• jirka.rychnov

    Měl bych dotaz o nakupu kola 29.Ví,m že toto tema se tu probíra dokola ale zadnou radu jsem nenasel.V uvahu jsem mel kola firem trek,rockmashine a specialelized.co se tyka ceny tak strop dam tech 30.000,–.vysku mam 195 a vahu prez 100 tak aby to neco vydrzelo.co se tyka komponentu tak bud tu sram 7 nebo shimano xt.Co jsem se tu zatim docet a dozvedel od prodejcu tak tem tekum praskaj ramy tak budu rad i za radu jaky ram a jaou vydlici.předem de­kuju

    0 0
    • Seky  

      Jasně Trekům praskaj rámy a proto na ně dává doživotní záruku pro prvního majitele. :-) Za mě, teda Treka, protože ho mám. :-) Teď se dají sehnat super výprodejové kousky jako například v Yogi nebo i na aktuální X-Caliber je nějaká akce. Jinak samozřejmě Canyon a Radon, jsou skvělý kola.

      0 0
      • jirka.rychnov  

        Jo jo cet sem ze davaj dozivotni zaruku a proto jsem z nejakej zmatenej.V jednom servisu prej uz menily klukoj 3 ramy a tady bylo tema kuli praskani ze je nejaka slabsi sedlovka a sedlova trubka se rozsiruje,nevym co na tom je pravdy.rad si necham poradit.osobne sem na x-calibru sedel a super.

        0 0
        • Seky  

          Vždycky je to o zacházení. Když se k tomu kolu někdo chová jako dobytek, tím že jezdí jako prase, tak se pak nemůže divit, že to praskne. Praskaj rámy všech značek, v tom bych vědu nehledal. Co tady bylo ve foto prasklejch RBéček a přitom maj reputaci jako kola co nepraskaj.

          0 0
          • JakeF  

            Ale houby, kola jsou od toho, aby se na nich jezdilo… Pokud si ho vystavíš v obýváku, tak samozřejmě nepraskne.

            0 0
            • jirka.rychnov  

              mam pro nej uz postel s perinou

              Ja jen ze tu bylo tema u treku s praskanim ramu u sedlovek i s nejakyma fotkama,musel bych to tema nekne najit abych dal odkaz.

              0 0
              • JakeF  

                Mně u karbec Treka napraskla semiintegrovaná sedlovka po asi 100km…

                0 0
                • jirka.rychnov  

                  1)praskla,nepraskla po 100 km?

                  2)nevedel sem ze kolo ma kerbec :-)

                  0 0
                  • JakeF  

                    Udělala se tam lehká prasklina v laku a povrchový vrstvě, jestli by to praskalo dál nikdo neví…

                    Karbec = karbon, materiál rámu.

                    0 0
                    • jirka.rychnov  

                      ja to s tim karbonem pochopi

                      reklamoval si ho?kdyz pises ze by topeaskalo dal ale nevis jestli by to praskalo dal.Ty bys treka rozmluvil a nebo do nej sel znovu

                      0 0
                      • JakeF  

                        Já ho měl přivezenej z USA, takže šel na opravu a pak v pohodě dál jezdil… Jinak pokud vybíráš hliník, tak Trek můžu doporučit, u hliníkových modelů o žádných problémech nevím, sám jsem 2 vlastnil a dalších několik jezdil jako testovačky a velká spokojenost. U karbonu ty vlastnosti nejsou nic extra a těch prasklých bylo v mým okolí opravdu hodně, takže karbon bych vybíral u jiný značky.

                        0 0
                        • jirka.rychnov  

                          no trek x-caliber,rockmashine tsunami 90 a nebo neco od speslu ale tam nevim jejicn nabidku jenom me to bylo taky doporuceny.meridu kellys atd urcite ne ikdyz proti nim nic nemam ale tyhle tri znacky na zacatku maj uz nejakou zkusenost s 29 a maj nejake slusne jizdni vlastnosti.

