• RoadRipper

    Dneska je sice 14.8. ale já mám pátek 13. Zaparkoval jsem u práce s kolem na střeše (velká blbost, uznávám …) a dneska odpoledne když jsem přišel k autu, kolo je fuč. Byl to loňský SUPERIOR 920, šedá barva, měl jsem na něm černé zahnuté rohy BBB, levý lehce přiohnutý, držák na přední brašnu SportArsenal (foto ještě dodám, nemám žádné po ruce). Stalo se to ve Vršovicích v Kodaňské před budovou 4D Center (bývalý Chemapol ?). Není tu někdo místní že by mi poradil nějaké okolní bazary kam se podívat ? V několika už jsem teda byl, ale bez úspěchu. Kdybyste na takovéhle kolo někde po Praze narazili, dejte mi prosím vědět na tomas.kutmon(za­vinac)centrum­.cz. Díky a přeju pěkný víkend bez krádeží …

    0 0
    • Pablo  

      Dodávám alespoň provizorní foto co jsem našel, je to kamarád, před chvílí mi to volal. Měli jsme za hodinu vyrazit na hory, máme zaplacený pobyt :/ No vyloženě radost, pracky těm šmejdům lámat..

      0 0
    • Pablo  

      Ještě doplnění, je to

      Superior XP 920D, výrobní číslo BF 70904345

      0 0
    • Honza729  

      Jako sorry, ale tohle je primo ukazka blbosti (bez urazky). Nechat Supa na aute a jit do prace s tim, ze odpoledne jedu na vikend, to je fakt ukazka lehkomyslnosti a koledovani si o pruser.

      Jakkoli Te asi musi ztrata mrzet, tak je to predevsim Tva pitomost. Pak se divime, ze je tolik zlodeju, kdyz jim sami kola a jine veci primo nabizime.....­...zijou z nas teda skvele. :-/

      0 0
      • RomulusP  

        Naprosto nesouhlasím,že je vše jeho (naše) vina!Do p.dele,kde to jsme,že se musíme bát nechat v tomto případě kolo připevněné na střeše auta???Ještě víc mě točí kecy typu,že si okradená paní může za to sama,protože si dovolila mít peněženku v kabelce,kterou jí v krámě někdo štíp.Ale do krámu se chodí s peněženkou,kterou ženy mívají obvykle v kabelkách,chlapi v kapse,tak co je na tom divného.To se máme všichni plížit podél zdí,hlauvou točit 360st okolo,lézt kanály,peníze asi schovat v určitém otvoru nebo co?!Omlouvám vám se,ale je normální jít do krámu s penězi,je normální mít kolo v držáku na autě,je normální postavit kolo do stojanu před poštou ap.Není normální ale,že se tomu všichni divíme a že spratky a šmejdy co si dovolí špinavou prackou sáhnout na cizí majetek společnost řádně nepotrestá!Není normální žít v neustálém strachu,že mi někdo může každou chvíli něco lohnout!

        Je mi tě za to kolo líto,já bych vraždil.Sám ho také nenechávám bez dozoru,protože v zemi,kde se beztrestně kradou i tabulky obětí z památníku holokastu je skutečně možné všechno!

        0 0
        • Honza729  

          Tou posledni vetou sis odpovedel na svuj elaborat.

          0 0
          • kajis  

            Neodpověděl. Myslím, že chtěl říct zkráceně tohle:

            Pokud budeme považovat za normální, že někdo něco vezme, když to zrovna není omotané dvěma řetězy se psem, tak tím vytváříme ideální prostředí pro zloděje a pro liknavost policie.

            Jediné, co se pak od policie dozvíš je: „No jo, vy si za to můžete sám.“ A nikomu to nepřijde divné. Pak ti někdo ukradne kolo ze sklepa – řeknou ti – „No jo. To jste si to neměl nechávat ve sklepě“. Ad absurdum to povede k tomu, že to, co zrovna nemáš připoutané k tělu ti může kdekdo ukradnout a jediné co se dozvíš je, že si za to můžeš sám.

            0 0
            • RomulusP  

              Díky,přesně jsi pochopil co jsem možná trošku zdlouhavě napsal!Ne vždy jsme byli národem zlodějů!

              0 0
            • Kubiczech  

              Souhlas a proto si myslím, že na bikovém fóru si snad zaslouží trochu politování a ne výpady typu „blbe, můžeš si za to sám“ – ty uslyší kdekoli jinde.

              0 0
              • Honza729  

                Tak jo, zrejme zijete v jine realite nez ja. Jsem proste jen zvykly si na sve veci davat pozor a pokud ziju ve state, ktery vypada jak vypada, nezbyva mi jako jednotlivci nez se chovat opatrne. Kdo toto nepochopil, fnuka na BF, ze se mu ztracej kola.

                Jednoduche a jasne. Nevim co je na tom k nepochopeni. V Praze a zvlast ve Vrsovicich , jedne z lihni cikanu, muze kolo na aute nechat jen........rekneme Naiva :-). Za tim si stojim, filozofujte o tom jak chcete.

                0 0
                • Tyboo  

                  přesně tak. na kole do města jezdím akorát na starém. nové kolo za x tisíc se bojím nechat venku bez dozoru. na tom starém nemám zámek a pokud ho někdo chce vzít, at si ho vezme:-D

                  0 0
                • krteček  

                  myslím , že autor vlákna neprišiel na bf fňukať a sám uznal, že spravil veľkú blbosť…a tí, ktorí reagovali nemajú nič proti opatrnosti..len poukazuju na smutný fakt, že v našej spoločnosti funguje princíp – to čo nie je pribité a pod 10 zámkami akoby kričalo ´´vezmi si ma´´.....a ľudia sa pozastavia nad tým, že nejaký ´´ naivný blb´´  si niečo nezamkol na 10 zámkov…, ale to , že nejaký skutočný blb si dovolil obohatiť sa niečim čo nie je jeho…to už budí menej pozornosti..a to je podľa mňa smutné…Mám pocit, že niektorí v príspevkoch predomnou sa snažili poukázať na to, že aj keby pred obchodom stál Epic za 120 litrov bez zámku, otázkou cti človeka by malo byť nesiahnuť naň…a primárne by sme sa mali diviť tomu, že niekto je natoľko bezcharakterný, že si ho vezme , ako tomu , že niekto je tak hlúpy, že si ho nezamkne…Bohu­žiaľ realita je iná, ale možno stojí za to, aspoň sa nad tým trošku pozastaviť…

                  0 0
                  • Honza729  

                    Jezisi, tohle filozofovani ........to jsou takovy kecy o nicem !!! No tak se seberte, bezte demonstrovat, bezte delat janevimco, vystrilejte to tady nebo si poradte jinak…Proste realita je takova, ze se krade. Kradlo se v Cechach vzdycky, tak cemu se divite ? Kolik z vas bydli v domcich na vesnicich, ktere jsou postaveny z nakradeneho materialu z JZD ci jinych podniku a neresite to ? Tak nechte toho moralizovani a proste se jen chovejte  v souladu s realitou, to je cele, proboha......jste jak mali Jardove :-)

                    0 0
                    • Honza729  

                      (ty voe, ted jsem asi pichnul do vosiho hnizda :-)))))))) ale co, ja rad chciju proti vetru, tak jeste prihodim, ze jsem z Prahy :-)))) )

                      0 0
                    • M_ishak  

                      Ale vždyť máš pravdu. Co na tom, že chčiješ proti větru. Vždy se v české kotlině kradlo a vždy se krást bude. Podobné naivní chování (viz problém zakladatele vlákna) bych očekával od cizince, který je tu nový, teprve se rozkoukává, a přitom je zaskočen nečím, na co ve své domovině nebyl zvyklý. Nezbývá mu tedy, než se svým chováním přizpůsobit mentalitě českého národa. Ovšem když rodilý Čech nerespektuje tato pravidla, musí počítat s náležitou odpovědí nenechavých spoluobčanů. Člen národa dost otupělého na okrádání umírajících, kradení na hřbitovech, v němž kradou i ti, co by měli krádeže vyšetřovat, musí být od mala přizpůsoben podmínkám, v nichž žije.

