• Kolistka

    Ahoj,

    na kole jsem začala jezdit teprve nedávno. Celkem mne to chytilo, ale když už sem se do toho „ponořila“ naplno, blíží se zima…

    Takže sem se rozhodla pořídit si rotoped, abych byla fit na další sezonu. No…jenže ono se to lehce řekne a mnohem – mnohem hůř udělá…Tedy alespoň pro mne je to těžký úkol. Nemám v okolí nikoho, koho bych se mohla zeptat a nechat si poradit, tak sem se rozhodla hledat na fórech. Narazila jsem i na bike-forum.cz tak to zkouším i tady…

    Nalezla jsem tuhle webovou stránku Rotopedy , kde se píše o tom, jak můžou být luxusní rotopedy, rodinné rotopedy a nevim co všechno..Pak se tam najednou objevují nějaké Recumbenty …???

    Jak mám jako vědět, jaký je v tom rozdíl????

    Pak sem si našla dva rotopedy – "Rotoped "Master"":http://www.rotopedy.cz/master-r06a Super rotoped? :D

    V obchodě se nechci ptát protože očekávám, že ten dražší bude pro mě lepší…a to uplně slyšet nechci. Máte nějaké rady?

    Díky moc

    0 0
    • Rychlej turista  

      Je to jen předražený němý sluha :-)

      0 0
    • LRRTM1  

      Mám asi půlroční zkušenost s rotopedem. Koupil jsem si ho po úrazu kolene s tím, že jsem potřeboval posílit nohu. To se zdařilo. Jináč za nejvýraznější dojmy považuju to, že je na něm děsná nuda, takže musí stát před televizí a že posed neodpovídá posedu na kole. Jak jsem mohl zas jezdit na kole, tak šel z domu.

      0 0
      • Petr L2  

        Rotoped je nejdražší držák oblečení co jsme si kdy pořídili. Nemá to krom točení nohami s kolem nic moc společného a přestavět ho aby posed atd byl podobný jako na kole je u většiny rotopedů nadlidský výkon. Jako cyklista pokud nechci v zimě ven, bych tedy šel do cyklistického trenažéru.

        0 0
        • LRRTM1  

          Jo, v zásadě souhlasím. Mě šlo tehdá o to, abych nějak za levno zrehabilitoval koleno. Víc jsem nečekal a ani jsem neplánoval si rotoped nechat. Jináč bych sháněl nějakej trenažér, ale ten byl už za jiný peníz.

          Na oblečení je ale rotoped výbornej a taky to vypadá jinak, než používat němýho sluhu. Tak jako stylově :-D

          0 0
          • maplik  

            Přesně – na sušení osušek a velkých ručníků naprosto ideální :) Ale je fakt, že přes zimu se na něm snažím jezdit (kvůli kolenu). Vždy si na pár měsíců zaplatím virtualtraining a to je pak zábavnější. Posed sice není ideální, ale vyměnil jsem sedlo, nasadil nášlapy a jde to.

            0 0
            • jeshterka  

              coze? naslapy na rotoped? se picnu :-D :-D :-D

              a sedlo mas gelove? hehe

              0 0
              • maplik  

                Hele a proč ne? Válely se mi doma starší jednostranné nášlapy, tak jsem je tam dal místo těch plasťáků, co na tom ergometru byly původně. A se sedlem je to to samy – na tom polstrovanym Kettler se sedět nedalo, tak jsem aspoň našel využití pro starší Bontrager Evoke 2.

                0 0
        • hovanec  

          To sedí. :D Nejúčinější je dle mého názoru zaplatit si permici na spinning, pak máš motivaci tam chodit a v prostředí ostatních Tě to nenutí flákat se.

          0 0
        • vlasto  

          Joou. Ja teda na nem posed jak na bajku mam, ale vylezt na nej, to by muselo chcat aspon mesic dnem noci. A nepomaha ani hudba, ani televize. Proste jak kolem neubiha krajina, nelitaj zajici pod kola, tak se k tomu nedonutim.

          0 0
      • Newli  

        Podle me zalezi na okolnostech. Ja jsem si loni po operaci take poridil rotoped (predchudce dnesniho KETTLER ERGORACE LTD – podle me to same, ale v bile barve) a jsem s nim docela spokojen. Posez je relativne dobry, kdyz si pustim TV, tak se ani tolik nenudim .. ale kolo je kolo, to je fakt Nicmene me posilovna vylozene nelaka (a spinning me svymi mechanickymi brzdami drasa usi), takze lepsi nez nic. Uvidime, jak moc budu jezdit pri druhe zimni „sezone“ :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Kup si permici do fitka za 500 na měsíc a zkus to, pokud tě to chytne tak si jí prodluž. Pak v sezoně ověříš jestli to mělo smysl nebo ne.

