• maroked

    http://www.racebike.cz/…/78/crr-team

    • tak se divam na toto kolo a řikam si že neni vubec špatne zajimalo by mejaky nazor mate vy.
    • vidlice nevypada špatne že pry je to kopie foxky a funkci ma srovnatelnouz epikonem od milana.
    • osazeni taky nevypada zle ikdyz se v tom nevyznam tak z toho co vim řadaSLX ,naba novatek a brzdy hydry SLX nejsou vubec špatne.
    • ram vypada dobře na strankach pišou že je to 18 let skušenosti avyvoje.

    Anketa: Tak jaky nazor na toto kolo mate vy?

    5x
    24%
    7x
    33%
    0 0
    • Smazaný účet  

      no kdyby za tu cenu nebyla Merida HFS 2000-D s pravym Foxem a X0/X9, Elixirama 5 a Crossride o kilo lehčí, kdyby mi to nepřišlo tak moc ošklivý (tim neřikám, že se mi RB celkvoě nelíbí, pár pěknejch se tu najde: 1 2 3), tak bych do toho možná i šel…

      0 0
      • zipoman  

        Ahoj, tak kolik už máš na ní najeto? Nakonec jsem koupil samotnej rám a postavim si něco made in home.

        0 0
        • Smazaný účet  

          zatim vůbec nic, nemám sedlo, sedlovku, řidítka a představec, čekám, než přijdou prachy a koupím wcs, chtěl jsem jezdit, až sleze sníh, do té doby zimní sporty, ale on slezl a já jet nemůžu :D Co se týče geometrie Meridy, tak bcyh řekl, že patří k tomu nejlepšímu, co je na trhu, rozdíl mezi Meridou a Rb vidím v tom, že dělá lichý velikosti, stejně jako Scott, Pells a Trek, což tady dost lidí bere jako známku kvality (wtf?), že je to česká handmade značka, co je na tom tak suprovýho? Prachy co má Merida a cpe je do vývoje asi nejsou úplně k hovnu…

          0 0
          • zipoman  

            Taky jsem si řikal: prodam starý kolo a budu postupně stavit, ještě že sem to neudělal dneska bylo jak na jaře. Už mam koupenýho epikóna, tak ještě sehnat deorka brzdy a budu spokojenej.

            0 0
          • Evilcleaner  

            ach jo, co na to říct? možná že z vlastních preferencí se snažíš uděal objektivní výhody.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Já si teda myslím, že jak merida, tak foxka nejsou žádná výhra :0)

        0 0
        • jIrI___  

          Já si zas myslím, že minimálně ta foxka je větší výhra než velká neznámá X-Fusion a rám bych bral osobně taky raději meriďácký. No a X.0/X.9 vs. SLX, tady se myslím není o čem bavit :)

          0 0
          • Radek Broz  

            „Radši meriďácký“ – řežu se smíchy :D

            0 0
          • Heike  

            Jezdil jsem Meridu 3000 rok 2OO7 tusim, vymenil jsem za RB CRR (na obou ramech mam minimalne urcite 6000km). A uz v zivote bych „Meridacky“ram s podobnou geometrii nebral. Jizdni vlastnosti, vyjezdy sjezdy zatacky…, tuhost a profilace atd… Jak ja ten ram nenavidel.

            0 0
          • JMT  

            Vychazel bych z toho ze nic nemuze bejt horsi vidle nez fox (kdyz vynechame epicony, gily, axony a tak…) Takze xfusion vidle vlastne muze byt jenom plus. Hlas pro RB

            0 0
        • Smazaný účet  

          zase jeden z těch, co tvrdí že Epicon je to nejlepší na světě :D nechci moc kousat, ale kolik Foxek už jsi jel? Já mám zkušenost: Gila, Dart, Epicon, Recon, Fox (testoval jsem i Rebu, Sida, Pilot, Axon) a mám celkem jasno ve výherci :D

          jen doplním, Meida má dobrý geometrie 18 a 20, 22 by mělo bejt delší tak o 1–2cm a 24 je kravina vůbec vyrábět…

          0 0
          • Kubiczech  

            Rozhodně má nejdražší servis a životností to nedohání. Viz nedávnou rozpravu o vydřených vnitřních nohách.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Já nikde netvrdil, že epicon je nejlepší na světě. :0) Epicon mi poletí z kola, i když to vidle byla dobrá. Rozhodně bych ho ale nevyměnil za fox, i kdybych měl na fox cenu ±10 000

            0 0
          • Evilcleaner  

            no když si myslíš že je v pořádku zaplatit za dva servisy foxe jako za jednoho epicona…

            a velebení superkrátkých rámů od meridy, zajímavé no.

            (jen dodám že doma máme dvě meridy, vlastně ted už skoro tři) a jsou to fajn kola ale že by to byla nějaká špička v ovladatelnosti…:-D

            0 0
            • Smazaný účet  

              me práve merida vzdycky prisla jako stred – Scott v L má 600mm, Pells 585, Trek 620, další nevim, ale mě docela sedí; 18 a 20 jsou povedený, 22 je krátká, měla by mít stejnej odstup jako ty předchozí, tzn ne 615 délku ale tak těch 630, čímž by se mohli na 24 vy*

              Co je špatnýho na Foxi furt nechápu? Je předraženej, ale kdo se tu baví o tom, že ho bude kupvoat samostatně? na tom kole je a vyšuje jeho prodejní hodnotu do budoucna, klasickej repas je za stejnou cenu, nahradni dily jsou drahy… Podle mne je Fox svou váhou, kontsrukcí a tuhostí dost dobrej, konkurent Reby a Sida, jen prostě s napálenou cenou, za 10 by to pro všechny byla super vidle…

              0 0
              • Evilcleaner  

                však já narážím na cenu servisu foxe. to je jedná věc kterou mám proti té vidli. na RS ti udělají čištění, výměnu všech náplní za 200–300 stovky a to prakticky všude v republice do druhého dne. fox aby neztratil záruku musí jet poštou do písku a tam mu udělají záruční servis. který je skutečně drahý. poněkud nepraktické ne?

