Lago di Garda (ferraty+kolo+žena)

88 nepřečtených
  • Tomkac

    Ahoj, vymýšlím letní dovolenou, kde nebudu jen ležet u vody, nudit se a chlastat.. Zajímá mě Garda, ale nevím jak všechno vymyslet… Moje auto tam nedojede, takže asi cestovka… Auto si můžu teoreticky půjčit na místě.. Jenže pokud pojedu s cestovkou jako třeba ck alpina, která se spíš zaměřuje na aktivní dovolenou, tak většinou budu muset týden buď lozit po horách nebo týden jezdit v horách a to ani jedno žena nedá… A když jsem viděl jak převážejí kola na vlečce za busem, tak už mě přešla chuť úplně… Kde je dobré se tam ubytovat abych měl co nejlepší podmínky k lezení po ferratech, ježdění na kole a k nějakému tomu plavání??? Jak je to tam s půjčovnama kol? A ferraty jsou normálně volně přístupné jak ČR???

    0 0
    • mr.antik  

      Neni problem se dohodnou s cestovkou na individuálnim programu, pokud je to bez přejíždění a válet si šunky v kempu nebo hotelu.

      Doprava kol bude vyźadovat nějakou přípravu

      Ferraty jsou normálně přístupné

      0 0
    • oddie  

      Auto ti tam nedojede? Dojel mi tam i žigulík a kolegova škoda 100, popravdě si neumím představit auto, které je normálně v provozu, má platnou technickou a nedojede takový kousek. Plavání na Gardě? :D Jestli nemáš za ženu mrože, tak tě asi zabije… Což tě asi zabije stejně, pokud nedá týden na kole a na ferratách, co na té Gardě bude asi tak jiného dělat.

      0 0
      • alinceb  

        Koupat se dá na Ledru, ale tam zas asi nebudou moc ty ferraty. Garda bez auta je trochu zabitá…

        0 0
        • oddie  

          V podstatě všechno mimo kola tam má nějaké ale: koupat se v tom sice dá, ale je to studené, fičí tam a nebo se musí jet jinam (opruz). Ferraty tam sice jsou, ale musí se na ně jet autem a oproti jiným lokalitám nic extra, určitě ne, aby tam člověk jel kvůli nim. Je to tam sice napohled pěkné, ale masakr lidí a neúměrně draho… Popravdě, já už bych tam asi nejel, a určitě ne s ženskou, co nedá týden na kolech. Na to jsou vhodnější jiné lokality. Tohle je hlavně na to kolo, dejme tomu na dvě proložení ferratou na zpestření, a určitě hodně mimo sezónu. I na ten windsurf bych jel úplně jinam. Nakonec jediné zajímavé na tom je, že je to blízko a dá se tam pohodlně a rychle dojet – ale to leckam jinam taky.

          0 0
          • scret  

            *1

            0 0
          • Radek Broz  

            A na kolo je v Evropě taky nespočet lepších lokalit – osobně vůbec nechápu, co tam na tom ti postarší Němci mají:) Řekl bych, že pro lidi, co nesurfujou, tam nemá smysl jezdit.

            0 0
            • scret  

              tak ono je to uz takova skoro povinnost… kdo nebyl na garde, jako by snad nebyl biker:)) Jsem rad, ze jsem nikdy nemel potrebu tam jezdit:)

              0 0
              • Tomínos  

                No vidíš a mně se tam líbí :-)

                0 0
                • scret  

                  moc lidi, to neni nic pro mne..:)

                  0 0
                  • Tomínos  

                    V kopcích ani náhodou, pokud nejezdíš jen totálně profláklý traily, může se klidně stát, že nepotkáš nikoho :-) Nahoru jezdím dost často asfalt, stejně jako skoro všichni, tak tam provoz je, ale dolu se to rozprostře :-) Jinak k té půjčovně, loni tam půjčovali lajtvíly, ale cenu si netroufnu odhadnout :-)

                    0 0
                    • Kubiczech  

                      Padesát éček na den to myslím bylo. (: Jinak jezdíme v září/říjnu, na trailech ani noha a doprava kromě pobřeží minimální.Taky to tam mám rád.