                          0 0
                          • JakeF  

                            Osobně jdu do Spešla, ale trochu jiný cenový kategorie… V tvojí ceně by asi ten X-Caliber byl hodně horkej kandidát, ale moc se v tý nabídce levnějších strojů neorientuju. Jinak ještě dělaj hodně slušný kola za rozumný peníze u Giantu, i když ten vzhled u 29" hardtailů je mírně řečeno diskutabilní, ale někomu se to prej i líbí :D. Ale jel jsem od nich akorát karbonovej model, tak s vlastnostma hliníku moc nepomůžu.

                            0 0
                            • jirka.rychnov  

                              no nejsem milionar a carbon taky moc nemusim.sice je hodne prijemny se na tom vist ale podle me to uz je dost vzdaleny mym vyjizdkym a vaze prez 100 :-)

                              0 0
                            • jirka.rychnov  

                              no nejsem milionar a carbon taky moc nemusim.sice je hodne prijemny se na tom vist ale podle me to uz je dost vzdaleny mym vyjizdkym a vaze prez 100 :-)

                              0 0
                • ThOOmi  

                  Kubo, me by jenom zajimalo, co s tema kolama delas, ze Ti tak praskaj :-D Scottik uz je ve svete?

                  0 0
                  • JakeF  

                    Mně prasknul jen Trek, to druhý nějakýmu týpkovi, ale toho určitě neznáš :D. Zatím je pořád ještě u mě v obýváku, na ten prodej nějak nespěchám a kdybych to chtěl prodat přes zimu, tak bych musel asi hodně tlačit cenu dolů…

                    Kdy sem ty hodíš ten svůj titan nebo co to teď máš?

                    0 0
                    • ThOOmi  

                      to byl urcite nejakej dement :-D :-D az bude ten muj lowcost hotovej tak ho sem vrhnu, ale zatim je to staveniste, do mesice snad bude… :-)

                      0 0
      • JakeF  

        Taky při jejich cenový politice si při koupi kola rovnou zaplatíš ty rámy 3, tak ještě aby je neměnili :).

        Pokud se ale jedná o hliníkovej a hardtail, tak bych se Treku nebál. Jinak třeba Spešl nebo Giant maj letos celkem zajímavý ceny, ale za tyhle peníze tam holt ty kompromisy budou. Ale ono ty komponenty nižších řad jsou stejně spotřebák a člověk toho za rok půlku odepíše, tak to chce hlavně mít slušnej základ – rám a vidli. Největší problém budou kola, ty v týhle cenový kategorii má slušný máloco…

        0 0
      • jirka.rychnov  

        Prodimze rek si jednu pro me asi ted zasadni zpravu DOZIVOTNI ZARUKA PRO PRVNIHO MAJITELE.tak pokud se teda nepletu znamena ze kdyz koupim treka z bazaru tak uz se ta zaruka nevztahuje? Promin sem stoura.ale je lepsi to vedet nez kuli par usetrenym korunam byt ak zklamanej.vim totiz o te dozivotni zaruce ale nevedel sem ze je jen pro prvniho majitele

        0 0
        • Breakpain  

          Ano, rozumis tomu spravne … prvni majitel = ten, co to koupil u ofiko prodejce, nikoliv z bazaru od soukrome osoby. Za predpokladu, ze ti tu zaruku skutecne uznaji, je to fajn. Ja mam letos prvniho Treka, tak uvidime … Teda ne, ze bych chtel dobrovolne reklamovat ;-)

          0 0
          • jirka.rychnov  

            Tak dekuju kazda rada nad zlato jak se rika.koukal sem tady v bazaru ma nekdo xcalibra za 22 myslim.to si radeji priplatim aby byla jistota.

            Co myslis tim jestli mi reklamaci uznaj? Kdyz tady bylo to tema praskani u sedlovych trubek tak to by byla vyrobni nebo spise technicka chyba kterou by mely uznat.je mi jasny ze mi neuznaj kdyz s tim nekde vlitnu.zkusim najit nekde odksz na to tema s praskanim

            0 0
          • jirka.rychnov  

            Tak presne to tema sem nenasel ale nas sem jine.praskaly pry ramy 2007 a niz a od 2011 pry uz je maj staveny trochu jinak a snad by to melo byt vyreseny.