      0 0
      • Rychlej turista  

        To vypadá rozumně. Pěťo se oželet dá a hlavně nepřibude žádný krám do bytu, který je člověku líto vyhodit, když stát tolik peněz :-)

        0 0
      • Singlespeed  

        Velmi dobrá a praktická rada. Navíc, ve fitku mají obvykle i běhací pás a veslařský trenažér, takže si člověk užije mnohem více zábavy než když mu doma visí na zavazejícím nepoužívaném rotopedu prádlo :-).

        S tím prádlem a rotopedem, vůbec, je to velmi zajímavé. Nějak se obecně navzájem přitahují :-).

        0 0
        • Smazaný účet  

          No mě fitko moc nesedí. Koupil jsem si permici na rok a chodil tam ze začátku 5× týdně zvedat činky a běhat na pás. Pak přišlo přetrénování asi po 3 měsících tak jsem tam chodil tak jednou nebo dvakrát to týdne a nakonec když už bylo hezky tak jsem jí vyhandloval s kolegou za stravenky. Nakonec jsem tam na začátku zimy chodil běhat na pás. Až mi skončila tak jsem začal běhat normálně venku i zimě a bylo to 10× lepší jak na tom pásu a ještě jsem si otužil tělo.

          0 0
          • YuraOlomouc  

            „No mě fitko moc nesedí. Koupil jsem si permici na rok a chodil tam ze začátku 5× týdně zvedat činky a běhat na pás. Pak přišlo přetrénování asi po 3 měsících tak jsem tam chodil tak jednou nebo dvakrát to týdne “

            lol :D To je jako kdybych napsal. Kolo mi nesedi, zacal jsem jezdit denne 4 hodiny, pak prislo pretrenovani a tak jsem se na to vysral a jezdim jen jednou tydne do hospody. :D

            0 0
            • Smazaný účet  

              Akorát na tom kole mě to bavilo, zvedat činky mě nebavilo a pak jsem tam chodil jen běhat na pásu a to můžu za každého počasí dělat venku. Déšt ani zima mi nevadí.

              0 0
              • YuraOlomouc  

                Me taky zvedani cinek nebavilo, když jsem nemel do ceho pumpovat tu krev a silu jsem mel jako prumerna holka.. :D Ovšem když tyhle zacatky skousnes(coz 99% lidi neda), tak za par let je to tezko popsatelnej zážitek.. :)

                0 0
                • Esi  

                  No vidíš a mě pořád víc baví to kolo :-) nedostal jsem se nikdy na nějakou velikou sílu, ale osobák na bench press mám 147kg :-) teď bych dal tak těch 100kg už jsem v posilce nebyl od března

                  0 0
          • MnemonicJ  

            vyměnit permici do fitka za stravenky, tomu říkám obchod :) Pěkná práce…

            0 0
        • Esi  

          u nás na rotopedu teda nevisí prádlo, to by žena nevydýchala, ale má na sedle toho rotopedu takový veliký bambusový talíř (cca 50cm v průměru) a na něm narovnané kapsle do kávovaru :-)

          0 0
      • Prazak0  

        Tohle není vůbec špatná rada, Mně osobně by vyhovovalo fitko, kde si budu šlapat či cvičit sám, dle svého. Ne hromadný spinning apod. Psal jsem jinde, rotoped v zásadě špatný není, ale je to šílená nuda. A taky, překáží to v bytě. Byl by dobrý na krátké každodenní zašlapání si, ale kvůli tomu to nemá smysl v bytě mít a taky něco stojí. Nemá cenu nějaký levný.

        Listopad bych jezdil na kole a zimu zkusil to fitko. Nebo běžky, běh, chůzi, severskou chůzi apod.

        0 0
    • alo  

      co takhle zkusit cyklistické oblečení na podzim a zimu?

      0 0
      • Radek Broz  

        Asi bys se divil, jake je rozdíl mezi Prahou a třeba Libercem, kde slečna bydlí;) V ČR jsou místa, kde se pár měsíců jezdit fakt nedá.