                0 0
                • nox159  

                  kdyz to bude slapat sezonu tak si servis muze udelat klidne doma to ze ztrati zaruku by me zas tak moc nestvalo – pokud rok chodi tak bude z nejvetsi pravdepodobnosti chodit i dalsi rok… ;-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    servis za 200–300? panejo, me to v cykloworldu delají za 600, normálně se dělá za 800 (kompletní repas s výměnou oleje), docela peknej rozdil v cene, ale CW mi nikdy drahy neprisel, tak nevim? Mel jsme tuseni, ze tu maji servis jak RS tak Foxe, ze muzou delat, ale zeptam se…

                    0 0
                    • Evilcleaner  

                      tady bude asi něco špatně:-D

                      0 0
                    • Vilém  

                      Nj, ale zalezi co povazujes za servis. Pokud rozdelani, vycisteni a vymenu oleje, tak se do toho mozna vejdes. Ale Svec se drzi predepsanych postupu od vyrobce, tzn. soucasti servisu je vymena tesneni, stiraku ap.

                      0 0
                • pepek  

                  Nevěřím, že tu vidlu za 200–300 vůbec rozdělají. Takže takový „servis“ je lépe udělat doma, je to míň práce, než to sundávat z kola a někam nosit.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Spis bych to videl na servis typu, odsroubuji zatku od tlumici casti, vylijou starej olej, nalijou jinej a konec. Prace na 20min.

                    0 0
                    • pepek  

                      Přesně tak, nic jinýho se za ty prachy taky nedá udělat. 200–300 je pro servis tak půl hodiny.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        A mně k té vyměně oleje stihli za dvě kilča ještě i změnit zdvih :)

                        0 0
                  • Evilcleaner  

                    jestli je toto přístup tvého servisu tak je to jenom tvůj problém. ;) za svoji vidlici (plnou bordelu) jsem platil 300, další v dobrém stavu stála 200. jo a mi byl ještě přetěsněn MC. jinak nic moc dalšího se s nima nedělalo, měnit stíráky ani další těsnění nebylo třeba.

                    0 0
                    • pepek  

                      Můj servis to dělá zadarmo s kompletní rozborkou, výměnou O kroužků a důkladným vyčištěním.

                      0 0
                  • bochov  

                    Asi tak nejak kdo je trochu manualne zrucny tak si to udela sam na kole pokud mas vercajk a trochu ti to mysli tak ze servisem nemas problem kdyz ses blbej tak plat.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      přesně.. nějaká ta manuální zručnost by měla být základní vlastností každého, stejně jako umět číst, psát a počítat.

                      0 0
                    • Evilcleaner  

                      tohle je velmi povrchní přístup. myslím že mimo čechy by názor „jseš blbej tak plat“ opravdu neobstál. možná kdyby to ještě řekl nějaký dělňas tak neřeknu…

                      jenom dodám že kromě servisu zminované vidlice si dělám na kole všechno sám, jelikož k tomu mám velmi vhodné podmínky. ale zcela chápu lidi kteří (když zůstanem u toho kola) si nechají vyměnit v servise i brzdové botky. třeba mají kolo jen jako zálibu a nemají potřebu tím ztrácet čas, který upotřebí pro něco jiného.

                      0 0
                      • nox159  

                        jaky mas duvod k tomu neservisovat si i tu vidlici?

                        0 0
                        • Evilcleaner  

                          trochu pohodlí, trochu neochota a nejistota z něčeho nového, umocněná tím, že to stojí pár korun no. uznávám že to nejsou nijak světoborné důvody a jednou dojdu k tomu že to budu dělat sám, tím jsem si jistý, ale nepřipadám si kvůli tomu jako blbec, to skutečně ne.

                          0 0
      • Kubiczech  

        Upřímně bych šel taky do Meridy (tím se od Radka liším), ale hned v zápětí bych ten rám střelil a bral CRRko. Ale to je tím, že já bych to Erbéčko prostě chtěl, věřím, že komu se ta Merida libí, tak bude spokojen.

        Cena by zůstala plus mínus stejná a kolo by bylo suprové.

        0 0
    • PatrikL  

      sú aj iné možnosti :)

      dnes tu hodil jeden užívateľ veľmi výhodné ponuky: http://www.bike-forum.cz/…-karbon.html#… Aj keď to nie sú rámy čo odzrkadľujú 18 rokov skúseností :)

      Prípadne klasika http://www.cykloworld.eu/…2000-d-2010/ :)

      0 0
    • zipoman  

      Koukni na meridu 2000-d máš tam opravdu foxku a vybavení sram, sice otočné řazení ale neni problém se dohodnout na výměnu. Pokud bys hledal tak maj třeba tu a je ještě levnější než RB, kvalitu rámu však neposoudím, počkej na zkušené uživatele BF.

      0 0
      • mr.antik  

        Já bych asi ten nápis na rámu třeba nezkousnul, ale zrovna tenhle kousek je slušně vybavenej, nicméně je to akční cena, ta původní už nic moc.

        0 0
        • zipoman  

          Za původní cenu už to je nic moc a s tou nálepkou je to přehnaný ne? To je zde takovej odpor k Meridám, to by zachvilku člověk musel kupovat rám, kterej ještě nikdo nemá jen aby byl originál.

          0 0
          • jIrI___  

            Nejen Merida, ale i Author, 4Ever, Kellys, Pells a Nano na B-F nemají šanci, byť nabídli poměr cena/výbava sebelepší.

            0 0
            • zipoman  

              Přidam ještě Olpran, kterej dojíždim v zimě, teď bude Merida no to budu místní vyvrhel, sakra!

              0 0
              • vikicek  

                Olpran? To tu snad nemá měřítka :D

                0 0
                • Vilém  

                  No pokud by to byl bike z dob, kdys sotva chodil, tak i ten Olpran dokazal udelat pekny kola. Co se pak stalo se znackou, to uz je ta smutnejsi kapitola.

