• Dreamwolk

    Zdravim všechny

    Tak toto téma jsem založil ,aby mi někdo pomohl nebo spíš poradil s koupí nového kola.Neplánuju si kupovat řidičák tudíž na kole budu everyday…Měřim 181cm a vážim 75kg.Chtěl bych nějakou 29" a přemýšlím nad touto http://www.bradsky.cz/…-p-6213.html .Časem bych chtěl zkusit i nějakej závod…díky za odpovědi i za rady…rád se poučim :)

    0 0
    • Azmir  

      Imho za ty prachy rozumné kolo, i když kdybys vzal 26 budeš při stejné ceně na lepší výbavě a možná i kilu hmotnosti dolů.

      0 0
    • Dreamwolk  

      Je jasny ze rozdil v kilogramech mezi 26" a 29" cim vetsi tim tezsi.Muj styl jizdy by byl spis silnice,cyklostezky ne nic narocnyho jako mensi sjezdy kde maj plusy 26".Na 26" si pripadam hrozne malej se svymi 181 cm :)

      0 0
      • Azmir  

        Já si se 185cm na 26 připadám úplně normálně, ale asi každý jsme jiní :)

        0 0
        • Dreamwolk  

          Jezdil bych spíš maratony a ne nějaký technický pasáže tak si myslim ,že lepší volbou by pro mě byla ta velikost 29".

          0 0
          • Azmir  

            Taky jsem pro 29, ovšem ne v téhle cenové katagorii, to mi přijde že má 29 víc nevýhod než výhod, ještě o tom pouvažuj.

            0 0
            • Dreamwolk  

              Ještě se jen tak poohlížim,čtu recenze,koukám na videa.. atp. Teď jsem narazil na model FOCUS 2014 kterej se mi fakt už líbí i co se týče ceny,vzhledu a komponentů ,ale jak říkáš ještě se pořádně rozmyslím a podívám.Zatím dík moc Tomáši.

              http://www.bikeway.cz/…014–29–bile

              0 0
              • Azmir  

                Pročti si radši pořádně forum a témata s podobnou cenovou relací, ten focus má otřesnou vidlici, horší než to nano, ostatní výbava taky dost zaostává, to už radši to nano než tenhle strašlivý focus.

                0 0
    • Dreamwolk  

      Nakonec jsem se rozhodl pro tuto verzi http://www.cyklonemcik.cz/…eore-30–2014

      0 0
      • Azmir  

        Ujde, ale doufám že ne za plnou cenu.

        0 0
      • rekvy  

        celkem ujde až na ty brzdy ;)

        0 0
        • Dreamwolk  

          Brzdy tam příjdou Shimano Deore M596 ono by to brzdilo i tak.Možná bych je tam nechal pro začátek…časem koupim Deore nebo si připlatim 1000,–

          0 0
          • rj72  

            to kolo úplně špatné není, na druhou stranu modely 2014 obecně mají slušnější výbavu za přijatelnou cenu – spíše bych hledal dále…pokud uvažuješ, že dotoho budeš dávat další peníze, šel bych spíše do něčeho se slabší jednou komponentou (pokud něco nepřihodíš a nebo nevyrazíš slevu), rezervu na posun tady budeš mít na víc komponentách a finančně i když to budeš dokupovat jako nové věci přes bazar už to zajímavé v dnešní době nakonec nejspíše moc nebude…

            0 0
            • Dreamwolk  

              Takže v tom smyslu když ho koupim ,tak neprohloupim ?Hodně zkušenějších lidí jako právě Azmir tady ve článcích píše „za ty peníze jsi koupil úplnej šrot“ Tak snad neudělám takovou chybu při koupi tohoto kola :)

              0 0
              • rj72  

                ..v porovnání s tím co bylo ještě před několika měsíci to již šrot nebude…pokud však začneš opravdu jezdit a dávat do toho další peníze na vylepšení, tak výhodnější bude např. stavba s jednou slabou komponentou(např. na slx s výplety s novatecem nebo fulcrumem na slušném rámu bez vidlice),kterou prostě za rok vyměníš odepíšeš a doplníš, než postupný vylepšování základu. Takže jsou asi dvě možnosti, buď průměrný základ s minimem dalších změn a nebo slušné komponenty bez jedné (vidlice či výpletů),které po roce dokoupíš…

                0 0
            • Zafata  

              Koukal jsem na cenik Giantu pro rok 2014 a tam je to obecne velmi napalene ty ceny. Sice chapu, ze je tam hlavne 27,5, ale ty ceny jsou hodne humorne.

