Kombinace sportů . všude je toho hafa

28 nepřečtených
  • kohic

    Ahoj, při pročítání fóra člověk narazí na tolik rozporuplných informací. Každý doporučuje své zkušenosti a je na každém z nás jak si to přebere… Mě by zajímal Váš názor na můj trénink, zda to má nebo nemá smysl, co případně dělám špatně a jak to změnit. Nemám žádné vysoké sportovní ambice, dělám to pro radost, ale poslední dobou už nevidím nikde moc žádná zlepšení. Co změnit?…

    Pondělí – poledne 1.5km plavání, večer 1hod spin + 30min posilování břišních a zádových svalů přes zimu, jinak cca 50km na kole MTB (snažím se jezdit na 60–80% MTF)

    Uterý – večer 5km běh (70–80% MTF), potom protažení a cca 1.5hod posilovna. Přes léto akorát rozdíl v tom, že chodím běhat ráno…

    Středa – to samé co v pondělí

    Čtvrtek – to samé co v úterý

    Pátek – většinou jen to plavání, jednou za 14dní i ten spin s posilováním nebo kolo

    Víkend – když to jde, tak alespoň 50km na kole

    Všechny cviky v posilovně se snažím obmně%novat, aby to nebylo to samé, v plávání kombinuju různé intenzity kraul/prsa a různé délky (vždy to však vyjde na cca 1.5km)

    Díky za názory Honza

    0 0
    • kubad  

      Hmm. hezké – ale radši si zajdi za někým kdo ti dá dohromady kvalitní treningový plán, takhle se za nějaký čas úplně odpálíš a budeš se dávat dlouho dohromady. Chce to taky regenerovat

      0 0
    • kovar  

      Mě by tohle teda vůbec nebavilo, i kdybych na to měl čas.

      0 0
      • Lance  

        uz jsem to tu nekde psal, nektere fakt obdivuju kolik maji casu, proste nic nemuset delat, ale asi to jsou hlavne panelakisti, jinak si nestezuju – do bytu bych nesel!

        0 0
        • Lišák  

          Jsem panelákista a čas stejně nemám :-) V tom to není. Je fakt, že na baráku je víc práce, ale panelákista zase může mít víc práce mimo domov.

          0 0
          • Lance  

            jo jasne, ale uz neresim veci typu zahrada, drevo apod. , travis vic casu v praci napr. ale to je jen, ze chces:)

            0 0
        • jecnak  

          Kdyz se otacis, tak to stihas i v baraku.

          0 0
    • Manas  

      Nikde nevidim aspon 24h regeneraci. To bych rek ze ti uskodi hodne moc.

      0 0
      • jecnak  

        A nejen dlouhodobe, ale i v kratkem horizontu muze takhle koncipovany trening paradoxne srazit vykonnost.

        0 0
        • Manas  

          Pretrenovanost.

          0 0
        • Manas  

          Jeste jsem si vzpomnel ze podobne trenoval kamarad. Vydrzel to tusim 3 mesice a pak mu selhal organismus. 14 dni spal 23h denne nez se to zacalo rovnat … dost hrozny zazitek pry.

          0 0
    • Darkson  

      jak píšou ostatní podemnou, určitě víc regenerace, např. sauna nebo vířivka. podle mne je taky nevhodný pohybovat se celý rok ve stejných intenzitách. na začátku tréninkového období se v každém sportu trenuje vytrvalost na nízkých tepech a postupně se přehází do kratších a intenzivnějších tréninkových dávek, kde získáváš sílu a rychlost.

      btw, to trénuješ na triatlon?

      0 0
      • kohic  

        Dost jsem toho četl o trénincích, ale když o tom s nikým nemluvíš, neuvědomíš si vlastní chyby. Vytrvalostní trénink chystám teď na zimu, koupil jsem na to silničku a hodlám se hlídat abych nelítal moc vysoko. Běžky myslím taky půjdou volněji, ikdyž v okolí Prahy těch stop moc neznám.

        Triatlon určitě ne. Nerad závodím – vždy mě znervózňuje ten start a radši si závody projíždím den po tom, když je ještě vyznačená trasa :-)

        Honza

        0 0
        • Darkson  

          to je docela škoda, takovouhle přípravu nezúročit alespoň na amatérském klání se soupeři. obdivuju tvou vůli, já bych se jen tak nepřinutil. ono je pak i těžký se zlepšovat, když nepotřebuješ přípravu směřovat k určitýmu vyvrcholení (načasování formy) každého treninkového cyklu. s plaveckým, běžeckým a cyklistickým tréninkem je skoro zločin nějaký triatlon/xterru nezkusit:-);

          0 0
    • kohic  

      Chyba – regenerace je samozřejmostí. Většinou víkend nebo sauna po ránu. O víkendu mívám sobotu celou volnou, v neděli to kolo.

