• devet

    Přátelé, jelikož vaše rady vždy pomohli, obracím se opět na vás s prosbou. Pomoc při výběru kola pro moji milou ženu, která nadává na starého Authora, protože „pán“ si jezdí na Haibiku.

    Mám několik kandidátů, ale rád přijmu rady, neboť nejsem žádný odborník:

    http://www.maniacbike.cz/…anche-X.html

    http://www.jizdni-kola.eu/…ltd-pro-2011

    http://www.cyklonemcik.cz/…robnosti.php?…

    http://www.gtbicycles.cz/…zaskar-sport

    http://www.kasa.cz/…-cerne-bile/?…

    Jezdím s ní tak 70/30 pevná/terén ale žádné divočiny.

    175cm/70kg. A často jí bolí záda. Nebo mi to alespoň hlásí. Najezdí asi 2k/rok

    Rád bych Shimano brzdy kotouč (s alivem špatné zkušenosti) a slušnou vidli.

    Děkuji předem za váš čas i rady.

    0 0
    • sorak  

      Pokud má problémy se zády, tak bych se zamyslel nad celopérem + žena asi by se měla vyjádřit k designu :)

      Co třeba toto?

      GHOST MISS RT 5100

      moje to má v edici 2008 a je hooooodně spokojená (s funkcí i designem), záda se jí od té doby neozvaly

      0 0
    • alinceb  

      Jak moc těžký terén jezdíte? Ve vašem věku (pokud paní není nějak výrazně mladší) by možná stálo za to uvažovat o fullu, ale záleží na typu terénu, ve kterém jezdíte. Taky by to chtělo asi o něco vyšší investici.

      Pokud je to většinou asfalt a sem tam nějaká šotolina nebo lesní cesta (žádné velké kameny apod.), tak bych šel cestou HT s citlivou vidlicí (Epicon TT) a carbonovou nebo odpruženou sedlovkou. Včera jsem na podobný dotaz odpovídal . Posed by se měl upravit tak, aby byl co nejvíc napřímený + zvolit širší (pohodlnější pláště). U maajkeeho teď nechávám skládat kolo pro mojí „skorotchýni“, která má kromě bolavých zad a zadku (usedavé zaměstnání) taky velké problémy se bolestí zápěstí (měla obě zlomená). Kolo bude mít právě Epicona TT kvůli eliminaci vibrací do rukou, gripy Ergon pro pohodlný úchop, carbonovou sedlovku a rychlé pláště…

      0 0
    • Meluzina  

      jsem ženská s bolavými zády a toto je můj favorit, zatím jsem ho zkoušela na testování a je z mého pohledu naprosto super!!!

      http://www.kursport.cz/…-5-wsd-2011/

      0 0
      • Zlatka  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • devet  

      Omlouvám se za pozdní odpovědi, nicméně žena je opravdu o dost mladší (36 nechodí na BF, takže to moéhu prásknout). TREK se nám líbí oběma, ale domácímu rozpočtu NE. Zvážíme i stavbu, což mi připadá, jako nej volba. Děkuji všem za odpovědi i rady.

      0 0
      • alinceb  

        Po tom, co jsem absolvoval stavbu kola s maajkeem jsem si jistý, že stavění na zakázku je nejlepší volba. Sice je omezená nabídka značek rámů, ale výbavou bude těžko nějaká seriovka konkurovat. Hlavně na stavěném kole bude úplně všechno tak, jak chci já a ne, že budu muset hned nějaké díly měnit, aby mi kolo vyhovovalo. Ke konci týdne nebo během příštího by se tu mohl objevit bike pro tu mou skorotchýni, který je teď „in progress“…;) (rozpočet je cca. 20tis., takže by tam byla ještě nějaká rezerva)

        0 0
        • siafu  

          no právě že sériovka může konkurovat akorát rámem a geometrií – viz Scott Scale + XCR, Alivio, Tectro za 15 tis :) a kdybys chtěl stavět na rámu od Scottu, tak s rozpočtem pod 20 tis. vzhledem k ceně rámu taky nic extra nepostavíš – pokud podle geometrie nechceš MRX, Felt apod.

          0 0
          • alinceb  

            Však o tom to je. Ale u geometrie se stejně zas tak extra čarovat nedá, takže si vybereš i u levnějších výrobců rámů (MRX, Felt, NoSaint, Apache, Scud, Spyder, Maxbike a další…). Popravdě budu mít radši MRX na Deore s Epiconem, než za stejnou cenu Scota na mixu Acera/Alivio s nefunkční XCR. Když už si pak ve fázi, že zkoumáš drobné niance mezi geometrií rámů různých výrobců, tak už neřešíš kolo v nižší střední třídě…

            A další věc je, že renomovaní výrobci (CD, Trek, Scott, Merida a další) strašně neradi prodávají rámy samostatně a když, tak za strašné dardy, které imho neodpovídají ceně…platí se hlavně za nálepku…:(

            0 0
      • Jorge 50  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • devet  

      Tak jste – jsme se rozhodli. Jde se do fulla. Pročetl jsem zde různá vlákna a doporučení. JEN 25k asi nemá cenu investovat. Za 35 je k mání i RB. Jdu hledat a porovnávat. Dám výběr k vyjádření. Moc dík.

      0 0
    • Bald  

      Řešil jsem to samé před pár týdny, postavil jsem tohoto fulla na rámu CUBE zhruba za 33K a moje koc je z něj skutečně nadšená. Postavené je to vesměs na SLX, kazeta je XT a brzdy naproti tomu nové Deore – na komplet Deorku by byla cena hezčí, i na ráfcích by se dalo ušetřit, sedlovce, na pláštích, kotoučích… – myslim si že i dost pod 30 by to bylo jezdivý a řekl bych fešný, pohodlný kolo. Vidle je RLD TT, takže další prostor k sundání ceny při sériovém Epiconu.