                  0 0
                  • nox159  

                    tedka zas umi nacpat uplny srot zakaznikovi takze na tom zas tak blbe nejsou :D

                    0 0
                  • Radek Broz  

                    Myslim, že tehdy jsme všichni měli jen jiný nároky – šrot to byl z dnešního pohledu stejně.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Treba Morati s nalepkou Olpran, na kterych jezdila tehdejsi repre, zas takovej srot nebyl:)

                      0 0
                  • Volf  

                    No nevím. Koupil jsem si svého času silniščku Olpran Tony zmanipulován sloganem když kolo tak Olpran a to kolo bylo přímo děsný a když jsem ho srovnal se stávající F1, tak tam nebyl žádný posun z hlediska například tuhosti nebo jízdních vlastností.

                    0 0
          • mr.antik  

            To je můj soukromý názor, ostatní mě nezajímaj. Jiný tuctovky mi vůbec nevadí. Prostě nesympatická značka, nemá to žádnou logiku.

            0 0
      • Smazaný účet  

        kvalita bude skoro to samé, to bych neřešil. Spíše bych se zajímal o velikost, geometrii a design.

        0 0
        • zipoman  

          To nebude žádnej rozdíl mezi handmade rámem a rámem na kterej od trubky člověk nešáhne?

          0 0
          • jIrI___  

            Rozdíl bude. U toho rámu, na který člověk nesáhne, je menší riziko špatného svaru :-))

            0 0
            • nox159  

              1*

              0 0
            • zipoman  

              A teď jedna na tělo, kdyby byla stejná geom co by jsi vzal za rám: RB za 6 nebo Meridu za 5.

              0 0
              • nox159  

                meridu za 4 :) protoze vahove je nekde jinde nez RB ;-)

                0 0
                • zipoman  

                  Však Merida je v modelu 2000-d lehčí než RB, pokud hmotnosti výrobce jsou skutečné.

                  0 0
                  • nox159  

                    a co pisu? ;-)

                    0 0
                    • zipoman  

                      Jo menší ceny a menší hmotnosti se někomu zachtělo :D, normal rám 2000-d stojí 6k, koupil jsem ho o litr míň ale i tak mi to peněženku trhalo.

                      0 0
                      • nox159  

                        Jo menší ceny a menší hmotnosti se někomu zachtělo :D nechapu co tim chces rict ?

                        0 0
                        • zipoman  

                          Merida je lehčí i levnější než RB takže bys jí radši bral, tak jsem to myslel. Tim Merida za 4 si chtěl říct, že víš kde jde koupit za 4k?

                          0 0
                          • nox159  

                            jj tak tim padem jo…

                            cena neni podstatna vzdycky se da sehnat lepsi… ;-)

                            0 0
                            • zipoman  

                              Nestraš, docela dlouho jsem ho sháněl v 22 a teď toto, asi nebudu spát.

                              0 0
                            • zipoman  

                              Nestraš, docela dlouho jsem sháněl ve velikosti 22 a teď toto, nebudu spát.

                              0 0
                              • nox159  

                                mas pres 2m ze potrebujes 22" ?

                                0 0
                                • zipoman  

                                  Že já se zmínil, teď bude kamenování. Ne ne 2 metry nemam, jenom 195, podle fitu mi ten rám od meridy sedne na 100% ve všech směrech, 20 bych asi nemohl mít. Ale přiznam se rozhodoval jsem se dlouho.

                                  0 0
                                • zipoman  

                                  Koukám že máš taky přes 190cm, kolik máš délku nohou?

                                  0 0
                                  • nox159  

                                    delka nohy 91–93cm bez bot :)

                                    jinak ale pres 190 cm nemam

                                    0 0
                            • zipoman  

                              A poodhalit kde se dá sehnat za méňě se ti nechce :-)

                              0 0
              • jIrI___  

                Meridu. Jednak se mi není sympatická mentalita ortodoxních RBčkářů (to jsem u meriďáků nezažil), jednak se mi RB nelíbí (kdyby byl za ty prachy v Brutal Finishi, tak bych možná váhal :) ) a jednak jak psal nox159, Merida je na tom hmotnostně, a troufám si říct i technologicky, líp. A za zbývající litr bych se mohl ožrat a zapít žal z toho, že jsem nepodporoval domácího výrobce.

                0 0
                • nooski  

                  Ale jdi ty :-) Technologicky je na tom lépe, ale křivé rámy, patky a nedodělky si pohlídat neumí.

                  0 0
                  • nox159  

                    mluv konkretne prosim kdy kde a jak ? :D

                    0 0
                    • onuce  

                      Tak já konkrétně měl křivý rám u Meridy. Dostal jsem sice nový, ale s návarky na V, což je… No nic. Ale RB je fakt ošklivé. Klasické trubky. Co na tom? A ještě jsem slyšel, že časem povolí sváry a jak se rámové trubky dotýkají, tak se z rámu ozývá ošklivé a neodstanitelné klapání. Inu rám dělaný na koleně…

                      0 0
                      • Evilcleaner  

                        A ještě jsem slyšel…

                        omg to si děláš kozy ne?!!! jdi řešit prosímtě mravence a nepiš tu takové nesmysly, je neděle večer, lidi akorát nase*eš.

                        0 0
                        • onuce  

                          No skutečně, jak jsem koupil, tak prodávám. Jde o to, že před svařením přirazí trubky na sebe. Když časem svary povolí, tak to při zátěži o sebe klape. Co je na tom k naštvání? Dík.

                          0 0
                          • Evilcleaner  

                            protože je to blábol, jak si myslíš že se svár asi povolí? a když ti někdo řekne že všechny meridy po 5k km prasknou, tak ji taky při 4990km vyhodíš?