                      0 0
                      • Tomínos  

                        Loni jsme byli a letos znova v květnu na Ledro, lidi tam jsou, ale že by se dalo říct kvanta, takto určitě ne, jen umí být trošku rozdíl, když jedeš přes Rivu na protější kopec, na Ledru dlouhý rukávy a kosa a v Rivě hic. I slečny to tak nějak napůl daly. Při cestě zpět se v Rivě u zmrzky kously, že na Ledro si vyjedou jen chlapci a ony že tam u té zmrzky prostě počkají, takže minimálně s děvčetem se to auto hodí :-)

                        0 0
                        • alinceb  

                          Asi máte špatně trénovaný slečny. Naše s náma na Ledro vyjely za týden asi 5×…:) Ono to stoupání po římse není vůbec těžký a navíc je tam krásný výhled.

                          0 0
                          • Tomínos  

                            Ono když slečny mají 14 kilová kola a měly předtím stoupání na Coastal trail a sjezdík dolů, tak už se jím prostě nechtělo :-)

                            0 0
                    • Singlespeed  

                      To, že nahoře v horách skoro nikdo není, mě taky překvapilo. Dole jsou mraky bikerů, horolezců, turistů a kdovíkoho ještě a pak jde člověk hřebenovku Alpi di Ledro a potká za celý den jednoho pasáka a pár koz. Stejně tak na kole.

                      0 0
                    • scret  

                      no me vadej ty lidi tak nejak vseobecne:) takze hlavne dole… V horach pak vetsinou clovek nepotka uz tolik lidi nikde.. pokud tam nevede lanovka:)

                      a priznam se, ze mam takovy osipky uz i z toho, ze to byla driv skoro takova povinnost tam jet…

                      Feraty jsou jinde daleko lepsi… ale chapu, ze pokud nekdo chce spojit skoro vsechno, muze to byt mimo sezonu paradni…

                      0 0
    • tromboonen  

      Garda k tomu sice svádí, ale jet tam s tím, že budeš dělat 3–4 aktivity je hovadina, neužiješ si ani jedno..

      Plavání je pi.ovina, i s neoprenem je to o nepříjemný… pokud bydlíš/pohybuješ se na pravým břehu (pohled dolů k moři), tak v první 1/3 jezera je dost o držku jezdit na kole po té příbřežní silnici, je to tam úzké, všichni jezděj jak hovada a v tunelech není nic vidět.. i nějaké profíky tam zmasakrovali.. blikačka nestačí, občas tam probleskuje slunko a řidič stejně nevidí, kolikrát na to prostě sere… takže tam bych do toho bez auta nešel..

      Pravý břeh kolem vody rovinka a všechno ostatní mega sklony, levý o něco pozvolnější, ale ferraty jsou asi spíš na pravém..

      Je tam půjčovna kol? Je, ale jestli nemáš na půjčení auta co by tam dojelo, aby ses nedivil..

      0 0
      • Divebull  

        My jsme tam byli v květnu. Málo lidí, paráda. Bydlení v Arcu. Rodina je nesportovní, ale byli nadšení. Když si měli letos vybrat jestli na Gardu nebo all-inclusive moře, tak zvolili jednoznačně Gardu (a Giro:)). Já jsem každé ráno vypadnul na silničce, něco namotal a po obědě se jelo na výlet. Kopce tam samozřejmě jsou, ale celkem se to dá. Bez auta je to ale fakt asi blbost. Asi tam jezdí nějaký autobus a po jezeře jezdí loď, ale to je fakt docela za raketu.

        0 0
    • gram  

      Lepší pujcit si auto v Česku a vzít si vlastní kola. Byl jsem tam několikrát. V plném lete je teplota vody v Garde ok,ale za me doporučuji Lago di Tenno-cca 9 km na sever od Gardy. Je male,teplejší a ma úžasnou tyrkysovou barvu. Je tam i kemp. Feraty jsou po prave strane Gardy,ale ve srovnání s Dolomitama nic moc. Jinak da se sehnat i hotel s polopenzi za cca 30–40 eur za osobu a noc. Zenu necháš u bazénu a ty můžeš vyrazit na bajk…

      0 0
      • alinceb  

        To bych se radši koupal v Gardě, než v Tennu. Když jsme tam byli my, tak bylo spíš hnědy, než modrý, a všude kolem bylo asi milion lidí. Zato na Lago di Ledro bylo super koupání. Voda fakt azurově modrá (narozdíl od Tenna) a teplá. Kdybych jel na Gardu znovu, tak si najdu ubytování spíš na Ledru, odkud je na biku dobře dostupné Tremalzo i Nino Pernici.