                      0 0
                      • Kubiczech  

                        A chtěl bys, aby se i zda žilo tak, jako v cizincově domovině? Utopie? Možná, ale když budou mít všichni stejný názor jako ty a Honza, tak bude opravdu platit „u nás se kradlo, krade a bude krást dál“ a i díky vám bude tahle „mentalita českého národa“ přežívat i nadále. Mimochodem, takže podle téhle poučky platí vedle rčení „co Čech to muzikant“ i „co Čech to zloděj“?

                        0 0
                        • Honza729  

                          Michas priciny a dusledky. Ja resim dusledky toho, ze jsme ve state, kde nefunguje nic. A radim vsem, kteri proste jen chteji mit kolo i za rok, za dva, aby si na nej davali pozor. Nevim, co je na tom spatneho. Ty mluvis o pricinach, a to jeste hodne zmatene.

                           

                          Mimochodem, urcite, se svym pristupem, nechavas kolo bezne venku oprene o sloup, kdyz si chces neco koupit, ze ? Nebo pokud na nem jezdis do prace, nemas problem ho nechat venku nezamcene, ne ?

                          Jakto ze ne ???

                          0 0
                          • Kubiczech  

                            Čteš vůbec, co tady lidi píší? Já debatu u zabezpečování kol už dávno opustil, ostatně jsem o ní ani nezačal. Mé psaní je reakce a souhlas s Krtečkem, polemika s M_ishakem, pokračování toho „filozofování“.

                            Atmosféra v naší krásné vlasti, která je tu tebou popisována (odhlédněme od toho, zda je to realita či fikce) jako bohaté dědictví minulých dob a krásný výhled do budoucna přece nesouvisí s tím, že si zamknu kolo nebo že ho někdo nechá na střeše. Tuhle debatu jsme dávno opustili a každému inteligentnímu člověku je jasné, že nezamknout kolo je hazard a to jak na sídlišti Chánov, tak v policejním „city“ Lázně Bohadeneč s nulovou kriminalitou.

                            Jde mi jen o to (a jestli tě jakýkoli náznak „filozofování“ jak tomu říkáš mate, tak dál nečti), že pokud budeš svoje děti vychovávat tak, že se kradlo a krást bude, že je to prostě česká mentalita, tak co z nich vyroste? Lupnou kolo stejně tak, jako onen lapka ze střechy zaparkovaného auta, začarovaný kruh pokračuje a bude to nadále přesně tak, jak říkáš. Klidně mě měj za mladého hloupého optimistu, ale věřím, že se tenhle náš vzdoušek dá změnit.

                             

                            Pro bagra: To, co tu říkáš ale nikdo netvrdil. Jeden o voze, druhý o koze, že? Říkám, že jako první reakce na sdělení o ukradeném kole by neměla být „******, neměls ho tam nechávat“. Čekal bych to na dolekop.com plném děcek, v diskusi na novinkach.cz, ale ne na tomhle serveru, kde údajně všichni milujeme kola. Pravdu, že obezřetný nebyl nikdo nevyvrací. Rozuměno? Nečekám to, ale snad ano.

                            0 0
                            • Honza729  

                              Ano, sve deti budu vychovavat k tomu, aby si na sve veci daly pozor. V tom jedinem ti davam za pravdu. Vyrostou z nich normalni lide, kteri proste budou obezretni. Stejne jako dnes, ani za deset let nebudeme zit ve vakuu a vsichni lidi na sebe nebudou hodni. Nebudou, s tim se smir. To je vse.

                              0 0
                            • M_ishak  

                              Samozřejmě, že 99,9% populace bude vychovávat z tohoto pohledu děti ve vší počestnosti. Ale zůstává tu onen jeden, co chybí do tisíce, který právě provádí tyto čorky. Takže je fajn snít o růžové budoucnosti, ale je to bohužel naprostá utopie.

                              Takže řešení je jediné. Vychovávat je ve vší počestnosti, aby těch procent nebylo víc, s tím, že tu prostě zůstává 0,1% populace, kvůli kterému se musí chovat obezřetně.

                              0 0
                        • bagr  

                          Taky souhlasim s Hon­zou729,ze nechat kolo na strese auta je proste nejvetsi debilita.A pak se jeste divit.A argumen­tovat tim ze na cizi veci se nesaha,to rekne snad jen male a k tomu jeste lehce retardovane detatko.A mimocho­dem,taky rad chciju proti vetru-fuck mtb kola,je to jen pachtění a moda.A CEMBA to je taky jen sekta na prachy.

                          0 0
                          • Honza729  

                            No nazdar, ted jsi tomu dal........

                            0 0
                            • Kubiczech  

                              No nazdar, dva stárnoucí rebelové i s lopatičkama na jednom písečku. Budete i ostatním dětem kopat do bábovek? (:

                              0 0
                              • Honza729  

                                Pouze tvuj vek omlouva tvou blbost :-)

                                0 0
                                • kajis  

                                  Tak diskuze, u jejíž začátku jsem mezi jinými stál, se strhla přesně v to, co jsem myslel. Proud A) říká „krást se nemá“, proud B) říká „ale ono se krade, takže s tím musíš počítat“. Oba mají pravdu, v podstatě spolu souhlasí a přitom se dokážou skvěle pohádat.

                                  Jen pro osvětlení, proč jsem se vůbec ozval. Kdysi jsem četl rozhovor s majitelem bazaru s mobily a on na otázku „Vadí vám, že prodáváte z velké části kradené mobily?“ odpověděl něco ve smyslu: lidi mobily tak neopatrně nosí a vystavujou, že si můžou sami za to, že jim je někdo ukradne, takže mi to přijde OK. Takový přístup mě prostě dokáže vždycky zvednout ze židle a ten tvůj příspěvek na ten způsob byl.

                                  Pro doplnění – krade se v každém velkém městě, nejen u nás. Ve Strasbourgu nebylo vyjímkou např. ukradené sedlo z 2 zámky zamčeného kola. Já bych kolo na střeše auta taky nenechal a myslím, že autor vlákna už taky ne.

                                  Jo a čůrejte si, kam chcete. :-)

                                  0 0
                                  • Honza z H  

                                    Aby Ti nenachcali do zahrádky! :-) Máš pravdu, nenech se rozházet. Krást se nemá, je to špatné, ale ono se nemá dělat více věcí a lidé je dělají. Mě taky vadí, že jsem letos dostal na pokutách tresty za cca 3 000 za malé přestupky jako např. propadlé doklady a podobné maličkosti, penále za včas nezaplacené zálohy atd., ale i kdyby toho čórkaře chytli, tak se s ním budeš soudit rok a pokud nemá příjem, nebo žije pod hranicí životního minima, tak to vyšumí a můžeš si tak leda postěžovat na B-F. Jediný, kdo z tohoto stavu věcí bude profitovat, jsou pojišťovny. Takže jestli mi někdo nachčije do zahrádky, tak to šeredně schytá …

                                    0 0
                                  • Vilém  

                                    Jen k tomu ukradenemu sedlu. To si vzal majitel ssebou, aby o ne neprisel.

                                    0 0
                                • Kubiczech  

                                  Co omlouvá tvou? (:

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Podobne debilni reakci jsem cekal…no nic, vekem snad zmoudris a zjistis, ze ne vzdy mas pravdu a ne vzdycky je dobry bejt drzej.

                                     

                                    Mej se a hlavne at se ti neztrati kolo.

                                     

                                    Honza

                                    0 0
                                    • Kubiczech  

                                      Můžu jen prafrázovat: na blbý příspěvek- blbá odpověď. Rád se poučím, snad i zmoudřím, ale jestli někdy vypustím z pusy podobná moudra jako ty, tak si milerád nafackuji.

                                       

                                      Měj se, až budeš za pár let držet hlídku na balkóně, tak si na mne vzpomeň.

                                       

                                      Jakub

                                      0 0
                              • Honza729  

                                No a abych te trochu vratil z toho ruzoveho poblouzneni, tak tady mas par odkazu:

                                Švýcarsko

                                Kolo ve sklepě – to je taky tezko pochopitelny :-/

                                Kolo odložené u hřiště

                                Kolo sice v kolarne, ale nezamcene

                                 

                                …a tak by se dalo pokracovat dal. Co je spolecnym jmenovatelem ? Prilezitost. Prilezitost, ktera, jak pravi prislovi, dela zlodeje. Kdyby vsichni tihle lidi dodrzovali zasady bezpecnosti sveho kola, nemuseli by fnukat na BF.