              0 0
              • rj72  

                ..koukni se na to co se dá u radonu …radon-bikes.de okolo 20tis. a docela i u canyonu v relaci 20–25tis…poslední dobou těch možností je už docela dost …focus je však taky jedna z nich…

                0 0
              • Dreamwolk  

                Staci se podivat na vybavu a na cenu Giant Talon 2013 myslim ze to je a za tu cenu toho moc nenabizi.Giant mi prijde proste predrazenej :x Jinak diky moc za vase reakce a jeste to zvazim a promyslim :)

                0 0
                • Dreamwolk  

                  Nebo asi už poslední možnost s těmito komponenty http://www.cyklonemcik.cz/…-slx-30–2014 Co na to říkáte ? Ne/doporučujete ?

                  0 0
                  • rj72  

                    …vypadá to hodně zajímavě s prostorem i na případné vylepšení…prav­děpodobně zamykání vidle (pokud chodíš ze sedla určitě)..váhová rezerva na pláštích 0,4–0,5kg (spíše bych to změnil na jiné lehčí- IKON vpředu a vzadu Aspen či crossmark a nebo taky IKON )…čistě teoreticky změnou vidle na epicona a jinými plášti jsi skoro na 12kg (pokud ta váha sedí)…ověř si pro jistotu jen váhu a odolnost výpletu zda nepřiplatit…

                    0 0
                    • Dreamwolk  

                      ráfky tam příjdou Remerx Hurry,náboje Shimano SLX a časem i ty pláště :) a kliky tam jsou taky Shimano SLX vidlice raidon mi příjde dostačující.Na to ,že jsem se koukal po kole do 17k tak sem na 21k a myslim ,že neudělám hloupost za koupi tohoto kola

                      0 0
                  • Azmir  

                    20k za kolo s raidonem a acera klikama mi přijde pěkně přestřelené.

                    0 0
                    • rekvy  

                      kliky jsou tam slx ne? Kde to čteš s tou acerou?

                      0 0
                      • Azmir  

                        Sorry bral jsem to podle obrázku, i tak raidon na kole za 20 je nesmysl, měl by tam být aspon epicon.

                        0 0
                        • rekvy  

                          To asi jo, ale za ty peníze to není až tak špatná volba. Ale jsem na to obdobně jak ty, jsem moc zhýčkaný zahraničníma nabídkama a i proto mi ten focus nepřijde zas tak zajímavý ;)

                          0 0
                          • Dreamwolk  

                            No rekvy teď jsi mi dal celkem brouka do hlavy s tim Canyonem :D

                            Jinak dík moc za rady i doporučení ;)

                            0 0
                            • rekvy  

                              já zítra kupuju radona zr team 7.0 29er a to jen kvůli vzhledu. Kdybych kupoval hlavou, tak beru hned toho canyona.

                              Jinak tady jsem našel ještě bazarovky, celkem slušně vybavené za pěkné ceny :

                              http://sport.bazos.cz/…CHE-HAWK.php

                              nebo

                              http://cyklobazar.cz/…ry-fischer-/

                              Jinak měl jsem to stejně jako ty, nejdřív jsem si řekl strop 15 pak jsem zjistil, že by to bylo na prd vybavené a dostal jsem se na 20t ;)

                              0 0
                              • pocestny  

                                :D Joo, tak jsem to měl i při koupi kamery, mobilu, fotaku, grilu, čelovky, TV, gramce, nádobí, varné konvice, bot, auta, hodinek, kompu, pneumatik k autu, autosedaček, tiskárny, ledničky, mikrovlnky, vysavače, dokonce občas i žrádla… Výrobci to tak v podstatě chtějí, a nabídkou mírných příplatků nabízejí mírná vylepšení a my se toho chytnem.