                            0 0
                            • Pumsc  

                              „tak ji taky při 4990km vyhodíš?“-to mě dostalo:DDD

                              už vidim jak dojedu támhle v řiti 4999km a dom ho odnesu:D

                              0 0
                              • Evilcleaner  

                                no hádám, že ty jsi měl na te meridě už taky něco nakrouceno, že jsi ji prodal:-D

                                0 0
                            • onuce  

                              Proč blábol? Vždyť je to hliník. Zkus chvíli ohýbat kus hliníkového drátu. V místě ohybu velice rychle změkne. A to opravdu hodně. A pokud je svár takto vyměklý, tak konce trubek o sebe klapou, no.

                              0 0
                      • Vilém  

                        Zajimave, ze o problemu s vrzajicima trubkama jsem slysel pouze u Meridy. Sam dovozce to resil nastrikanim tlumexu do inkriminovanych mist. Inu ram delanej na spatne serizenejch automatech, aby se co nejvic usetrilo na nakladech.

                        0 0
                      • Kubiczech  

                        „Ale RB je fakt ošklivé. Klasické trubky. Co na tom?“

                        Co na tom? Klasické trubky. Rámy nedesignuje rodina Kočkových. Je dost lidí, kterým se to líbí. Ostatní kupují tvarově jiné a pestrobarevné rámy. Co je na tom k nepochopení? (:

                        0 0
                      • bochov  

                        Hodne lidi ,kteri nekdy svarovali ti potvrdi,ze svarovani robotem je lepsi nebot svaruj 8hodin a mas toho plnou prdel a kvalita jde dolu.Kdesto robot jede porad stejne.Takze RB muze byt dobre,ale s tou kvalitou na rucni svary at jdou doprdele to je jenom marketing pro blbce.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Konečně někdo, s kým se ohledně toho ručního svařování shodnu :)

                          0 0
                          • onuce  

                            Já si to myslím také.

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            Ano a proto SC pořád vaří ručně ;0)

                            0 0
                            • Al Stra  

                              a proč jsou tedy rámy svařované robotem takové mrdky? myslím tím třeba zrovna meridy

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Nejsou, ale většina luxusních značek vaří ručně. Ono totiž ruční zpracování je podle mě záruka kvality a pocitu osobního přístupu – například u AMG sestavuje motory vždy jeden člověk RUČNĚ! Kdyby tady ti, co nejvíc vykřikovali, že ruční svařování znamená vyšší pravděpodobnost chyby, měli motor od AMG, tak by vykřikovali, že je to to nejlepší a nejkvalitnější a ruční výroba je zárukou kvality. Proč to AMG dělá, když Mercedes je očividně velká automobilka, kterou by jeden dva roboti navíc na velkou část montáže motoru určitě finančně nepoložil?

                                0 0
                                • JakeF  

                                  Protože marketing, lidi na to letí.

                                  0 0
                                • nooski  

                                  Já to beru tak, že pokud bychom se bavili o ideálním prostředí, tak bude robot lepší, žel tomu tak není. Ještě dlouho nebudem v době, kdy by robot zvládl některé úkony lépe než člověk. Robot jede podle programu a není schopen moc reagovat a když už podle programu, tak podle takového, který mu napsal člověk. Vždyť je to teprve nedávno, co vyrobili robota, který je schopen jet na kole :-) Co teprve třeba postavit a komplet seřídit kolo? Umí to nějaký umělák? Umí nějaký umělák sám od sebe uspokojit ženskou, nebo složit nádhernou hudbu? Umí prd. Prostě člověk je pořád mnohem dokonalejší než stroje ve většině ohledech a basta! :-)

                                  0 0
                                  • zipoman  

                                    A proto věci kde je potřeba dokonalý svár nesvařujou lidé ale stroje!!

                                    0 0
                        • Volf  

                          U malých výrobců je ruční svařování ekonomickou nutností. No a pak existují lidí, kteří stále věří tomu, že ruční práce je lepší, ale nechápou, že už dávno nejsou ti řemeslníci, kteří dělali z řemesla umění. Takovým zblblým lidem vždycky říkám. Zde máš kus neohoblovaného prkna a udělej na něm ručně bez mechanizace stejný povrch jako na strojně opracovaném prkně :-)

                          0 0
                        • Kubiczech  

                          Čert vem kvalitu, tady jde o pocit luxusu. V Rollsu taky nešijí kožené sedačky čínské švadleny nebo nedejbože čínští roboti. (:

                          0 0
                    • nooski  

                      I ty čuně! :-) No zrovna kámošova merida má křivou zadní stavbu (vždycky musí centrovat brzdy, když kolo vrátí do rámu), hák přehazovačky je taky mimo a různé chyby na laku se taky najdou. Je to silniční 880 tuším. Meridu nezatracuju, beztak dělá rámy i pro jiné, lépe znějící výrobce. Jen bráním RB, protože všicni hodnotí kvalitu rámu jen podle hmotnosti popř. geometrie (což je samozřejmě dobře, však taky u RB jde udělat na přání). Líbí se mi malá firmička, kolem které jezdím na kole, která vyrábí kvalitní rámy jednoduchých tvarů mě vyhovujících geometrií jednoduchého designu. Rám a hlavové složení jsou jedinými komponenty, které jsem na jednici neměnil, nebyl důvod a to si už kroutí 5. rok.

                      0 0
                      • nox159  

                        ty se kamaradis s onuci? :D

                        0 0
                      • Vilém  

                        Jj. merid s krive navarenou zadni stavbou, krive navarenejma stredovejma trubkama atd. jsem taky videl dost:) Nektery kola, jako prvni Missiony a Transmissiony to mely snad vsechny.

                        0 0
                • Evilcleaner  

                  no nevím jak by měla vypdat mentalita ortodoxních meridáků… nějaký strejc co vyjede na kole jednou za měsíc asi nebude nijak militantní:-D

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Meriďák nemůže být ortodoxní, rozhoduje se jen podle billboardů, slev, a to co prodávaj v 80 procentech obchodů.

