• Kady

    Ahoj. Jmenuji se Martin. Měřím 185 cm a vážím 130 kg. Rád bych si pořídil kolo, ale vůbec se v nich neorientuji. Bojím se, že mě při mé váze neunese atd. Tak bych rád poprosil o nějaké rady. Děkuji přeji hezký den :)

    0 0
    • Smazaný účet  

      Najdi si to v historii. Je toho tam mraky!

      0 0
    • Kady  

      Cena max do 10 tisíc :)

      0 0
      • scota  

        Haha. Chtěl jsem ti napsat zajdi do RB tam to prý vaří z lešenářských trubek, ale tahle ti napíšu zajdi do Ferony pro lešenářský trubky ;-)

        0 0
    • AV  

      Dobré je zpočátku jen samostatné přední kolo 26" a nějaká dřevěná pálka. Tou pálkou kolo popohánět. Jak tak za ním v předklonu poběžíš, nebudeš mít těch 130 kg dlouho …

      8-)

      0 0
      • Delkim  

        tvl Yura by řekl „konečně pořádný chlap“ a ty hned takhle :)))

        0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Je tady toho spousta, pro začátek počítej spíš s malým průměrek kol (26"), hodně tlustých drátů v zápletu, žádný divoký terén. Záplety jsou pro Tebe kritickou součástí, budeš muset mít zakázkové tak jako tak, přesto vydrží omezenou dobu. Jestli rám hliník nebo ocel už je celkem jedno. Konkrétně zmíněné RB by Tě uvezlo s jistotou, jsi-li z Prahy nebo okolí (popř. z Opavy a okolí), zajdi se poptat přímo.

      0 0
    • Tencovozikmin  

      Najdi si na bazaru neco pobliz at si to muzes omakat. A dej sem odkazy na vybrane kola at ti to zhodnoti mistni znalci. Jinak je to jedno co koupis pokud je cilem zhubnout. Ze dva roky budes jezdit na plecce a jak te to zacne bavit a rozkoukas se tak budes vedet co ti sedi.

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Mrkni na profil freedyspeed a od te doby se lulan neozval jak mu to jde. Asi to kolo ty speky spatne zere,jinak by uz machroval. Ted zjistil ze na to nema hercnu.

        0 0
    • CzechJoker  

      Nové nebo bazar? Jestli nové, zkus třeba toto: http://www.decathlon.cz/…8307664.html#… nebo toto: http://www.decathlon.cz/…8350582.html#…

      Já to dělal tak, že jsem napřed snížil hmotnost na cca 100 kg (chůze s měřičem tepu, hlídat si zóny!), pak jsem začal běhat a jezdit. (Dnes už jenom jezdím ;-) Parametry jsem měl velmi podobné, jako ty.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        HOPRIDER 300 B'TWIN: Gelové sedlo je o 40 % pohodlnější než klasická sedla.

        Není to náhodou 45%? Ale jinak by možná šlo. Přesto bych začal na 26".

        0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud chces poridit kolo jako konicek / sport pro hubnuti, zacal bych s necim jimym a kolo dal az vaha klesne treba na tech 105kg. Usetris se tak mnoha problemu pri vyberu kola.

      0 0
    • gerrard  

      Kup horaka s mensima kolama 26" idealne. Kratsi draty min trpi nez delsi no a at je spevnou nebo vzduchovou vidlici. Pevnou nastavovat nemusis vzduchovou nafoukas na tvou vahu.

      0 0
    • danielh  

      Z lesenovek neco svarit pujde a na 100% te to unese :-)

      0 0
    • Strakááč  

      Zajdi za nějakým doktorem nebo známým atd.. , co ti doporučí nějakýho výživovýho poradce nebo tak něco, poskládejte jídelníček a začni chodit delší procházky okolo 3–5km denně. Pokud máš psa tak vem i jeho přijdeš i na jiný myšlenky a ani si neuvědomíš že jdeš… :D

      Uvidíš jak zhubneš… Určitě to bude lepší než řešit kolo…

      Až budeš mít tak 110kg tak sem přijď, pořizuj kolo (mezitím našetři víc, aby ti nějakej stavitel sestavil kolo tak za 18–20k)

      Než ti ho sestaví atd, než ho budeš mít doma, budeš mít 105kg a pokračuj aspoň na 95kg. To už ti půjde samo na kole… Věř, že se ti bude žít líp s 95kg než s 130kg .. a neříkej, to nejde… Změna jídelníčku každej den průměrně 4km a zhubneš. a budeš mít větší radost ze života :) – už díky tomu, že zhubneš :D

      0 0
      • JakeF  

        Koukám životní zkušenosti.

        0 0
        • Strakááč  

          naštěstí né moje :D

          kamarádovo máma takhdle schodila ze 120kg na 85 a měří 182cm

          0 0
          • AV  

            … ale prouzená slanina, čerstvý chléb a 70% slivovička má taky svoje plusy …

            Mňam!

