• Levandule

    Ahoj, mohli by jste mi jako zkušení bikeři poradit, kterou z níže uvedených „29“ vybrat? Dokážu přibližně zhodnotit osazení, ale to je tak asi všechno. Kliky, ráfky a ostatní – nemám zkušenosti. Popř. pokud víte o lepší alternativě :=) – horní limit 45000 Kč. Díky moc

    http://www.mojekolo.cz/…t-nine-elite

    http://www.cyklofaltynek.cz/…zs/65/id/694

    http://www.librakola.cz/shop/index.php…

    0 0
    • Zlatka  

      29 NEBRAT !!

      0 0
    • Hynas  

      29 NEBRAT!

      0 0
    • Raslo  

      Pridavam do diskusie este jeden model od Specialized nad ktorym zase uvazujem ja:

      http://www.specialized.com/…CProduct.jsp?…

      Cena je 43t ale predajca mi ponuka 10% zlavu, takze nieco okolo 39t. Mam ist do toho alebo sa v danej cenovej relacii da najst aj lepsi kusok?

      0 0
      • Pivozrut  

        mal som tento model, ale 2010 a absolútna spokojnosť… viem, že veľa prispievateľov napíše, že osadenie komponentov nie je za tú cenu najlepšie, ale zas na druhej strane geometria rámu a celkový prístup od Specialized (ja som mal napr. nastavenie posedu BG fit v cene) sú super!

        Naozaj sa na ňom jazdí výborne, a páčia sa mi tu tie „výkriky“: „29 NEBRAT“ :-) podľa mňa, ak máš zodpovedajúcu výšku (aspoň 185 cm), tak ja tvrdím: „29 URČITE ZOBRA!“ :)

        0 0
        • Janes  

          Je vidět, žes tu krátce, podívej se těm „křiklounům“ do profilu na kola :-) Tedy mimo Zlatky .

          0 0
      • Johnnyxjr  

        Souhlasim s timhle fesakem mam ho od ledna nalitano 2000 a zatim vse v naprostem poradku .

        0 0
    • Mirek_29  

      pozor na málo místa mezi sedlovkou a zadním kolem kuli bahnu .

      0 0
      • Levandule  

        Ten Specialized je krásný (hned bych do něj šel taky), ale pro mě bohužel na hliníku. Je opravdu tak velký rozdíl v životnosti rámu AL x karbon? Karbon volím hlavně kvůli tomu, že bych rád kolo měl delší dobu. Nejde mi ani tak o váhu. Chci jezdit převážně 70 silnice 30 prašné cesty.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak to si pořiď CX.

          0 0
        • Raslo  

          Moj pocit je, ze v danej cenovej hladine este nie je ten karbon dostatocny. Ale ber to prosim ako nazor neodbornika. Neviem aky je rozdiel v zivotnosti. Takisto planujem bike uzivat aspon 5 rokov.

          0 0
          • Levandule  

            Takže je tu zásadní otázka. Kvalita karbonového rámu na „29“ v cenové relaci max 45000 Kč. Nechci brát za ty peníze nekvalitní byť karbonový rám. To raději zvolím „precizní“ hliník – v tomto opravdu nevím. Může někdo poskytnout radu, zkušenost? Karbon volím kvůli životnosti ne kvůli ušetřeným gramům.

            0 0
            • Hank Moody  

              Na to jsem narážel i v nějakém jiném tématu, které jsi zakládal.

              Nejsem si jistý, jestli karbonová 29" v ceně do 45 tisíc přinese nějaký významný benefit oproti hliníkové 29" ve stejné ceně. (teda krom carbon cool factoru :))

              Ačkoliv patří Cube mezi mé oblíbence, tak u té devětadvacítky vidím potenciální problém se zadním kolem příliš blízko sedlové trubky.

              0 0
        • Johnnyxjr  

          No prave spesl dava na hlinu dozivotni zaruku a to ne jenom na 5 let jak na karbon.

          0 0
          • juli  

            Co v jazyce spešlu znamená „doživotní záruka“?

            0 0
            • Johnnyxjr  

              Koupil jsem o v cyklo69 dostal jsem na hlínu doživotní záruku na prvního majitele.

              0 0
    • zbartos  

      A co tohle http://pcshop.pells.cz/…_d28992.html ? Pokud chceš bližší info, tak mi příp. napiš na zdbartos@seznam.cz .

      0 0
      • Levandule  

        Zajímavé, ale jak jsem psal výše rozhoduju se mezi karbonem nebo hliníkem.

        0 0
        • zbartos  

          Napsal jsi nahoře, že chceš karbon. Tak Ti sem dávám tip na karbonovou 29" s tím, že s rámy z krabonu má Pell's dlouholetou zkušenost (svoje špičkové rámy a prototypy dělá zřejmě v ČR).

          Pokud Ti jde o hliník, tak pak koukni na http://pcshop.pells.cz/…_d29003.html .