        0 0
        • gram  

          Hm,zajímavý…Já byl z barvy toho Tenna téměř unesenej a také mi sedelo velikostne. Ledro si pochvalovala žena,když jsem jel na Tremalzo.

          0 0
          • Madtomas  

            My sme tam byli loni a bydleli sme na brehu Ledra. Urcite bych to doporucil vsem co hledaji o neco vetsi klid, mensi ceny apod.

            0 0
            • zdenek  

              Taky jsem posledně uvažoval o Ledru, ale proti Rivě nebo Arcu to tam moc nežije. Žádný větší obchod, jestli vůbec nějaký

              0 0
    • Evilcleaner  

      pro aktivity je nejlepší bydlet na severu, někde u Rivy. za mě mi voda nepřišla studená, plavání bych řekl v klidu – byli jsme tam někdy v červenci. nicméně každé odpoledne tam fouká a to dost – ideální podmínky na windsurf. jinak lokalita je dost drahá. ferraty jsou dostupné pro kohokoli, je tam i mnoho obtížností, ale přímo u jezera jich začíná minimum, takže to chce auto.

      0 0
      • tromboonen  

        Každé ráno fouká brutálně z hor, až 40–50 uzlů a studenej, ale to si možná prospal.. taky se to víc projeví až dál od Rivy… ditto voda, v Rivě na pláži to jakž takž jde, dál uý se to většinou neohřeje, protože je to hled hluboký.. pak kolem poledne je hoďku až dvě pauza a odpoledne fouká od moře, už méně, do 30ti uzlů za normálních okolností, a je to malinko teplejší..

        Přesně z těhle důvodů Gardu tak vyhledávaj kajtaři a surfaři, a dokonce i pařmeni ráno vstávaj za tmy aby stihli ten raní vítr.. capkaj po asfaltu v neopremovych botach s prknem v podpazi..

        Na rodinnou dovolenou u vody kde si chlap odskoci na kolo to proste neni..

        0 0
        • Val  

          Vidis to IMHO moc cerne. V lete je Garda prijemne osvezujici, zvlast kdyz nastanou vedra. Riva je fajn mestecko, da se tam sedet u vinka apod., podnikat vylety na kole nebo peso… clovek vubec nemusi byt surfar – s tema jsem tam ostatne kdysi jezdil a rozhodne jsem se (spolu se svym favoritem) nenudil.

          Samo je fakt, ze v sezone je docela opruz se po ty uzky ceste kolem jezera pretlacovat s giga-autobusama.

          0 0
          • tromboonen  

            No ja tam jezdil roky hlavně na zavody (na lodich) a i v srpnu jsme jezdili v plne polni, max pres obed sla dolu bunda… v Rive odpoledne na slunicku muze byt prijemne a i do te vody by se clovek odvazil, ale na vode ve 40 uzlech co zpadly ze zasnezene hory to na opalovacku neni.. ale beru ze kdyz rano delas neco jineho a vyjedes pred polednem tak je to v poho..

            0 0
    • ememem1  

      to tromboonen, oddie a spol. – pekne ho strasite :-)

      0 0
      • prodi  

        Vzdyt se tam v lete neda už hnout, nebudeme si tam prece poustet dalsi:)

        0 0
      • tromboonen  

        To ne, jen mi pripada, ze je absolutni nerealista… jet tam bez auta, nevedet poradne co… to pak stravis tyden objizdenim jezera po tej mistni turist strasse a nic si neuzijes… kdyz uz, tak jak pisi ostatni udelat kemp nekde bokem a blizko k tem kopcum na prave strane a na okolo jezera se vyprdnout

        0 0
        • ememem1  

          tak to hej, to mas pravdu, vesetko to co chce sa da len je fakt, ze treba trocha vediet kde a co. dalsia vec je, ci zrovna leto je na aktivity typu ferraty a pod. zrovna to najvhodnejsie obdobie.