                                Ale nemůžu říct, že by se mi někdy to čtení testů a recenzí, názorů, nejrůznějších fór a hlavně vlastních úvah nevyplatilo. Nakonec jsou všichni skokojení, i výrobci, i my… Naopak to je vždycky dojeb, když koupím něco nepromyšleně a impulzivně.

                                0 0
                                • rekvy  

                                  dneska se musí člověk opravdu hodně dívat po různých recenzích, protože na každém kroku těch chcou výrobci ojebat, pokud si nepřiplatíš. Hold už to není jak za starých časů, kdy se tolik neojebávalo :(

                                  0 0
                              • Dreamwolk  

                                Tenhle radon vypadá hodně dobře ani se nedivim.Jen cenově je už zas o krapet jinde.U toho Canyona se mi zas moc nelíbí ta geometrie rámu jak rámová trubka vede hned k ose zadního kola ,ale asi to je jen o zvyku a na živo to tak vypadat nemusí nevim…můj názor :) Jinak výbavou je na tom Canyon suprově ,jak hloupý pláště tak vidle od Rock Shox jsem rád ,že jsi mi tohle kolo ukázal..dík

                                0 0
                                • rekvy  

                                  jako na tu fotku radonu se ani nedívej, ta rámová trubka tak ve skutečnosti vůbec není, protože ta fotka je ve velikosti rámu 16", takže to má velký sloping. Ve 20" to prý vypadá úplně porno :D Jestli chceš tak tady na foru ve fotkách najdaš starší radony ve 20" velikosti a i tak nějak to kolo bude vypadat. Však uvidíš, příští týden sem hodím fotky ;). Jinak cena je včetně dopravy, platbou přes paypal v dnešní dne 19800,– což není taková hrůza. Jo ty pláště u toho canyonu jsou jiná liga, ale furt je to spotřební zboží, dá se dokoupit. Spíš ta vidla je o trochu lepší i když u toho radonu je dá se říct srovnatelná s reconem, takže to není taky taková hrůza. (I když všichni tady na foru ti řeknou, že pokud nemáš rebu, tak nepružíš :D – blbost).Ale popravdě řečeno ten canyon je lepší, plus dostaneš nářadí včetně hustilky vidlice ;)

                                  0 0
                                  • Dreamwolk  

                                    http://www.radon-bikes.de/…d_22276_.htm Tenhle Radon vypadá taky moc dobře :) jak vzhledově ,tak výbavou je skoro stejně jako Canyon co myslíš ?

                                    0 0
                                    • rekvy  

                                      to sice je, ale je pouze ve velikosti 16" (tyhle kousky byly hned vyprodané a už nebudou). Dokonce si myslím, že už 29" 2013 modely nemají žádné a už určitě ne ve velikosti 20" ;)

                                      0 0
                                      • Dreamwolk  

                                        No jo tak asi ten Canyone.Nevíš kdy budou na obzoru Radony 2014 ?Že bych si ještě třeba počkal

                                        0 0
                                        • rekvy  

                                          však to jsou ty radony 2014, dej si ty stránky do němčiny a uvidíš ;)

                                          0 0
                                    • rekvy  

                                      ještě na tom canyonu se mi líbí, že už použili shimano komponenty 2014. Hodně se mi třeba líbí ty kliky :D. Ale co už jsem rozhodnutý pro radona ;)

                                      0 0
                                      • Dreamwolk  

                                        Tak pěkně to tady popisuješ ,aby ses pro něj sám nerozhodl :D.Já bych do něj nejspíš šel fakt mě překvapilo ,že se dá sehnat něco lepšího za stejnou cenu co sem plánoval…hlavně nebudu tolik utrácet za komponenty ,jak sem to měl asi už v plánu takže fakt dík :)

                                        0 0
                                      • Dreamwolk  

                                        No škoda ,že už ty Radony 6.0/6.1 nemají ve velikostech 18"/20" :) Aspoň pro mě snažší rozhodování.

                                        0 0
                                        • Dreamwolk  

                                          Porad jsem se nejak nerozhodl.Premyslim nad tim Focusem za 18k a nebo timto GHOST SE 2920 green/blac­k/blue …za stejnou cenu.Dekuju predem za doporuceni a odpovedi

                                          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.