          Ohledně poměru životnosti karbon/hliník nic nevím, ale řekl bych, že karbon je náchylnější k poškození při nárazu (např. při pádu) na špičatý předmět (např. kámen).

          0 0
          • Levandule  

            Jasně, karbon preferuji, ale je možné, že v této ceně je karbon nekvalitní (viz. Raslo komentář)? Ohledně životnosti mi ani tak nejde o fyzické poškození jako o krocení a životnost materiálu jako takového.

            0 0
            • zbartos  

              Při Tvém plánovaném ježdění 70 silnice 30 prašné cesty 0 težší nerovné cestičky Ti vydrží oba rámy zřejmě až do smrti. Kroucení je podle mne otázka kvality rámu a ne jen typu materiálu. Ten nejlepší AL rám se možná bude kroutit méně než levný karbonový rám.

              Rám toho kola Pell's SEVEN 29 Race, na které jsem Ti dával odkaz výše stoji v eshopu http://pcshop.pells.cz/…_d30165.html 28670,– Kc s DPH, takze ta cena zase není tam moc nízká, abys musel mít obavy o kvalitu…

              0 0
            • zbartos  

              Odolnost různých materiálů je dobře vidět tady: http://www.youtube.com/watch… .

              0 0
    • Mark-H14  

      Také nejsem odborník, ale dovolím si napsat svou nedávnou zkušenost. Vybíral jsem stejně jako ty a měl jsem podobné kandidáty ve stejné ceně. CUBE má prý opravdu hodně málo místa mezi pláštěm zadního kola a sedlovou trubkou, což jde vidět i na fotce na webu. Měl jsem ještě vybranou Meridu 1200, ale nechutně jí na jaře zdražili.

      Nakonec vyhrál právě Stumpjumper comp 29 HT v hliníku. Prodejce mi na něm ještě vyměnil řazení a smyk z X.7 na X.9 atd. Mlok a jiní tady vždy vyzdvihují právě geometrii onoho Stumpjumpera.

      Také mi pořád vrtalo hlavou zda hliník nebo karbon, ale několik zdejších odborníků mi trochu otevřelo oči a doporučilo spíše kvalitní hliník než druhořadý karbon za každou cenu. Je pravdou, že některá karbonová kola váží více než hliníková a je tam prý více plyskyřice než vláken apod., ale to jen prezentuji to co mi bylo řečeno.

      Bohužel stejný Stumpjumper v karbonu se stejným osazením je o 15.000,– Kč dražší.

      Jinak jej mám ve velikosti 17" (jsem malý) a váží bez pedálů 10,8kg. Váze udávané v katalogu a na webu nevěř.

      PS: písni mi mejlík a já ti ještě něco pošeptám.

      0 0
    • Levandule  

      Tak na konec jsem dneska zůžil výběr na tyto tři modely. Prosím zdejší borce, které kolo by zvolili a proč? Díky moc – doufám, že už brzo začnu natáček km.

      http://www.focus-bikes.com/…9r-10–6.html

      http://shop.adroit.cz/…ite-x-9–3×10

      http://www.haibike.cz/…rx-2012.html

      Jinak FOCUSE mi nabízeli za cca 38000, u MRX bych ještě měnil kola za FULCRUM XL a HAIBIKE by byl za 45000 možná trochu méně.

      0 0
      • Pac029  

        Muj amatersky pohled rika, ze pokud mas na toho HaiBika, neni co resit, mozna by mu sice pomohl ve stabilite polozenejsi uhel hlavovky, ale jinak je na nem IMHO vse lepsi, zbytek geo, obe osy pevny, co chtit vic, no snad to XT misto X.9.

        0 0
        • Levandule  

          Díky, mě se zdá také nejlepší i podle vzhledu – ale je to pálka. Počkám jestli ještě někdo nepřidá nějaký názor, postřeh.

          0 0
          • rbcrx9  

            MRX, za rok co je skládám, žádné problémy ani reklamace, je to držák, určitě lepší než karbon.

            0 0
            • Levandule  

              To je můj druhý favorit. Pokud budu mít dobrou cenu, půjdu do Haibike. Pokud ne, půjdu do MRX. Rozdíl mezi oběma je asi 6000 Kč.

              0 0
      • Mr.Dawe  

        Volil bych HAI

        0 0
      • Levandule  

        Ještě se zeptám, proč by jste nevoli toto kolo

        http://shop.adroit.cz/…ite-x-9–3×10

        Je mi jasný, Haibike je lepší, což je dáno i cenou. V čem by mohl být problém s tímto kolem, krom toho, že rám je asi o kilo těžší. Pořád si říkám, že vezmu Haibike, ale na druhou cenu si říkám, koupím MRX za tu cenu + vyměním kola a bude to srovnatelný. Rozdíl v ceně pak investuji ještě jinde.