                                 

                                No a pokud te napadne, jak to resim ja, tak kolo mam na balkone, zamcene k zabradli. Venku na nem jezdim a i ve fronte na pivko (nechytat za slovo – je to iontak jako kazdy jiny !) ho drzim v ruce. Kdyz sedim na zahradce, tak maximalne dva metry od kola, ktery zamykam. Rikej si tomu treba paranoia, ale penize netisknu, cikany a jinou verbez nezivim.

                                A poblazneny filozof verici v ruzovou budoucnost taky nejsem. Ziju mezi lidmi a to prinasi svoje. Az dospejes, taky na to prijdes.

                                0 0
                                • Kubiczech  

                                  Pevně doufám, že nebudu jako ty. Byl by to věru smutný život. Díky za debatu.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    :-))) otrepana veta......asi rad zivis zlodeje a ty prilezitosti jim vytvaris, vid…moulo :-))

                                    0 0
                                    • Kubiczech  

                                      Četl jsi, co jsem psal? Promiň, možná píšu v šifrách, ale zdá se mi že jsi nepochopil nic z toho, co jsem psal. Myslíš si zřejmě, že nechávám odemčená kola i byt, klíče auta v zapalování a v peněžence nosím celoživotní úspory pro případ, že by mě nějaký dobrák ráčil okrást. Máš pravdu, tohle jsem tím chtěl říci, generální smysl ti neutekl, neboj se.

                                      Možná jsem byl drzejší, ale to jen proto, že mi myšlenka „krást je normální“ přijde od začátku zvrácená a proti srsti. S nějakým vzájemným osočováním jsem nepřišel, leč aspoň jsi potvrdil mou počáteční domněnku od tvé jednoduchosti.

                                      0 0
                                • kajis  

                                  Nevím, čemu říkáš růžové poblouznění. Chovám se stejně jako ty (vč. fronty na pivo a zahrádky) a snažím se o maximální bezpečnost.

                                  To, že „příležitost dělá zloděje“ platí jen tehdy, kdybys mohl říct – když se všichni budou chovat zodpovědně, kola už nikdo nebude krást. To bys ale musel být naiva zase ty. Kolo se dá ukrást téměř vždycky a odkudkoli. V okamžiku, kdy zloději nebudou mít na ulici kolo na střeše auta, ukradnou nejbližší nejjednodušší cíl. Překonat jde jakýkoli zámek. Nejjistější je pak všechno prodat a nakoupit zlaté řetězy, které budeš nosit pořád kolem krku – na to už leckteří spoluobčani přišli, že ano? To se mi ale nelíbí, proto mě naštve jakákoli krádež a měla by se stíhat a vyšetřovat bez ohledu na to, jak bezstarostně si ten který člověk počínal.

                                  Abys byl ve střehu: osobně znám jeden případ z Prahy, kdy ukradli kola (zamčené) z balkonu, který byl přístupný pouze bytem. Tak kdyby ti kolo náhodou ukradli, tak hlavně „nechodit fňukat na BF“, jinak ti sem napíšem, že „si za to můžeš sám“. :-)

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Ruzove poblouzneni rikam tomu, kdyz tu nekdo filozofuje o tom, ze „kam jsme se dostali“, apod.

                                    Jsme porad tam kde jsme. Jsme v Cesku, kde se kradlo porad. Vyse jsem psal o domcich na vesnicich (samozrejme ne vsech). A takovych prikladu jsou denne desitky, stovky. Taky se mi nelibi, ze jsme prijali kradeze jako normu. Ale takovy je proste zivot, to se neda nic delat. Ruzove bryla maji ti, kteri tohle nechteji videt a ve sve naivite jeste poucuji druhe a navic se vozi po veku. Jasne, s vekem jsem se stal pragmatikem. Tak jako vetsina mych vrstevniku, kteri jsou denne venku mezi lidmi. Romanticke blouzneni o „krasne vlasti“ plne hodnych lidi jsem mel v 17 letech taky, ale rychle me preslo.

                                     

                                    Vpodstate veci vidime dost podobne, ver tomu ze vim o kradezich i z balkonu (i pres lano ze strechy). Nic neni 100%. Jde jen o to rizika minimalizovat. Takze pravdepodobnost toho, ze bych sem napsal o mem ukradenem kole z balkonu je radove nizsi nez kdybych ho mel v kocarkarne a o mnoho radu nizsi nez kdybych ho mel pres den na strese auta.

                                    0 0
                                    • kajis  

                                      Asi není co dodat. Majiteli ukradeného kola jsme sice prdlajz pomohli, ale pěkně jsme si pokafrali a přitom ještě probrali několik „závažných témat“ – např. nekonečný spor mezi „idealistickým mládím“ a „zkušeným stářím“, i když moji rodiče by se asi smáli, kdyby viděli, že takhle spolu diskutujou lidi 37, 27 a 22 let staří.

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Ted jde o to, jestli by je smich nepresel, kdyby cetli co tu placate......­..anebo by se smali jeste vic :)

                                        0 0
                    • krteček  

                      Diskusia je o tom, že doskutujúci má právo vyjadriť svoj názor…a stejne ako Ty máš nejaký názor, tak ja mám nejaký názor-v tomto prípade to, že mi nepripadá normálne,ak sa za krádež obviňuje okradnutý a zlodejovi priznáme rolu toho, kto len využil šancu…A napriek tomuto názoru nemám potrebu nikoho strieľať a demonštrovať, ružové okuliare už dávno nenosím a neverím v dokonale spravodlivý svet-raj na zemi…žijem už pekných pár rokov v Prahe a kolo nezamykam, pretože viem že zámok sa dá precvaknúť veľmi rýchlo, takže kolo nenechám bez dozoru ani sekundu…a nemám potrebu nikoho moralizovať či rozdúchavať flamme..proste len pridávam názor do diskusie, od toho snáď fórum je…Hawk

                      0 0
                      • Honza729  

                        V poradku....­.i blby nazor je nazor. Jen to obcas stoji vic penez :)

                        0 0
                        • krteček  

                          čítaš si vobec to čo sa ti niektorí snažia naznačiť¡? Alebo si do zᵝuby čurať proti vetru ponorený natoľko, že ti klapky nedovolia pochopiť čo tu podaktorí píšu? … a už definitívny HAWK z mojej strany..

                          0 0
                          • Honza729  

                            Citam. A snazis se i ty pochopit, co tu pisi ja ? Zjevne ne.

                            0 0
                            • kajis  

                              Myslím, že se snaží. Nemůžu si pomoct, ale používáš prvky naší politické scény, kde místo argumentu stačí říct že ten druhý je „mamlas, popleta, blbec …“ a je to vyřízené. To je věc, která nezáleží na věku, prostě jen s povahou.

                              Těžko ti to asi budeme vysvětlovat; těžko nám to budeš vysvětlovat, když jsme tady samí blbci, kteří nechápou tvoji úžasně praktickou povahu, o které nám se ani nezdálo. Abych ti ušetřil psaní, rovnou sem napíšu, že „jsem ten pitomeček s růžovýma brýlema, co se tě vůbec nesnaží pochopit“ a ušetříme jeden příspěvek. :-)

                              0 0
            • Flegmatik  

              U „normálnosti“ kradení to začne a skončí to ještě hůř. Měla si krátkou sukni? Se nediv, že nějaký prase znásilnilo, je to vlastně tvoje vina.  Šel si pozdě v noci domů a někdo tě přepadne? Se nediv, dával si jim příležitost, takto chodit pozdě domů je o hubu… Pokud to k tomuto dojde, že tyto věci zde budou na denním pořádku (a dávána vina obětem), tak budem totálně v prdeli. Souhlasím s vámi, kteří krádeže neberete za normální stav.

              0 0
              • dancing dog  

                chtělo by to tělesný tresty, o tom jsem bytostně přesvědčenej- grázl se nebojí roku ve vězení, ale 20 ran přes paty holí by se bál, useknutí ruky taky, cejchu na čele též. Prostě jak to bylo ve Slečna drsňák: " Tvrdší tresty pro recidivisty..a světový mír"

                Humanisté mi mohou políbit , však víte co…

                0 0
                • jIrI___  

                  Tohle by byla pěkná myšlenka, ale jen v případě, že by totožnost pachatele byla na 100% jistá. A to bohužel, ani v dnešní DNA době, pořád není možné, snad v budoucnu :)

                  0 0
              • Honza729  

                Co svet svetem stoji, krade se. Za stareho Rima, ve staroveku, novoveku, husiti kradli, Moravane kradli, Slovaci, komunisti, proste vzdycky se kradlo. Ze si chcete davat klapky na oci je vase vec......