      Díky za rady, ještě o tom popřemýšlím. Jinak takhle funguji už cca 3/4 roku. Sice ne 100% protože občas něco vypadne, ale odhadem na 85%.

      K těm poznámkám o čase – všechno je. Jsem dost pracovně vytížený člověk, a proto mám na sport čas pouze po večerech nebo brzo ráno. Místo oběda si dávám to plavání a o to déle pak jsem v práci. Někdo může namítnout co partnerka a relax, ale věřte že to vše jde zkombinovat když se chce a hledá se jak :-)

      Ještě jednou dík za reakce… Honza

      0 0
      • Peslezedirou  

        Jako regeneraci bych spíš viděl dát si nohy do bačkor a usadit se v křesel a lelkovat, prostě si pořádně celý den odpočinout. Tohle už kdysi dávno vyšpekulovali vzpěrači, začínali dosahovat lepších výsledků když zařadily do tréninkových plánů více regenerace. Sice je to hloupý příměr, silový sport/vytrvalostní, ale regenrace je důležitá u všech portů.

        0 0
        • Peslezedirou  

          zařadili sry…

          0 0
        • kohic  

          A jak často tedy trénovat? Asi co názor to něco jiného. Jak jsem psal, mně to celkem vyhovuje, jen už nevidím žádná zlepšení. resp. jsou už dost malá.

          Když se podívám např. na Beedovi stránky, ten jezdí téměř každý den :-) Já se to snažím střídat. Jeden den kolo s plaváním, druhý den posilovna s proběhnutím na zahřátí. Vždy aby si jedna partie těla co byla předchozí den trénována ten den potom mohla odpočinout…

          Ono se říká např. na kole přes zimu najíždět objemy, to ale v osm večer nejde a manželka by mě doma v osm na válcích přizabila :-) Takže leda víkendy. Ale co přes týden – aspoň ten spin, posilovna a plavání

          Honza

          0 0
          • Peslezedirou  

            Už nějaký rok netrénuju, jezdím už jen pro radost. Dřív jsem trénoval pět nebo šest dní v týdnu, vždycky byl den nebo dva uplně bez zátěže, plus jeden trénink většinou pondělí, na vyjetí ze závodu. Ono těžko takle na netu radit, už jsem z toho vypadl. Jestli netrénuješ podle tepáku tak bych si určitě zašel na sportovní vyšetření třeba

            www.casri.cz/ určitě ti i řeknou a poradí nějaké know how :o)

            nebo se číhni sem www.bike-klub.cz/trenink.asp

            a pak sem :o) www.kpo.cz/…ziologie.htm

            :o)

            0 0
            • kohic  

              Jasně že jezdím dle tepáku a vyšetření mám za sebou :-) Proto jsem uváděl procenta MTF.

              Jak pročítám příspěvek McBlacky, obrátím se na někoho, kdo by byl schopen mi vytvořit rozumný plán s přihlédnutím k časovým možnostem. Máte někdo tip kromě www.cyklotrenink.cz Asi bude problém vůbec stanovit cíl tréninku, já vždy civičil, abych se všeobecně zlepšoval, nabylo to cílené jen na kolo, plavání nebo něco jiného.

              Honza

              0 0
        • RADO77  

          Vabroušek má „gaučing“ jako nejlepší způsob ladění před závodem......... A celkem mu to funguje.

          0 0
    • McBlacky  

      kromě regenerace vidím největší problém v tom, že tréniková dávka se nemění. To nevadí u někoho kdo cvičí jen aby byl ve formě /cca 2–3 krát týdně hodina/, ale na to cvičíš příliš. Rozhodně dvoufáze je úplně zbytečná pokud ti nejde o cílený trenink.

      v případě že nehceš gradovat formu a cvičit pro radost tak bych to viděl maximálně na: Po: plavání ut: spin + cvičení st: volno (případně sauna/strečink) pá: běh + cvičení so: volno (případně sauna/strečink) ne: kolo

      pokud chceš trénovat cíleně tak se bez plánu neobejdeš, zvlášť pokud kombinuješ disciplíny.

      0 0
      • filipes  

        5km behu a 1.5km plavby neni 2 faze, dohromady je to hodina velmi volnym tempem… takova rozvicka…

        0 0
    • Beeda  

      hele, reknu to jednoduse. Co vlatne chces? :-)) nemas cile, delas to pro radost, tak nesleduj zda jdes nahoru …

      Jinak i pro radost dej volno ve stredu, treba. A pak dat po spinu(nevim teda jak tam skaces) fitko (zalezi take jak:-) neni uplne ok.

      B

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.