        0 0
        • Azmir  

          Vybavené je taky slušně a pokud vezmeš tohle tak taky neuděláš chybu, pro mě by bylo jediné mínus že má sram, ale pro někoho to může být zase plus.

          0 0
        • Pac029  

          Nemuzu rychle najit geo MRX, kazdopadne diky konstrukci nema kratsi zadni stavbu nez ten Hai, a hlavovku strmejsi mit taky nebude = Hai je obratnejsi. Hai ma obe osy pevny = pevnejsi = lepe ovladatelny. Hmotnost ramu je otazka, kilo to urco nebude ;o). Snad by se dalo i operovat tim, ze Hai jako german skladatel je o chloupek lepsi znacka. To vse stoji vic jak tech 7 litru rozdilu IMHO.

          Subjektivne se mi ale nelibi ani jedno, ale to je fuk ;o).

          0 0
          • Levandule  

            No tak to je prekárka :=). Jinak co se týče obratnosti kola, budu jezdit převážně asfalt a tam tu obratnost asi oc nepoznáš. Osy jsou fakt, HAI má 10,9 kilo a MRX 12,45 dle katalogů co mám doma. Pak je tu velmi důležitá věc a to značka :=) – ne vážně, i když si na značky nehraju, tak u biků je to jiné. Haibike je lepší i vzhledová. Geometrie rámu je zde:

            http://www.mrxbike.com/…ELITE_XT.jpg

            Je to sice na XT, ale rám bude stejný.

            0 0
            • Pac029  

              Hai ;o), i kdyz by v celkove hmotnosti o 0.5 kg lhali, furt je lepsi. Zadni stavba (E) je u MRX usmevna, 420mm nemaj ani nektery 26er. No za tuhle cenu uz znacka IMHO dulezita je, taky to u nich neni pak tak dobre osazeny :o). Hlavne aby se ti to kolo libilo, to je pro jizdu nakonec nejdulezitejsi a na objektivni veci se da zvyknout nekdy i snadneji nez na ty subjektivni :o).

              0 0
              • Levandule  

                Díky, asi tu bude Hai, prostě se mi líbí víc – teď ho ještě sehnat za dobrou cenu a vyzkoušet. ještě jeden dotaz – jak velký rám na mě – 185 cm. Týpek, co prodává u nás biky, jezdí mtb i silnici mi tvrdil 19 palců – je to OK. U něj bych asi koup Hai, ale on to bere přímo z továrny a ne prý od překupníků :=). Kolo by bylo až 1.6 vyrobeno, což se mi nějak nezdá – je to mrtě dlouhá doba.

                0 0
              • MlokCZ  

                Podle mě v tom odkazu bude správná geometrie pro tu 29tku MRX pouze u 19tky velikosti. U těch dalších velikostí řádil asi nějaký šotek :-)

                0 0
      • Levandule  

        Ještě se chci zeptat, co říkáte na toho Focuse. Rám 7005, celý v XT, ostatní mi přijde taky OK. Máte někdo zkušenost s touto značkou nebo vidíte problém na tomto kole?

        0 0
        • Pac029  

          Za mne je to kratke. Pokud mas konfekcni postavu, tak pro trochu sportovnejsi XC posed budes muset mit zbytecne dlouhy predstavec pro 19/48 (mam 182,trosku delsi ruce, sedel by mi tam tak 120mm predstavec a to je dost) a nebo vic riskovat nadobicko sveho genofondu v 21/54, ktera by byla ale delkou IMHO OK.

          0 0
          • Levandule  

            Díky, ale jako fakt začátečník trochu tápu a moc tvé odpovědi nerozumím :=). Mám 185 cm, delší ruce i nohy. Jestli to chápu dobře, tak z hlediska geometrie rámu je nejlepší HAI a Focus moc ne.

            0 0
            • Pac029  

              Ram FOCUSu je na tu vysku kratky (nekdo by to sice mohl videt jinak, ale ja to vidim tak;o)), kompenzace kratkeho ramu dlouhym predstavcem snizi ovladatelnost toho kola. Pokud by jsi vzal tu vetsi velikost,kde je i delsi ram, zvetsujes pravdepodobnost ze pri nejakem tom rychlejsim sesednuti si natluces koulicky a pindika. Tu vysku si nekde muzes vyzkouset, 48 je cirka 19 a ta 54 cirka 21.5, at vis kolik tam mas mista, pripoctesli asi 30cm, dostanes zhruba standover, jako by jsi nad tim stal se stangli mezi nohama. Zadny z tech kol nema vyrazny sloping (niz konec stangle nez konec sedlove trubky), tak pokud budes zkouset tak na necem konstrukcne podobnem.

              0 0
          • Vilém  

            600mm mi az tak kratke neprijde.

