• Rosta7

    Ahoj, chci si koupit kolo, přemýšlím o tomto kolu „Focus Super Bud 29R 4.0, 2013“. Zajímá mě jeho vybavenost, poměr cena/výkon? Nebo víte o něčem lepším za ty prachy? Kolo budu mít na takové víkendové ježdění, jinak měřím 187, váha 120kg. Na jakou velikost bych se měl zaměřit? Díky R.

    http://www.hnizdil-kola.cz/…-2013_z2957/

    0 0
    • Spikelet77  

      Na sem tam vikendove jezdeni bych se podival na bazar. Najdes tam lepsi kola za stejnou nebo i nizsi cenu.

      Jinak u toho tveho odkazu me napada, kam chodi na tu vahu kola. Sam mam mtb 26" s ramem velikost S, komplet na Shimano SLX a vaha je 14,4 kg.

      0 0
      • pepek  

        Ale to máš nějakou Libertu, ne? :-)

        0 0
        • Spikelet77  

          Vypada to tak :-D. Vcera jsem ho vazil a moc se mi to nelibilo. Ale je to kolo s minimalnimi upravami. Co jsem menil, tak byly gripy a pedaly. Gripy jsem daval Ergon GP2 pedaly jsem misto puvodnich PD-M520 dal PD-A530. Takze jsem vahu spis zvysoval. Ale i tak jsou udavane vahy na nekterych kolech usmevne.

          0 0
          • scalar  

            Ona celková hmotnost kola totiž nezáleží ani tak na sadě, ale na vidlici, kolech, rámu…

            0 0
            • Spikelet77  

              Ano to je pravda, Takze dam misto vzduchoveho SR XCR SR Epicon a mam dolu 500 g. Misto Masterdisc dam DT SWISS X1600 Spline a usetrim 540 g. Takze vaha se snizi na 13,360 kg. A furt jsem tezsi o 130 g nez kolo v odkazu, kter je 29" a celopero.

              Tu sadu jsem zminil jen proto, ze odkazove kolo ma o neco tezsi komponenty. Ram zvazeny nemam, ale urcite to nebude nijak velky rozdil o proti ostatnim ramum, co jsou na trhu, MRX apd.

              Ale jsme OT.

              Navic s proporcemi tazatele by to chtelo pevnejsi zaplety, zvlast u 29", takze bych se zameril hlavne na ty kola a naboje. Vidlice RS Reba je OK, tlumic taky a ostatni jde postupem casu a opotrebenim zamenit za lepsi. Cena 34400 kc za tohle celopero neni nijak dramaticka, ale na bazaru se daji najit lepsi kola za stejnou, nebo nizsi cenu.

              http://www.cyklobazar.cz/…pic-comp-29/

              http://www.cyklobazar.cz/…ady-o-koupi/

              http://www.cyklobazar.cz/…em-x-29er-3/

              Urcite by se dalo najit vice kol. Ja bych nejprve prosel bazar.

              0 0
              • scalar  

                U pevných 26" hliníkových rámu může být v podobné cenové relaci rozdíl i 0,8kg. Další 0,7 kg může být klidně na pláštích a duších… To bys sis musel dát do profilu kolo, aby se ta nadváha dala dohledat konkrétně. Taky Ti může blbě vážit váha…

                0 0
                • Spikelet77  

                  Jo to jsem si taky myslel, za mi blbne vaha. Ale mojich 75 kg, ktere opravdu mam ukazala s naprostou presnosti :-(.

                  Jinak ta nadvaha bude nejspis v tech plastich a dusich. Kolo jsem kupoval jako hotove sestavene, takze vubec netusim, jake jsou tam duse. Plaste jsou Hutchinson Python 2,0 a urcite to bude dratova verze patky.

