• Sonar

    Ahoj,

    předem chci upozornit, že jsem si příspěvky přečetl a stejně mě moc nepomohly. v mnoha případech se tam bavíte o brzdách, o vidlicich apod. A co si budem, já tomu nerozumím. Takže potřebuji poradit s výběrem horského kola.

    Jsem muž +/- 80kg, 179cm vysoký.

    Kolo chci horské určené převážně do lesů a do terénu, a proto bych hledal kola 29" a nebo 27,5. Osobně uvažuji a přikláním se k 29"

    Rozpočet jsem si dal do 15 000kč. Dost uvažuji o ojetém kole. chci znát váš názor, jestli jedině funglovku, nebo by jste se vůbec ojetin nebáli? Přijde mi, že v téhle cenové kategorii nemám jinou možnost než ojetinu.

    abych ještě doplnil, celo-odpružené asi není vůbec potřeba.

    mám zde už pár tipů, které mě přišly zajímavé:

    https://sport.bazos.cz/…-nebo-29.php

    https://sport.bazos.cz/…o-kellys.php

    https://www.facebook.com/…50984003057/

    https://www.bike-forum.cz/…ttan-60-2016

    https://www.bike-forum.cz/…ache-hawk-29

    0 0
    • novas752  

      No upřímně, to co se nabízí v těhle cenových relacích poslední dobou sice jako horské kolo do lesa a terénu vypadá, ale funkčně to ,má dost daleko. Navíc jsou díky letošní korona-poptávce ty výhodněji osazená kola už dlouho vyprodaná a s předstihem nasazené modely 2021 cenově napálené ještě víc.

      Takže za 15 rozhodně bazar, blíží se podzim = pokles poptávky i bazarových cen a dá se předpokládat, že se docela dost nových moc neojetých kol na bazaru objeví protože to spousta "korona cyklistů"pověsí na hřebík. Aktuálně je ale i výběr na bazarech fakt dost přebranej, kola prostě nejsou.

      Celoodpružené by za tu cenu bylo nesmyslné i bazarové, o tom bych vůbec neuvažoval.

      Ideálně aby to mělo vzduchovou vidlici, 1×11 nebo 12 převodů, nebo 2×11 Shimano nebo 2×10 se Shimano m6000 přehazovačkou (je tam třecí spojka/brzda – mechanismus který blokuje pohyb ramínka přehazovačky a tim omezuje padání řetězu z převodníků a jeho mlácení o rám.). Nějaký lepší brzdy už jsou asi zbožné přání, a do budoucna je to docela levný upgrade.

      0 0
    • plysovykozisek  

      Stavitel např. http://www.allforbike.cz/aktualne

      0 0
    • Sonar  

      https://kolo.cz/…dman-30-2014

      V odkazech jsem ho už ukazoval. .

      Dotyčný ho má za 8000, i kdyby to bylo jen do konce sezony – myslíte že je to dobrá cena? Není drahé nebo naopak pod cenou? Neodhadnete to?

      Zbavim se ho potom za podobnou cenu? Co myslíte?

      Urgentně chci „nové“ kolo, protože jezdím na půjčeném a do podzimu se mě úplně čekat nechce.. pán co ho prodává je pár km ode mě takže je to pro mě výhoda..

      0 0
      • roman 3D  

        že nechceš 27,5

        0 0
        • Sonar  

          Přikláněl bych se k 29" ale 27.5 jsem neměl a nějak urputně se jim nebráním. takže bych si to odzkoušel a treba bych na nich i zůstal. Jak jsem psal výše – chci kolo už teď a ta cena je pro mě přívětivá, jen jako laik se nevyznám v cenách kol a nechci něco extra přeplatit..

          0 0
        • Sonar  

          Hlavně čím víc pročítám forum, tim vic jsem toho názoru, ze se moc nevyplati investovat do „stareho“ kola, ktere nema vzduchovou vidlici. 2×11 nebo 1×12 prevody atd.

          Takže když si teď koupím první herku na 27.5 a budu spokojený, tak třeba do roka to vyměním a do toho kola

          vic zainvestuju.

          0 0
          • Jakobo  

            Nehledej zadny problem v systemech 2×.. ani 3×9 nebo 3×8. To akorat nekteri uzivatele tady mentalne nezvladaji mackat vice nez jeden cuplik na riditkach nebo v honbe za gramy maji potrebu vytrubovat svetu sebespaseni 1×.. a vzbuzuji pocit, ze cokoliv se smykem podle fyzikalnich zakonu proste nemuze fungovat. Takove nabozenstvi.

            Stejne tak rozmer kol 26", 27,5 a 29". Pokud nepatris do zadne skupiny a kupujes bazarove kolo tak naopak bych pohon s 3× neco zaradil do vyberu, pac se ti z tech skupin vyse takovych kol zbavuji.

            Mas 179 cm, poskladas se na jakekoliv kolo, jedno jestli 26" nebo 29". Pokud jsi doposud na kole moc nejezdil realne poznas prd. Sezen kolo treba na Shimano kotoucovkach, ty jsou spolehlive, osazene nejakou sadou Alivio, Deore a vyse, vidlice pokud nebude pevna tak opravdu radeji neco na vzduchu, treba nejaky Recon, Reba. Jestli jsou kliky na 4hran nebo duta osa je taky az druhotne. Nejaky zakladni servis te nemine, pocitej klidne 3000 i 5000 Kc za novy retez, kazetu, plaste, dost mozna naboje, servis vidlice. To pri koupi na bazaru nepoznas a ty castky za servis mohou byt neprijemne vysoke.

