• biker007

    Letos jedeme prozkoumat altervativu ke Garde, vyse zminene Lago do Como. lezi mezi Milanem a svycarskou hranici, ma tvar obraceneho Y, vyska hladiny 190m, na kole lze od vody do 2500m. nebyl jste tam uz nekdo? mapy, hafo tras a pruvodce mam, spise by mi zajimaly prakticke zkusenosti.. co se da kolem jezera zajimaveho videt, kde je na severnim konci dobra hospoda, bikovej kram atd.

    PS: vypada to tam zhuba takhle..

    http://www.comersee-aktiv.com/…/gpx/gpx.php?q=01

    http://www.nimmsbike.com/4.html

    0 0
    • C.A.C  

      Už asi měsíc váhám s tímto dotazem. Gardu už známe dobře a tak se příští léto na Como chystáme. Ale konkrétních informací o ježdění na biku je jako šafránu. Ohledně jezera a oblasti okolo je info bohaté, ale jinak je to bída. Chybí hlavně osobní poznatky a zkušenosti. Takže jsem extra zvědavej na výsledek. A v merku máme severní oblast – Colico

      0 0
      • C.A.C  

        Koukám, že se toho moc nedozvíme. Alespoň to vyskočí vejš a nezapadne to ( tak rychle )

         
        0 0
        • biker007  

          jj, nekdo tady tu osvetu zacit sirit musi:) i kdyz ja sem nevydrzel a letos jsem na gardu stejne jel, i kdyz jen na 4 dny. mozna to bude na Comu za par let jako na Garde…letos na druhy kvetnovy svatek bylo pred barakem, kde jsme bydleli, 12 ze 14 aut z Cech… nez jsem tady ten odkaz pred par lety zminil, tak tam nejezdil z Cech nikdo:)

          0 0
      • biker007  

        jj, kdyz na Como tak asi sever.. my jedeme do Domasa,na druhem brehu nez Colico. i kdyz treba o jezdeni na jihu vysly dva clanky v nemeckym biku, ale je to spise FR.. jsou ke stazeni na bike-magazin.de. o jezdeni na severu jde najit tras a reportu taky dost, ale porad tak 100× min nez na Garde. sem na to zvedavej:) melo by tam byt mene siroke sotiliny, protoze tam nedosla fronta 1.sv. valky, cili tam ty cesty jak v dolomitech nebo na garde nikdo nepostavil:) takze to bude (minimalne pri prvni navsteve:) trochu o hledani, ale par typu na sjizdne uzke pesinky uz mam:)

        0 0
    • Tomys  

      A zkušenosti s bikováním v Rakousku máte?Letos tam pojedu salzkammergut a potom bych tam chtěl tak 10–14 dní zabikovat. Ještě nevím přesně kde, jestli zůstat v okolí Dachsteinu nebo jet kousek někam jinam.Jde mi o pořádný výjezdy s pěknýma singlama a tak. Široký šotolinový cesty s pěknýma výhledama jsou určitě lepší než to drtit po asfaltu kolem jezera někde,ale určitě tam bude dost trailů. Dobré mapy jsou k dostání i u náš nebo spíš jenom tam v infocentrech…Ješ­tě jsem tam na biku nikdy nebyl, tak budu rád za každé užitečné informace…Díky..

      0 0
    • biker007  

      Tak jsme zpet, mohu rict ze je to to uplny bikovy raj! a turiste se vyskytuji pouze u jezera, smerem do kopce clovek potkava jen zapomenute vesnicky a mistni obyvatele…naprosto bez komerce. kdo chce poznat Como v tomhle stavu, nemel by vahat! za par let se tato oblast jiste hodne proflakne, ma toho moc co nabidnout.

