• Dance

    Dobrý den,

    manžel má předvybraná kola a ráda bych mu stihla nějaké kolo koupit k narozeninám. Jezdí na kole do práce v létě a ve volnu jezdí na výlet na hory do středního terénu. Ráda bych tedy koupila nějaké kolo, které využije na obojí.

    Které kolo byste doporučili z těchto předvybraných? Prosím pouze z těchto tří typů, protože mi v kamenném obchodě nabízejí slevu a nerada bych kolo objednávala přes internet. Budu ráda pouze za výběr a zdůvodnění které je nej. Moc se v tom sama nevyznám a moc Vám děkuji za rady. Věřím, že jste profíci, kteří zkouknou komponenty a vědí :)

    Odkazy:

    http://www.bezvakolo.cz/…-sl-29-black#…

    http://www.axit.cz/…sc-2014.html

    http://jizdni-kola.heureka.cz/…ay-300-2015/

    0 0
    • cosmodante  

      Ahoj, nebudu radit, které kolo vybrat, protože nechci, aby byl poté na mě třeba manžel naštvaný :), protože kolo je hezký dar, ale vždy jen pro dítě. Manžel by si měl vybrat opravdu sám a ty pak případně zacvakat ;)

      Nebudu kola hodnotit a srovnávat, jen mohu říct, že vzhledově aspoň pro mě vyhrává CUBE.

      0 0
    • roud  

      Vsadím se že tohle by mu určitě udělalo radost: http://www.cannondalebikes.cz/…-carbon-team

      0 0
      • novas752  

        To by urcite udelalo velkou, ale rozhodne nestoji 15K. :)

        0 0
      • postman79  

        No já ti nevím, má to jen jednu nohu vidlice a jeden převodník, ještěže kola to má dvě.

        0 0
        • zdenal8  

          To víš, někde musí ušetřit, aby se dostali na tu cenu.

          Ale jinak bych se určitě nezlobil, kdybych takový dostal.

          0 0
      • lidumil  

        Ty jsi v.l :-D

        0 0
    • Dance  

      Chlapi, to jsou jen pořád nějaké řečičky okolo, ale říct které kolo z těch tří je podle komponentů nejlepší :))))

      0 0
      • novas752  

        Co se tyce kvality komponentu a pomeru cena/vykon, zda se mi nejlepsi ten Specialized, ALE rozhodne to neni kolo do středně těžkého terénu na horách. Merida a Specialized jsou kola treková/krosová = kola většinou na asfalt nebo polní cesty v lepším stavu.

        Vzhledem k uvedenému určení kola se mi zdá vhodné kolo horské (čiliže ten Cube), které má bytelnější rám a vidlici + tlustší pneumatiky, takže se dá pohodlně používat v mnohem horším terénu (horší a hrozné lesní cesty, kamenité a kořenovité pěšiny atd.)

        Jenže ten Cube má na tu cenu vážně žalostné komponenty. Cena jednotlivých dílů by dohromady dala asi 8–10 000Kč maximálně.

        Z těchto důvodů bych se poohlédl po jiném horském kole a chtěl bych (při ceně okolo 15 000Kč) řazení, přehazovačku a přesmykač Alivio nebo Deore a odpruženou vidlici jakoukoliv značky RockShox, nebo od značky SR Suntour aspoň XCR, rozměr kol je celkem jedno (27,5 nebo 29 palců)

        Taky si dej pozor na koupi správné velikosti rámu kola.

        0 0
      • ALLforBIKE  

        Z toho výběru ten Spešl

        0 0
    • Petr L2  

      Já bych rozhodně nepřekvapoval ........

      0 0
    • Erknold  

      Cube je celkově nefunkční, tam není kus dobrého. No ty zbylé dvě jsou opravdu na silnici. Sice terénem projedou, ale bude to očistec. Jestli chce opravdu jedno z nich, tak bych od toho dal ruce pryč, jelikož nebude spokojen s chováním kola. Buď přitlačit na 19000 nebo ať je to jeho volba a Tvé peníze. Ani jedno z těch tří nemá funkční vidlici. Děj si tu vyhledat xcm. Pohon je také úplný základ u Cube i před deseti lety. Kola budou také těžká bez jakéhokoli těsnění nábojů.