        0 0
        • Esi  

          ale dá jen si musíš pořídit pořádné kolo jasně že jsem na něčem takovém nikdy nejel a ani mě to neláká, ale nedalo mi to tvrzení že jezdit se fakt nedá :-) jinak u nás v polabské nížině by to i šlo, ale stejně se většinou leden a únor moc nedonutím, loni jsem končil 28.12 a letos začínal 1.3 tvrdí Endomondo :-)

          0 0
        • Petr L2  

          Bratr tvrdí, že není špatné počasí, jízdě může bránit pouze špatné oblečení :-)

          0 0
          • LRRTM1  

            Teď jen přijít na to, do čeho obleču kolo na prosolených silnicích kolem domu :-/

            0 0
          • RomanH  

            To neni o obleceni, ale o zavejich (mnozstvi prohrnutych / proslapanych cest) ci stavu silnic (ledovka, brecka). Pokud zijes v Praze, tak nepochopis, ja v Brne taky nechapal ;-)

            0 0
            • Petr L2  

              No nevím, za mlada jsem v Bedřichově vždy ráno jezdil na kole na sjezdovku mrknout jestli dnes sjezdy, nebo radši na běžky a šlo to kdykoliv :-)

              0 0
              • RomanH  

                Ja bydlim na male vesnici. Prohrnuta byva jen cesta k ni. Pokud opravdu napadne, tak se to na klasickem biku neda (coz teda nebyl pripad poslednich dvou let).

                0 0
    • RomanH  

      Rotoped si kdysi koupil otec. Slouzil jen k odkladani obleceni na chate. Sam jsem na nem jel asi 1×, cca 25km, a neskutecna nuda. S trenazerem mi to prislo podobne, tak jsem si poridil valce. Prvni rok jsem na nich docela poctive jezdil, druhej uz to bylo slabsi, a loni jsem je ani nevytahnul. Nicmene, pokud opravdu hledas neco, na cem budes v zime trenovat, doporucil bych je – nauci Te kruhove slapat a ze zacatku se rozhodne nebudes nudit :-)

      A pokud to nemyslis s kolem az tak vazne a nebudes moci v zime vyjet, sel bych radeji ven (prochazky, bezky, sjezdovky, brusle…)

      0 0
    • DADMTB  

      Záleží na Tobě, ale je fakt že nás rotoped neuspěl nějak to bylo na nic, byl nahrazen crossovým trenažérem KETTLER UNIX P (jestli píši dobře název) a ten používáme všichni , jinak na zimu bych volil běžky a posilovnu. Ono totiž nejde jen o nohy. Je potřeba i posílit záda břicho i ruce …ale nejsem trenér:-)

      Ten crossový trenažér se mi líbil právě v posilovně, zahříval jsem se na něm před cvičením. Jen pozor výrobce snad jen ten Kettler je fakt pevný tichý atp., zkoušel jsem i jiné. Pokud totiž bydlíš v paneláku tak doporučuji podložku a jen fakt kvalitní stroj.

      0 0
    • Prazak0  

      Ahoj, na kole jsem po letech zas začal jezdit, jezdím i přes zimu, i když v Praze je asi tepleji. Jezdím méně, tj. tak 150 km za týden, když je třeba 5 pod nulou tak míň. Ale při 2 pod nulou jedu klidně padesátku, i když ne zcela na rychlost. Někdy třeba zastavím a musím trošku rozcvičit ruce, aby mi nemrzly prsty. Dřív jsem jezdíval někdy i přes zimu, někdy až na jaře, v zimě jen někdy, když se udělalo teplo.

      Rotoped není špatný, ale není to jak jízda na kole. Zažil jsem ho na služebce, kde byl v hotelovém fitnesu. Šílená nuda, tak na čtvrt hodiny, víc už chtělo docela vypětí vůle. Ale nemusí být špatné to mít doma a dát si pravidelně každý den 15 minut, třeba u zpráv v tv. Jako jízda na kole to není, ale kondici to trénuje, srov. M. Sáblíkovou, která tím trénuje. Je dobrá jak na bruslích, tak i na kole. Tohle je dobrý doplněk. Kdo nemá rád zimu, myslím na kole, tak asi jo. 15 min denně, to jde i dvakrát, třeba ráno na rozcvičení a pak večer u zpráv. Ale na natrénování velké kondice to není. Může to posloužit i v létě, když třeba víc dní po sobe prší, než nic.