            Zivot je rysk a toho x-calibra asi vemu jen co se udela hezky

            0 0
            • Zlatka  

              Krásné slovo ten rysk. ;) Skoro jako pysk. :)

              0 0
            • Seky  

              Co se týče doživotní záruky, tak jsem se kdysi taky ptal a založil si kdysi tohle vlákno , mrkni na to a pokud ti nebude něco jasný napiš. Ve výsledku je to tak, že na rám máš 2 letou zákonou záruku, po jejíž skončení začíná platit doživotní. Podmínky pro doživotní jsou napsaný v záručáků. Tedy vyplněnej a potvrzenej záručák + registrace kola na webu dovozce + 2 garanační prohlídky do 2 let od koupi. Záruka platí jen pro majitele napsanýho na záručáku a je ze strany dovozce dobrovolná, tedy je na nich jestli ti to uznaj. Ale zkušenosti místních uživatelů jsou, že vyreklamovali rám úspěšně i po 10 letech.

              Nečekal bych na to až bude teplo, v Yogi jsou to určitě jen poslední kousky co mají na krámě, takže zítra už nemusí být.

              0 0
              • jirka.rychnov  

                Dik za radu ale vzhledem k tomu ze ted sem ve stavu nemocnejch tak musim vydrzet.jinak premyslym 2012 ci 2013 ale asi to vyhraje novejsi protoze tech 12 ve velkych velikostech je hodne malo.hold ste byly rychlejsi nez ja a zavidim vam :-)

                0 0
                • Seky  

                  Ještě jsem našel tady ale je jen v 19" a to ti možná asi bude malý.

                  0 0
                  • jirka.rychnov  

                    U me to chce 21 ta 23 uz by byla asi velká..osobne sem na te 21 seděl a bylo to akorát.jen bude dost těžký ted 2012 sehnat všechno rychle zmizelo..jinak dě­kuju

                    0 0
                  • jirka.rychnov  

                    Jeste kdyz jsme u toho tak jake pedaly?vyplati se oboustrane,myslim z jedne strany naslap z druhe klasika vetsnou jezdim v teniskach ale po pravde na nejajych sjezdech z ty slapky hledam :-)

                    0 0
                    • Seky  

                      Osobně nejsem přítelem toho polovyčatého řešení. Na pořádným kole mám pedály pouze nášlapy a na jezdění po městě na nákup atd. mám plečku (druhý kolo) za 400,– z Aukra.

                      0 0
                      • jirka.rychnov  

                        Dik za nazor ,jaosobne sem jeste naslapy nezkousel ale asi me to nemine.

                        0 0
                        • Seky  

                          Nedávno jsem to tady psal jinámu kolegovi. Kombinovaný pedály půl klasika a půl nášlap, jsou pro lidi co už na nášlapeh umí, rozhodně né pro ty co se na nich učí. Při učení se na SPD si 100% několikrát usteleš, nejpravděpodobněji až přijedeš domu, zastavíš a budeš chtít slézt z kola a zapomeneš, že máš na nohách SPD, tak zapomeneš vycvaknout a skácíš se na bok. Když si pořídíš kombinovaný pedály tak po tomhle prvním pádu, si už SPD neobuješ, protože se budeš bát, tak budeš jezdit bez nich. Když nebudeš mít jinou možnost než jezdit na SPD, tak tě to donutí na nich jezdit a naučíš se tak i rychlejc, pak si kup klidně ty kombinovaný pedály.

                          Pro začátek si kup Shimano PD-M520 jsou to jedny z nejlepších pedálů, poměrem cena výkon asi nejlepší. Ideální pro začátečníka, protože se dá nastavit vypínací síla.

                          0 0
                          • jirka.rychnov  

                            Ted tu budu asi za uplneho ****** ale neda se ta sila vycvaknuti nastavit u kazdych naslapu? A kdyz o tom mluvis jak si nechat nejlip nastavit? Kdysi sem se na to ptal ale je to pry na kazdym a ja bych tu ted kecal hlouposti.je to asi tak 3 roky zpet co sem se o to okrajove zajimal.

