lehce ohly a pak narovnany prevodnik - vozit?

8 nepřečtených
  • Assphalt_lover

    Cau, mel jsem lehce ohlou prostredni pilu na silnici, Sora, jen asi 1 mm, asi zajel retez, ale podarilo se mi ji narovnat, stacilo presne bacit pres drevo na spravne misto.

    Jde mi o to, jestli to muze vydrzet. Cetl jsem o velke unave materialu – hliniku. Proto bych rad vedel, jestli nekdo s podobnou opravou jezdite.

    Dík

    0 0
    • Barrycz  

      Neresil bych a jezdil. Podle me jestli to prehazuje a funguje, tak bych nechal

      0 0
    • novas752  

      Neres a jezdi.

      0 0
      • Assphalt_lover  

        To kazdopadne udelam, spis bych me to zajimalo kvuli tomu, ze bych nerad nekdy zbytek svihu jel na velkou nebo malou :D Prijde mi, ze to obdelníkové rozmístění těch 4 šroubů, které drží převodníky, možná je fest tuhé, ale u 5 bodové verze, kde jsou rozmístěny symetricky by se to imho jen tak nestalo…

        0 0
    • Esi  

      To bude v klidu a i kdyby ne, tak se nemůže stát nic horšího než že se to ohne, nejsou to řidítka aby jsi se kvůli tomu zrakvil

      0 0
    • Assphalt_lover  

      No, tak jsem s tim najezdil asi 40 km hlavne do kopce a drzi, ale jak ted je fest zima a cas venuju udrzbe, tak jsem si vsiml, ze cele kliky (mereno pro vsechny prevodniky) jsou vlastne taky trochu stranove krive – nehazi jen jedno urcite misto, ale je to jakoby rovnomerne, rozdil nejvychylenejsiho mista na jedne a druhe strane (o 180 stupnu radialne) je necely mm (pro nejvetsi placku, pro ostatni prevodniky take, ale mene), ale znamena to nastavit nejvyssi polohu pro presmyk trochu vys, coz se zase projevi tim, ze treba pro prostredni placku uz to drhne pri 1. a 2. nejvetsim pastorku o klec smyku. Kliky jsem vytahl a dukladne prokontroloval, zuby vypadaji vsechny ok a zduraznuji, ze jsem kolo na kliky nikdy nepolozil, takze nevidim duvod, proc jsou krive. Vsechno jsem dukladne ocistil, hlavne plochy stredovyho, a je to tam porad.

      Jsou to kliky za ± 1500, je mozne, ze to je proste vlastnost?

      0 0
      • novas752  

        Ano, u nekterych levnejsich klik to byva vlastnost, pomerne caste je to u starych ctyrhranu kde ty dosedaci plochy nejsou presne obrobene a sedne si to krive. Ale stava se to i u drazsich klik, pomerne casty az typicky jev je to u klik FSA. :)

        0 0
        • Assphalt_lover  

          Tak tohle jsou celkem nove SORA 3030, stary asi rok a navic je to hollowtech… ale jestli bych si novyma nepomohl, tak asi cajk…btw ta trubka je do pavouka nalisovana u tech ctyrramenych silnicnich SHIMANO klik?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.