                    0 0
                    • onuce  

                      A nebo má vkus.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Kdo si kupuje kolo z katalogu vkus často nemá :0) Takhle se dají kupovat rohlíky, a né kolo :0) Stavba po komponentech, tam se ukáže kdo jaký má vkus :0)

                        0 0
                        • Pedro404  

                          Kupuješ rohlíky z katalogu?:)

                          0 0
                        • Vilém  

                          On myslel vetsinovy:) Vetsina lidi taky cumi na Novu, posloucha Kabaty, cte si u toho Blask a vse povazuje za vkusne.

                          0 0
                      • Evilcleaner  

                        říká člověk co vozí hydry ale má na rámu navačky pro večka:-D

                        0 0
                    • Evilcleaner  

                      that's the point:-)

                      0 0
                    • Pumsc  

                      ale houby,třeba taky chce maximální výkon za slušnou cenu-jejich carbec rámy flx,o-nine jsou jedny z nejlepších…

                      0 0
                      • mr.antik  

                        Ale jo, to nikomu neberu. Stejně tak jako že se daj celkem dobře koupit samotný rámy, což se dneska už moc nevidí.

                        Ale kolik takových zákazníků je, že :-))

                        0 0
                • Smazaný účet  

                  Že ty dostaneš jednu na čumu?! :0)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    chápu správně, že všichni Meridu nenávidí pro to, že je z Taiwanu? Výbojový centrum má v Německu (Jurgen Falke), vedení na Taiwanu a výrobu taky, ale kdo tam nevyrábí? Vždyť i Giant, Trek a podobní tam dělají, tak co je na tom :D Supermarketový kola jako Olpran a Leaderfox to nejsou, tak nevidim problém…

                    0 0
                • cagalam  

                  tak Jiříku. Jestli ty pojedeš na TOP ultra lehkém modelu strojně svařovaném, nebo dokonce karbonovém rámu. A já na těžkém ručně svařovaném rámu od RB, stejně tě porazím!!! Tož asi tak ;-)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    O tom nepochybuju, ale o to v tomhle vlákně přece nejde a já o nějakém závodění nezmínil ani slovo. Hned jsem se ti podíval do profilu a našel to, co jsem čekal… Vzorový příklad komunikace ortodoxního zastánce RB :)

                    0 0
                    • Manas  

                      To není pravda, ortodoxní RBčkář by tě ještě přetáhnul pumpičkou :-D

                      0 0
                    • cagalam  

                      Tím jsem chtěl jenom s trochou nadsázky říct, že tady spousta borců řeší gramy na rámech úplně zbytečně. A tys přišel první na ránu.

                      0 0
                  • nox159  

                    i mě?

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    vzhledem k tomu, že se ale absolutně vůbec neznáme, je to dost odvážné tvrzení :D neřikám, že to není dost možný, ale asi by dost záleželo na tom, jak v čem, daleko víc, než na čem…

                    btw, proč mi půlka lidí říká Jiříku? to je asi potřeba IQ vyšší než 109 jako u splachování, aby si někdo uvědomil, že Jirka není jméno, ale Jiří, když už, navíc to pořadí…

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Jestli to nebude tím, že reagoval na někoho úplně jiného.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      A mě se líbí, že tu seš nejmladší, nejnovější a nejvíc tu vykřikuješ :-D

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        uz jsem nekde slysel, ze jsem (n)asertivní, mám pocit, že i od třídního, v tom bude asi zakopanej pes… :D ale nemyslim to zle ;) btw bud rad, ze tu jsem, jinak bys byl nejmladsi ty :P me celkem zajimaji neketry nazory, kdyz to ma nekdo zjisteny, tak je pak jeho argumentace neprustrelna, ale lidi casto reaguji na dojem a nebo jen papouskuji cizi pravdu…

                        co se tyce te diskuse o Meride tady, nerikam, ze Merid je to nejlepsi, ale za 23 tohle je podle me hodne dobrej kup na to, aby se to vzalo, nic spatnyho na tom kole nevidim, spis samy kaldy, nejvestim je ta cena, nema cenu se bavit, zda je lepsi Merida nebo RB, oboji jsou naprosot jiny znacky s uplne jinou filosofii a jinejma zakaznikama, ja tu provonavam dva biky, kdyz to vezmu v globalu: CRX versus 0.nine tak tady asi nikdo necekne…

                        0 0
                    • cagalam  

                      tak už je to víc než den, tak snad už jsi přišel nato, že to nebylo na tebe!

                      0 0
                • Kubiczech  

                  Jaká je mentalita ortodoxních RBčkářů? Já jestli jím jsem, jen se chci přesvědčit. Jestli tady vystupujeme jako Cannondejlisti nebo jako 29" Hynas gang, tak by byl čas se vážně zamyslet. (:

                  0 0
            • Karlos009  

              To už známe všichni tuhle písničku. Minulý týden jsem koukal na saťáku na dokument o Ferrari. V Maranellu svařují karoserie ručně. Že by taky neměli na roboty? :-)

              0 0
              • jIrI___  

                Srovnávat RB s Ferari, sakra chlape ty musíš mít velké koule :-D

                0 0
                • Manas  

                  Ale princip je ten samej – ruční výroba prostě neznamená horší kvalitu.

                  0 0
                  • nooski  

                    Byli jsme na tabore a ze stanu ucitelky byl slyset takovy moc divny zvuk, ta si nemyslela, ze stroje jsou horsi nez lidi :-) Nepresna citace z Cerveneho trpaslika.

                    0 0
                  • vikicek  

                    Ferrari kvalitou zpracování zrovna nevyniká co jsem tak pochytil po různejch fórech. Hlavně interiér a elektroinstalace je děs.

                    0 0
                    • nooski  

                      Já zas někde četl, že si jedna firma, která dodávala do Ferrari sedačky, stěžovala na kontrolora Ferrari, že vidí i to, co nikdo jiný ne a pořád jim vracel výrobky :-)

                      0 0
                      • vikicek  

                        Asi si nějaký budu muset koupit a přesvědčit se na vlastní bulvy :)

                        0 0
                      • Radek Broz  

                        Hele, fakt nevyniká, co jsem se přesvědčil na vlastní bulvy.