      0 0
      • novas752  

        Jo za to se taky podepíšu. Navíc má i vzduchovou vidlici, která má mnohem lepší chod než pružinové a je taky o něco lehčí. Nákupu kola přes internet se nebojte, když chcete manžela překvapit tak byste v kameném obchodě stejně nic víc nevymyslela.

        Tady stačí zvolit velikost podle jeho výšky a budete si jistá, že jste za ty peníze koupila velmi dobré kolo (u mnohých „známých“ značek by kolo s takovými komponenty stálo klidně 25–30 000Kč, možná i víc) a manžel bude mít radost.

        0 0
    • Renda69  

      Jako překvapení by třeba bylo možno darovat „šek“ – nějak hezky vytištěný s vlasttní invencí, vložený v obálce s příslušnou částkou.

      Ty tři modely bych také nebral – nevhodné, nebo nekvalitní.

      Když jsem si vybíral stroj, strávil jsem v prodejně 2 hodiny s prodavačem – servismanem (který to pak sestavoval). A to jsem před tím věděl co chci a dohledával jsem na netu několik večerů informace.

      Myslím, že překvapení ve formě špatného modelu není vhodný dárek!

      0 0
      • Strakááč  

        toto jsem nečetl (až po mojem příspěvku) a napsal jsem to podobně.. určitě podle mě nejlepší volba že ? :D

        0 0
    • ubo  

      Na první pohled se mi zdá, že nejlepší bude asi ten Specialized, ale je to cross, takže spis silnice a cesty, nic se s tím moc nedá skákat a váha asi taky nic moc, šel bych spis do nějakého MTB, ale určitě jiného než ten Cube, myslím tento konkrétní, protože to není špatná značka, aby to bylo alespoň na sadě Shimano Deore a vidli bych preferoval vzduchovou, protože ty pruzinovy jsou nic moc. Jinak až budu mít někdy manželku, tak snad bude taky mit zájem podporovat mojí zálibu :-D

      0 0
    • Dance  

      Moc děkuji za skvělé rady!

      Pán v obchodě právě tvrdil, že treková kola do středního/lehkého terénu mohou.

      Trekové/krosové kolo je prý varianta mezi silničním a horským. Myslela jsem, že by to byla ta nejlepší varianta. Jezdí hlavně do té práce, tak aby se příliš nenadřel a jelo to svižně… Občas pouze jezdí na hory… Doteď měl 15 let staré kolo…

      Ještě se nabízí poněkud dražší varianta, která je k mání:

      http://www.skibikecentrum.cz/…897619344-0/

      Má toto kolo (dražší o 1000kč)v po­rovnání s Cube špatné komponenty?

      Moc vám všem děkuji

      0 0
      • novas752  

        Jo, to je jiná písnička než ten Cube. Ale i tak bych uvažoval spíš o tom B-Twin z Decathlonu, to je opravdu „někde jinde“.

        0 0
    • Dance  

      Snad se za ty peníze vyplatí

      0 0
      • Espen  

        Teď vás vůbec nechápu? Začala jste dobře, na ženu až nezvykle. Chcete manželovi koupit kolo, v dané problematice se neorientujete a nechtěla jste slepě dát na pana v krámu, pro kterého jste Vy, přesně ten zákazník na kterého čeká. Nabídne z pravidla kolo s nejnižší užitnou hodnotou, tudíž s nejvyšším výdělkem pro něj. Je super, že jste nebyla líná a zde se zeptala, jak na tom daná kolo jsou. Bohužel ty kola za ty peníze dobrá nejsou. A najednou jako byste to nechtěla slyšet a i když teď víte, že ty kola nee, stejně ho chcete koupit. Přijde mi to stejný, jako by vám manžel šel koupit prádlo. Ne jen víkendové, které na sobě stejně budete mít cca pár minut. Ale takové které budete nosit X let pár dní v týdnu. Určitě byste chtěla, aby dal na rady lidí co tomu rozumí a ne na prodavačku, který je jedno, že budete trpět jak pes. Opravdu jste začala velmi dobře, nevzdávejte to a pokračujte.

        0 0
        • Strakááč  

          moc hezká rada..