            0 0
    • šlapatko  

      Haibike, má pevné osy.To by bylo stěžejní pro mě.Kola na 29ce jsou znatelně měkší.Osobně bych stavěl, bo mi sériovky nesedí.Brzdy atd.To je ale můj problém:-)

      0 0
      • Levandule  

        Díky – to je taky názor :=), někdo hold chce seriovku a nekdo si vyhraje a kolo si postaví. Ještě se chci hloupě zeptat, co je míněno ´má pevné osy´ – ještě se neorintuji. Přijde mi, že každé kolo má pevnou osu nebo se mílím?

        0 0
        • Advid  

          Pevná osa znamená, že se kolo neupíná klasickým rychloupínákem, ale pevnou osoü, což je taková trubka (http://shop.bike4u.cz/index.php…) a spojení kolo-vidlice je pevnější. Nejdřív o bylo na downhillových kolech, pak proniklo na endura, pak na přední kola fullů, pak i na zadní atd.

          0 0
        • Luk02  

          Tak to je otázka tyhle bajky jsou už v serii celkem slušně osazený, ale při stavbě někdy dostaneš něco navíc – minimálně ten pocit:-)

          0 0
        • šlapatko  

          Pevnou osu popsal Advid pode mnou.Vidlice s pevnou osou, lépe drží směr.Na 29ce mám odjetou sezonu a měnil bych pár věcí.

          V praxi vypozorované nedostatky.

          Zapletená kola American Classic.Má váha 85kg, přední ráfek jsem zlomil do pravého úhlu při zamknutí řidítek.Asi daň za lehkou hmotnost.

          Tuhost kol je nejvíce patrná při vyjíždění s koleje.Např. od traktoru.

          Kolo pošlu na hranu cca 10cm, s lehkým odlehčením řidítek.Kolo se žvejkne a následovně hranu překoná.Tohle jsem u 26ky nezažil.Zadní kolo to samé.

          Není to nic hrozného, ale u nového kola bych neváhal a přední vidlici vzal s pevnou osou.

          0 0
          • MlokCZ  

            15mm osa ale zase tak moc rozdíl neudělá. To co popisuješ nejvíce ovlivní tuhost samotných kol, to je u 29tky největší slabina.

            Třeba Fulcrumy Red Metal 29 XL jsou v tomhle znatelně lepší než C29ssmaxy, oboje bez pevné osy.

            S Fulcurmy jsem spokojený co se týká tuhosti, s C29ssmaxy to bylo horší.

            A na 26tkách fullech jsem jezdil dlouhodobě bez pevné osy a teď už delší čas s 15mm osou (na ± stejně tuhé samotné vidlici) a žádný velký rozdíl se nekoná i když mírné zlepšení tam je.

            A opět více udělala tužší kola než ta osa. A u samotné vidlice větší rozdíl udělá tapered krk než 15mm osa.

            U nového kola bych ale samozřejmě také dal přednost 15mm ose, jen od ní nelze očekávat zázraky.

            0 0
          • honzar  

            Když už nic jiného, tak při častějším sundávání kola je s 15kou lepší manipulace.

            0 0
    • 159753  

      já jsem si teď pořídil

      http://www.cykloworld.eu/…-1200-d-2012

      a myslím si, že to byla dobrá volba:)

      0 0
    • Levandule  

      Ještě přidávám jednoho zástupce z vedlejšího fóra.

      http://www.merida-bike.cz/…-1200-d-2012

      0 0
      • Vilém  

        Ten samej clovek, co odkaz vlozil vedle, jej vlozil i sem a to uz vcera. Varianta to je, ale taky ma sve mouchy.

        0 0
        • Levandule  

          Aha,a to jsem si nevšiml. Jaké mouchy v tom vidíš?

          0 0
          • Vilém  

            Libilo by se mi na shimanu, s jinou vidlici a designem. Pak dobry:)

            0 0
            • Levandule  

              Já právě cíleně mířám na SRAM, design se mi líbí a vilice – mohla by být jiná,ale dle mě není špatná. A hlavně pokud bych chtěl podle sebe, musel bych si ho asi nechat sestavit :=).

              0 0
              • Vilém  

                SRAM jsem preferoval v dobach 9sp., to chodil podstatne lip jak shimano. Ted se situace otocila, uz jen kdyz kouknes kolik je inzeratu na 10sp SRAM razeni, jak se toho lidi zbavuji z novych kol.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  To je jen B-F masírka ;-)

                  0 0
                  • Vilém  

                    Ja ti nevim, poridil jsem ted 10sp XT780 a parada velika. Rekl bych ze to chodi lip jak kombinace X.0 packy X.9 saltr, co jsem mel na jednom z kol, co mi ukradli.

                    Pravda 10sp SRAM jsem jeste neosahal, takze pouze reference od mechaniku ap.

                    0 0
                  • marYn  

                    SRAM 9ka a Shimano 10ka – 1:1

                    Shimano 9ka – 2:1

                    SRAM 10ka – ~1.2:1

                    Zajímavé je, že se dají kombinovat přehazovačky u SRAMu 9 a Shimana 10 mezi sebou.