                            0 0
                            • Hynas  

                              Nedá.

                              0 0
                              • jirka.rychnov  

                                Dik a jak to je presne s tim vycvakavanim jak spravne nechat sestelovat jsou tam nejake hranice min a nax jaky v to je rozdil

                                0 0
                                • Vilém  

                                  Na klasickych SPD, v provedeni ala Shimano ap. sila vycvaknuti nastavit jde v hodne sirokem rozsahu.

                                  Nejde nastavit treba na naslapech Crank Brothers.

                                  0 0
                                  • jirka.rychnov  

                                    Ja se asi zeptam blbe je lepsi mit vycvaknuti nastavene na ninimu nebo maximu.jestli je to znat na sile kterou musim vynalozit nebo v cem je rozdil.omlouvam se jsem v tou uplny laik tak mozna pro vas pitome otazky.jedine co o tom vim ze se nejak vycvakava do strany

                                    0 0
                                    • Vilém  

                                      Nastaviji si vycvaknuti tak, abych pri silovem slapani nevytrhl nohu z pedalu.

                                      0 0
                                      • jirka.rychnov  

                                        To me ceksj koukam rusne chvile :-)

                                        0 0
                                        • Vilém  

                                          Nic desnyho. Parkrat sebou maznes a pak uz ti to prijde naprosto automaticky a nad nohama vubec nemusis premyslet.

                                          0 0
                                          • jirka.rychnov  

                                            Tak dokoupit koleni chranice chranice na ramana lokty prilbu.da se rict motokrosovou vystroj. :-)

                                            0 0
                                            • Seky  

                                              Zvládneš to i bez chráničů, jak jsem psal spadneš při nulový rychlosti doma před vchodem.

                                              Právě, že se ta síla vypnutí nedá nastavit u všech. Pro začátek rozhodně na nejmenší sílu. Tak, aby si právě eliminival maximálně ten pád. Při nejmenší síle vypnutí ta noha jde vytrhnout skoro každým směrem, což trošku vadí při šlapání, ale o tom to je, že si to časem začneš přitahovat. Nový pedály ještě budou mít i celkem tuhý pružinky, možná by bylo lepší si na prvních pát desítek kilometrů koupit, nebo půjčit od někoho starší s už vytahanou pružinkou, ty půjdou povolit úpně na minimum. Na podzim jsem se takhle zbavil jedněch už totál s vytahanou pružinkou, už mi nestačily ani na maximální utažení, tak jsem je daroval začátečníkovy.

                                              0 0
                                              • jirka.rychnov  

                                                Tak dik za radu ale kdyz si mam rozbit hubu tak radejinod zacatku na novych at si zviknu..da se v tretrach chodit normalne nedo radeji prezouvat st se neznicej zamky.myslim kdyz nekam pojedu a budu v nich treba hodinu bloudit v podzemnim bungru..jinak ted sem porovnaval ty treky 12 s 13 a rozdil je jen ve vidlich.12 ma rebu dual a 13 solo.solo je jednodussi tak to ta 13 asi vyhraje

                                                0 0
                                                • Seky  

                                                  Zámky v tretrách jsou ocelový a jen tak se nezničej, to je víc ničej šutry v kamenitým výjezdu když tlačíš. Chůze po měkým, nebo po tvrdým rovným je vpohodě. Akorát záleží jaký tretry si koupíš. Sportovní mají tvrdou neohebnou podrážku chúze v nich není nic extra po měkým je to ještě vpohodě po tvrdám to už trochu dře. Turistický, josu měký jako normální boty, zase v nich o to hůř šlape. Tak si vyber :-)

                                                  Já jsem si jednou zapoměl boty, tak jsem v tretrách odehrál paintballovej turnaj. Takže 6 hodin běhání a taky to šlo. Tretry to přežily bez újmy a nohy kupodivu taky. U zpětně dokonce hodnotím, že na startovní odpichy od bejzu to bylo celkem dobrý, řekl bych skoro lepší i než kopačky.