                        0 0
                • Kubiczech  

                  To srovnání je naprosto reálně, jen to RB musí být v barvě Ferrari red. (:

                  Komu se nelíbí jednoduchý strochý design RB a dává přednost nečemu barevně pestřejšímu, tak může srovnávat například s tímto

                  A teď jsem ortodoxní. (:

                  0 0
    • Keeya  

      Nebo Haibike viz. http://www.cyklonemcik.cz/…robnosti.php?… najdou se tam pod 30 i uhlíci viz.:

      http://www.cyklonemcik.cz/…robnosti.php?…

      0 0
      • biker90  

        To dávaji slevu 20t jenom proto, že je to loňský model?

        Tenhle se mi docela líbí, akorát ty řídítka :) Za podobnou cenu mám v plánu postavit RB CRR s Rebou na XT. A tohle je karbonový rám.

        Stojí to za úvahu? Máte s tímto kolem někdo zkušenosti?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Klasická taiwanská katalogovka pod milionem log. A Haibike je jedním z nich.

          0 0
          • biker90  

            Já nevím, ve všem už mám celkem jasno.

            Ale u rámu si pořád nemůžu vybrat :) Líbí se mi RB i Merida. Akorát jsem už nikde tu meridu neviděl a nové modely se mi nelíbí.

            0 0
            • zipoman  

              Vždyť je všude a pravda modely 2011 jsou mnohem ošklivější než 2010 a jsou i předražené, jak to nikdo může koupit.

              0 0
              • biker90  

                Chci samotný rám 2000-D nebo 3000-D ve 20". Viděl jsem už jen jiné velikosti.

                Můžeš mi poradit, kde ho mají?? Díky.

                0 0
                • zipoman  

                  Ještě ráno měli tady ve velikosti 20", 22 jsem sháněl a nebyl tak mi ho odstrojili z kola, napiš jim třeba někde vyhrabou.

                  0 0
                  • biker90  

                    Díky za tip.

                    Pořád se koukám na tu spodní rámovou trubku a nemůžu se rozhodnout, jesli se mi to líbí nebo ne :D

                    0 0
                    • zipoman  

                      Mě se líbí, ale v reálu to bude vždycky jiný, koukni do profilu uživatele tomasjirka.cz, má jí tam vyfocenou z různých stran a ta trubka je jakoby širší než vyšší.

                      0 0
    • KAPLIS  

      Mám jedno CRX vel. M. Je sice ručně svařované, ale bude aspoň v brutalu. Tak jestli to někomu nevadí, může být jeho.

      http://www.bike-forum.cz/…l-27296.html

      0 0
      • cagalam  

        tak to jsi zdejším ortodoxním odpůrcům RB neměl dělat :D

        0 0
      • Vilém  

        On ho jeste nikdo nekoupil? A uvaril sis jej aspon sam, nebo to byl nekdo za koho das ruku do ohne? :)

        0 0
        • KAPLIS  

          Uvařit neumím skoro ani čaj a na to abych dával ruce do ohně se mám moc rád :-)

          0 0
    • maroked  

      tak toto jsem opravdu necekal ted vubec nevim co si mam koupit na jedne strane je tady merida a na trane druhe rb nejlepsi na tom je ze nikdo z vas nevi co ma lepši ram ja osobne jsem si myslel ze rb ale tedka nvm oba dva stroje jsem neskoušel.Mozna ze na neco je lepši to a na neco zas tohle nvm no ja potřebuju kolo neco mezi XC a endurem.Rychle sjezdy s jistotou a taky rychle rovinne pasaže v lehkem terenu taktež tahle i vyjezdy.

      0 0
      • onuce  

        No tak na to jdi vkusem. Který rám se ti líbí? Z pěkně tvarovaných profilů, nebo vodovodních trubek různého průměru?

        0 0
        • Zdeno Micio  

          no právě, že ty vodovodní trubky mají své kouzlo. Mám Meridu v karbonu a RB a popravdě říkám, že Meridu už bych nechtěl ani zadarmo.

          0 0
          • JakeF  

            Za adekvátní částku, co si jí ceníš, tě jí rád zbavím :). Možná i něco přidám.

            0 0
            • Zdeno Micio  

              pokud ti nevadí prasklý rám u sedlové trubky a vydřená díra skrznaskrz ze řetězu, tak to beru :-) Ten rám není dobrý a karbon byl životní omyl.

              0 0
              • JakeF  

                Eeh, tak to ne, chtěl bych na tom taky jezdit :).

                0 0
              • AsiJura  

                A to já bych to možná i vzal, než bys to měl vyhodit, rád si to opravím a vyzkouším:)

                0 0
              • Vilém  

                Kamosovi taky prdla na sedlove trubce. No ale aspon mu dali novejsi, ktera uz ma nektery mouchy vychytany.

                Presne podle jejich hesla „Merida, testujeme na zakaznicich“:)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  meli ste snad nekdo problem s reklamaci u Meridy? me to vymenili behem chvileza lepsi (TFS-HFS), jinak ten karbec je 2006 podle tvaru, tehdy to ještě nebylo s jejich kvalitou nic moc, navíc přímo v manuálu je, že na karbonový rámu se nemá připojovat vozík…

                  0 0
                  • kesu  

                    noo před časem sem si musel na reklamaci meridy vzít právníka (jednalo se o 4tou reklamaci rámu) aspon jsem dostal novej peníze mi dát nechtěli. Ale psal se rok 2001:)