                    Takže proto je nové Shimano na tom konečně stejně dobře, jak starej SRAM.

                    S novým SRAMem zkušenost nemám, tak nevim jak si vede.

                    0 0
    • Levandule  

      Ještě jsem našel jednu variantu – prosím o zhodnocení.

      http://www.mojekolo.cz/…er-inexxis-1

      0 0
    • mirez  

      U mňa nie je o čom, idem tento rok do tohto:

      http://www.bike-discount.de/

      Myslím, že lepšie sa vybrať nedá a to som už pozrel asi všetko možné – nemožné…

      0 0
      • laurinko  

        JJ, mne staci toto iste ale 5.0 – uz je objednane :)

        0 0
        • mirez  

          áno, tiež som uvažoval nad 5kou, cena je veeeľmi dobrá, ale nakoniec asi zainvestujem… Pevnú osu a náboje hlavne chcem lepšie.

          Daj potom prípadne vedieť ako si spokojný, rám je totožný, tak ako ti sedí…

          0 0
          • MlokCZ  

            7.0 ale taky nemá pevnou osu. A co se týká kol, tak já bych raději šel cestou vzít 5.0 + nějaká opravdu pěkná kola. Za 500 euro rozdíl už se dá lecos, třeba Red Metal 29 XL.

            A kola nejsou žádná hitparáda ani na té 7.0.

            0 0
            • laurinko  

              Jasne dam vediet, mozno dorazi uz do tohto vikendu.

              S kolami uvidim,, snad posluzia aj tie co su tam namontovane.

              0 0
              • mirez  

                nemáš ho ešte ?? :-)

                0 0
                • laurinko  

                  Az v 15.tyzdni :( Zacala sezona.

                  0 0
                  • gek  

                    Kdy jsi ji kupoval a jakou velikost? Taky čekám:(.

                    0 0
                    • laurinko  

                      Kupoval som 9.3. 20" (vcera som pozeral za 20" uz nie su ani v ponuke, 22" len na otazku)

                      0 0
                    • matkis  

                      ja som objednal 2.3 , velkost 20. odosielat maju v 12. tyzdni, cize tento. cakam a dufam .

                      0 0
                      • mirez  

                        Obrovský smútok na mňa prišiel, včera som sa konečne dokopal kúpiť 7.0 vo veľkosti 22" (mám 191 cm) a pozerám,že taký tam nie je. Ihneď otázka na shop a odpoveď:

                        Guten Tag,

                        leider ist das von Ihnen gewünschte Modell (in der entsprechenden Größe) bereits komplett ausverkauft und wird nicht wieder angeboten werden können.

                        NIE JE A ANI NEBUDE!!! :-(

                        Neviem čo teraz, už som sa na neho namotal, zmieril som sa aj s cenou aj všetko… Fňuk :-(

                        Nie je tu dáka dobra duša čo by chcela stavať dačo obdobné?

                        0 0
                        • mirez  

                          Chalani ešte otázka, aké mate miery a prečo ste vzali daný rozmer 20"?

                          Ďakovala

                          0 0
                          • laurinko  

                            Ja mam 185 cm tak som po precitani nejakych (dost) tem a vlakien zvolil 20".

                            0 0
                          • laurinko  

                            Tak to potom uz nebude ani 5.0 vo velkosti 20"… Noto som netusil ze pojdu takto na dracku.

                            0 0
                          • matkis  

                            mam 186cm a mal som 20" ram predtym

                            0 0
                            • mirez  

                              hmmm, ja mám o dakych 5 cm viac, že by som to riskol?

                              Teraz mám 21" v 26" ale to sa asi ťažko porovnávať dá.

                              Inak pozerám, že si z BA, nedalo by sa dohodnúť, že až ti príde, dal by si mi vedieť, stráášne rad by som sa na neho mrkol. By som niekde za tebou skočil na 5 min. len.

                              Mail na mňa je miro.urbanek@gmail.com

                              Ďakujeeem

                              0 0
                            • laurinko  

                              Poton napis ked Ti dorazi…

                              Objednaval si aj ten specialny obal-krabicu na prepravu? Stoji tusim do 8 eur…

                              0 0
                              • matkis  

                                objednal som aj ten obal, bajk stale neprisiel. a uz ani neviem kedy a ci pride :) vzdy mi len odpisu, ze tento tyzden ich cakaju a dalsi ho poslu. ale uz to pisu skoro mesiac. zacinam aj uvazovat ze to zrusim a zoberiem nieco zo slovenska co je na sklade, vonku je krasne a bajk nikde !

                                0 0
                                • uoosuow  

                                  Co máš objednáno? Jestli 5.0 ve 20", tak objednávku rád převezmu :)

                                  0 0
                                  • matkis  

                                    update . dnes presne po mesiaci strhli peniazky a uz by sa malo len cakat na zlozenie do 4–7 dni a posielat. A btw, znova ich maju v ponuke, vsetky velkosti .