            0 0
            • Strakááč  

              Vidíš to.. :D já tu takhdle radím a sám si taky na tomhdle pochutnám :D jen místo slivovičky, radši domácí pivo takovou tu 14–16tku :D

              0 0
          • Tencovozikmin  

            Jo zase strjda tetka a tak dale. Kdyz chce kolo tak kolo a s dietkou uz snad zacal taky. Koupil bych 26 bazarovku a jezdil,ze pujde srat je jasne,tak pro to bych do toho moc necpal. Tak za 5k pevnaka a jezdit delsi trasy pohodovym tempem co zvladne to zvladne. 130kg nemusi byt sud sadla ,nevis jak na tom fizicky je. To by nam mosel prozradit on co je jeho cilem. Jinak potkavam jine hrochy i na silnicnich kolech a ne zrovna levnych.

            0 0
        • Breakpain  

          ;o)

          0 0
      • Esi  

        Jak jste všichni přišli na to že má nadváhu ? Je to teda vysoce pravděpodobné, ale znám osobně borce co má 185cm a 125kg a při tom vyrýsované břišní svaly, jen hold někdo má 50cm přes stehno a on přes ruku :-)

        0 0
    • jirkous3  

      Já bych to až tak neprožíval. Když jsem po mnoha letech začal opět jezdit, měl jsem obyčejného 26 horáka cenově okolo desítky s jednoduchými ráfky. Vážil jsem 128 kg a první rok jsem na něm ujel 3000 km bez potíží. V dalších letech už jsem vážil o něco méně, ale kola jsem měnil až po dalších 12000 km a to jen kvůli nábojům. Nikdy mi nepraskla špice ani se nedeformoval ráfek. Pokud chceš jezdit, vem to co ti stojí v garáži a začni. Časem zjistíš zda tě vůbec kolo bode bavit a pokud ano tak zda jít do treku, bajku nebo silničky.

      0 0
      • Erknold  

        je pravda, že znám dost silnějších lidí co naprosto v pohodě jezdí na úplných herkách a nějak to jede. JE pravda, že většina těch lidí jezdí jen pohodovku po silnici. Ani se jim nedivím, 130 kg by se mi také nechtělo tahat do nějakého šíleného krpálu, abych pak mohl hrotit nějaký ostrý sjezd :)

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Přesně tak.

        0 0
    • l.bily  

      Nemusis mat nic specialne, mal som tiez tolko a mam jednu 29 ht na alivku rock machine , jedneho fulla 29 na xt cube a silnicku cube a nikedy sem problem nemnel. Kup nieco od cube, oni to ozaj testuju a nezlomis to len tak a bolo by dobre s pevnou osou. Mal som aj fulla od haibike a zlomili sa vsetky tri vzdy v jednom mieste po cca 200–300 km, nakoniec bez problemou vratili peniaze. Haibike nebrat.

      0 0
      • popokatepetl  

        a tak zrovna cube mají na webu psané limity a pro horské kola tam mají 115kg včetně kola.

        http://www.cube.eu/…pproved-for/

        čím levnější kolo tím více vydrží :o) tam se s materiálem nešetří.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Levný neztenčovaný nám mu vydrží skoro každý, levné záplety (skoro) žádné, náboje jak které.

          Takže opravdu nechat zaplést nový pár kol na 32 nebo 36 drátový ráfek (třeba RMX Panther, Grand Rock, Grand Hammer), na tom jezdit do zhubnutí nebo likvidace zápletů, v případě zhubnutí pak nasadit netknuté záplety původní a zvesela pokračovat, v případě likvidace zápletů vyrobit nové ještě pevnější.

          0 0
          • popokatepetl  

            před cca 10 lety jsem koupil trekové kolo za 7 tisíc na hliníkovém rámu a s ocelovou pevnou vidlicí. Kola to mělo Grand Rock na Joytech nábojích a 36 drátech. Přehazovačku nějaký Tournej.

            Najeto bude mít přes 20 000km. Loni jsem měnil zadní kolo za Grand Hamer z důvodu obrždění ráfku a vydřeného náboje ale nové stál do 1000kč. Stejně s takovýma kilama bude nejlepší jezdit cyklostezky a po rovině. A kolo pak zůstane jako hospodské.

            0 0
    • Ricci  

      Dokonca aj HT Sworks vydrzi v pohode viac ako 120 kiloveho chlapa z vlastnej skusenosti :-)))

      0 0
    • Esi  

      měl jsem ještě pře pár lety 118Kg a jezdil na krosovém Author Mission, najezdil jsem na něm tak 20 000km a nikde nic neruplo a to sem nejezdil jen po silnici ale i po lesních cestičkách bez potíží to přežilo i sem tam poskočení takových těch 20 – 30cm jen ta vidlice chodila po dorazech ale přežila to i ta vidle, 130kg není zase tak moc, většina kol je stavěna na nějakých 120kg tak že to by mělo být v pohodě

      0 0
    • MartasCZ  

      Já bych se toho taky strašně moc nebál , když dám za sebe malého „krakena“ se sedačkou tak jsem přes 130 kg jistě. Jezdím s ním i polnačky a lehčí terén, je to 6 let starý Felt 26'. A kolo drží..

      Stejně se 130 kg bych to nehrotil na zátěž a jezdil v klidu a lehčí převody, kolena máš jen jedny.

      Spíš pak docela o hubu jsou prudší sjezdy v terénu pro brzdy a s véčkama asi nee.....

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.