       

      Doporucuji si poridit pruvodce, mnoho tras je bez nej nemozne najit…jsou to zapomenjute singliky vedouci opustenymi vesnicemi, kde obcas projdou jen mistni pasaci ovci a koz..take neni k zahozeni vyskomer, popr. GPS, kvalitni mapu (kompasy 1:50000 jsou hodne nepresne)

      pokud by nekdo chtel pruvodce v pdf, tak je mozne s tim neco udelat;-) pristi tyden ho budu mit oskenovanej, tak kdyz bude ftp kam to nahrat, tak se podelim.

      0 0
      • biker007  

        pokud by nekdo na tohle vlakno nahodou narazil, tady jsou pri ilustraci nejake fotky:)

        0 0
      • MaPa  

        Ahoj, pokud bys měl průvodce v .pdf, nepohrdnul bych. Buď na mail v profilu (do 10M) nebo přes úschovnu, dík.

        Na kolik dní ta oblast cca je?

        0 0
        • biker007  

          Jezdeni je tam na tyden vic nez dost. Primo od jezera dva vyjezdy s prevysenim 1700m a 1800m, k dalsimu 1900m kopci jsme jeli cca 30km po rovine po cykloztezce. k tomu je na severnim konci cca dalsich 10 tras s prevysenim 500–1200m.

          co vim, tak nejvis lze vyjet do 2400m, ale tam jsme se letos nedostli. tenhle vyjezd (podle pruvodce i clanku na webu) tak 50% lidi vyjede, zbytek ale 500 vyskovych metru tlaci. tak treba priste, je to vyzva:)

          stoupani vetsinou po asfaltkach (zadny provoz..) nebo sotoline. sjezdy singly, rozbite sotoliny a konci schodama mezi zahradkama ve vesnicich na pobrezi. komu by to bylo malo, tak lze popojet k Lago Laggiore (cca 80km), lago di Lugano (50km), nebo treba do Sv. Morice, Livigna (cca 80km). kdyz k tomu pridam lidove ceny (pizza 4–7 euro..) a absolutni klid v horach, tak mohu urcite rict,ze se tam jeste urcite podivame:)

          na plazi (aspon v domasu) vladne tezka anarchie:) na rozdil od gardy (kde ma kazdy sport svuj usek plaze), se tady motaji serfari, kitari i male cluny pohromade:) ale mista je dost, takze zadnej stres nebyl..na koupani s malymi detmi bych asi volil Colico, je tam hezci plaz.

          pruvodce sem pristi tyden hodim, uvidum kolik bude mit..

          0 0
          • MaPa  

            Super, díky!

            0 0
            • biker007  

              pozde, ale prece:)

              www.uschovna.cz, cislo „baliku“: Uschovna4a77246e8b­27b11

               
              0 0
              • teepeex  

                cus, nemuzete nekdo z tech co potahali balik:)

                umistit ho znova

                diky moc

                0 0
                • biker007  

                  pokud to nikdo nenahraje znovu, vecer to hodim na edisk.

                  0 0
                    • teepeex  

                      dik:)

                      0 0
                    • kryspin  

                      dik

                      0 0
                    • jecnak  

                      Dik. Skoda, ze jsme to nemeli, kdyz jsme na Como byli…

                      0 0
                    • Jenda  

                      super, diky, nemate nekdo nahodou tip na bikovyho pruvodce pro Lago Maggiore nebo tip na trasy na vychodnim pobrezi? Jsem se k nemu prestehoval a zatim tu dost tapu – vetsina vyletu je nudnej vyjezd po asfaltu nebo tlaceni v terenu a dolu brutal sjezdy volnym kamenim nebo starejma dlazdenejma cestama kdy clovek porad stoji na brzdach. O hravych singlech si tu zatim nechavam jenom zdat:-(

                      0 0
                      • biker007  

                        blede zavidim…jak si toho docilil,ze ses tam prestehoval? zatim tak sonduju, co je potreba pro prestehovani do severni italie…uz me ty navraty do zakourene niziny nebavi:)! jinak na strankach nemeckyho bike-magazinu najdes i nejaky pdfka pro lago maggiore. a pruvodce sem tusim na amazoon.de taky videl…pokud by ho nekdo oskenoval a take nasdilel, tak bych byl vdecny…precijen, pristi leto se uz blizi;)