                                    0 0
                                    • Kurt  

                                      A btw, znova ich maju v ponuke, vsetky velkosti

                                      Divame se na stejna kola?

                                      0 0
                                      • laurinko  

                                        Ja tam tiez vidim len 16 a 18" (pozeram 29er Radon 5.0)

                                        0 0
                                      • matkis  

                                        aha, fiiha. tak beriem spat :) pozeral som to vcera alebo v sobotu a 20" bolo do 10 na sklade

                                        0 0
                                        • uoosuow  

                                          Jojo, měli, vzhledem k tomu, že jsem jim před 2 týdny psal, zdali ještě budou a odpověděli, že už nikdy, tak jsem na to chvíli dost nevěřícně koukal. V sobotu odpoledne jsem tam náhodou zabrousil a vidím dostupné méně jak 3 kusy velikosti 20". Dlouho jsem neváhal a tedy objednal 29er Radon 5.0 ve 20", v sobotu večer už opět nebylo nic.

                                          Na PayPalu zatím svítí „pending“, tak jsem zvědavej, jak dlouho jim to bude trvat. Uvádějí někde dodací lhůty?

                                          0 0
                                          • Kurt  

                                            Neuvadej. Treba se jim nejake kousky vratily z predchozich objednavek.

                                            0 0
                                    • laurinko  

                                      Ahoj, este ho nemas?

                                      0 0
                                      • matkis  

                                        Este nie :) Ale vcera ho konecne doskladali a vecer nalozili. Takze uz je na ceste. Teoreticky v piatok by mohol byt tu, uvidime .

                                        0 0
                                        • Kurt  

                                          Urcite dej vedet, az ho projedes – celkem by me zajimalo, jestli budes mit vsechno OK, nebo budes taky jako ja resit treba centrovani brzdy. :)

                                          0 0
                                          • matkis  

                                            toho sa tiez trosku bojim. ked teraz tak strasne nestihali, pravdepodobne sa to prejavi aj na kvalite zlozenie, nie len na case dorucenie. uvidime, dam vediet :)

                                            0 0
                                          • matkis  

                                            Tak dnes konecne prisiel. Zatial minimalne zadna brzda vobec nejde. Kedze som doteraz iba na Vckach jazdil, este vobec nerozumiem ako sa nastavuju a kde moze byt problem

                                            0 0
                                            • Kurt  

                                              „vobec nejde“ – tak se rozepis, urcite ti tu nekdo poradi. Kdyz zmacknes paku, tak se nepohnou desky, nebo jak? Ma brzdova paka nejaky odpor, vrati se zpatky?

                                              0 0
                                              • matkis  

                                                mozem ju stlacit skoro az na doraz , ale aj tak len velmi slabo zabrzdi koleso. Naopak predne stlacim tak o centimeter a brzdim naplno. Paka sa vrati, ale odpor slaby. netusim ci je zly tlak (je to hydraulika ano ? :) ) alebo su dosticky moc daleko od seba

                                                0 0
                                                • Kurt  

                                                  Fakt nejsem ten, kdo by mel cokoliv radit ohledne brzd, celkem nic o nich nevim, takze me ber s rezervou.

                                                  Zjisti, jestli se desky hybou hned od zacatku drahy – tzn. mrkni, jestli jdou k sobe, kdyz zmacknes paku treba jen do pulky. Pokud ne, bude zrejme treba brzdu odvzdusnit – navod na to je treba tady: http://www.ivelo.cz/…ickych-brzd/

                                                  0 0
                                                  • matkis  

                                                    ano, dosky zaberaju hned, ale slabucko. bude asi problem v tlaku. mozno im napisem , ale posielam im nieco spat po mesiaci a pol sa mi asi nechce. snad by to nemalo byt drahe odvzdusnit .

                                                    0 0
                                • Ellinor  

                                  Radona 5.0 (20") jsem objednávala 15.3., o 6 dní později jsem jim pro jistotu volala jak to vypadá s termínem dodání – tvrdili, že ho budou mít začátkem dubna.

                                  Kdo jste v nedávné době objednávali kolo z bike-discountu, jak jste to měli s platbou kartou? Byly peníze fyzicky převedeny ihned po platbě, nebo si je jen „zarezervovali“ a strhli později – kdy?

                                  Máte zkušenost s opakováním/zru­šením platby ze strany obchodníka? Dnes nad ránem mě vzbudil celkem nemilý telefonát z banky, takže určitě zavolám do B-D co to tam vymýšlejí, ale ráda se poučím ze zkušenosti jiných… (Klidně i mailem.) Díky.

                                  0 0
                                  • laurinko  

                                    Ja som platil Paypalom, ale zatial prebehla len predautorzacia, tzn. ze peniaze boli rezervovane, ale fyzicky este z uctu neodisli…

                                    0 0
                                  • unking  

                                    v Březnu jsem kupoval Radona a peníze mi byly odebrány až pár dní před samotným odesláním, jak je to nicméně napsáno v možnostech platby na jejich stránkách. Je fakt, že ti všude říkají, že je bezpečné tam kupovat a platit předem, ale i tak se divím, že sis to nepřečetla, mají to tam docela jasně napsané.

