• pavelmisar

    Ahoj, dneska jsem předělával kola z rychloupínáku na pevnou osu. U předního kola jsem koncovky jen vycvakl, vložil těsnění z obou stran a zacvakl koncovky. Otázka je ještě jakou stranou dát to těsnění, z jedné strany je hladké a z druhé strany tam má takovou drážku, dával jsem to hladkou stranou směrem k ložisku, mám to dobře?

    A teď problém se zadním kolem. Koncovky na rychloupínák jsem vyšrouboval, vložil těsnění úplně stejným způsobem jako u předního kola a zašrouboval obě koncovky (klíčem tuším č.18). Dotáhl jsem to tak nějak s citem a pak jsem zjistil, že zadní kolo je jakoby přibržděné tak mi došlo, že asi musím povolit. Povolil jsem to a nechal to téměř volné, hlavně koncovku na straně kazety, když jsem ale zasadil kolo a nasadil pevnou osu, tak se kolo krásně točí, akorát teď se zase bojím o ložiska, že nebudou těsnit když to není utažené.

    Nějaké rady?

    0 0
    • Vilém  

      O jakych nabojich vubec mluvis? Ta tesneni a koncovky jsou urcene pro ty konkretni naboje?

      0 0
    • pavelmisar  

      Toto je na fotce zrovna koncovka na RÚ a druhá koncovka na širší pevnou osu. U té koncovky RÚ je taková drážka, do které do těsnění krásně zapadá. U té koncovky pevné osy drážka není a nabízí se tam jedině to těsnění dát opačně ( 2 fotky – těsnění na jedné a druhé straně)

      1.2. fotka je koncovka RÚ

      3.4.5. je koncovka pevné osy.

      0 0
    • pavelmisar  

      Tak zkusil jsem to bez těsnění (té gumičky) a zadní kolo se točí normálně ikdyž to utáhnu ty koncovky pořádně klíčem což by mělo být vzhledem k tomu, že to drží ořech..

      Tak teď otázka má to tam být, nemá? :o

      0 0
    • Tomcat  

      U většiny seriózních výrobců existuji servisní videa nebo manuál. Tohle je daň za noname lowcost náboje nebo vyplety z Aliexpressu.

      Zatím jste ani nenapsal výrobní označení jen vyrobce, ktery jich ale seká moc.

      • Je možné že to těsnění ač v balení, není pro tyhle náboje
      • stejně bych očekával, že to bude míň či víc dřít. Prostě to není labyrint ala DT
      • čtvrtá fotka mi přijde ok
      0 0
      • pavelmisar  

        Jsou to Equatory no. Powerway CX32 náboje to jsou. To těsnění u předního kola nevadí, u zadního ano, tak nevím. Každopádně tyhle náboje něco snesou, proto jsem ani přepletení nezvažoval :-)

        0 0
      • pavelmisar  

        Takže to těsnění jak je na čtvrté fotce se ti zdá OK? Já to ještě projednám s Milanem, akorát jsem ho nechtěl otravovat pozdě večer a brzo ráno :D

        0 0
    • pavelmisar  

      Tak Milan poradil :-) Kdyby někdo potřeboval vědět tak tady je návod.

      Těsnění u přední kola z obou stran způsobem viz foto koncovky s těsnícím kroužkem.

      U zadního kola těsnění pouze na drive side stejným způsobem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.