                        0 0
                      • blue  

                        když jsme tam byli na dovolený, tak jsme kupovali (nebo dostali, už nevim) v turistickym stánku u benzínky v bellinzoně soubor tří brožur s trasama v okolí maggiore… měl jsem to i v PDF, ale bohužel jsem přišel o nějaký data včetně tohodle…

                        jednu se mi povedlo vygooglovat, abys aspoň věděl, jak to vypadá a co hledat:

                        www.ticino.ch/…rnese_gb.pdf

                        jinak na tom serveru je i online mapa bikovejch trailů: http://www.ticino.ch/…_details.jsp?…

                        0 0
                      • blue  

                        tak ještě se mi podařilo vygooglovat zbytek: http://www.ticino.ch/…/welcome.jsp?…

                        my jsme z toho jeli tyhle trasy (něco ale vyžaduje popojet autem): monte tamaro, monte bar, bellavista, rasa, alpe di gesero a bassa di indemini

                        nějaký fotky jsou přípappdně u mě na webu

                        0 0
                        • Jenda  

                          super, diky moc. Zrovna na Monte Tamaro jsem se chtel tento vikend vypravit (jestli me zena pusti:-) Jak ctu tak jsis taky uzil na trase bassa di indemini klesani 1000 vejskovejch po dlazdeny ceste do Zenny?:-) Prekvapilo me ze i s hmostnosti jizdni soupravy pres 100 kg Luisy se 160 kotoucema to odbrzdily naprosto v pohode:-)

                          To biker007 – no dostal jsem tu praci tak jsem na tri roky tady, co bude dal nevim. Skoda ze jsem az v Lavenu a pracuju jeste niz dole v Ispre. Do tech bikersky popsanejch oblasti to znamena se vzdy popovezt autem. I kdyz je fakt ze cestou z prace to obcas natahnu a dam si 500 vejskovejch po asfaltu, k tomu bud asi 80 v terenu napul tlaceni se sjezdem 580 po silne offroadovy ceste (budu muset prostrihat misty ostruzini) a nebo muzu jet po stary dlazdeny ceste zakonceny velmi prudkou asfaltkou - klesani 500.

                          Smula je ze ta cast co uz je v italii proste nikde rozumne popsana neni tak se musim drzet kompasacky mapy kde jsou misty naznaceny cyklotrasy, jenze orintace podle mapy ktera ma vrstevnice po 100m je dost na prd. 

                          0 0
                          • blue  

                            moc si to už nepamatuju, ale myslim, že zrovna tu bassa di indemini jsme kvůli bloudění a nedostatku času nedojeli, ale i to, co jsme stihli, bylo dobrý…

                            na monte tamaro jsem jeli minimálně dvakrát (lanovkou :-)) a dvě různý cesty dolů

                            a hodně dobrá je ta trasa alpe di gesero… nahoru je to sice hrozná pakárna po asfaltu a šotolině (dá se tam vyjet autem, jestli tě má žena hodně ráda :-)), ale ten výhled z motto dela croce na bellinzonu a jezero a pak ten sjezd, to je veliká odměna

                            0 0
                      • gargamel  

                        Něco málo se dá najít i tady

                        0 0
                    • Paja  

                      delam neco blbe nebo uz to tam neni?

                      0 0
                    • MaPa  

                      Linky zmrtvěly, tady je to znovu na Uložto

                      0 0
                • MaPa  

                  Jsem si to stáhnul domů, takže kdyžtak večer pokud to tu ještě nebude.

                  0 0
          • kodjak  

            Dobrý den , jezdíme každý rok v červenci na Gardu, ted na konci srpna by jsme chtěli zkusit Como , ubytování na severovýchodní části, mohli bychom požádat o nějaké informace ohledně cyklotras, ale ne ty nejextremější černé

            a další zajímavosti.Je nám mezi 50– 60 lety, ale jsme trénovaní, dále jaké je srovnání s Gardou.