                  Nove kola uz mam skoro nachystane. Sice si vahove polepsim jen o cca 250 g na zapletech, ale budou tam zase lehci Hutchinson Python Tubeles Ready. Tak se uvidi. Jinak ram je Vautron Hydroforming Hammer. Moc jich nejezdi, nikdo o nich moc nepovi. Kolo je super, dokonce i ta tezka XCR na vzduchu dobre funguje a ma i funkcni nastaveni odskoku. Pristi tyden budu mit hotove ty druhe kola, tak uvidim o kolik kolo zhubne.

                  0 0
                  • Krejca  

                    Ono na těch kolech jde hlavně o to co se točí,takže i když nezhubne o tolik,může ti pocitově o dost zlehčit ,kola se líp roztáčej,mám to vyzkoušený na sobě :-)

                    0 0
                  • scalar  

                    Hammer :-) No aspoň nekacají. Místo SLX dát funkčně stejné Deore, lehký rám, Raidona XC a hmotnostně je to jinde za stejnou cenu.

                    0 0
              • Krejca  

                Lehčí pláště a bezduš a jsi na svých :-)

                0 0
              • scalar  

                K tématu, kdybych měl 120 kg a 35 tis. na kolo, beru určitě nové kolo se zárukou.

                0 0
                • Krejca  

                  +1 a asi ani váha už tu nehraje až takovou roli jako u 70ti kilovýho hubenoura:-)

                  0 0
                • Rosta7  

                  Jojo, kolo chci nové. :-) Proto mě zajímá porovnání s novým kolem.

                  O váhu kola asi opravdu nejde při mé tonáži. :-) Celkově mě zajímá funkčnost kola, nebo co by tam mohl být vyloženě průšvih. Řazení, vidle, zadní tlumič, nebo zmiňované kola.

                  0 0
                  • scalar  

                    Trochu pod úrovní výbavy jsou brzdy, výkon nemají špatný, ale chce to mít k ruce dobrého mechanika s profi odvzdušňovací sa­dou.

                    Ráfky jsou neznámou, je to nějaká jejich privátní značka, bude to přeznačkovaný jiný ráfek, ale nevím jaký.

                    0 0
                    • Rosta7  

                      Pravda testoval jsem to jenom na rovině, ale brzdy brzdí jako čert, aspoň tedy podle mne. Tím seřízením myslíš, že se budou zavzdušňovat?

                      Vím, že stavíš kola, jaký je tvůj názor na výplet?

                      0 0
    • Neunzikger  

      Velikost kolem 52. Záleží i na délce rámu a jak nízko popř. vpředu (i vzledem k milanovi) vozíš úchop. Jestli to budeš kupovat v blízkém kamenném obchodě, nech si odladit nastavení posedu – např. Ti vymění představec (jiná délka i úhel). Pokud by Ti nesedlo sedlo, zkus si na krámě jinačí. Kryt řetězové vzpěry + bowdenu Ti asi sami nabídnou. Vzhledem k tělesné výšce ti doporučuji osadit delší – alespoň konfekční 180 mm dlouhé kliky.

      0 0
      • scalar  

        Na fulla a 187 bych klidně nechal 175 mm kliky, jestli nemá extrémně dlouhé nohy. Kliky 180mm jsou docela velký výdaj (XT a výš).

        0 0
        • Neunzikger  

          Zase na tuhle tělesnou hmotnost by se odpovídající páka mohla hodit. Vláken, co probírají kola na jemu podobné proporce, je tu v historii dost. Lidi nechodili do zakázkových klik kvůli ceně, XT taková pálka nejsou (ale za víc než stávající to jsou).

          To Rosta7: Kolik Ti vychází délka klik? http://www.nettally.com/…rankset.html

          0 0
        • Rosta7  

          Pokud jsem dobře měřil, tak délka nohy je 90cm. To asi extrém není… Takže 175mm by stačily?

          0 0
      • Rosta7  

        Na tom kole jsem se projel, zkoušel jsem kratší i delší nástavec, víc mi vyhovuje ten delší.:-) Kliky se mi zdály dobré, celkově i posez na kole je dobrý. Jenom je to dost peněz a proto mě zajímá na co si dát v té výbavě bacha.

        0 0
    • Rosta7  

      up :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.