                                                  0 0
                                                • marco  

                                                  Takže se spokojíš s levnější verzí vidlice ok dobré uvažování

                                                  0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Solo-air není levnější verze vidlice…

                                                    0 0
                                                  • marco  

                                                    OK beru já jedu na FOXu. Na technologii konkurence nekoukám i tak se mi X-Cal 2012 líbí víc.

                                                    0 0
                                                  • jirka.rychnov  

                                                    No zadny rozdil mezi 12 a 13 krom te vidlice neni co sem koukal.

                                                    0 0
                                                  • jirka.rychnov  

                                                    Solo pro me bude lepsi nez dual.vcera sem na to tady cet tema a foukat plusovy a minusovy hodnoty by byla pro me spanelska vesnice.

                                                    0 0
                                                  • Seky  

                                                    Nic těžkýho na tom není, jen to má dva ventilky místo jednoho. Stejně většina „běžných“ jezdců skončí u toho, že fouká do obou komor to samý. Takže z toho udělají vlastně Solo-Air.

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Souhlas… Já sice vím, co ty komory dělaj a co tím můžu dosáhnout, ale taky jsem radši za solo-air.

                                                    0 0
                                                  • Seky  

                                                    Tak ve výsledku, pro člověka co se nechce vrtat v natavování a chce na kole hlavně jezdit, je Solo-Air lepší volbou než Dual-Air.

                                                    0 0
    • Jetson  

      Já bych volil loňský X-Caliber. Už s ohledem na deklarovanou nosnost.

      0 0
    • Hynas  

      29 NEBRAT!

      0 0
      • jirka.rychnov  

        a duvod proc nebrat 29?

        0 0
        • Hynas  

          Velké, těžké, drahé, neobratné, líné, tahák prachů z kasiček pravověrných bajkerů.

          0 0
          • jirka.rychnov  

            tak nevim co na to napsat.mam 195 cm tak lepsi vetsi.co se tyka te vahy a ceny.vahy tam moc rozdilne mezi 26 a 29 nehsou rozdil je jen ve vysce kol a jinak stavenemu ramu.na zacatku jsem psal spesl,trek a rock.sedel sem na meryde ale to nechci protoze na tom neni zas tak dobrej posed.co se tyka jizdnich vlastnosti tak 29 je lepsi na rovne useky a prekazky ale zas je pravda 26 na technicke pasaze.jensem moc na nejake technicke pasaze spis polnacky les.to co sem tu napsal neni z me hlavy ale od prodejcu a taky dlouhe hodiny stravene stravenych ctenim vasich odkazu ve foru

            0 0
          • jirka.rychnov  

            tak nevim co na to napsat.mam 195 cm tak lepsi vetsi.co se tyka te vahy a ceny.vahy tam moc rozdilne mezi 26 a 29 nehsou rozdil je jen ve vysce kol a jinak stavenemu ramu.na zacatku jsem psal spesl,trek a rock.sedel sem na meryde ale to nechci protoze na tom neni zas tak dobrej posed.co se tyka jizdnich vlastnosti tak 29 je lepsi na rovne useky a prekazky ale zas je pravda 26 na technicke pasaze.jensem moc na nejake technicke pasaze spis polnacky les.to co sem tu napsal neni z me hlavy ale od prodejcu a taky dlouhe hodiny stravene stravenych ctenim vasich odkazu ve foru

            0 0
        • ThOOmi  

          mrkni Hynasovi do profilu a zjistis, ze ma 29tek jak nasrano :-D :-D

          0 0
    • Motyll  

      V kterým servisu v Rychnově ti to prosím tě řekli?

      0 0
    • ThOOmi  

      muzu se zeptat jak se jmenujes? :-DPredpokladam, ze si to resil s klukama v DeVossu, kdyz pises o Treku. Jinak osobne bych sel do toho X-Calibru, dokonce se u nich dal sehnat za 27k. Sam jsem o nem hooodne premyslel, nakonec vyhral jiny kov nez hlinik;-)

      0 0
    • ThOOmi  

      muzu se zeptat jak se jmenujes? :-DPredpokladam, ze si to resil s klukama v DeVossu, kdyz pises o Treku. Jinak osobne bych sel do toho X-Calibru, dokonce se u nich dal sehnat za 27k. Sam jsem o nem hooodne premyslel, nakonec vyhral jiny kov nez hlinik;-)