      Pro cyklisty je spíš trenažer, slušný je třeba Tacx T2200 Flow, jde sehnat za cca 8 tisíc. Jde si tam nastavit i jetý výkon ve Watech, myslím že to jde docela jemně odstupňovat, computer pak ukazuje wattový výkon a další jako rychlost. Je to na normální kolo, ovšem chce to hladké pneumatiky, docela je to asi sjede. Myslím, že to je zajímavý cyklistický trénink, ty Watty, to je skvělá věc. Jde si tak naprogramovat trénink, v přírodě nikdy nejde naplánovat rychlost, i malý vítr to značně ovlivní. Určitě to bude zábavnější než rotoped. Cenově slušné zařízení, rotoped obdobné kategorie by byl dosti dražší.

      Je otázka, jestli je ideální v zimě jezdit a nebo jiný sport. Docela bych doporučil další sporty jako běh, severskou chůzi, běžky. To v případě tepla doplnit občasnou vyjížďkou na kole, snad i rotopedem tu čtvrthodinu denně (má ale cenu si ho pořizovat jen jako doplněk?). Ale jde i přes zimu téměř vůbec netrénovat. Prostě dát si 3 měsíce pauzu. V únoru pak začít něco dělat, třeba ty běžky, chůze, běh, dle počasí i kolo venku a od března začít intenzivněji. V nedávném rozhovoru s Eddym Mercxem jsem četl, že italští cyklisté v zimě 2 měsíce na kolo nesednou. Přitom jde o špičkové profesionály. Měsíc až 6 týdnů si dává každý cyklista, zpravidla v říjnu, načasované kvůli závodům. Tj. každoroční min. měsíční přestávka je asi docela vhodná. Mít 3 měsíce, kdy člověk bude dělat něco jiného je asi taky lepší.

      0 0
      • GrumpySmurf  

        15minut mi prijde docela zbytecnych. Svaly se musi pro jakoukoliv cinnost nejprve prohrat, rovnomerne rozhybat a pak teprve mohou zacit neco delat. Nemluve o protazeni pred a po treninku. Preskocit rozehrati a zacit do toho rovnou busit muze byt docela o zraneni. Naopak dat si zahrejvacich 15minutek, pekne rozproudit krev a pak z toho hned slezt mi prijde skoro i skoda..

        0 0
        • Prazak0  

          Rotoped není určitě moje hlavní volba, ale nevyloučil bych ho jako doplněk. Jinak i 15 minut denně, někdy třeba i dvakrát, svou cenu má. Zahřívání třeba není, v bytě je teplo a není třeba jet vysokým tempem. Ve skutečnosti já se nezahřívám ani před jízdou na kole venku. První úsek jedu z mírného kopečka, takže snad to zahřívací je, jenže tak 3 minuty, pak zas jedu do kopečka, krátký. Jedu klidně tak, že se dostanu do kyslíkového dluhu, ten kopec je ovšem poměrně krátký, pak zas dolů.

          Pokud někdo si řekne, že na kole v zimě nejezdí, tj. 3–4 měsíce nic, tak rotoped 15 min denně, dvakrát v týdnu třeba 30 min, to udělá velký rozdíl vůči tomu, kdo by nedělal nic. Myslím, že návrat na normální rychlost po zimě by trval tak měsíc, i po něm by ještě nešlo o plný výkon a plnou schopnost zátěže, tj. třeba víc dní po sobě atd. I ta čtvrthodina denně tu udělá velký rozdíl, zvl. pokud se doplní něčím dalším. Rotopedem by šlo nastavit i zimní vyjížďku, která by byla časově omezená z důvodu chladu. Jinak ho doma nemám, neplánuju ho mít, pouze tvrdím, že využitelný nějak by byl. Fyzickou kondici by bylo lepší udržovat zejména jiným sportem, např. během. Rotoped je nicméně podobnější šlapání na kole, i když totéž to taky není. Pro cyklisty je jednoznačně trenažer a válce plus zimní vyjížďky. Rotoped je zas pohodlnější a tichý, nedělá rámus.

          Ty mý dlouhý rady, to jsou spíš postřehy a podněty. Tréninkový plán si každý musí udělat sám podle gusta. Já osobně uvažuju o nějaké zimní přestávce, ale nějak to nevydržím. Prostě na to kolo vlezu, i když je prosinec. leden a nebo únor a jedu. V lednu jsem měl přestávku 14 dní, pak jsem už jezdil, v únoru jsem vysadil jen týden, ale to kvůli nemoci.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.