                0 0
                • Flegmatik  

                  Víš, ony jsou taky země, kde se dnes takřka nekrade. A dokonce sousedí s Českem. Běžně se nechávají garáže otevřené, se vší zahradní technikou, zatímco ty jsi v práci; kola či jiné na volně přístupné zahradě přes noc a neztratí se nic. Pokud už něco, tak je to obrovský problém a obrovská výjimka, kterou berou vážně. Není to pro ně normální. Narozdíl od nás. A neboj, nikdo si tu růžové brýle brát nemusí, všichni víme jak to je.

                  0 0
                  • Honza729  

                    Jiste, ale v tech zemich neziji ani ja ani ty. Az tam budu, zaridim se podle tamejsi reality.

                     

                    Zijeme v CR. V zemi, ktera je prolezla cizinci z vychodu, cikany a Cechy, kteri si zvykli zit na ukor druhych. V zemi, ktera za dvacet let se nebyla schopna legislativne vyporadat s ukazy typu Zastavarna non-stop, overovani puvodu zbozi, funkcni Policie, registrace kol, atd., atd. Zijes tu ty i ja. Oba, nebo aspon ja, si tohle uvedomujeme a o svoje kola a nejen o ne se starame, aby nam je nekdo neukradl. To je cele.

                    0 0
                  • RomulusP  

                    Bydlím u Sokolova,kde zrovna „bílo“ není,a jen cca 30km na západ za Chebem taková země existuje,kamarádka se tam vdala a když jsme spolu odjížděli od její otevřené garáže plné kol,lyží,elek­tronářadí na celodenní výlet,tak jsem malinko ztuhl.Večer samozřejmě vše o.k.Je to naprosto běžné,ale pravda,je to vilová čtvrť v Marktrewidz,měs­tečko v Bavorsku.Jak rychle se češka přizpůsobila tomu „ráji“.Jak se Honza snaží dokázat,tak skutečně všude je něco,ale statisticky máš řádově nižší šanci,že tě okradou v CH,AT či DE než u nás.To mě s.re,protože nejsme o nic horší než oni,ne?Začíná to (ne)výchovou,pak zkorupmovanými a línými policajty,přes kvalitní zákony,či spíše tzv.vymahatelnost práva!Po vstupu do slavné EU jsme museli přijmout prakticky stejné zákony jako mají ostatní členové,tak tím se nelišíme od ostatních.Lišíme se liknavostí,ne­důsledností je dodržovat a skutečně právo (na majetek,zdraví,bez­pečnost ap.) vymáhat!U nás se nestrestá,u nás se sypou dávky!

                    0 0
                    • RomulusP  

                      Napadlo vás také jak mohou miliony lidí žít v těch jmenovaných zemích BEZ nonstop heren,zastavá­ren,sběren šrotu (tam se za dovoz šrotu platí ve sběrných dvorech!),jak to tam asi dělají,že jim to nechybí???V Curichu je snad 1–2 herna s omezeným provozem pod kontrolou města!Jinde není ani to!A lidi jsou v klidu,nestěžují si a nečučí závistivě k nám do čech jaké to máme krásné,když v např. v Chebu pod kostelem je jich 20 na pár metrech,plus nonstop zastavárny..asi je něco shnilého v království českém!

                      0 0
                    • Honza729  

                      Jenze my prave jsme horsi. V tom to je. Mame presne takovou Policii, takove zakony, atd., jake si zaslouzime. Ty, ja a par ostatnich kolem nas jsou slusni lide, ale celkove jsou Cesi proste svoloc, co si budeme povidat. Bolsevik nam to vochcavani druhych, kradeni a prilepsovani si na ukor jinych proste narval do zil. I ten popleta, ktery tady basni o svem mladem veku, je stejny......taky si nekdy stahnul muziku nacerno, taky si sehnal sw bez placeni, apod......

                       

                      Tohle bude problem na nekolik generaci nez budeme tam, kde jsou 30 km za Chebem.

                      0 0
                      • RomulusP  

                        to jsi řekl konečně výstižně a pravdivě!

                        To jsem měl na mysli,ta 40tiletá deformace charakterů se napraví zase min. za dalších 40let!!!

                        Jo i v CH mají černé,možná ještě černější,ale ti makají,pokud chtějí tam žít.Pijavice u nás z duše nenávidím!!!A ještě víc ty č…y typu Kocába,Uhla co je v tom utvrzují!Ústavu máme jen jednu,ne bílou nebo černou,tak každýmu stejně.

                        Ještě jednu poznámku k CH.Děti albánců a muslimů co si vzali za jugaslávské války naivně sem,jim začali dělat bordel autama (rychlost,drogy ap.).Švýcaři po prvotním šoku přijali zákon 3× a dost.Změří tě poprvé,dostaneš pálku,změří tě podruhé,dostaneš max.pálku a dopis z úřadu,že začínáš být se svým autem nebezpečný svému okolí a příště tvé auto bude považováno jako ZBRAŇ!Při třetím jakýmkoliv přestupku (i blbé parkování) ti auto sebrou (prodají nebo sešrotují na tvé náklady),ty dostaneš pálku,že se pos.reš nebo vězení,příp. veřejné práce!Hle a ono to funguje,mají zase klid.Nedávno mě předjížděli Hells Angels (nebo podobní motorkáři),ale až na přerušované čáře a ne víc než 80km/h (to je zdejší maximálka).

                        Jak prosté a jednoduché,že?

                        0 0
                        • Honza729  

                          No vidis, to jsem nevedel.......umis si predstavit co by se delo, kdyby kdokoliv tohle prednesl v parlamentu jako navrh zakona ?

                          Okamzite by se vyrojily neziskove organizace, ruzne spolky pro ochranu cehokoliv, Pithart by blabolil neco o utisku, Uhl o dorrrrzovani lidskych prrrrav, Kocab by filozofoval, nekdy by vyhrabali Džamilu, ktera by rekla „No što éto“ a korunoval by to Havel s tim, ze ehm, tento prrrincip, ehm, se mu nezda, ehm, byti stastnym, ehm.....

                          0 0
                          • RomulusP  

                            Jenže právě tenhle princip potřebujeme všichni slušní jako sůl.Jakej?No tenhle:

                            Každej,kdo se chová slušně by neměl být bezdůvodně šikanován.

                            Každej,kdo dělá bordel,krade a další přestupky,ať se úřadů a trestu bojí!

                            To je celý.Copak naše PČR nemůže zabavovat auta,může,už pár let!Kolikrát toho využila?To spočítáš na jedné ruce.Kolik slušných lidí buzerovala mladá policajtka kvůli lékárničce?Proč ji pak nepotkáš na pochůzce v noci na Jižáku,když je taková borkyně???S.áči by se měli bát a ne důchodce ve škodovce jestli nemá propadlej obvaz!Pak si nemusíš bát nechat kolo na svým autě!

                             
                            0 0
                            • Honza729  

                              jj, jenze zacit se musi shora. Tady dole se musime chovat tak, jak jsem popisoval v tomto threadu.

                              0 0
    • redhotrock  

      upřímnou soustrast…

      0 0
    • rdx  

      bydlim primo na kodanske, pred rokem mi nejaky sikulka navstivil byt a odnesl si neco kolem 200K . chvili sem mel manii behat po bazarech, ale vyznam to asi moc nema, ten clovek vedel co dela.

      Primo ve vrsovicich a v okoli moc bazaru neni. spise bych se zameril na nusle a  zizkov tam je toho prehrsel.

      0 0
      • Troll  

        Ukradli mi nedavno (stare „dopravni“) kolo. Bylo zamcene zamkem v zamcene kocarkarne v zamcenem dome…

        Spis pro poskozeni dveri jsem to resil s policajty a trochu se ptal… Na bazary se asi vykasli, protoze „horke zbozi“ pry nekonci nekde vystavene, ale zkratka to nekam zastrci a „na kram“ to kolo pujde az treba za pul roku.

