Koupě ojetého kola pro začátečníka

12 nepřečtených
  • MoéLester

    Zdravím,

    již dlouho uvažuji o koupi nějakého ježděného kola (na nové nejsou zatím finance) a dneska jsem narazil na tohle. Nejsem odborník a nerad bych koupil zajíce v pytli. Údajně se jedná o Norco VPS, ale mě osobně tam moc nesedí rám. Chtěl bych proto poprosit někoho zkušenějšího o zhodnocení podle fotografií, zda se nejedná pouze o nějakou domácí úpravu nebo něco tak :)

    0 0
    • Vilém  

      Norco takovej ram melo. Zda je to skutecne ono, to si musis nekde dohledat, ale je to hodne velky veteran, tipuju tak neco tesne po roce 2000.

      0 0
    • Tencovozikmin  

      tolika let bych se dozit nechtel

      0 0
    • MoéLester  

      Takže je předpoklad že se to spíš rozsype, nebo to má ještě něco před sebou? stav vypadá slušně.

      0 0
      • Vilém  

        Moc na tech fotkach neni videt, ale zda se ze osazeni bude taky vcelku dobovy. Takze to muze byt past vedle pasti.

        Co za to chce?

        0 0
        • MoéLester  

          „Přední vidlice Marzocchi Bomber – zdvih 180mm, řídítka a hlava Tioga, kliky Truvativ Hussefelt. Zadní vidlice má zdvih asi 120mm , plynový tlumič. Nové pláště Maxxis High Roller II, přední 95% stav, zadní 70%. Zadní osazení je Sram x5.0 9ti kolo.“ 8500,–

          0 0
          • Vilém  

            O brzdach radsi pomlcel:) Plynovy tlumic je hodne siroky pojem. Od pohledu me nenapada nic co by slo v soucasnosti servisovat. Na vidli se nema moc co ******, pokud neni vydrena, tlumi, nema vakl, tak budiz.

            0 0
            • MoéLester  

              „Nové brzdové destičky, brzdy jse mi nepodařilo identifikovat ale nejspíše jde o značku Hayes“.

              Ty popsané vady se dají nějak laicky identifikovat, nebo v tom je něco hlubšího?

              0 0
              • Vilém  

                Zda tlumi a nema vakl, to musis zkusit, zda neni vydrena, to musis videt. Tlumic taky zkusit zda tlumi, kouknout, jestli z nej neco netece, zda funguje nastaveni utlumu, neni strzeny zavit na nastaveni predpeti pruziny. Ram taky projit, zda nema vakly, praskliny atd. Idealne, kdyz si vezmes ssebou nekoho, kdo tomu rozumi:)

                0 0
                • MoéLester  

                  No to byla ta první věc co mě napadla, jenže bohužel nemám nikoho kdo by se tomuhle věnoval, proto jsem to zkusil alespoň tady, ať tam kdyžtak nejdu jako uplnej trouba :)

                  0 0
    • Strakááč  

      Já nejsem zkušenej jako 95% borců tady .. ale spíš bych uvažoval o kole který už je zmáklý. Za těch 15 let se něco změnilo a něco solidně… (né že by to kolo nebylo zmáklý.. ale určitě se najdou slabiny „jako všude“)

      možná bych spíš šetřil ještě chvilku na novější ojetinu :) já bych asi nešel do staršího kola jak 5 let…

      Já bych bejt tebou ještě šetřil …

      Těžko ti tu borci poradí...... Dobrý je, se domluvit s prodávajícím na ozkoušení atd atd .. popřípadně nějak projevit větší zájem… myslím že stav můžeš poznat podle chování toho člověka když ti navykládá že je to super a jen ti řekne: tady jsou jen oděrky a to je všechno… ale když ti řekne: tady to má vůli tadyto by chtělo vyměnit a tohdle jsem si vyrobil sám, nebo něco na ten způsob, tak bych často čekal člověka, co se nebojí říct pravdu…

      Skus s ním projednat po telefonu atd.. Jsou „zmrdi“, co to chcou jen prodat… a neřeknou ti nic nebo jen to nejmenší abys ho hned vzal .. jakmile ti bude snižovat cenu abys ho vzal a furt a furt.. tak nevim nevim… bla bla bla… :D

      Musíš posoudit sám.. ;-)

      Promluv si s ním. To je asi to nejlepší, co můžeš udělat. Popřípadně (spíš určitě) zaject kolo okouknout (pokud to nejni uplně z ruky) nebo se i project..

      Hlavně si ho sám proklepni..

      Tak ať se ti zadaří výdělek nebo kup :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.