• sammy

    Ahoj,

    snad mě neukamenujete, ale jak hledám jak hledám, moc moudrý z toho nejsem. Mám GT Avalanche 2.0 (http://kolo.cz/…che-2–0–2012) s ROCK SHOX XC28 TK Mg a je to na pěst, měl jsem nedávno půjčené kolo s Rock Shox Reba a ten rozdíl je neuvěřitelný! Chci to vyměnit. Ale nevím za co. Co jsem tu četl, docela chválený je Epicon, ale když mrknu třeba na heureku, vidím X druhů a označení. Můžete mě někdo kopnout nějakou bližší specifikaci po čem bych měl jít, co do toho rámu pasuje? (Tapered, netapered, palce a já nevím co, jsem z toho jelen).

    A druhý dotaz, zvládnu si to jako standardně zručný typ vyměnit sám? Je potřeba nějaké extra nářadí?

    Díky moc

    0 0
    • Mr.Dawe  

      Reba je fajnová. Rozdíl v XC28 a Rebě je obrovský, protože každá má uplně jiný systém. Výměnu zvládneš. Napiš mi maila, vyřešíme to.

      0 0
    • Azmir  

      Neřešil bych to a vzal tohohle epicona, teoreticky bys výměnu mohl zvládnout sám, ale s hlávkem můžeš mít problém, jeho poslední část bývá „přidělaná“ k vidlici a jde celkem těžko dolů, ale třeba budeš mít větší štěstí než já.

      0 0
      • Chlebovnik  

        Nestraš, stačí ten kroužek něčím podebrat – nožík atd. =)

        0 0
        • Azmir  

          Proto říkám, že třeba bude mít větší štěstí než já, já s tím ani nehl, a v servise co má na to speciální nářadíčko mu to trvalo 15 minut, říkal mi, že tohle se mu ještě nestalo :D asi jsem měl smůlu.

          0 0
      • sammy  

        Díky za info, a platí tam taky že se dá předělat na 120 mm? Jak je popsáno např. zde http://www.bike-forum.cz/…sk-2009.html

        Ne že bych tomu úplně rozuměl, ale docela mě ten vyšší zdvih zajímá. Přišlo mi, že se to kolo fakt chová mnohem ovladatelněji, těžko říct, jestli to bylo zvykem nebo tím zdvihem.. každopádně jezdím v podstatě jenom v lese apod., myslím že by delší dráha neuškodila, když už to měním.

        0 0
        • Chlebovnik  

          Myslim, že u tohoto Epiconu jde 80/100/120/140. Dělá se to přesunutím toho kolíčku jak je popsáno ve vlánkně. Tady je video: http://youtu.be/23qu_gtZq3w

          0 0
        • Azmir  

          Ano jde to předělat, není to nic složitého.

          0 0
          • sammy  

            Ok, super – a ještě jeden dotaz – různě jsem četl cosi o řezání. Můžete mi říct proč se to dělá? To je kvůli různým velikostem rámů? Pokud jo, jak na to? Nebo jsem úplně vedle?

            0 0
            • Azmir  

              Ano řeže se sloupek, je to kvůli tomu že vidle ho má dlouhý aby se vešla do každého rámu (rámy mají různé dlouhé hlavové trubky) takže je třeba řízout, klidně pilkou na železo jestli máš doma a zabrousit pilníkem

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.