Který z těchto 4 karbon HT byste vybrali?

15 nepřečtených
  • abernas

    Dostal jsem zajímavé nabídky na 4 kola. Někde s větší a někde s menší slevou, kde by výsledná cena pro mě byla ±55K a neumím se rozhodnout. Mělo by to být kolo na občasné maratony.

    Původně jsem byl už docela rozhodnutý pro Cube REACTION GTC Race jenže pak jsem dostal nabídku na Felt Nine 2, Stevens Sonora ES a Ghost Lector 6 LC 2017

    Nejsem žádný jezdec s ambicemi něco vyhrát. Jsem hobík, který má odjetých pár závodu a je rád, když se mu každý další podaří dojet :-) Ale na tom, co to teď jezdím jsem už na startu trochu v nevýhodě a tak jsem se rozhodl pro něco lepšího. Jenže absolutně netuším, do čeho jít. Rozum by řekl, že Lectora nebo Sonoru, protože tam ten rozdíl ceny je největší a tudíž by se dalo předpokládat, že za své peníze dostanu „hodnotnější“ kolo. Ale ve výsledku to tak nemusí platit. A abych se přiznal, tak ani jedno z nich není tak magnetické, abych se do něj na první pohled zbláznil…

    Zkuste mi prosím napsat i názory proč byste do toho konkrétního kola šli nebo nějaké postřehy, připomínky.. Třeba mi i to pomůže

    Anketa: Které byste vybrali?

    4x
    8%
    0 0
    • Kubiczech  

      Co bych si vybral nevím, jen bych ještě zapřemýšlel, jestli chci kolo vážně závodní, nebo i trochu pohodlné. To první je Lector, to druhé třeba Sonora. Mně byla jízda na Lectoru vyloženě nepříjemná a to jsem se vozil na umetených cestičkách ve Vysočina Aréně.

      0 0
    • Plechovka  

      Doporučovat ti žádný bike z tého výběru nebudu, nicméně mám už 2 roky Cube REACTION GTC SL v 650B verzi (viz profil), čili v konstrukčně až na velikost kol asi shodný rám s modelem, který poptáváš. A za mně v pohodě – žádné problémy (třeba s pressfitem), žádné vrzání, vše OK. Za + považuju dobře řešené vnitřní vedení bovdenů, kde nic nezvoní.

      Každopádně bych trochu nesouhlasil s Kubiczechem o jeho závěrech o (ne)pohodlnosti jednoho HT vs jiného – HT je prostě HT, pohodlí (pokud se tomu tak dá vůbec u HT říkat) určuje dominantně tlak v pláštích. Ani jeden prezentovaný HT nemá v kostrukci nic, co by nějak mohlo pružit. A pokud by zadní stavba byla navržena tak, aby „viditelně“ pružila a tím znatelně přispívala k pohodlí, nedalo by se na tom jezdit. Dovolím si tvrdit, že pokud najedeš na překážku o výšce byť 2 cm, dostaneš při stejném tlaku v pláštích na všech kolech do zadku zhruba stejnou ránu. Samozřejmě určitě mezi rámy rozdíly budou, ale ty budou tak malé, že to lidské tělo / mozek není schopno poznat.

      Nevím, na čem jezdíš teď a nechci ti kazit radost z nového biku, ale pokud máš třeba bike okolo 20kkč, nečekej, že přesedláním na bike stejné kategorie (HT 100mm) 3× dražší nějak významě zrychlíš. Tipuju tak o 0.2491374 km/h :-)

      0 0
      • abernas  

        Teď jezdím na hliníkové 27,5 a to si troufám tvrdit, že při mé výšce 188cm ten přechod na 29 karbon bude poznatelný. Teda aspoň v to doufám :-)

        Jak to tak sleduji, tak asi ať vyberu cokoliv, tak asi chybu neudělám, že? To mi teda vůbec nepomohlo (vlastně jsem se nikam neposunul) ale jsem rád, že v tom výběru jsou dobré kousky,

        Stevens je mi sympatický tím, že není tak rozšířený. Mám rád barvičky a proto i tímto má plusové body. I když možná už je to i na mě moc velký cirkus. Výbava taky fajn. Naproti tomu Lector je rozšířený už docela dost, vypadá jak pohřebák, ale funkčně a osazením bude taky fajn. Ale asi ani ten Feltík ani Kubík by nebyly špatnou volbou.

        Na základě čeho se mám tedy rozhodnout?

        0 0
      • marius  

        Felt má závit.

        0 0
    • petyn  

      Tak ono to není o tom 3× dražší 3× lépe to pojede. Je to hlavně o váze a hlavně nejvíc o váze kol a plášťů tam je to poznat opravdu hodně jak to jde potom za pedálem. Ale úplně nejdůležitější a nejpodstatnější je to mít v nohách. Jinak kola jsou dobrá všechny. Taky uvažuji o carbonu.

      0 0
    • palo7  

      Cube mně ničím nevadí, ale ani nenadchlo

      Felt má brzdy Deore a i celkově za mně nic moc

      Stevens se mně jako značka zdá sympatická a i jejich kola se mně dost líbí vzhledem. Osazení taky asi nejlepší.

      Ghost se mně zdá rámem vzhledově dost masivní a je až moc rozšířený :-). Jinak určitě dobré kolo ......

      0 0
    • šimlos  

      Mám toho Cuba, akorát o rok zpět, takže jinou vidli a kola. Mám ho jako doplněk k silnici, takže od ledna najeto jenom 800 km ale bajk mi vyhovuje stoprocentně a nějaký nelad by se za tu dobu projevil. Jezdím spíš lehčí terén, pro mě ideální svižný bajk.

      0 0
    • danielh  

      Vsechny kola jsou pekne ale ty Lectory se jim fakt povedly, myslim vice nez vsechny ostatni z Tveho vyberu, za mne urcite ghosta pokud bude v cene 55k ta 6ka tak 100% must have. Ram Lectoru je ale fakt hodne tuhy takze nejake pruzeni necekej :-)

      0 0
    • abernas  

      Ještě mě teď napadlo, řešit to i z hlediska geometrie.

      Jsem vysoký 188cm mám kratší nohy a delší trup a ruce. Podíval jsem se tedy na hodnoty Reach ve specifikacích rámů a je to tak, že:

      Felt (20) 429mm

      Stevens (20) 448cm, 434 (18)

      Ghost (L) 435

      Cube (21) 434

      Takže až na Stevense kde nevím, jestli by 20 nebyla už veliká mají všechny tuto hodnotu ± podobnou. Ale S ve velikosti 18 taky zapadne do stejného průměru.

      0 0
      • danielh  

        Ja mam taky 188cm a mam HT Kato x6 od Ghosta a ve vel XL 185–200cm a pohoda a sedlovka jeste 20cm venku z ramu. A kdyz stojim na zemi mezi ramem a kulama mam jeste dost mista.

        0 0
    • tomas.nov8  

      Sonoru jsem letos jezdil a upřímně mě strašně překvapila, doopravdy rychlý HT, na kterém se perfektně stoupá do kopců. Ghostem určitě nic nezkazíš, Lector je super a na nějaké nepohodlí jsem si na něm nemohl stěžovat teda. Upřímně pokaždé když mám HT, tak už je to pro mě nepohodlné, i závody jezdím na RM Element. Ale jak sám píšeš, já mám rád kola, které nejsou všude na cyklostezkách a závodech, už jen proto bych šel do Sonory, pokud ti padne velikost.

      0 0
    • mapetka  

      Se přidám…co Kross level B9? Odkaz nemam, sorry

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.