Koupit ted hotove kolo nebo dily nebo pockat - malo casu

20 nepřečtených
  • 0re1

    Ahoj,

    chtel bych si koupit nove horske kolo. Dostal jsem voucher do bike-eshop.cz v hodnote 5000,– Kc (nejsou predrazeni? Co u nich nekupovat pripadne). Dnes je maji na black friday akci, kdy maji vse skladem slevnene o 1/4. Asi bych si chtel kolo(29") poskladat. Stavajici kolo bych mohl udat v bazaru tak za 2000,– Kc. Takze vice nez 7k do toho vrazit nemuzu.

    Mam spis pokusit stesti a pockat na nejake vyprodeje v unoru? Cetl jsem, ze byvaji kola nejlevnejsi – mohly by byt i komponenty?

    Je mozne nakoupit dily aniz bych vedel, co dalsiho budu presne pozdeji kupovat?

    Jake dily by bylo lepsi koupit si nove a jake v bazaru – pokud napr. budu chtit koupit ram, kliky nebo nejake jine bezproblemove casti v bazarech?

    Byva vyhodnejsi cele kolo poskladat po dilech nebo koupit nejakou hotovku?

    Potrebuju se rozhodnout a pripadne teda nakoupit do pulnoci. Predem diky za Vase rady. :)

    0 0
    • Ajeto  

      Ahoj, z toho, co píšeš a co jsem vyčetl mezi řádky, doporučuji koupit „hotovku“. Promiň, že jsem tak stručný, ale času už mnoho nezbývá.

      0 0
    • Slaany  

      Za 7000 bys musel mít velkou trpělivost,abys sehnal slušný díly. A s ohledem na to,že by ses mohl i spálit,tak asi hotovku teda.

      0 0
    • 0re1  

      Bohuzel s hotovkou se nevejdu do rozpoctu, takze dnes by v uvahu pripadal jenom nakup komponent – nove vim, ze bych chtel asi jenom plaste – u ostatnich veci netusim… :-/

      0 0
      • Petr L2  

        Stavba z komponentů tě vyjde na podstatně víc, než hotové kolo. Stejně tak ukvapený nákup většinou nevede k dobrým koncům. Pořízením kola bych odložil a za poukaz si pořídil věci, které stejně ke kolu budeš potřebovat a že jich není málo :-)

        0 0
        • 0re1  

          I v pripade koupe z bazaru? Nejde mi prilis do hlavy, proc by vlastni stavba kola mela vyjit draz – resp. proc jsou casti drazsi nez celek :-/

          0 0
          • Petr L2  

            To je prostě zcela běžný jev ve všech oborech, díly mají jinou cenu, než celek, nejsi fabrika, nakupuješ v maloobchodě.

            Určitě půjde např. cestou pečlivého projíždění bazarů najít všechny díly za nízké ceny a z toho kolo poskládat, ale dá to neuvěřitelnou práci a sebere to ohromnou spoustu času a výsledek je nejistý a občas se ti při nákupech začnou hromadit i věci, které nepotřebuješ, ale koupíš je společně s díly, které hledáš, takže pak se zase dílů zbavuješ atd. atd..

            S nákupem celého kola v bazaru zkušenosti nemám, to komentovat nebudu :-)

            0 0
            • 0re1  

              PC si umim postavit levneji z komponentu…

              0 0
              • kubad  

                Tak skus i kolo :)

                0 0
              • standoslav  

                Promiň, mám jen ntb, ale z kolika součástek se PC skládá a jaké nářadí je ke složení potřeba ?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Nářadí – jen křížový sroubovák. Jinak procesor, základní deska, grafika – pokud není součástí desky či chceš výkonější, RAM paměť, hardisk, case a zdroj – pokud není součástí case. No a pak si můžeš navolit další věci jako třeba mechaniku -BD , DVD atd.

                  0 0
                  • standoslav  

                    No já jen, že na to složení kola je toho potřeba podstatně více, plus zkušenosti a známosti v obchodech, aba se k těm levným dílům dostal.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak samozřejmě, počítač je jak stavebnice pro děti.

                      0 0
                      • Petr L2  

                        Hlavně u PC se to předpokládá a je dostatek výrobců a produktů, určených přímo pro účely domácí stavby, u kol stejně jako u drtivé většiny ostatních produktů je to přesně naopak.

                        Dnes to může být trochu jiné a možná i horší, ale když jsem pře lety předělával kolo, zbyl mi pouze původní rám a po dokončení jsem se dostal na cenu celého kola ve stejné kvalitě, pouze nákupem nových komponentů. Takže jsem nakonec měl nově osazený starý rám za cenu fungl nového kola. A to jsem do ceny nepočítal náklady na pořízení spec. nářadí, materiálu okolo atd.

                        Na druhou stranu jsem se naučil hodně věcí a našel svoje limity, již třeba vím, že vyplétat kola se asi nenaučím, byla to draze zaplacená zkušenost a již to nikdy neudělám.

                        0 0
                        • Morchella  
                          • byla to draze zaplacená zkušenost a již to nikdy neudělám.*

                          Stejně draze zaplatí i ten, kdo si myslí, že PC je stavebnice pro děti. Stačí si pročíst PC fórum :-)

                          0 0
    • Morchella  

      Nenapsal jsi, co máš za kolo a co na něm nefunguje, ale asi nejlevnější by bylo pouze zprovoznit to, co máš, než prodávat se ztrátou za 2000. Voucher můžeš použít třeba na nové ráfky, nebo vidlici.

      0 0
      • 0re1  

        Nejake cca 8 let stare Fuji Odessa – kolo je plne funkcni (bezne opotrebene – vytahany retez, odrbane pedaly, stredne sjete plaste), ale je to 26" ja bych chtel 29"

        0 0
        • Morchella  

          Devětadvacítkou si přece v ničem nepomůžeš. Voucher ti stačí na nášlapy, tretry, pláště, řetěz a ještě ti zbyde asi 1500 na další díly, nebo helmu.

          0 0
          • Petr L2  

            Po osmi letech provozu by si kolo těch 5000 zasloužilo a jestli míříš na 29, tak si radši šetři a počkej,než kupovat za každou cenu

            0 0
        • standoslav  

          Jo jo, móda 29tek, kolik měříš ? Jinak, já bych fakt inovoval to stávající, vždyť vlastně na nové nemáš ! Prodáš to staré za 2t ? máš kupce ? a ten poukaz na 5t, to je trapas, za ty love nic kloudného nepořídíš.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.