        Jinak fulla mam v 1+kk, 35m2 a ze je to opruz si asi kazdy, kdo na 35m2 bydle umi predstavit. Ale zkratka doba je takova. I proto jsem mel stare kolo na jezdeni po meste. Osobne doporucuji se chovat paranoidne a zlodeje bych normalne mlatil. Domobrana je sice ilegalni, ale spravna vec. :-(

        0 0
        • RoadRipper  

          Tak to ty bazary asi budu příležitostně navštěvovat ještě půl roku, člověk nikdy neví, někdy se štěstí usměje i na vola :-) Jinak kolo přechovávám taky v bytě, akorát těch metrů mám k dispozici trochu víc, takže jsem moh mít doma dokonce obě svoje kola … no teď už zase jen jedno, starého expedičního Authora.

          0 0
      • RoadRipper  

        no máme spoustu šikovnejch spoluobčanů … tak si říkám, že jsem vlastně dopad ještě dobře, nechali mi aspoň auto … :-) zkusím se teda poohlídnout po bazarech i v širším okolí

        0 0
    • dancing dog  

      Chytl jsem v červnu cigoše/ pro zdržení na cyklovandru jsem potřeboval dojet do Zábřehu vlakem/, kolem 12–13, ale mohlo mu bejt taky 10, víte jak to s nima je, v Kolíně na nádraží, když jsem si odskočil, protože jinak bych se jinak pochcal. 3 minuty, maximalně,

      drát přestřiženej( nevím čím) a spokojeně si kráčel s mym milovanym crossem/ nasednout na něj nemohl, jak byl Romík mrňavej/. Chytl jsem ho a spustilo se peklo, no ve zkratce- byl jsem rád, že nejsem od smečky nedostal do držky, co by rasista a strašnej lhář…a od policajta jsem taky nakonec slyšel, že si mám na svý věci dávat větší pozor… prostě síla

       

      Takže- není přeci norma,že se krade, není to normální, chyba není přeci na straně okradených,

      ale zlodějů, já Vám říkám, že to jsou přesně chvíle, kdy chápu voliče DS a NS

      Stát s tím nic nedělá a dělaz nebude, nepříliš schopná a úderná policie + naprosto bezzubá legislativa a obluzená justice- prostě fuck off.

      0 0
      • Flegmatik  

        No přesně tak. Nakonec si z toho měl víc problémů ty, než ten zloděj. A nikde nemáš dovolání, ani u těch policajtů. Nemůžeš se ani na tři minuty vychcat. Příště tedy s kolem i na záchody? Do marketu nakupovat? K holičce? Do knihovny mezi knížky?

        A k tomu děcku – viz třeba toto.

        0 0
        • Carloss  

          byl jsem s přítelkyní na výletu v Rakousku v jednom krásnym malým městečku a tak to opravdu bylo přesně tak jak by mělo.. jen co sme vylezli z busu, chtěli přejít ulici.. jel mladej frajer v nadupaný káře.. ale i přestože sme nešli po přechodu tak zastavil a pustil nás a tak to bylo se všema. těsně před odjezdem sedímke na lavičce klopíme zmrzlinu a před odchod přijel Biker na nadupanym fullu, kterej prostě jen opřel o kandelábr a šel dovnitř (tak si říkám „blbec“ a čumim mu furt na to aby to někdo neotočil..) za 10 minut co byl v obchodě, se na to kolo snad nikdo ani nepodíval.. to samé otevčené stánky bez prodavačů… žádnej strach.. a tady mě v tescu zjebe hlídač za to, že jsem si dovolil bajk zavést dovnitř a poprosit ho jestli by mi to na 5 minut pohlídal..

          0 0
          • Lenka.05  

            Tak něco takovýho jsem zažila posledy vloni na Kubě…až na toho borce s fullem a frajera v nadupaný káře :))

             
            0 0
          • Flegmatik  

            No, Rakousko je jedna z těch zemí, o kterých jsem výše psal. My jsem tam taky měli kola jen tak na zahradě u RD, s volným přístupem, bez plotu, asi 3m od ulice. Když jsme jeli večer chlastat ke známýmu na druhej konec města, tak na popud domácího jsme ty kola nechaly jen tak. Mě to přišlo divný, ale tak jsem zkusil zariskovat. Pozdě v noci jsme přijeli a ty kola se vším všudy tam byly! :-) (ten dům byl mezitím prázdný, nikdo jej nehlídal). Prostě luxus.

            0 0
          • M_ishak  

            Přesně, to bych mohl vyprávět, Rakousko je v tomto ohledu země zaslíbená. Kdybychom bývali byli zůstali Rakousko – Uhersko – Česko (jak navrhoval Jára Cimrman), mohlo to možná být i u nás.

            Ohleduplnost řidičů je kapitola sama o sobě, netřeba se opakovat. Ale jinak taky jsem to nemohl pochopit, když lidi zaparkovali kolo před obchoďákem a jen tak si šli nakoupit a pak se vrátili a odjeli, aniž by někdo z množství kolemjdoucích na něj sedl a ujel. Taky jsme na koupališti hleděli jak sovy, že si lidi na dece nechali třeba foťák a nikde nikdo, kdo by ho počoroval (asi jsme coby Češi byli jediní, koho ta možnost napadla). Vrchol všeho, co nepochopím v životě byl v jedné vesnici stánek – samoobsluha. Místní postižení chovanci si krátili čas pěstováním ovoce a zeleniny na přilehlýh pozemcích a výpěstky byly na prodej v samoobslužném stánku. Zkrátka, když hospodyňka potřebovala mrkvu na oběd, tak si ji vzala, do kasičky zaplatila příslušný peníz a nikoho ani nenapado, že by tu zeleninu nebo kasičku mohl ukrást. V ČR by tam během půl hodiny nezbyly ani výpěstky, ani kasička a pokud by šel odvézt stánek, ani ten. Pokud by ukrást nešel, tak by ho někdo aspoň rozbil.

            0 0
            • yeseteer  

              Přesně tak … to samé platí v zimě. Před Tyrolskými hospůdkami jen tak leží desítky až stovky lyží – nikoho ani nenapadne aby skočil do cizích a tradá.

              Onehdy v jednom penzionu jsme se dali do řeči s Holanďankama. Nemohli pochopit, proč máme kolem každýho baráku ploty a u každého domu je uzamykatelná garáž. Odpovedi, že kvůli zlodějům, se velice divili.

              Jak by řekl klasik: „Tahle země je pěkně zkurvená.“, ale i tak patřím mezi ty mladé s růžovými brýlemi a tvrdím: „Proud to be Czech.“

              0 0
              • Troll  

                Rakousko je nekde jinde, ale ani to neni 100%… Taky uz jsem na chate v horach videl napis, ze dalsi ortopedicke pantofle na prezuti uz kupovat nebudou, protoze od minule se jich polovina ztratila. :-(

                Takze tak zle jako tady to neni, ale i tam opatrne… Na druhou stranu, i u nas bude asi rozdil exponovana mista a venkov. U nas na chate se treba jeste nic takhle neztratilo. (tuk tuk – zatim)

                0 0
                • M_ishak  

                  Je otázkou, jestli si ty pantofle zapomněli na nohách rakušáci, nebo turisté z východního bloku. Jinak kdysi se mi taky stalo, že na ulici jsem zjistil, že mám na nohou návleky, které jsem si zapomněl sundat. Už jsem se s nima nevracel, páč to bylo daleko a hanbou bych se při návratu musel propadnout :O)

                  0 0
            • ZuzicK  

              Ještě lepší bych řekla je v tomhle směru Norsko. Samoobslužné stánky (především ovoce, viděli jsme i domácí marmeládu :)), schránky pro platbu mýtného (na nepříliš frekventovaných silnicích), kasička s ceníkem na lovení ryb u jezera, neskutečně slušní řidiči a mohla bych pokračovat :) V menších městech už jsme někdy ani auto nezamykali.

              0 0
              • RomulusP  

                To je v Ch už hodně dlouho!

                0 0
                • ZuzicK  

                  Ch=Švýcarsko? Určitě, ale o tom poreferovat nemůžu, zatím jsem tam nebyla, znám jen z vyprávění ;) V severských státech to je taky velmi dlouho, je to v lidech ;)

                  0 0
                  • RomulusP  

                    Já tu většinu času žiju,tak to co popisuješ je slabej čaj proti zdejší kultivované a slušné společnosti!