            0 0
      • Gwaihir  

        Za mě je tam blbá pružinová vidlice. Jenže nová lepší je třeba :

        https://www.kupkolo.cz/…rl-r_z93536/

        Ale třeba bude fungovat i ta pružina.

        0 0
    • Gwaihir  

      Tady radí lidi, kteří mají kola obvykle dražší než 30000 Kč. Musí se líbit tobě a měl bys z toho mít dobrý pocit. A pokud to máš na zjištění, jestli tě to bude bavit, tak jednoznačně bazar.

      0 0
      • AussigBiker  

        +1

        V tomhle pripade bude bazar asi dobrej zpusob, jak zjistit jestli do toho casem koupit lepsi kolo. Pri pripadnym prodeji pak ztrata nebude takova. U novyho kola za 15 tisic bude ztrata 50% za 2–3 roky.

        0 0
        • Sonar  

          Jo.. přesně tak jsem nad tím popřemýšlel..

          Ještě aby se mi někdo koukl na to kolo a co si o něm myslí. a budu spokojený.

          0 0
          • raschi  

            Ten Kelyš nevypadá úplně špatně, ale 8000 je podle mne moc, řekl bych tak max 7000 podle stavu (co všechno bylo měněné při té zmiňované GO? Co ty zasraté kluzáky vidlice na fotkách?). Pokud jsi doteď moc nejezdil, tak na rozjetí by to stačilo. Během sezóny zjistíš, co ti na něm nevyhovuje, pro srovnání si můžeš párkrát půjčit nějaké lepší a pro příští sezónu už budeš mít jasněji v tom, co potřebuješ. Kelyše potom min. za 6000 bez problému prodáš.

            0 0
    • polyran  

      Zdar z Brna ,

      chlapi můžete jen tak od boku vyhodnotit tyto dva bajky......bude to pro mou polovičku .......

      https://www.pells.cz/…te9---yellow

      https://www.kola-atrex.cz/…-980-blk-red?…

      Díky moc

      0 0
      • Gwaihir  

        A chceš, aby ti stačila, nebo ji potřebuješ přibrzdit? :D

        Těžko se hodnotí, když nevíš výšku, váhu (jestli není extrémní v nějakém směru), kde a co chce jezdit, ev. kolik toho za rok najezdí.

        0 0
        • polyran  

          extremní asi v jiných věcech bude ,ale teď vážně .........167cm , 62 kg , jezdíme spíše rozbitý asfalt , štěrky , po lese, polňačky a občas trailpark …párkrát za rok po horách ...... jink dejmte tomu v pracovním týdnu najede po práci do 100km týdně .....asi tak

          0 0
          • Gwaihir  

            https://qayron.com/…/kyra-1--p25

            Musí se jí líbit.

            0 0
          • Gwaihir  

            Ten Scott má blbou vidlici. Pells je o něco lepší. Ale šel bych do qayrona. Výlet do Hradce, zkusí a jezdí.

            0 0
            • polyran  

              no tak musím jí ho ukázat dnes .....jsem zvedav

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ahoj, Kyru jsem si zkoušela loni na testování kol a byla skvělá, můžu vřele doporučit. Na šotolině letěla a na trailu byla krásně hravá. Ale je to samozřejmě potřeba vyzkoušet, každý jsme jiný.

                0 0
                • polyran  

                  Ahoj , díky za pozitivní zprávu. Nejsou všichni jako Ty a je to škoda. Ta barva ji vůbec nesedla…prý ji taky neřikám jaký dress má na kolo obléct .........No nic ještě to zkusím večer........

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Kolo se musí líbit :-), já tedy barvy moc neřeším, ale chápu, že to pro někoho může být důležité. Podle mě je ale zásadnější geometrie. To bude problém, kola jsou hrozně probraná. Možná by bylo dobré projít v Brně a okolí pár obchodů a něco vyzkoušet. Buď něco klapne, nebo budete mít aspoň představu o geometrii a velikosti. Mně osobně ještě sedí Cube. Ale moc bych neváhala…Jo a Krosse bych se nebála! Jen jak je u dostupnosti „na dotaz“, tak už to 100 % nebude:-).

                    0 0
      • roman 3D  

        oboje je za ty prachy bída

        0 0
    • milan.v  

      Je to marné, je to marné…

      0 0
    • Effa  

      Me se tady pred par dny podařilo sehnat super kolo 26 na shimanu 3×9 za 4500 kc. (Zdravím do Náchoda a jestebjednou diky :)). Rozhodne bych se 26 a 3×neco nebál.

      0 0
      • roman 3D  

        tak sehnat pěkné dětské kolo je někdy kumšt

        0 0
      • Lindy776  

        No já jsem předevčírem osedlal nouzově na jednu vyjížďku

        svou záložní 26 a nechápu jak mě dřív cyklistika mohla bavit. Těšil jsem se na cíl jako nikdy.

        0 0
        • Gwaihir  

          Tak si sedni na ukrajinu nebo favorita a uvidíš ten rozdíl taky. Aspoň v terénu.

          0 0
    • roman 3D  

      .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.