Kotouč je u levé destičky - drhne

6 nepřečtených
  • ImM1chal

    Zdravím,

    řeším teď problém ohledně přední brzdy Tektro. Koupil jsem si nové kolo Trek Marlin 5 a hned při přepravě se mi stalo, že ve přední hydraulické brzdě mezi destičkami chyběla zarážka. Musel jsem poté kvůli své chybě od sebe destičky odsunout plochým šroubovákem (na základě rady kompetentní osoby) a nasadil jsem kolo. Stále ale narážím na problém, že kotouč není uprostřed destiček, ale je u levé – drhne o ni při jízdě. Už jsem zkoušel i brzdu vycenterovat, ve smyslu povolení šroubů na třmenu, následné promačkání brzdy, poté její podržení a utáhnutí. Po tomto úkonu je to v podstatě v pohodě. Sotva ale vyjedu někam na projížďku, je to na novo. Upřímně už nevím co s tím. Byl jsem i u servisáka, který mi to více dotáhl a prý mám hodně brzdit. Myslím si ale, že je tam jiná příčina.

    Všiml jsem si 2 věcí. Ve chvíli co jsou povolené šrouby na třmenu a promačkávám brzdu k jejímu následnému vycentrování, kotouč je uprostřed destiček jakoby šikmo, to bohužel nejde spravit ani pohnutím samotného třemu rukou do jiné polohy, stále není rovnoběžně s destičkami. 2 věc je to, že jakmile brzdu zmáčknu pořádně, více, tak většinou problém není, ale jakmile se zmáčkne páčka brzdy jen lehce několikrát po sobě, kotouč je opět u levé destičky a opět drhne.

    Ještě bych chtěl dodat, že kotouč ohnutý s největší pravděpodobností není. To jsem si ověřoval pomocí pár videí.

    Omlouvám se za delší článek, napsal jsem tu raději všechno, co tak nějak vím. Byl bych rád za jakoukoliv pomoc, třeba se najde někdo, kdo měl podobný problém. Upřímně mě tohle u nového kola fakt nebaví řešit.

    Předem moc děkuji za odpověď.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.