                    0 0
                    • kankrlicek  

                      Dám to za tebe.

                      Kousek od Pardubic je vesnice Rokytno. Na jejím konci už hodně dlouho provozuje někdo samoobslužný prodej zeleniny a ovoce. A asi se mu to vyplácí, jinak by to tam nedával :).

                      Takže i u nás je to možné, ale většinou jen na vesnici, ve městě si to nedovedu představit.

                      0 0
                    • ZuzicK  

                      Byl si v Norsku? Jestli ne, tak neporovnávej, Švýcarsko znám z vyprávění od kamarádky, která tam má příbuzné, takže vím jak je to kultivovaná země, ale nedokážu porovnat co je silnější čajík. Určitě se ale shodnem na tom, že jsou obě země mnohem lepší než ČR :)

                      0 0
                      • RomulusP  

                        Jasan,skandinávské země už asi dohnaly CH,omlouvám se za ten čaj,trochu jsem to nadsadil :-)

                        Ještě snad bavorský či rakouský venkov je podobnej..

                        je to škoda,když přejedu přes Sv.Kříž a první co vidím jsou Saigony,šlapky a cikánů plný Cheb!

                        0 0
                        • ZuzicK  

                          „skandinávské země už asi dohnaly CH“

                          Já ti nevim, ale myslim, že tam byl pořádek vždycky a to, že skandinávci nechodí jak hodinky, mi příjde tak nějak sympatičtější :)

                          0 0
                          • dancing dog  

                            Jo, to je přesně ono!!!

                            0 0
                            • RomulusP  

                              To musím opravdu znat,že v něčem jsou ve skandinávii „veselejší“,asi je to tím,že jsou to tak veliké země s řídkým osídlením.Ve Švýcarsku jsou dost natěsno,proto jsou trošku přecitlivělí na každé vybočení z řady..Navím skandinávci jsou po staletí otevřenější než švýcaři uzavření mezi kopci :-)

                              To nin nemění na faktu,že jsem rád čechem (ono mi ani nic jihího nezbývá),ale s.ere mě,když čtu jaká jsme to bývala velmoc a to i ve slušnosti a bontonu!

                              0 0
                              • RomulusP  

                                Myslel jsem též tradice,co švýcarákům závidím.Třeba někdo slyšel o závodu v koulení kola sýra z kopce,už to provozují bez přestávky přes tisíc let,rok co rok!Okolo napoleonské války,oni koulí sýr,u nás revoluce,oni koulí sýra,okolo studená válka,oni koulí sýr…pak půjčí prašule oběma stranám,kšeft je kšeft..to neradi slyšej,ale z toho plyne jejich bohatství!

                                0 0
                                • dancing dog  

                                  no, další věc, co mi vadí- za WWII to pěkně pos.ali s těma Židama/jejich majetkem/, to je myslim dost velká ostuda…

                                  0 0
                              • dancing dog  

                                Jo, to je taky přesně ono. Já si myslim, že je to fakt tak jak říkáš, Švýcaři jsou už staletí hodně uzavření, což je vidět vsoukromí i ve státní politice dodnes + k tomu ten velkej vliv ducha strohýho kalvinismu. Ale jak jsem psal výše- jsou trochu tak divný i kvůli degeneraci, příbuzenská plemenitba- horský kantomy, co kantomy, jednotlivá údolí, přes zimu několik měsíců uzavřené a zvenčí nedostupné, takže táta byl zároveň občas i bráchou nebo aspoň strejdou či bratrancem..jak u pejsků…

                                S poslední větou taky úplnej souhlas, cítím to stejně, ikdyž sem vlastně jen Čechem 1/4, po který mám příjmení…jsem patriot( možnái proto, že sem měl možnost to poznat jinde a uvědomit si, jak je to tu celkem v pohodě) a mrzí mě ty sra.ky tady…

                                0 0
                                • RomulusP  

                                  Třeba do konce 70let 20st. nesměli v CH volit ženy!!!

                                  jinak je tu krásně,ta příroda je fantastická,u nás je ale hezčí,taková přírodnější :-)

                                  jo a holky máme nej na světě!!švýcarky jsou jak němky,postyvičky mají,to jo,ale ksichty jak koně!

                                  0 0
                      • dancing dog  

                        Mno, krom sjezdovek bych ve Švýcarsku moc žít nechtěl. možná někde na polosamotě v horách jako rentier, ne že bych tam strávil moc času, na to abych dobře poznal běžný život, ale mam tam pár známejch. až moc trochu kultivovaná země,nic pro svobodomyslný „pankáče“.Kal­vinistickej duch, kterej vede bonzovat sousedy na sousedy, že 1× nerozřídili odpad, čerstvý důchodce, co dalekohledem čuměj na kolegy a volaj bejvalýmu šéfovi, když přetáhnou polední pausu o 2–3 minuty apod.,nic pro mě. nemluvě o tom, že v některejch údolích je na obyvatelech vidět, že táta je zároveň brácha nebo aspoň bratranec, a švýcarský celníci jsou jedni z největších oprudentů v Evropě…Norsko, to je podle mě jiná, to je skutečná svoboda, je fakt, že tam sem pobyl podstatně více......

                        Muj kámoš měl v Doubí ve vilový čtvrti rok souseda Švýcara, co si pronajímal vedle barák. těžkej šikanista, fakt úplnej *****, na mě 1× řval, když jsem si opřel kolo o plot, kterej nebyl jeho, ale právě toho kámoše, 1× na mě řval, že musí koukat z okna ma mý špinavý auto, stálo tam asi 40 minut.. Jednou nám sprostě nadával, když jsme u Petra na zahradě grilo­vali někdy koncem srpna v patek, kolem půl deváty, stmívalo se a byli sme fakt jak myšky, vylezl na balkon, a fakt hustě na nás začal řvát… bouchly ve mě saze a začal ve smyslu..es ist unser Land, wir sind hier zu Hause, Sie söllten zurick in fucking Schweiz abfahren! Packen Sie sich zum Teufel..apod. zalezl a měsíc byl klid… já fakt nějak nevim, zlatý fašisti z německa a Rakous.

                         

                        to jen tak OT

                        0 0
                        • RomulusP  

                          Tak to jsi měl smůlu na vola,kteří jsou všude.Jinak máš pravdu v tom,že tady je sousedská angažovanost někdy až moc.Hodně ale záleží,kde jsi.U nás v Zürichu (Witikon) je to v pohodě,každej mě zdraví,zná od vidění,pomůže,po­kecá,pohoda,a­le jakmile hodíš špatnej pytel do popelnice,tak je zle.Nediv se hájí si svoje a nesnáší,když je někdo ojebává tím,že neplatí za odpad (tady to je formou spec.pytlů) nebo,když jim náhodou chce někdo poničit živej plot,kterej si stříhají podle metru!Pokud přijmeš jejich hodnoty,zjistíš,že je to pořád lepší,než u nás na jakémkoliv sídlišti.

                          Mám hrozně rád maličkosti jako např.,když mají rozkrojený melouny a ty si nejdřív ochutnáš co vlastně kupuješ nebo čerstvý mlíko od sedláka,kdy ti přidá pro malou špalík sýra gratis.Nic není ideální a lidi co kradou biky by se měli smažit v pekle :-)

                          0 0
                          • dancing dog  

                            Ale jo, já to nemyslel nějak zle, jen že by to asi nebylo nic pro mě. Já nejsem (aspoň doufám) nějaký hovado, co chce jinejm škodit, jiný ojebávat nebo jim něco škodit, to určitě, doufám že spíše naopak, ale přeci jen, todle by už na mě bylo asi moc…

                            Země mejch snů je Česko, moře nemusim, ocenil bych teda v zimě něco jako Alpy nebo aspoň Tatry, ale jinak v poho-tedy! ale bez parazitů, politickejch zmrdů a bez zlodějů, k tomu samozřejmě bejt rentier. Zcestoval sem toho turisticky i pracovně dost, tady se mi líbí ale fakt nej..tady mi to vyhovuje, jenom ty lidi- někteří, ne všichni…

                            0 0
                      • jIrI___  

                        A já bych tu ČR zas tak černě neviděl a určitě bych ji za 3výcarsko neměnil ;-)

                        0 0
                        • přišlapávač  

                          tak není špatný občas ten svět vidět narůžovo :-) ve vysledku pak najdes dost zemi, kde bys zil radsi uz z mnoha duvodu :-)

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Tak všechno má svoje plus i mínus – v Norsku je zima, Švýcarsko už popsal dancing dog, v Africe je AIDS, na Slovensku je to stejné jako u nás, v Německu je víc turků než němců, v Americe je Obama, v Brazílii ghetta,… :-D Si člověk prostě nevybere.