            Na internetu nejsou od Čechů žádné informace. Dá se použít mapa od Kompasu Lago di Como?

            Předem děkuji za jakékoliv informace.

            0 0
    • jaryxx  

      Krásný fotky, supr průvodce! Doufám, že ho někdy použiju. :) Rád bych se do této lokality také vypravil s přáteli a zajímalo by mě, jak je to na místě s ubytováním, popřípadě nějaké ceny, pokud teda se mohu ptát..

      0 0
      • biker007  

        ceny ubytovani me zajimaly jen u apartmanu. ty jsou cca jako na garde, mozna trosku vyssi.cili v cervenci cca 600E za apartman pro 4 lidi co si pamatuju. my byli v domasu. ubytovani pekny, jen tam chybi mistnost pro kola. dalsi volba (lepsi plaz) je Colico na druhem brehu..jinak ceny jidla v kramu nizsi nez u nas, pizza a spagety 4–7 euro, tocene pivko kolem tri, litr vina do dzbanku 6–8…apartmanu, kempu a hotelu najdes na netu dost.

        0 0
    • Jenda  

      informaci jsem tu dostal dost tak abych taky necim prispel – dobrej prehled pocasi pro Svycarsko a severni Italii vcetne radaru je tady http://www.landi.ch/…08_meteo.asp

      0 0
    • TrT  

      Ticino je super.. zajezdil jsem tam 2× a trasy jsem vybíral zde

      http://www.trail.ch/

      http://www.bike-gps.com/

      to druhé jsou placená GPS data,  ale celkem levné a velmi pěkně zpracované.. pár věci jsem si tam koupil a nemám problem poslat, když si napíšeš mailem.

      0 0
    • C.A.C  

      Je nejvyšší čas oprášit téma. Začínáme se poohlížet po ubytování na Lago di Como a tak prosím všechny, kteří tuto lokalitu omrkli ze sedla kola o radu. Jeví se vám městečko Colico jako dobrý výchozí bod pro MTB, nebo máme pátrat po ubytování jinde ? A pokud ano, tak kde a proč !

      Další odkaz a pár fotek

      0 0
      • šimlos  

        No,nikdo neoprašuje:-).Nevadí,informace co tady jsou musí stačit a tak uvidíme na místě.Chci si už pár let projet toto :http://www.schymik.de/wordpress/…

        0 0
        • Pido  

          tak to se mi taky moc líbí,já jedu s partičkou v srpnu do kempu Ideal – mezi městečko Dongo a Gravedona tak doufám že trasu na odkaze najdeme :)

          0 0
          • Hovaďák  

            Zdar..tak koukám že nic nového ohledně Coma,tak to zkusím trošku popohnat:k květnu se tam chystáme s přítelkyní,takže budu rád za nové a čerstvé info,postřehy,trasy atd.,nějaké trasy na vrcholy mám pohledaný,ale lepší bude zkušenost místních tady

            0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, po mnoha letech sjizdeni Gardskych kopců, me take zaujala moznost objevovat oblast Lago di Como. Nemel bys par zkusenosti, tipu nebo odkazů? Predem diky.

      0 0
      • saxanajam  

        Ahoj, letos tam taky jedu, rodinná dovolená. Bydlíme v Gravedoně, lehce pátral na webu a zatím asi nejpoužitelnější na co jsem narazil je asi toto: https://www.komoot.com/…nd-lake-como

        Jasný, nejsou to žádný 100km švihy, ale něco delšího z toho určitě poskládat půjde.

        Já, tím že jedu s rodinkou, tak mě to zas tak netrápí, na žádný dlouhý vyjížďky to nebude, beru to jako jako ladění vysokých intenzit – kratší švihy do prudkých kopců :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.