          0 0
        • Carloss  

          tak sem dejte nějaký typy na neprofláknutý lokality, který je hřích vynechat- budem s partnerkou 3 dny na jihu a 3 dny na severu, já si beru kolo, ale ona na kole nejezdí- takže podobná situace jako zakladatel

          0 0
          • oddie  

            Jako že vyrazíš celý den na kolo, a ona… bude vlastně celý den dělat co? Co ji baví či zajímá? Podle toho by to asi chtělo vybírat.

            0 0
            • Carloss  

              to právě nevím.. ale předpokládám že bude sedět doma a nasraně čekat až se vrátím :D né jede celá parta lidí, takže budou sedět doma spolu a pomlouvat nás co sme za čuráky že se jim nevěnujem ;) Teď vážně- 1 den bajkování na jihu- Desenzano -co vybrat jako dream trail (nejlépe lanovka nahoru) a jeden den na severu- Riva del Garda (taky nejlépe aspoň kus nahoru lanem)? Ještě jsem nic nehledal, takže vím prd, ale jestli se někdo podělí o lokality a zkušenosti budu rád- sjedu všechno, vyjedu co mi 100kg živé váhy dovolí.. pak spolu nějaká pěší tůra- nějaké návrhy? A den na prohlídku měst a zevling

              0 0
              • Carloss  

                na jihu lanovky moc nenajdu- jsem osel :)

                0 0
              • oddie  

                Spolu na pěší výlet doporučuji ferratu Che Guevara. Obtížnost malá, ale je hodně dlouhá, odhad tak 5–6 hod bez možnosti úniku, to vše na skále otočené vstříc slunci, takže už v 9 ráno teplota na chcípnutí. A jestli to princezna nepřežije bez frfňání, tak ji pošli do pr… a rozhodně si ji neber!!! :D

                0 0
                • Carloss  

                  dík za typ :D

                  0 0
                • mr.antik  

                  1400 vejškovejch netrénovaná ženská nedá i za předpokladu, že miluje vejšky

                  0 0
                  • oddie  

                    No no, tuhle procházku tam choděj i děti :P

                    0 0
                    • mr.antik  

                      děti nemusej tahat kila navíc..... a vůbec, kam se tam chodí chcát?

                      0 0
                      • scret  

                        kazdej zkusenejsi feratista vi, ze se musi jit pred nastupem:) anebo pak jsou treba ruzny lavice apod., kde se to taky da:) A pokud je nekdo tak blbej, tak holt musis ve stene no:)

                        0 0
                        • mr.antik  

                          no to já vim, ale 8 hodin ve stěně už je docela dlouho :-)

                          0 0
                          • oddie  

                            8 hodin to není. Čistá stěna má mnohem míň, pak se ještě stoupá pěšky, jsou tam nějaké křoviny :) Plus tam byla ještě někde nějaká teráska, co pamatuju. A v té výhni se stejně všechno vypaří :) spíš je důležité si vzít hodně vody, dost lidí to tam podceňuje.

                            0 0
                            • Singlespeed  

                              A kdo chce, může tam vyjet z druhé strany na kole :-).

                              0 0
                            • scret  

                              presne tak, dulezita je voda a i nejaka energy tycka apod. Nebo jinej nakopavac, kdyz cloveku dojde…

                              Moje zkusenost je takova, ze stejne vetsinou skoro vsechnu vodu vypotim…

                              0 0
                          • oddie  

                            Vyhrábl jsem pár fotek pro představu, místa se střídaj, není to pořád jen stěna, je tam i pár kousků procházky. A kdo tam chcípne, o toho se postaraj mravenci :)

                            0 0
                          • scret  

                            neznam osobne moc ferat, kde bys byl nebo mohl byt 8h ve stene:)

                            Asi takovej nejzakernejsi je Seewand kl. u Dachsteinu, kterej spousta lidi podceni a pak jim dojde a stahujou je vrtuli…

                            0 0
                            • jonti  

                              To me prekvapuje, i cedule tam varuji pred podcenovanim, stejne i knizni pruvodci.

