• LuboFule

    Zdravim, potrebujem lacny ram na MTB: 26", V-brzdy, velkost 19" – 20". Zatial mam vo vybere dva: Force Virtus alebo Agang Gangsta 2.0

    Ktory by ste zvolili? Ide mi hlavne o to, u ktoreho je vacsia pravdepodobnost, ze nebude mat „rozhodenu“ geometriu. O Force som cital, ze sem-tam sa vyskytne „rozhodena“ zadna stavba. Ohnuta patka nevadi, to viem zrovnat alebo vymenit. Tak isto vyfrezovat mufny by nebol problem, ale vyrovnat ram ako taky, to uz asi „nedam“… Agang je zase na moj vkus trochu divny, ale to by som ozelel, keby som vedel, ze je lepsi…

    Dik za rady.

    0 0
    • danielh  

      zkus na mojekolo.cz tam maji levnych 26kovych ramu hafo, ale vesina od ghostu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Force i spyder maji verzi ramu s navarkami na V. Kdyz jsem vloni hledal 26 ram, mel jsem opacny problem. Skoro vsechny nabizene mely navarky na vecka a ja jsem chtel cistou zadni stavbu bez navarek a tapered hlavu.

      0 0
    • LuboFule  

      Dik za rady. Vyskusam Force Virtus, ten viem objednat do kamenneho obchodu u nas, takze ked nebude vyhovovat, tak ho viem aj jednoducho vratit bez nutnosti posielania niekam…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Na ram force (tron) jsem nedavno skladal kolo dceri, co se tyce zpracovani ramu i nastriku vse ok, takze za me spokojenost a vubec bych se force nebal.

        0 0
    • oddie  

      26 rám na V-čka by se mi hodil taky, ale malý – 13–15", a nemusí být nejlevnější, spíš co nejlehčí. Nějaké tipy?

      0 0
      • nitraq  

        1700 gramů je moc? Zase je levný, tak ho můžeš dát opískovat a naeloxovat, tím půjdou gramy dolů.

        https://www.kupkolo.cz/…erna_z96569/

        0 0
      • Pavell007  

        No myslim, že cca 1700gr u rámu za 3000 je luxus, dalších cca 100–200gr dolu bude vykoupeno třeba dvojnásobnou cenou. (když nepočítam karbon samozřejmě). Tyhle levný rámy taky mívají kolikrát klidně i přes 2000gr, takže ty force jsou gut. :)

        0 0
        • oddie  

          6tis místo 3 by mi asi nijak zvlášť nevadilo. Uvidíme, co bude, na to kolo je ještě času dost, bude na příští nebo dokonce přespříští sezónu, takže zatím jen tak zlehka sbírám komponenty, co jdou zrovna okolo a vypadají nějak zajímavě… Ve finále se stejně budou stavět dvě 26", jedna bude na V-čkách, mám doma V-čkovou Fox Float (1,5kg), kola Crossride UB, druhé bude na kotoučích s Crossmaxy SLR, podle vývoje to bude buď s 1×11 nebo 2×9, a zatím je v preferencích gipshift, ale to všechno ještě vyplyne.

          0 0
    • oddie  

      V tuto chvíli bych asi zvolil tohle

      0 0
    • LuboFule  

      A co by ste povedali na toto:Author Impulse 2012

      alebo toto: Author Outset 2016 ?

      Cena je paradna (teda ak to realne aj maju). A „pocitovo“ pokladam Author za lepsi ako Force. Inak pojde na to vidlica RS Recon Silver TK 26 Solo Air 100mm. Co je tiez asi podstatna informacia vzhaldom na geometriu ramu…

      0 0
      • MartyM  

        když jsem předloni stavěl kolo pro přítelkyni, tak jsem větřil krom jiného i po hliníkových rámech od authoru, ale většinou to bylo znatelně přes 2kg. Vyjímkou byl egoist, ale ten už byl cenově pro mě mimo a nebyl dostupný v malé velikosti. Tak jsem nakonec volil taky Force, tehdy minerva za nějakých 2500,– (cca 1700g, předchůdce virtus) a maximální spokojenost!

        0 0
        • Pavell007  

          Jo to je pravda, author rámy z těch levných řad kol jsou přes dvě kila, kolem těch 1700gr pak mají zeslabovaný rámy z vyšších řad.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.