                    0 0
                  • Zdeno Micio  

                    je to model 2005 a vozík jsem tam zapojoval až potom, takže příčina je někde jinde. Zkrátka Merida není kolo, alespoň pro mě draze vykoupená pravda. Bavím se jen o rámu.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      jasne ja taky, vidle bude mit na tohle tezko vliv, mohlo se taky stat, zes mel smulu na blbej kus, nevim, nedokazu posoudit… ale za soucasny ceny jsou i karbony od meridy dobrej kup bych rekl, 2011 uz o neco mene vyhodny, navic osklivy :D

                      0 0
      • Evilcleaner  

        pokud ti jde hlavně o ovladatelnost, tuhost, výdrž a kvalitu laku (+případná možnost individualizace) a jsi ochoten na oltář položit trochu hmotnosti tak se není nad čím rozhodovat:-)

        0 0
        • AsiJura  

          Taď nevím co myslíš, protože všechno co jsi psal směřuje k RB, až na kvalitu laku, ta je u mého kusu řekl bych příšerná, během měsíce byl dojebaný víc než merida po roce a půl, to že se otluče od kamenů to ještě beru, ale vyšoupání barvy bikovýma kraťasema mě teda moc nenadchlo.

          0 0
          • nox159  

            u te tuhosti bych tez polemizoval one five je tuzsi nez IQ6… teda podle toho co jsem zkousel…

            0 0
          • nooski  

            Čoveče tak to máš místo potu krev vetřelce nebo na kraťasech šmirgl, jinak si to neumím vysvětlit :-) 5. rok a lak je furt krásný. Když jsem prodával Authora, tak po půl roce ježdění se lak na spodní rámovce odlupoval od kamínků.

            0 0
            • AsiJura  

              Hele, mám stejné kraťasy ve kterých jsem jezdil meridu, prostě byl asi lakoš po flámu, nebo prostě špatná barva, neříkám že to je obecně na všech rb, mluvím o svém kusu, kde mě to až zarazilo, kdyby to bylo po roce, ale po pár vyjížďkách nevím nevím, dále jsme v těch kraťasech jezdil nějakého trekinga GT, cca 400km, a taky ani škrabanec, jen to Rb je jak kdybys ho vzal 300kou papírem.

              0 0
      • mr.antik  

        na nějaký lámání bych se klonil k RB, je tam toho hliníku přeci jen víc…

        0 0
        • mr.antik  

          A kdyby šlo o vzhled, tak v brutalu nebo aspoň nějaký originální barvě

          0 0
      • jeffino  

        Tak to je jednoduchý na RB zapomeň…no možná asi i na tu meridu:-)

        0 0
        • maroked  

          ty si nejakej chytrej.dve znacky odsoudis ale jinou nenabidnes

          0 0
        • mr.antik  

          Nebo vzít tu meridu, prodat rám, případně kola a koupit něco odolnějšího

          0 0
          • maroked  

            a co např Ghost se 6000

            http://www.ghost-bikes.cz/…se-6000–2011

            0 0
            • jIrI___  

              Té Meridě osazením nesahá ani po pás.

              0 0
              • maroked  

                hmm :D ale to jeste neni slevnene vis a řikal jsem si že by nebyl nejhorši ram , prave kvuli ramu jsem to tu hodil :D co se tyce ramu na to by ses nemohl vyjadřit?

                0 0
                • jIrI___  

                  K rámu se můžu vyjádřit jedině tak, že o něm vůbec nic nevím, ale vím, že se mi nelíbí :)

                  0 0
                  • mr.antik  

                    asi tim že je to uplně jiná kategorie, jak tfs trail. Ale myslim že takhle katogorie je právě „něco mezi XC a enduro“ narozdíl od extralehkého HFS

                    0 0
                • nox159  

                  ghost ti samotny ram neproda a nevim o nikom kdo by to odstrojoval aby zjistil kolik vazi…

                  jinak co jsee zkousel tak fuly od ghostu mi prisly pocitove lepsi nez fuly od meridy

                  u HT je to podle typu

                  0 0
                  • maroked  

                    hmm je to zapeklite kamos řikal že nemci maji o hodne vic skusenosti a maji lepši testovaci centra ale maj hodne předražena kola.Co s Ghostu tyce nemel sem tu čest se na nem projet ale řikam si že na te kvalite neco bude.

                    0 0
                    • mr.antik  

                      Tohle u rám kol za 25 tisíc fakt neřeš. Kus hliníku, zbytek jsou komponenty jako maj všichni ostatní.

                      RB je v tomhle trošku jiné, je to ruční malosériovka, proto se neobjevuje ve slevách jako Merida.

                      Spíš pořeš ty požadavky, protože ta Merida je čistě XC závoďák, do žádného endura bych se na ní nepouštěl.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        Abych nebyl antimeriďák, tak musím říct že je to kolo postavený pěkně. Ale XC.

                        0 0
                      • maroked  

                        Diky za radu prave takym vecem jako je geometrie ramu norozumim konečne mi nekdo řekl je xc zavodak a ne trail

                        0 0
      • biker90  

        Tak to seš na tom asi jako já, když jsem před týdnem založil téma „jaký rám“ :) Nakonec se tam řešilo jestli dualy nebo páčky :D

        Pořád ale nevim jestli RB nebo Merida.

        0 0
        • maroked  

          a ja jsem si myslel ze mi poradi kdy jim řeknu co jezdim :D:D

          osobne mi nejde vubec o gramy vechno do 13 kg se da jezdit

          0 0
          • biker90  

            No právě. Jenže každý poradí, to co má sám, a pak to takhle dopadá :)

            0 0
            • nox159  

              radim meridu ale jezdim gianta – sem nejaky divny :D

              0 0
              • onuce  

                A jak to, že toho víš tolik o Meridě? Velikosti apod.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Protože umí číst (geometrii má na webu dnes už snad každý).

                  0 0
                • nox159  

                  protoze jsem tu znacku nemel nikdy rad tak jsem se o ty kola zacal trochu zajimat a po case zmenil nazor…

                  az na nektere drobnosti jsou to dobre kola/ramy…

                  radeji bych vzal meridu nez RB

                  0 0
                  • onuce  

                    Myslis jen HFS, nebo i TFS?