                            0 0
                            • přišlapávač  

                              v kolik zemích co jsi popsal jsi byl osobně?

                              0 0
                            • dancing dog  

                              Teda osobně bych v Africe viděl než aids  horší problémy- malárii, jedovatý hady a jinou jedovatou havěť. málokdo si uvědomuje, jaká je to pakárna večer dávat venku furt bacha na to, aby si nešlápl na kobru nebo nějakou fakt hustě jedovatou zmiji…už jen to je tady super… v Arizoně např. je to to samý…

                              v Kazachstánu taky..

                              i v Israeli..atd, atd

                              No, todle beru na vandrech i cyklovandrech tady jako faktvelkou výhodu…

                              0 0
                              • Honza729  

                                Osobne bych v Africe videl jako nejvetsi problem predevsim chudobu. Chudobu, ktera plodi nasili, epidemie, hlad.

                                Za stav Afriky by se mel cely svet stydet.

                                0 0
                                • dancing dog  

                                  no jasně, to je fakt, já to myslel z hlediska našince..ale víš, je to hlavně v lidech a oni jsou fakt nějak prokletý..chápu že v poušti je to naprd, ale pod Saharaou je území, kde by se všichni mohli mít jak prasata, co zaseješ, plodí 3× za rok, dostatek vody, v zemi spousta bohatství, ale- problém je v lidech- neuvěřitelná lenost, lhostejnost a zároveň hrůzostrašná krutost…po svejchzlušenostech si myslím, že si za to mohou většinově sami ( nemyslím tím nějaký malý sirotky ), je to prostě v nich( krásný příklad je Zimbabwe ) , nej průšvih většiny Afriky je podle mě získáni samostatnosti a konec kolonialismu- jo, to myslim vážně..

                                  Na rozdíl třebaod Indie,, sice to trvalo a startnic moc, ale celkem to zvládl- sou tam prostě jiný lidi než africký černoši..

                                  čestnou vyjímkou je snad jen krom JAR hlavně Botswana a Namibie, ale to je dano krom velkyho bohatstvi v zemi i tím, že tamje velmi nízká hustota osídlení a malá „národnostní“ pestros, např. 95% obyvatel Botswany tviří jeden národ Tswanové..atd. Gaborone( které se raketově rozrůstá i v této krisi) je důkazem toho, že i v Africe to jde,ale je to fakt vyjímka…

                                  no, ale to už je fakt OT

                                  ..ale Afrika, ta mě teda už fakt neláká…zlatá fauna a zlatý klima tady…

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Jasne.

                                    Mam v rodine cloveka z Etiopie. Inteligentni clovek s neuveritelnym rozhledem a zkusenostmi, navic excelentni doktor. Kdyz posloucham jeho vypraveni o Africe, o vztazich mezi narody, o diktatorech podporovanych velmocemi....­.....no tak je mi jednak smutno a jednak stydno jak si tady i posledni delnik v nejzapadlejsi tovarnicce...­....ale co delnik…jak si i posledni Cikan na davkach zije v luxusu proti hladovym detem v africkych statech.......

                                    No nic, pojdme resit kola :)

                                    0 0
    • dancing dog  

      Jo, stalo se to v Kolíně na nádraží…

      0 0
    • DaSnail  

      velká blbost, škoda Supa 8o(

      0 0
    • DalajVladan  

      Držím palce a snad to v nějakém tom bazáči najdeš. Kámoš takhle našel svoje housle za 80 000 (v bazaru byly za 10).

      Krást opravdu není normální! A souhlasím s tvrzením, že pokud se to tak bude brát, tak se to bude jenom zhoršovat:( Za pár let ti tu budou nadávat, že sis dovolil nechat na parkovišti auto!

      0 0
      • Honza729  

        No vidis. Sam rikas, ze souhlasis, ale posilas ho do bazaru, ktery zivi kradene veci. Protimluv, co ?

         

        Neni lepsi si proste na veci davat pozor a nezivit tim zlodeje/bazary/zas­tavarny ?

        0 0
        • DalajVladan  

          Posílám ho do bazaru pro své kolo :D Ne pro jiné. Je to možnost jak danou událost „napravit“, protože už se stala.

          S tím vaším přístupem ale za chvíli nebude stačit „dávat si pozor“. Protože tak jak se začala kola zamykat, tak už zamykání nestačí a jak psali lidé výš, mají své kolo stále u sebe. Až se takhle začne řídit většina cyklistů s dražšími koly a kol „pouze“ zamčených začne ubývat, začne se čím dál častěji objevovat situace, kdy tě prostě zastaví/srazí skupinka výtržníků a kolo ti natvrdo vemou. A tak to půjde dál a „dávat si pozor“ přestane stačit a budeš u sebe muset vozit zbraň/alarm/bo­dyguarda, abys své kolo ochránil. A když ti vemou kolo z ruk, tak ti budou lidi říkat, jakej jsi vůl, že jedeš s tak drahým kolem na projížďku bez plynovky. A spirála pokračuje;-)

           
          0 0
          • Honza729  

            No to je logika v te prvni vete :))))))

            At si kazdej dela co chce, ja na tom, ze si drahy kolo hlidam proste nic spatnyho nevidim. Je to maximum co muze jednotlivec v teto dobe udelat.

            0 0
          • Flegmatik  

            Taky se to už stalo, vícekrát. Silničář na pěkný silničce jel, jel, jel, najednou vedle stejnou rychlostí dodávka se šoupacíma dveřma, chlápek ho z kola srazil, kolo naložil a jeli dál. A silničář v příkopě bez kola.

            0 0
          • dancing dog  

            jsi blbej, žes vyjel s kolem ven, měls zůstat doma na válcích za pancéřovejma dveřma a mřížema na oknech, tak se nediv, když ti to Honza729 říkal předem… 

            0 0
    • M_ishak  

      Když shrnu celé toto povídání, tak je fajn jak by si všichni představovali budoucnost české kotliny obarvenou na růžovo. Ovšem závěr mi přijde poněkud komický, když vezneme v potaz, že všichni do jednoho jak tu jsme, máme plné harddisky nakradené hudby a videa. Však česká legislativa nám dovoluje ukrást pro svou potřebu – jen hlupák by tedy trávil čas jít krást nějaké album do kameňáku. No a že je možné stíhat jen toho kdo danou věc vyvěsí na netu k ukradnutí, nikoliv zloděje, je Kocourkov hadra :O)

      0 0
      • ekib  
        1. Mluv za sebe, představ si jsou lidi co nepotřebují GB dat s hudbou
        2. Když mě někdo zkopíruje moji fotografii a použije ji, tak mě to nasere ale faktickou škodu mám 0,–kč, teoretickou třeba 10 000,–.Když mě ale někdo ukradne kolo tak mám faktickou škodu např. 50 000,–.
         
        0 0
        • Honza729  

          Pletes si pojmy. Kdybys komponoval, vymyslel sw nebo janevimco, tak se jedna o dusevni vlastnictvi. To pak je vpodstate produkt, ktery se krade. O to jde.

          0 0
          • Troll  

            Zkusim tenhle omyl vyvrati…

            Jsi programator, OSVC (=delas na sebe), uz druhy mesic sedis po nocich u kompu a programujes. Mas toho plny brejle, ale vis, ze tuhle aplikaci pouzije 10 firem a ty kazdou kopii PRODAS po 10.000Kc.

            Za 2 mesice dokoncis praci, tesis se, jak si udelas volno, koupis novy bike… PRODAS prvni kopii a tech 9 vykuku si to zkopiruje, protoze to neni zadna fakticka skoda.

            Za 2 mesice prace vydelas 10 litru, ne 100. Budes mit novy bike? NE. Budes mit na najem? Tezko. Budes mit na pivo – po zaplaceni najmu rozhodne NE. To je ***** hodne fakticka skoda!