      Rám je k mání na bike-discount.de a stojí 200 eur.

      0 0
      • Mirek_29  

        na tom rámu taky stavím

        tlumák dt svist

        vidle epicon

        komplet SLX 10

        kola od Hnoje

        brzdy 596

        cena okolo 25tis váha pod 12kg

        0 0
        • Bald  

          Skoro neuvěřitelný… jo, to jsou ty brzdy. tady tu cenu upravila dost sedlovka (litr), představec taky skoro litr (na fotce ještě není). 25K je pěknejch. Tohle v tom případě musí mít taky pod 12 – pochybuju že v zapletenejch kolech bude velkej rozdíl a zbytek sedí až na tu kazetu (pár gramů) a sedlovku s představcem. Já ty kola ale nevážim, k čemu to je… jsou v tom nastrkaný bidony, na zádech bágl, a na ty naše švihy kolem 50–70km a max do 1,5 km nastoupanejch je to vlastně fuk:)

          0 0
        • alinceb  

          No nevim nevim…cena mi přijde na MOC dost našponovaná a váha taky bude vyšší. Teda pokud bereš váhy z e-shopů. U stavění 29eru sem taky podle e-shopů měl být o půl kila jinde…:)

          0 0
      • alinceb  

        To je hodně solidní vozítko, ale ta sedlovka a hlávko – to je děs…:D

        Já bych to viděl takhle:

        rám Cube AMS WLS Comp 2011 (pokud sedne velikost 17") + tlumič Epicon LOD nebo RS Ario + vidle Epicon RLD TT white + kola Mavic Cride (popř. FRM5 nebo Shimano MT55) + sada mix Deore (brzdy, kliky) a SLX Dynasys (kazeta, řazení, šaltr, smyk) + bižu Truvativ Stylo + sedlo Specialized Windie XC + pláště Conti RK2.0. Hodil jsem to i do tabulky a vyšlo mi cca. 30tis. …:)

        0 0
        • alinceb  

          Ceny jsou brané narychlo z KK bez nějakého lovení cen. Pokud by se objednala celá sada, tak by to mohlo být ještě lepší. A nebo to celé nechat složit třeba u maajkeeho a ten taky dosáhne na jiné ceny…

          0 0
        • Bald  

          Ono víš co… děs – to je věcí vkusu. Na tom rámu už ten červenej elox byl, hlávko je celkem decentní, ta sedlovka sice tluče už do očí, ale nám se to tak líbí, takže proč ne:)) Navíc je opravdu lehoučká, i když to nebyla priorita.

          Řazení + smyk + hazka je 9sp co jsem měl sundané zánovní ze svého Tractiona, tak jsem cenu střelil od boku ± baj voko.

          Za tabulku dík – jenom to potvrzuje co píšu, dalo by se pěkný kolo udělat i za 30, nebo i pod 30. Já rozpočet tolik neřešil, chtěl jsem aby to tak nějak stálo do 40k a skládat bych to nikoho nenechal – baví mě to a navíc to zabere sotva pár hodin. Vidlice na to měla jít taky asi rok stará TT z jejího ASL, ale má krátký sloupek, tak jsem vzal novou a zánovní se mi tu válí i s celym ASL a je to neprodejný. Vlastně to byly docela dobrý šachy – moje vidle šla na CUBE protože tam padla akorát, jen Milan překopal negativku a já mám novou a vozim nad představcem kroužky, abych neměl pakárnu až si vyhlídnu taky nějakýho fulla. Holt Artuři maj tu hlavu dost nízkou.

          0 0
        • Mirek_29  

          ceny jsou reálné a váhy taky

          0 0
          • alinceb  

            Nechybí ti tam něco?:)

            0 0
            • Mirek_29  

              zatím stavím

              a tohle už mám

              0 0
              • alinceb  

                Tak si tam zkus naházet i další díly. Možná tě to překvapí. Člověk si říká, že je to pár stovek a pár gramů, ale ve výsledku to celkem skáče…:)

                0 0
                • Mirek_29  

                  uděla jsem to a jsem na 32tis ale nějak mi to nevadí budu tam mít to co chci

                  PS. Stavím to pro 11letou slečnu :-)

                  0 0
                  • alinceb  

                    Tak to si hodný táta…:) No, je to jak říkám. Prostě to pomaličku skáče. Ale kolem těch 30ti se na tom rámu dá postavit hodně slušné kolo…;)

                    0 0
                    • Mirek_29  

                      no v práci mě považují za blázna :-)

                      0 0
                      • Azmir  

                        Upřímně ani se jim nedivím, obvzlášť když si vzpomenu na čem jsme jezdil já :D

                        0 0
                      • Bald  

                        to mě taky, ale ber to takhle – někdo to za rok prokouří, někdo propije, někdo dá desetinásobek za auto jenom proto, aby s nim jezdil z bohnic na pankrác do práce atd atd. to si myslim že je lepší vyšperkovat si, nebo ženě, nebo dceři bajk, na kterym se tráví i desítky hodin tejdně:)

                        0 0
      • devet  

        Fakt paráda. To se mi opravdu líbí. A i ta kritizovaná sedlovka mi připadá zajímavěji, než černá nebo bílá. Fakt blahopřeji. Tobě i ženě k Tobě.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.