                                    0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Vždy dělají pouze rezervaci a mají v tom systému obnovování rezervací pěkný bordel.

                                    Na bike-discount mám už cca 15 objednávek a vždy vše bez problémů, jenže jsem vždy bral něco co měli skladem, takže žádná obnovo rezervace na kartě nebyla třeba.

                                    Já objednával v únoru, první rezervace na kartě ok. Pak 2× (vždy po myslím týdnu) proběhla v pořádku obnova rezervace (došlo ke zrušení té první a vytvoření nové).

                                    Ovšem potřetí už se jim to nezdařilo, probhělo zrušení, nová a zase zrušení. Prostě to zkončilo zrušením a aktuálně platná rezerva nezůstala žádná.

                                    Tak jsem to řešil s bike-discount. Dopracoval jsem se po pár mailech (nejdříve si mysleli, že nechápu ten systém, asi jsem to nedostatečně vysvětlil jak jsem to psal anglicky) k tomu, že uznali, že oni mají chybu v systému a že se na to podívají.

                                    Ovšem současně mi přišlo, že akorát je kolo připravené k odeslání, ale že nemají platbu (a že je problém s mojí platební kartou), takže ho nemohou poslat. A že mám zařídit převod nebo novou platbu.

                                    Tohle mi poslal někdo jiný než s kým jsem řešil tu chybu. Zřejmě mají dobrý bordel v interní komunikaci. Ten někdo jiný vůbec neměl zřejmě tušení, že jsem už vyřešil u nich z někým jiným, že tam mají chybu oni.

                                    Abych to nezdržoval, když už kolo bylo k mání, tak jsem postupoval ještě další možností co tam měly uvedenou a to zrušením objednávky a vystavením nové s poznámkou do té nové, že nahrazuje starou.

                                    Připravené kolo rezervují 3 dny pro dořešení platby, takže zůstalo rezervované i pro tu novou objednávku.

                                    Po vystavení nový objednávky (s poznámkou, že nahrazuje tu starou) a současně jsem poslal mail i k té staré, že ji nahrazuji novou, tak proběhla nová platba pořád na tu stejnou kartu do cca hodiny.

                                    A druhý den kolo odeslali.

                                    Všechno následující proběhlo během jednoho dne:

                                    • mail kde uznávají, že mají chybu v systému
                                    • mail od dalšího člověka, že je kolo připravené
                                    • další mail že mají problém s platbou
                                    • nová objednávka z mojí strany a mail k té staré k tomu problémus platbou (že jsem udělal novou objednávku)
                                    • nová blokace na kartě

                                    Nechápu ten jejich systém, proč dělají obnovu rezervace každý týden, když rezervace vydrží celý měsíc než se automaticky sama zruší (když nedojde k podnětu ke skutečnému stržení peněz).

                                    Jiné obchody, kde si dělají také jen rezervaci a strhávají až později to většinou funguje tak, že rezervace neobnovují vůbec. Ten měsíc většinou stačí a když ho to překročí a rezervace sama vyprší, tak si to prostě strhnou pak ručně znovu.

                                    To týdenní obnovování mi pěkně prudí, protože nemůžu kvůli tomu zamknout kartu (kdybych ji zamknul, tak jim obnovující rezervace neproběhne už žádná).

                                    0 0
                                    • laurinko  

                                      Pekne patalie…

                                      Ja som platil Paypalom co mi pride taka najbezpecnejsia moznost, a na invoice co som dostal je ze rezervacia plati az do juna, t.j. 3 mesiace.

                                      Ale mozno zalezi aj na banke kde je vydana karta, kazda banka ma nejake svoje „finty“ a upravy pre internetove platby.

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        Paypalem to bude asi lepší.

                                        Většinou platím paypalem, když je to možné.

                                        U karty, kterou mám registrovanou na paypal účtu mám ale limit jen 20tis. Kč, takže akorát to na celé kolo nestačilo.

                                        A byl jsem línej tam registrovat druhou kartu s větším limitem, tak jsem platil přímo kartou.

                                        Už jsem si trochu navýšil limit na té první kartě, abych příště mohl platit rovnou paypalem a byl pokoj.

                                        0 0
                                  • Ellinor  

                                    Díky za reakce. Podmínky platby na stránkách B-D jsem samozřejmě četla, nicméně ten systém obnovování rezervace platby jsem z toho opravdu nevykoumala.

