Kvalita cest na Vysočině na silničku

22 nepřečtených
  • para242

    Ahoj, dotaz pro silničáře. Doporučili byste Vysočinu na 2 dny na 2 výlety po cca 150km na silničkách? Na převýšení moc nezáleží. Jaká je tam kvalita asfaltu a provoz na okreskách? Případně, nějaký tip, odkud vyjíždět? Předem díky za postřehy.

    0 0
    • CzechJoker  

      Ve srovnání s Jihomoravským krajem je to ráj – alespoň kolem Ždáru, Nového Města, Křižanova. Na jihu (Slavonicko) to bývalo místy horší, ale ve srovnání s Jihomoravským krajem furt dobré. Provoz se mi letos zdá na hovno, hromada aut, všichni někam spěchají… Mimo hlavní trasy to asi bude lepší.

      0 0
      • CzechJoker  

        Doplním čerstvou zkušenost z minulého týdne. Jel jsem z Borové u Poličky přes Sněžné, Nové Město na Moravě, Bobrovou a Tišnov do Brna. Začátek není na Vysočině, ale oficiálně v Pardubickém kraji. Silnice byla špatná až otřesná, zejména v okolí Pusté Rybné a Březin. Jako klasické zjevení působí za Březinami cedule „Vítejte na Vysočině“, vedle které začínal v podstatě perfektní asfalt. Ten vydrží až před Řikonín, kde se ohlásí Jihomoravský kraj a opět rozjebaná silnice.

        0 0
        • para242  

          Díky, dobré vědět že se nevyplatí opouštět hranice kraje Vysočina:-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Nějaké rozmlsané, na tišnovsku jsou standardní silnice :)

          0 0
          • CzechJoker  

            Ty hlavní asi ano, ale sjezd kolem Řikonína nebo úsek od Dolních Louček k napojení hlavní stojí opravdu za to. Sice nedosahují kvality spojky mezi Sloupem a Ostrovem u Machochy (zatím moje TOP v sérii šílených silnic), ale perfektně ilustrují zanedbanou údržbu a nedbalé opravy. I když, abych jenom nechválil, tak zrovna minulý týden spolek kokotů plácal bábovičky mezi Vratislávkou a Žďárcem – v pláštích jsem měl zaseklých pěkných pár ostrých kamínků, kterými to zasypávají.

            Ale obecně mám zkušenost takovou, že silnice na Vysočině jsou celkem kvalitní i mimo hlavní tahy.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Mně to nevadí, naopak opravené rozšířené úseky jako Tišnov – Drásov, V. Bíteš – rozcestí Vlkov, Deblín ztrácejí pro mě romantický charakter a způsobují to, že předjíždějící auta vůbec nevybočují.

              0 0
        • Jáchym 1  

          Ta špatná silnice je od odbočky na Březiny u Kučerova mlýnu.Ten úsek je fakt hroznej,ale mezi Pustou Rybnou přes Krásné k Daňkovicím to celkem jde.I jinde to není špatné.Svratka,He­rálec,Cikháj,Žď­.n.Sáz.Vysoké,Skle­né,Kadov,Sněž­né,Milovy úplně v pohodě.I cesta z Heralce přes Devět skal do Kadova se bez ničení matrošu projet.

          0 0
        • mira13  

          Zrovna ty Březiny jsem jel nedávno po spoustě let a dobře jsem si zapamatoval, že tam zase hodně dlouho nepojedu :)

          Na Tišnovsku jsem toho najezdil moc a pořád občas jezdím, připadá mi to tam ještě docela dobrý. Horší je průjezd samotným Tišnovem a to i autem. Sice se tam teď jedna hlavní průjezdní ulice opravila, ale pořád je to tak 20 % toho, co by potřebovalo kompletně překopat.

          Jinak na té Vysočině mi připadá nejlepší právě to Žďársko, o kterým je tady řeč, tam jezdím fakt rád. Ale třeba vedlejší okres Třebíč už má silnice subjektivně o hodně horší. Ze silnic třetí třídy mi tam připadá tak 70 % na silničku nepříjemných až nepoužitelných. Hodně silnic je tam „opravených“ takovým tím přetažením starýho povrchu asfaltovou vrstvou s posypem malých kamínků, co se do toho zajezdí a ještě 14 dní všude lítají. Zůstává to ale zvlněný a zároveň hrubý, na silničce to nesnáším.

          0 0
          • Cavendish  

            Je pravda, že na Vysočině mě přijdou nejlepší silnice právě v okolí Žďáru :) Ani ten provoz tu není tak hrozný

            0 0
    • para242  

      Diky moc. A nemate nekdo srovnani se Severni Moravou, pripadne Jiznimi Cechami? Tam jsem byl mile prekvapen asfaltem a nizkym provozem od Trebone na vychod (Nova Bystrice), tak na zapad.

      0 0
      • Ascaso  

        No,asi takhle. Žiju v Jihlavě a pocházím z Dačicka. Po pár pokusech jsem nechal silničku u našich a když jsem u nich, pravidelně vyjíždím na Slavonicko, Bystřicko. V Jihlavě jsem si nechal jen MTB. Na Jihlavsku je sice sem tam kam jet, ale spousta silnic je rozbitých, nebo dost provoz. Tak jsem to se silničkou na Jihlavsku vzdal.

        0 0
      • CzechJoker  

        Kolem Nové Bystřice by to mělo být v pohodě, ale horší cesty (mimo hlavní tahy) najdeš.

        Ze Slavonic je pěkný okruh v Rakousku – vede od nádraží po bývalém tělese dráhy, něco přes 100 km.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Tady jsou nějaké náměty, ale nic o nich nevím.

      http://www.vysocina.bike/…ruhy/okruhy/

      0 0
    • para242  

      Dobry tip, dekuji

      0 0
    • melda  

      Vloni jsme se ubytovali na Třech Studních u Nového Města n. M., cesty super, nádherný asfalt, malý provoz, výlety na směr Sněžné, Jimramov, Vírská přehrada. Můžu jen doporučit

      0 0
    • Tydlii  

      V sobotu jsem se vrátil z Jihlavska. Projeto v Rozmezí Jihlava – Třebíč – Telč. Nenajel jsem toho moc, byl jsem tam z jiných důvodu a na kolo jsem se dostal jen 2× na 2,5h, ale zkušenost super – všude pěkný asfalt, řidiči ohleduplní i na jedničkách – to se moc nevidí. Včera jsem jel II/608 a I/9 do Mělníka a z5 a bylo to po Vysočině těžký vystřízlivění do reality.

      0 0
    • iceduck  

      O víkendu sem jezdil okolí Třebíče – Okříšky – Bransouze, Okřešice… za dopoledne sem potkal asi 3 auta :)

      silnice celkově super, občas nevěřit značkám cyklotrasy bo vás zavedou do míst kde se silničkou fakt nechcete… chce to prvně načíst v mapě.

      A pak „realita“ v Čelákovicích.. to by jeden brečel.

      0 0
      • Honzis  

        realita u čelákovic je daná blízkostí Prahy a tím, že tady je prostě extrémní provoz i na okreskách, vidláci jezdí do Prahy do práce, za zábavou, nakupovat … člověk se musí naučit jezdit jinam (a v jiné časy)

        0 0
        • iceduck  

          Navrhnu to šéfovi :)

          Provoz asi tolik neva jako oblíbeny středočeský patchwork s asfaltem.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.