                              0 0
                              • scret  

                                cedule varujou, ale spousta lidi si nedokaze predstavit tu narocnost a proste si reknou, hele to dame…

                                Prestoze to neni vylozene uplne tezka ferata dle meho, Ecko ma zaslouzene prave kvuli celkove narocnosti/delce a aby odradila…

                                Navic je celkem fajn nalejzat do steny za peknyho stabilniho pocasi… Zaprvy vyhledy a zadruhy se odtamtud moc neda utyct… Ale uz je to par let, co jsem tam byl…

                                Pamatuju si, ze ke konci me to uz i samotnyho nebavilo, jak to bylo dlouhy… Pruvodce rika cca 5,5h cista prace, my to dali tusim za 6h – vetsi skupinka a foceni…

                                0 0
                            • mr.antik  

                              koukal jsem jen na fotky, je fakt že lidi si asi fotěj ty nejdrsnější místa. Nicméně k tématu – pro to baby je to pak docela náročný na ruce když jsou ty žebříky hodně exponovaný

                              0 0
                              • scret  

                                Seewand tusim zadny zebriky ani nema… ale jinak je na ruce docela narocnej… Nektery feratky jsou expomnovanejsi a narocnejsi na ruce, nektery jsou zas chodaky…

                                0 0
                        • Val  

                          kazdej zkusenejsi horolezec vi, ze do steny se musi jit brzy a udrzovat si vyskovou prevahu nad ostatnimi – takzvany zakon padajiciho trusu :)

                          0 0
                          • scret  

                            feraty casto klidne dost uhybaj, takze to neni tak hrozny:)) ale je to uz samozrejme tak, ze hovno pada vzdy smerem dolu:))

                            0 0
          • ememem1  

            hm, tazko radit a este.k tomu s babou, vec vkusu,ja som bol na juhu raz ked na severe lialo adexka sa nudili a islo ma tam jebnut po troch hodinach a nie ze dnoch. zenu ani nehovorim ale ona je trocha cudna…

            0 0
            • karliner  

              Nemohl bys to přeložit do kantonštiny, maďarštiny, sanskrtu nebo nějakého jiného, srozumitělnějšího jazyka?

              0 0
              • oddie  

                Já tomu rozumím, závada bude na tvém přijímači :D

                0 0
                • karliner  

                  ja som bol na juhu raz ked na severe lialo adexka sa nudili a islo ma tam jebnut po troch hodinach

                  přelož mi to prosím, já fakt nerozumim…

                  0 0
                  • ememem1  

                    ma tam byt „a decka“ , sorry ja tie fucking dotykace nezvladam…

                    0 0
                    • oddie  

                      Radši už mu neodpovídej, nebo budu překládat celej večer :D

                      0 0
                  • oddie  

                    Jednou jsem byl na jihu, když na severu pršelo (zde expresivně – lilo), a děti (zde expresivně děcka) se nudily, a já jsem se tam mohl zbláznit už po třech hodinách… v té další části píše ještě o tom, že jeho žena je divná, ale to už jsi explicitně nezmiňoval, takže předpokládám, že tomu už jsi rozuměl :)

                    0 0
                    • ememem1  

                      vdaka, ospravedlnujem sa za formu, obsah je ok :-)

                      0 0
                    • karliner  

                      Tvl.. A prej že hieroglyfy rozluštil nějakej francouz :-D

                      0 0
                      • Lenka.05  

                        Oddie je určitě příbuzný Bedřicha Hrozného :)

                        0 0
                        • ememem1  

                          to bolo klinove pismo, ten volaky francuz s hieroglyfmi bol tusimze champollion.

                          ale hej, je to napisane dost zle.....

                          0 0
              • Radek Broz  

                Je to normálně severomaďarsky, jen bez diakritiky a interpunkce je tam navkládaná čistě náhodně.

                0 0
              • ememem1  

                to ten vydrb...... mobil, nenavidim dotykove zariadenia, ale akurat ine nemam po ruke.

                0 0
                • tromboonen  

                  To bude madarsky spiknuti :) Si pockej na doma na HW klavesy, nebo ignoruj trolly co to jakoby nechapou… normalnim lidem to nedela problem, narozdil od obcasnych prispevku mistnich borcu co se na dotykac vymluvit nemuzou..