            0 0
      • Mr.Duck  

        Někdo taky používá opensource a poslouchá muziku co maj kapely ke stažení na svym webu (netvrdim že všechny, svatej holt nejsem) nebo maj cd na koncertě za kilo :P Neházel bych všechny do jednoho pytle. Konec konců, sám se ňákou tu muziku snažim tvořit, a to pro radost že se někomu taky líbí, pevně doufám že nikdy nedospěju do stádia kdy by mě vadilo, že si lidi muziku šířej mezi sebou, náklady na nahrávání sice neni špatný pokrejt, ale dělat hudbu pro peníze je plitký. Tim nepopírám že bych si nenechal líbit kdyby mě muzika živila, ale jako vedlejší produkt ne jako účel hraní.

        To je ale jenom muj názor a nikomu ho necpu, ale to co se tu píše mi přijde dost smutný.

        Samozřejmě, jak řiká Honza729, člověk si musí věci hlídat, ale ten přístup že kdo si svou věc nehlídá půl minuty je vůl a zaslouží si bejt okradenej nikam nevede. Chci říct, že v tom neni zájem s takovou situací něco dělat, a i když je pravda, že s tim se musí začít od shora (čehož se tak nějak asi nedočkáme), tak to chce aspoň dostatečnej počet podnětů ze spoda. Neříct si že já si svoje věci hlídám a kdo ne je vůl, a nechat cajty sprdnout okradenýho místo zloděje, ale postavit se za něj. Neřikám že bych na to sám v každý situaci měl kuráž, možná sem posera, ale říct si že holt žiju tam kde to tak funguje a tim to pro mě končí, to je přesně ten důvod proč se to nemění a dlouho nezmění. Za toho spratka co chce štípnout kolo, mobil, cokoliv se postaví jeho banda, ale o tom koho chtěl okrást si ostatní lidi řeknou že je vůl.

        Nevidim to nijak růžově, jak mi určitě někdo sdělí, ale tvrdit že to záleží na těch nahoře je trochu alibismus(nebo jak je to slovo), když k tomu bude každej apatickej, nedejbože eště každej řekne že je to chyba okradenýho (netvrdim že je rozumný nechat kolo nebo cokoliv mobilního někde nehlídaný) a je to jako by to nabízel k ukradení, tak ti co by to mohli jakkoliv ovlivnit, ať policie nebo naši úžasný zákonodárci maj o důvod míň se tim vůbec zabejvat, že je to tu jak v hnoji.

        0 0
      • kyl  

        Třeba on to kolo taky ukradl pro svoji potřebu:)

        0 0
      • rainbowone  

        Tu kradenou hudbu my objasni . Chybý snad někde fyzicky medium nebo obal ?A jaká je vlastně škoda co jsi způsobil? . Dle českých zákonů je legalní vlastnit rozmnoženinu audiovizuálního díla  pro vlastní potřebu a za to náleží autorům odměna ve formě odvodů za nákup elektroniky a zaznamových medii.Tudiž vydavatel se nemusel obtěžovat lisovat CD a dávat ho do obalu ale peníze stejně dostane. Jenže jak ktomu příjdu Já co hudbu nestahuju a tyto poplatky taky platit musím?  Navíc bych neřekl že se hudba jen krade ale představ si to ona se i dává zadarmo volně ke stažení. To že klesají prodeje je úplně jiná věc , to je způsobeno tím že se prodávají mega předražená CD skupin o kterých za pár měsíců ani pes neštěkne. Vydavatelé nejsou schopni nabídnout lidem moderní spůsob prodeje za odpovídající obnos. Až bude možnost koupit hudbu na pár kliknutí za sumu několika Kč. tak už nebude důvod „krást“ ale aby teď někdo vysolil 500 za CD kde je jedna max. dvě dobrý skladby tak to asi neklapne. A ty parodie na legální prodej jmenem i-legalně snad nemůže brát nikdo vážně. Taky by jsi si měl zjistit kdo vlastně je ten zloděj v hudebním průmyslu jestli posluchači nebo vydavatelé co odírají tvůrce.

        0 0
        • yeseteer  

          +1

          Proč mě vyjde CD objednané třeba z Ameriky včetně poštovného několinásobně levněji než nákup v ČR? Že by vyděrači z OSA a podobných pochybných organizací?

          0 0
      • DalajVladan  

        neříkám, že souhlasím se způsobem jakým je to v ČR vyřešeno … „stahuj audiovizuální díla pro svou potřebu legálně, ale všichni budou platit poplatky z prázdných médií, které se autorům přerozdělí“ .. takhle je to v zákoně a promiň, byl bych hloupej, kdybych zároveň kupoval prázdné média a zároveň kupoval originál CD a DVD, protože takhle bych platil dvakrát

        jediným řešením jak z této situace, je opravdu nabídnout takovou cenu, která bude přijatelná a bude vyjadřovat míru užitku takové jedné písničky/alba/filmu … příkladem můžou být filmy na DVD co se prodávají v trafikách za 50–100 kč … co vím, tak si to lidi kupujou, protože za tuhle cenu je to rozhodně lepší, než stahovat nějaký mnohdy nekvalitní rip z netu

        0 0
    • rasto  

      skoda kradeneho kola. ulamat haj.lum pracky.

      me se stalo neco podobne: svihli mi kolo taky ze strechy, viz http://www.bike-forum.cz/…i-corka.html#…

      samozrejme, NENI TVOJI CHYBOU, zes ho tam ponechal. chybou je, ze TI HO NEKDO UKRADL!!

      0 0
      • rasto  

        a jeste dovetek (prispevek odesel drive, nez jaky jsem mel zamer :-)

        pro utechu, byl jsem prekvapen, jakymi masivnimi retezy a podkovami se kurtuji VSECHNA soukroma kola v Parizi.

        ps: kradezi jsem si polepsil, koupil jsem si (pro me) kolo snu – SUP G7. pri kazde mozne prilezitosti - napr. pri registraci na zavodech, zamykam na strese krome ’matice’ i s pod­kovou.

        0 0
    • martin_bakov  

      Ja sem dal za sve kolo priblizne 20tis. kc. A nekde sem slysel pravidlo ,ze aspon 5% ceny by se melo investovat do zabezpeceni – melo by to platit u auta,domu,no­tebooku… tak proc do toho neivestovat u kola.

      Mam tenhle retez na motorky, na dlouhy vylety to neni ,ale kdyz jedu na koupaliste a zpatky tak si ho rad vezmu, vazi 2,5 kg :) – zas uznejte ze kdyz podhustim plaste a vezmu si na ram tenhle retez ze se pak vrcharina trenuje jedna radost :)

      http://qsport.cz/…-p-2452.html

      Kamaradi jsou jeste radi ze si muzem zamknout kola dohromady. A pro rejpaly – kolo by samozrejme melo byt vzdycky na dohled i kdyz mate retez velkej jak krava !

       
      0 0
      • Troll  

        Mam podobny zamek, ale teda sebou ho nevozim. :-) Pouzivam ho na zamceni na chate nebo kdyz jsem nekde v penzionu, kam ho dovezu autem…

        Na druhou stranu neexistuje neco jako bezpecny zamek. Je to jen o obtiznosti jeho prekonani. Nezamcene kolo si vezme kde kdo, zamcene normalnim zamkem kdokoliv, kdo ma kombinacky a minutu casu. Kdyz pouzijes tohle, tak zkratka jen je potreba „ferovejsi“ – coz asi nekdo, kdo vykrada „profesionalne“ sklepy bude mit. :-(

        To me prave sere, protoze fakt nevim, jak kolo zabezpecit, abych ho nemusel mit v byte.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tech 5% porizovaci ceny celem sedi. Ja investoval podobne pomernou castku. Na zajisteni ve sklepe doporucuju nejaky jakostni retez z produkce www.pavlinek.cz vhodne tloustky oka, rekneme 20mm:), je to tezke, ale s necim takovym si poradi tak flexa nebo hydraulicke nuzky. Samozrejme, proti cilenemu vykradeni to nepomuze, ale to asi nic. Prinos vidim pred zamezenim kradeze pochydnym individuim, ktere nasledne prodavaji v zastavarnach.

        A nastrazny system tez neni do veci:))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.