov.com/…-silnice.htm to mají hezky popsané.

                  Ale o víkendu to nejezdi, to je tam aut a motorek na silnici povícero. Ono záleží spíše na počasí. Jinak se dobře obleč, může už na kopci být kolem –1 st.C. :-)

                  0 0
                  • alinceb  

                    Tak včera sme dobyli „vrchol“. Nakonec jsme dojeli „jen“ na Fuschertörl (2430m n.m.) a málem jsme umřeli. Od 2tis. jsme jeli v mracích a nahoře už byla celkem kosa a hlavně začalo pršet…:( Já sem to jel z Leogangu a zase z5 do Leogangu – celkem 116km. Zbytek si popojel autem do Fuschu a jeli jen stoupání. ¨

                    Za chvilku vyrážíme na „velký okruh“ LG – Kitzbühel – Zell am See – Saalfelden – LG. Snad mi ještě budou točit nohy…:)

                    0 0
                    • malamala  

                      To jste dojeli ještě dost vysoko, podzim už ukazuje svoji tvář. Dej pak hlášku jaký je ten okruh. Díky

                      0 0
                      • alinceb  

                        Tak to dopadlo jinak – vyjeli jsme do Hochfilzenu a tam jsme si všimli, že je tu značený okruh Skulpturenradweg Steinbergrunde a ten nám po včerejším stoupacím utrpení přišel schůdnější. Ale ten velký okruh mám pořád v hlavě a máme ještě čas do pátku, tak se snad nohy zregenerují a zajedeme to. Rád bych ale někde sestavil výškový profil trasy, abych věděl, co nás čeká…:)

                        0 0
                        • malamala  

                          Nepůjde to naklikat na Bikemap.net , nebo nějakém podobném webu?

                          0 0
                      • alinceb  

                        Tak včera jsme jeli ten velký. Z LG až do Kitzbuhelu to bylo fajn – cyklostezky po asfaltu a šotolině (daly se jet i na silničce). Pak jsme začali stoupat do průsmyku. Tam se dá po chodnících a stezkách kolem silnicce, až po jakýsi kostelík a hospodu v půlce cesty. Tam jsme odbočili na jakousi Römer weg a ta se pak už nedala. Šotolina přešla v lesní cestu s šíleným sklonem (v opačném směru by to byl pěkný singlový sjezdík, ale takhle jsme museli tlačit kola, bo už se nám nechtělo vracet na silnici). Vydrápali jsme se do průsmyku Pass Thurn a tam začalo pršet. Tak jsme se oblékli a vyrazili dolů. Sjezd je ukrutně dlouhý a po hlavní frekventované silnici (asi ji znáš). Sjeli jsme do Mittersillu a pak po stezce do Kaprunu, Zellu a přes Saalfelden do LG. V Kaprunu nás chytla hrozná průtrž, takže jsme posledních 30km dojížděli úplně durch, jen přítelkyně měla mojí suchou bundu. Navíc stezka z Mittersillu do Kaprunu je fakt voser – nejmíň 8× zbytečně přejíždí celé údolí a je hrozně zdlouhavá. Kdybych to jel sám, valil bych po silnici, ale přítelkyně se v provozu bojí…:(

                        Nakonec jsme to teda domotali – celkem to bylo nějakých 130km s cca. 1200 výškovými metry. Nohy v pohodě (zapomněl sem i na Hochalpenstrasse), jen mě začal bolet úpon pod levým kolenem a těch posledních 30km sem motal víceméně na jednu nohu. Celkový objem byl příjemný, ale trasa nic moc – ať příroda nebo frekventovanost dopravy, navíc nás hodně zradilo počasí…

                        0 0
                        • malamala  

                          Tak to jsem ti neporadil moc dobrý výlet :-( .

                          0 0
                          • alinceb  

                            Ne, ono to bylo víceméně ok, ale přítelka je silničářka, která se bojí aut, takže by se jí víc líbila asfaltová cyklostezka. Nejvíc se bála v tom sjezdu, kde bylo navíc i hodně kamionů. A ač to chtěla v Zellu vzdát a moje rozhodnutí dojet nesla s prvotní nevolí, tak nakonec byla i celkem spokojená a hlavně hrdá, že to dojela. Přecijen nejsme žádní chrti ani závodníci a 130km je pro nás 2 dny po Grossglockneru celkem maso…:)

                            0 0
                            • malamala  

                              Tak si dejte po cyklostezkách Leogang – Krimml a koukněte na vodopády. Cca 75 km tam a když se vám nebude chtít zpět na kole, jeďte vláčkem do Zell am See.

                              0 0
                              • alinceb  

                                Už nám padla – zítra ráno vyjíždíme směr Liberec. Tak třeba příští rok, pokud si nevezmeme místo silniček MTB…:)

                                0 0
    • madcat  

      Určitě bych zkusil tohle:

      5 Gondel Tour – freeriderův sen

      0 0
      •  

        TO-Milan vím že ses o tom zminoval, no asi se za tebou ještě letos stavím a sjedem si to :)))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.