                  0 0
      • oddie  

        No, to není moc strašení, ono co tam s bábovkou, co pořádně nejezdí, to tam budou otrávení oba. Jako na kole ta lokalita celkem dobrá, kdyby tam nebylo tak narváno, ta kýčovitá scenérie se taky většinou líbí, ale tím končím tvá Máňa. Podle dotazu pisatele bych řekl, že mnohem líp udělaj, když pojedou každej jinam, pokud on se chce pořádně projet, nebo jako flákací kompromis třebas s Advenčůrou do Provence, než v plný sezóně do Torbole narvaný nařvanejma Němcema, kde stejně mimo kola není moc co dělat a bez auta se nedoplácaj ani na ty slušnější ferraty (i když, nějaké busy tam jezdí, to zas jo)… Nakonec i na ten windsurf je dneska lepší jet k moři.

        0 0
        • alinceb  

          No, moje polovička sice na kole jezdí a kopce kolem Gardy jí vůbec nevadily, ale stejně si dokážu představit, jak bych si tam týden užil víc. Rozhodně bych si vzal jiný kolo než XC HT…:)

          0 0
          • oddie  

            Já jsem tam byl s dvěma píchatelkama, ale ty aspoň trochu jezdily a nemrčely, ani se 5 hodin v kuse sápaly do kopce. Co bych tam dělal s takovou, co nejezdí, fakt nevím… To už je lepší jet na dovolenou každej sám.

            0 0
        • gram  

          Na příkladu me zeny,která bajkove trasy kolem Gardy úplně neocenila z duvodu převýšení a technické náročnosti mohu prohlasit,ze mnohem vhodnější byla společná dovca u Bledu (Slovinsko) nebo v Korutanech -tedy pokud jde o kombinaci jezero na koupání,bajk a nějaká turistika po kopcích. Bez auta si to ovšem neumím představit. Mraky turistu jsou ale v létě všude…

          0 0
        • ememem1  

          tak bez auta pokial drsne nebikujes je to o hovne. nicmenej ja tam chodim aj s deckami prave preto, ze sa da skombinovat lezenie, feraty, bike, surf, kupanie a ked nejsi lenivy vstat rano o pol piatej a vypadnut(co v roboe byvam bezne) este si ak celkom slusne mozes pojazdit solo kym sa family zobudi a nazere.

          0 0
          • oddie  

            Jo, to je asi jediná výhoda, bydlet v Malče a ráno v 5 se projet na raňák. Beru. Na mě je teda to ježdění tam trochu drsný, radši mám rovnou vodu, ale když to někdo dává, proč ne. Odpoledňák v Torbole znamená akorát masakr na brambořišti a mizerný přístup k vodě, a jak se tam vyjadřoval nějaký lokál už před těmi 15 lety, kdy jsem trochu jezdil, Ora is bullshit… Dneska, kdybych se chtěl projet, si spíš, než bych tahal rodinu na Gardu, udělám víkendový výlet na předpověď na Rujánu, stačí vstát ve tři ráno a v 9 dávám v Dranske na vodu.

            Na Gardě jsme se stavili loni při cestě z Francie, akorát to vyšlo z Nice, kde jsem večer dal spát děti, přes noc až do Malče, ráno se po dojezdu akorát vzbudily, po snídani na hrad, výlet lanovkou na Baldo, pocourat a domů, dobrý, ale tejden bych tam s nimi být nechtěl, kór ne v sezóně.

            0 0
            • mr.antik  

              tejden v sezoně ani mimo sezónu si tam nedovedu představit ani na kole sám. Možná to je dobrý pro šlapapače vrchaře, to jezero je prostě krásný z velký vejšky a dálky. Okolo něj je to desítky kilometrů pekla, kterýmu se hrozně blbě dá vyhnout (jedině možná využít lodí).

              0 0
              • petryk  

                Ano, z výšky a dálky se na to koukat dá, to je pravda :)

                0 0
    • motacek  

      Na ty ferraty si dávej pozor, obzvlášť na kole. Jak štrajchneš šlapátkem o něco, tak to zalomíš z té ferraty dolů do laguny a uděláš na stravě rekord v downhillu asi.

      Nicméně je to opravdu hezké místo, bohužel jsem neměl možnost projet to na kole.

      Ještě ti můžu doporučit lokalitu Zell am See v rajchu. Máš to blíž a na kola taky pecka, je tam i spousta ježdění, které si najdeš na trailforks. Koupání v létě v tom jezeře je taky možné bez problému a voda je tam nádherně čistá.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mezzocorona dál ani krok :-D :-D :-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.