                                    Nakonec po několika telefonátech se problém jakž takž vyřešil, nebo alespoň objasnil. V B-D problém není, tam prý mají vše zrušeno a znovu zarezervováno v pořádku. (Mimochodem komunikace s B-D přes telefon naprosto bezproblémová, milí, vstřícní, 2× mi volali zpět s dalšími informacemi.) Problém nastal u banky v ČR (Citibank), která povoluje zrušit rezervaci pouze ten den, kdy byla zadána, tedy mám na účtu tři rezervace a dva neúspěšné pokusy o zrušení (a tím pádem účet v mínusu).

                                    V konečné fázi se mi je podařilo přemluvit, aby ty první dvě zrušili ručně (vzhledem k tomu, že v B-D jsou také zrušené), což teda nakonec udělali, i když by neměli. Otázka je, jak to bude dál, no nezbývá než doufat, že kolo dorazí co nejdřív, aby mě za dva týdny nečekalo další přemlouvání a opětovné řešení neřešitelné situace (a to mě hádám čekat bude).

                                    Takže pes nebyl zakopán za hranicemi, nýbrž u nás. Platil jste někdo takto podobně kartou od Citibank? Nebo u jiné banky, která ke změně rezervace přistupuje stejně? Moc mi do hlavy neleze, proč nemůže obchodník zrušit rezervaci později, než ten den co ji zadal. No asi to bude mít podobnou logiku jako změna rezervace po 6 dnech, že… Bohužel dohromady to je vražedná kombinace.

                                    0 0
                                    • MlokCZ  

                                      Tak to je tedy opravdu krize když tohle banka neumožňuje. To jsem na tom byl v mojem případě ještě dobře, zrušení rezervace proběhlo vždy ok.

                                      Možná to ale není ojedinělý případ a proto jiné obchody používají to automatické vypršení rezervace po měsíci a nemusí tak žádné rezervace rušit.

                                      0 0
                                  • Ellinor  

                                    Díky za reakce. Podmínky platby na stránkách B-D jsem samozřejmě četla, nicméně ten systém obnovování rezervace platby jsem z toho opravdu nevykoumala.

                                    Nakonec po několika telefonátech se problém jakž takž vyřešil, nebo alespoň objasnil. V B-D problém není, tam prý mají vše zrušeno a znovu zarezervováno v pořádku. (Mimochodem komunikace s B-D přes telefon naprosto bezproblémová, milí, vstřícní, 2× mi volali zpět s dalšími informacemi.) Problém nastal u banky v ČR (Citibank), která povoluje zrušit rezervaci pouze ten den, kdy byla zadána, tedy mám na účtu tři rezervace a dva neúspěšné pokusy o zrušení (a tím pádem účet v mínusu).

                                    V konečné fázi se mi je podařilo přemluvit, aby ty první dvě zrušili ručně (vzhledem k tomu, že v B-D jsou také zrušené), což teda nakonec udělali, i když by neměli. Otázka je, jak to bude dál, no nezbývá než doufat, že kolo dorazí co nejdřív, aby mě za dva týdny nečekalo další přemlouvání a opětovné řešení neřešitelné situace (a to mě hádám čekat bude).

                                    Takže pes nebyl zakopán za hranicemi, nýbrž u nás. Platil jste někdo takto podobně kartou od Citibank? Nebo u jiné banky, která ke změně rezervace přistupuje stejně? Moc mi do hlavy neleze, proč nemůže obchodník zrušit rezervaci později, než ten den co ji zadal. No asi to bude mít podobnou logiku jako změna rezervace po 6 dnech, že… Bohužel dohromady to je vražedná kombinace.

                                    0 0
            • mirez  

              mýliť sa môžem, ale čo potom tento detail?

              http://www3.bike-discount.de/…29er-7–0.jpg

              Tých rozdielov medzi 5.0 a 7.0 je samozrejme viac, i keď ako som už napísal, aj 5.0 je veľmi dobré na tom. Ja len, že pri svojich 190 cm, 90 kg a jazdení po aj kamenistých úsekoch to považujem za vec životnosti… Ale mal som aj náboje deore a držali veľmi dlho.

              0 0
              • MlokCZ  

                Tam vypadá, že ano. V popisu to zase není, tak těžké říct. Přitom ten ještě vyšší model v popisu pevnou osu má.

                Rozdílu tam více je, to ano. Je to pak o výběru jestli ty rozdíly nebo místo toho mnohem lepší kola.

                0 0
    • amorfist  

      a co neco od treka??

      0 0
      • Necris  

        Jestli chce opravdu karbon, tak za 40k to u Treka(Fisher) nejde. Rozdíl ve váze by sice bylo zajímavé porovnat … No netřeba to komplikovat.

        Za 38 929,– je u Treka Superfly ALU , který by měl mít o něco lepší vidlici. Ostatní mluví za vše.

        Ale za projetí to stojí.

        0 0
    • RUSH  

      A co poskládat na tomto rámu:

      http://www.cyklo69.cz/…ack/d-76172/

      Ten rám mi přijde dobrý a skládat může každý dle svého uvážení.

      0 0
    • Necris  

      29" VY-BRAT !!!! ;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.