Koupě nového kola - prosím o rady a doporučení

7 nepřečtených
  • VreniCZek

    Uctivě zdravím všechny fanoušky kol.

    Proklikal jsem se na Googlu až k tomuto forum. Chtěl bych si letos koupit kolo a jsem tímto oborem absolutně nepolíbený. Kdysi dávno jsem na kole jezdil hodně, ale z těchto náctiletých blbůstek nemůžu čerpat relevantní informace. Takže bych vás chtěl poprosit o radu. Chtěl bych se vyvarovat zkušenosti alá ,,když budu kolo kupovat znovu, tak už budu vědět", proto se snažím načerpat co nejvíce názorů a informací. Nechci vás zdržovat, takže půjdu rovnou k věci.

    K čemu:

    Budu na kole často jezdit na klidné vyjížďky se ženou po lesních cestách atd. Ale jsou chvíle, kdy mě to ,,lapne za srdce" a vyježděná cesta je pro mě nuda a jedu najednou úplně jinde a jinak, než by obyčejné kolo sneslo. Moje představa je, že to kolo snese i trošku náročnější zacházení v terénu. Nejsem žádný ,,sjezdař", ale občas si chci zablbnout.

    Za kolik:

    Tady si vůbec nejsem jistý. Chtěl bych se dostat přesně do bodu, kdy budeme mluvit o kvalitním kole za rozumnou cenu. Protože od určitého bodu člověk přestane platit komponenty jako takové, ale značku na nich a každý gram váhy dolů. Já nepotřebuji závodní kolo kde budu honit za každou cenu váhu dolů. Představuji si kolo cca do dvaceti tisíc. Ale pokud bude nějaká pecka, která za ty prachy fakt stojí, tak se nebudu při větší ceně příliš cukat. Ovšem držím se toho, že bych se chtěl do dvacky vlézt.

    Moje požadavky:

    Osobně bych chtěl kvalitní uzamykatelnou vzduchovou vidlici. Mým zbožným přáním jsou kvalitní brzdy. A co fakt nesnáším jsou úzké řidítka.

    Ptám se ve vší úctě a pokoře k vám, lidem kteří se vyznáte a žádám vás o radu. Chtěl bych vás poprosit, o komentáře typu ,,co bys ty pitomče chtěl za 20k za parádu" atd. nestojím.

    Mockrát vám děkuji za váš čas.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.