                    0 0
                    • nox159  

                      celkove

                      0 0
                      • onuce  

                        A není tedy pravda, že TFS často praskají?

                        0 0
                        • nox159  

                          co praskaly meridy tak jen skandiove a to u sedlove objimky

                          jinak bych nerekl ze budou meridacke ramy praskat vice nez ostatni ramy… ;-)

                          u te TFS bych se nebal jsou celkem tezke protoze je tam dost materialu…

                          0 0
                          • DaSnail  

                            a hořčíkové?

                            0 0
                          • Vilém  

                            scandiove Meridy? ktere to byly? myslis ty scandiove modely Magnesium xxx?:)

                            0 0
                            • nox159  

                              sem to poplet ;-) – skandium bude az letost…

                              proste takove ty šede co byly praskle ;-)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Já jsem TFS prasknul třebas… HFS mi přijdou pevnější, nedokážu to vysvětlit, ale TFS mají sice víc materiálu, ale šetří se na nich…

                                Co se týče té diskuse: proč probírat, zda je lepší RB nebo Merida jako značka, prostě HFS 2000 je za tu cenu na suprovejch dílech, rozhodně lepší než to RB, tak proč do ní nejít? Značka peřce nejezdí ;) A btw dualy rozhodně ne!

                                0 0
                                • cagalam  

                                  a to se přidám i do této diskuze. A ptám se proč dualy rozhodně ne!

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    jen tak, já je dva roky jezdil a mám je radši než ´klasický páčky, ale když to tady někdo nakous jako žabomyší válku, tak mě napadlo ji začít :D teď mám gripy a jsem naprosto spokojenej, u dualů mi vadila jediná věc – stejně to byly dvě páčky, proč ne jen ta brzdová? mně úplně stačila…

                                    0 0
                  • l-e-t-o  

                    já bych třeba zase radši bral RB. sice nemám ani meridu, ani rb, ale prostě rb se mi líbí víc a je pro mě taková trochu větší srdcovka :)

                    0 0
      • Vilém  

        Ac bych osobne volil RB, tak ta merida je super kup. Tak si vyber:)

        0 0
    • zipoman  

      Když se nemůžeš rozhodnout dam ti nabídku, kup si tu meridu, prodej mi rám za 4000 a kup RB, budeš mít kolo na super komponentech s rámem co něco vydrží.

      0 0
      • KAPLIS  

        Taková nabídka se neodmítá :-)

        0 0
        • zipoman  

          RB s takovou výbavou bude tak za 35k, a na prasení bych zas tu lehkou meridu nedoporučil na to RB bude sedět víc, když by byl z blízka klidně mu to i přestavim.

          0 0
      • jIrI___  

        Pokud maroked mermomocí chce mít rám od RB a výbavu jako má ta Merida za ± stejnou cenu, tak bych nad tvoji nabídkou neváhal ;-)

        0 0
        • zipoman  

          Dávám jenom výhodné nabídky.

          0 0
        • maroked  

          ja nechci mermomoci rb jen chci nejaky supr ram co hodne vydrži a jeho geometrie bude splnovat podminky pro trail

          0 0
          • jIrI___  

            O tom supr rámu by se dalo polemizovat, ale RB pro tebe asi bude mít přívětivější geometrii. Škoda, že už se nedělá CRX. Ten by ti vyhovoval a měl jedinou věc, kvůli které stálo za to o RB přemýšlet – frézované dílce.

            0 0
          • zipoman  

            Rb vydrží víc než tenkostěnná merida, a vybavení na meridě je na úrovni Rb osazení race.

            0 0
          • Kubiczech  

            Co znamená úsloví „splňovat podmínky pro trail“? (:

            0 0
          • zipoman  

            Když bys s mojí nabídkou souhlasil tak napiš na mail, mam 14 dnů na vrácení toho svého.

            0 0
            • maroked  

              jak to myslis 14 dni na vraceni toho sveho?

              • a uz jsem o tom přemyšlel ze by pak padla zaruka :(
              0 0
              • zipoman  

                Jsem ho totiž už koupil za plnou cenu, a když bych měl možnost koupit levnějš tak bych ho vrátil. Jo se zárukou by se asi nepočítalo ale co se tam může posrr leda vidle a ta když chodí na začátku chodí pořád. Možná by se dalo někde domluvit se zárukou nevím no. Když se reklamuje část kola tak se musí posílat na reklamaci celek? Neví někdo?

                0 0
                • maroked  

                  No ja si nejsem jisty ale myslim si ze by to stejne museli rozebirat a posilat to do dane firmy.Tadkovi stačilo poslat vidlici,vymenili mu zamek a olej a vratili nam to zpatky.

                  0 0
                  • zipoman  

                    Když bys to domluvil tak by nebyl problém, klidně ti to kolo i přestavim a RB rám a meriďáckej původní si necham a dam ti za něj 4 tisíce :-)

                    0 0
                    • maroked  

                      co řikaš na tento mrx ram http://shop.adroit.cz/…c-blue/white

                      0 0
                      • zipoman  

                        Pěknej je to jo ale kvalitu ti neposoudim, nejsem zas takovej znalec abych dokázal říci zdali je značka MRX dobrá, ale nic špatného jsem na ní neslyšel, u mě je s cenou mimo výběr.

                        0 0
                      • biker90  

                        Co teď mají všichni s tima ohnutýma spodníma trubkama?? :(

                        Na první pohled se mi to líbilo, ale jak na to pořád koukám, tak už mě to přešlo.

                        Není ten rám krátký?

                        0 0
    • Al Stra  

      mimochodem, RB dalo na svoje stránky nové 29er modely, akorát jim nějak haprují ceny

      0 0
    • CLZ  

      A jaký máte názor třeba na rámy od „Spyderu??“: http://www.bikeoutlet.cz/katalog.php

      stranky jsou asi zrovna ve vystavbe… predelavaji i prodejnu..:(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.