Kompatibilita silnicni 12s sram/shimano

6 nepřečtených
  • Čipera

    Zdravím nezkoušel už náhodou někdo jak je kompatibilní 12s shimano s 12s sramem? Konkrétně použití pák, saltru a presmyku sram s kazetou a řetězem shimano? Rád bych se vrátil k holowgram klikam.

    0 0
    • yetti  

      Vzhledem k tomu, že mě zajímá úplně stejná věc a odpověď nemůžu nikde najít, dovoluji si vytáhnout tohle rok staré téma.

      Chtěl bych na Sram Red AXS 12s sadu použít kola Mavic SLR (ráfkové brzdy), na která neexistuje XDr ořech. A tak by mě zajímalo, zda někdo nezkoušel kombinovat 12s Shimano kazetu se Sram řazením? Vím, že u MTB fungují všechny možné kombinace a i znám pár lidí co to úspěšně kombinují, ale o silničních sadách se mi nějak nedaří dohledat reálné zkušenosti a nechce se mi věřit, že by to někdo nezkoušel.

      0 0
    • milan.v  

      Někdo to používá s kazetou a řetězem Shimano 12s a je spokojený, někteří to rozchodili i s řetězem SRAM, prý to řadí dobře, ale viděl jsem to jen na videu a na stojanu… Zkusím pak ta videa dohledat…

      Jinak tady jsme to také nakousli.

      https://www.bike-forum.cz/…i-rychlostni

      0 0
      • yetti  

        nakousli, ale žádná reálná zkušenost z toho nevyplynula a os té doby uplynulo dost času, aby to třeba někdo vyzkoušel ;-)

        Já našel jenom videa opačná, že někdo vozí SRAM kazetu na Shimanu a že to chodí, ale hůř než čisté Shimano.

        Myslím, že když se použije SH řetěz i kazeta, tak přehazce by to tereticky mohlo být jedno, pokud to má stejné rozteče na kazetě. Ale netuším, zda nebude zakopaný pes v kladkách, které jsou u AXS dělané na flattop řetěz, případně, zda bude Sh řetěz chodit na převodnících SRAM, což třeba vím, že u MTB Shimano řetěz na některých převodnících nechodí.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.