Komponenty z jedné série vs. každý pes jiná ves

26 nepřečtených
  • g4danny

    Jezdím často na starém stroji a začal jsem se poohlížet po novém. Takže o stavu trhu moc nevím, ale koukám, že se lidi dívají s despektem na kola osazená komponenty z různých sérií či dokonce od různých výrobců. Proč? Není to až na vyjímky otázka stylu, jestli mám všechno od Shimana (případně všechno ze série Shimano XT) nebo ne?

    I když se pokusím vymyslet kompletní sadu z jedné série (třeba Shimano Dauro), na stránkách výrobce ani nevidím, že by to šlo – středová složení např. vidím na 8/9 rychlostí, zatímco ovládání řazení je na 10-speed. Co s tím? řešení musí existovat…

    0 0
    • Smazaný účet  

      řešíš zbytečné… kolo může být osázené dle chuti každého soudruha…

      0 0
    • ZuzicK  

      Nikdy jsem na kole neměla kompletní sadu a je nás tu takových určitě většina ;-)

      0 0
    • Kosta  

      Vzhledem k cenám oprav jednotlivých komponent/spo­lehlivosti/ji­ným faktorům bych si kolo osázel dneska co nejvýhodněji, tzn. určitě NE JENOM jednou značkou.

      0 0
    • blisterexist  

      chytrý člověk si od každého vybere nejlepší poměr cena/výkon

      0 0
    • Elwing  

      Myslím, že bez kompletní sady xtr nemůžeš vyjet ani do Stromovky…

      0 0
      • hs74  

        Do Stromovky ne, ale u nás si troufnu na XT i do menších vesnic.

        0 0
        • JMT  

          No, proto Pražáci jezděj velkejma autama s černejma sklama do lesa na bika, maj tam schovaný biky s xt komponentama

          0 0
    • trpaslik72  

      Co mě ale celkem rozčiluje, jsou marketingový tahy při osazování kol.. Mnoho lidí se nechá ukecat na přehazovačku XT, ale to že má kliky a smyk Alivio, nejobyčejnější řetěz a nejzákladnější kotoučové brdy, které by přebrzdily některá véčka, o „odpružené“ vidlici ani nemluvim, o tom neví.. Hlavně, že máme XT přehazovačku, že? Samozřejmě jsou prodejci a prodejci, ale v mém okolí mám mnoho maloobchodníků, kteří se na tomto principu oblbování neznalých lidí živí. A to nemluvím o čachrech při dávání kola na servis. Párkrát jsem se spálil a od té doby si dělam na biku raději vše sám, pořádně a gratis.

      0 0
      • jIrI___  

        V tomhle je specialista tuším Sup nebo Kellys (nechce se mi ten konkrétní bajk hledat). Hazka XTR a zbytek Deore/Alivio :D

        0 0
      • miki  

        Nemůžu s Tebou souhlasit,i nej­nižší řada kotoučových brzd Shimano je dobrý počin a tak velký rozdíl od např XT tam není.Vždy záleží taky jaké máš desky a kotouče a dobrá sestava může brzdit líp než XT.

        0 0
        • trpaslik72  

          ale jo, to máš pravdu, spíš sem byl tak rozhořčen, že sem uvedl špatný příklad.. řekl bych, že i Véčka už se v dnešní době nedají v mnoha ohledech srovnávat s hydraulickejma kotoučovkama, ať už jde o brzdný učinnek, pohodlí, nenáchylnost na rozcentrování ráfku atp.

          Jiri__ výše má recht, ale já znám i mnoho dalších, spíše živnostníků, kteří se snaží stavět ekonomicky dostupná kola na zakázku na rámech značky, kterou propagují, nebudu jmenovat. Na jednu stranu rozumím, že se na takovémto psychologickém oblbování přehazovačkou XT dá stavět dobrej byznys, ale mě by to žaludek asi nedovolil.. jsem spíše pro vyvážené komponenty a nemusejí být zrovna všechny XT/R..

          0 0
    • tonik666  

      Je to jedno, jde jen o kompatibilitu. Sady používají výrobci masovek, protože je to snadné a levné.

      Já teď stavím z mixu – kliky truvativ, převodníky blackspire, řezení XT 10sp, přesmykač XT 9sp, zbytek XT 10sp, …

      0 0
    • NeoMike1  

      Na sady nehledím, ale samozřejmě aby to bylo nějak vyvážené. Hlídám si kompaktibilitu a poté co se mí zda nejlepší do určené cenové relace. Nepotřebuju mít vše XT/X0… Hlavní je, aby vše fungovalo a já byl spokojený.

      0 0
    • siafu  

      pro mě je nejdůležitější řazení, takže to nejlépe z co možná nejvyšší řady /řekněme vzhledem k ceně kola/ – raději budu mít řazení XTR a měniče Deore/SLX než naopak…

      0 0
      • nooski  

        Souhlas. Kdybych dával novou sadu na silnici, tak by to byly páky Super Record a zbytek Chorus, ikdyž vím, že páky Chorus jsou funkčně naprosto stejné, ale holt je pro mě řazení taková ta lahůdka, na šaltry stejně nevidím, tak co :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.