      0 0
      • jirka.rychnov  

        No co mam na to asi tak rict nerad bych na nekoho hazel spinu ale s devosem nechci mit nic spolecneho a oni to o me vedi.a ikdyz by me daly zajimavou slevu tak si zajedu o par km dal a vim ze tam budu mit lepsi pristup.jinak nic proti devosu jen osobni neschody

        0 0
        • pepek  

          Tak tady už vůbec žádný kotě nezbylo

          0 0
        • ThOOmi  

          oba kluky znam, vim jaky jsou, ale kdyz to vezmes z druhe stranky-budes chtit servis kola, garancku, tak to mas v miste bydliste a nemusis jezdit 20km. Ja k nim jezdim z Dobrusky a jsem s nima spokojenej…

          co se kola tyka-zkus jeste mrknout po Gary Fisher Paragon. Je to 2 roky starej model jeste se znackou GF v produkci Treku. Mel jsem ho na testovani a byl docela dobrej i vzhledove vypadal lip jak X-Caliber, treba by se jeste nekde dal sehnat…

          0 0
          • jirka.rychnov  

            Vazne odnich ja osobne davam ruce pryc ikdybych mel na servis jezdit 50 do pardubic.ja dam dost na pristup k zakaznikum ale co ani si nekdy s prominutim dovolej tim me vytacej proto k nim jen kouknout a koupit jinde.ale to je jen ma osobni ves s nima nechci je tu spinit to ne.me proste nesedly nic vic nic min a to sme si tam s nima uz kdysi rekly a vedej to o me.

            0 0
            • ThOOmi  

              a to je prave ono, proto jsou kluci nasrany. Vsichni si tam pujcujou testovacky jak na bezicim pase, nic za to nechteji a pak si to lidi koupej na netu, protoze usetri 100,– ale pak uz nedomyslej to, ze budou jezdit na garancku nekam do tratarie… Ja je v tom svym zpusobem chapu…

              0 0
              • jirka.rychnov  

                Ja nevim jak to resi ostatni ale ja dam na pristup.ale oni me svym pristupem dost zklamaly.co se tyka nakupu na netu tak to odsuzuju a jdu do kamenneho obchodu protoze vim kde ta zaruka bude platit.a radeji pojedu tam kde maj lepsi pristup.ono by te taky nebavilo chodit nekam kde te urazily ikdyz ti naslibujou cokoliv tak tu urazku proste nesmazou

                0 0
                • Hynas  

                  Předesílám svou omluvu, neznám tě osobně, takže nemůžu soudit…nicméně, nemůžeš si po sobě své příspěvky přečíst a aspoň se pokusit opravit chyby ve slovech, doplnit chybějící písmena a jako milovník dlouhých souvětí aspoň podle sebe doplnit čárky tak, abysme z toho čtení aspoň něco měli a nemuseli každý tvůj příspěvek číst 3×, abych aspoň já pochopil, o čem píšeš?

                  Takhle píšeš, jako bys byl buď Bulhar, Oláh z Přívozu nebo dyslektik. Jsi snad? (v případě 3. možnosti dopisuju i svou omluvu na konec, za to nemůže nikdo…).

                  0 0
                  • jirka.rychnov  

                    Neomlouvej se nemas za co priste si vezmu na psani slabikar.

                    Promin ja vym ze delam chyby ja na cestinu ikdy moc nebyl ale ono to je vlastne trochu ted vyhoda kdyu bude president kteremu nebudem rozumet co rika :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Pak jeste existuje moznost doinstalovat si do prohlizece kontrolu pravopisu…

                      0 0
                    • marco  

                      Teda pokud v profilu je tvůj skutečný věk tak by jsi si na ten pravopis měl dát pozor. Taková internetová diskuze snese vše, ale některé vysloveně školácké chyby 1.stupně ZŠ se nedají přehlédnout. Alespoň používej diakritiku potom ty hrubky v textu vylezou na povrch a snad si alespoň 50% chyb všimneš.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.