          +1

          Za 17k si kolo nechte složit od nějakýho stavitele tady na BikeForu, který tomu rozumí a určitě vám poradí správně a nechce na vás vydělat balík… Můžete si vybrat skoro z jakéhokoliv vybavení, co vám doporučí. Podle toho, co a jak by bylo potřeba na ten danej styl jízdy.. za 18k se dá složit už v celku slušný kolo

          já kdybych chtěl kolo do práce, tak bych si nechal složit normálního horáka s krosovýma kolama a třeba se časem našetří a dokoupí výplety s kazetou pláštěma atd.. do lesa.. :)

          0 0
          • Mirec.K  

            +1

            Mne toto vyviesť polovička, tak mám zmiešaný pocit. Za jedno nádhera, ako na mňa myslí, dokonca v dobrom, za druhé nasranosť, čo to sakra vybrala. Ako sa zatváriť, netuším. Fakt zmiešanejší pocit je už len tá svokra v mojom novom aute na dne priepasti…

            0 0
        • Mutant Marana  

          Nenamahej se, tak at mu ten krap koupi. Ten ji podekuje, to bude „prekvapko“! Kdyz to nechce slyset a otocila, tak ji nechte… Kazdej jsme se nekdy takto napalili, to je zivotni zkusenost. O to vice v tom zahuci penez, ale kazdej tim vyvojem musi projit. Idealni pripad, kdy toto funguje je modelarina. Vsichni zacali s krapem, ikdyz vedeli, ze to je krap/hracka a narvali do toho neskutecny penize, aby to alespon fungovalo a porad se to nesralo, 2× vic, nez by hned na zacatku koupili drazsi a bezproblemovy kus. Njn. V cenovych hladinach, kde pani lovi se prodavaj (nektere) vidlice tyjo, ona chce cele kolo? Taky dle toho vypada. Hotova vec.

          0 0
          • Petr L2  

            Zlatý slova, kdo nezažil nepochopí a poradit si dá opravdu málokdo…

            0 0
          • nitraq  

            Zase na druhou stranu to nemůžeš takhle šmahem odsoudit, protože pokud si člověk nechá kolo poskládat, tak za 17 tisíc máš Raidon a mix Deore a Alivio. A ruku na srdce, tohle osazení bude stačit 90 % jezdců.

            0 0
    • Strakááč  

      nejlepší překvápko by bylo mu dát do obálky peníze a napsat tam něco jako „na tvoje kolo“ a třebas si ještě přidá další desítku a vozí se na lepším :) a když už kolo za 15–20k tak nechat složit… máš tam to, co chceš a často je výbava lepší než od sériovky nebo spíš vždycky..

      nehodnotím žádný kolo, ale doporučuji dát mu ty peníze s tím, že budou určený na kolo nebo tak nějak to vymyslet :) :D

      0 0
      • novas752  

        Zas na druhou stranu lepší dostat rovnou něco. Obálka s penězm,a to je jak každý měsíc při výplatě. :)

        A podle mě poskládaný kolo nebude zas o tolik lepší, než ten Decathlon. Navíc nechat něco skládat na míru když o tom „majitel“ ani neví si trošku odporuje.

        0 0
        • Strakááč  

          ale ví co od kola chce tak to by mělo staviteli stačit ne ? :)

          0 0
          • novas752  

            Já si právě umim představit to uklidňující chlácholení, že nejezdim nic hroznýho, maximálně středně těžkej terén. :)

            0 0
      • pete_ax  

        jee to by se mi libilo, ale asi se jentak od sve zeny nedockam :-)

        0 0
    • jaanve  

      Dobrý den,

      Předpokládám, že jste z Ostravy, proto vám doporučím zajít k Hrabovskému v Mariánkách. Budete mít s čím porovnat nabídku oproti Cube z Bezvakolo.

      0 0
    • Gustaf 81  

      dej mu peníze, ať si k tomu prida co uzna za vhodný a koupi aspoň nejakej slusnej bajk. tyhko jsou opravdu klump ;)

      0 0
    • gerrard  

      Vy tu porad vsichni predpokladate, ze se manzel v kolech orientuje a vi co chce a pak ji zdupe az neco priveze. Ale pani uz na zacatku pise „manzel ma predvybrana kola“, takze manzel chce neco z techto kol a je s tim v pohode. Takze tomu rozumi presne tak, jak odpovida vyberu, tudiz ji nezdupe, ale bude stastny. ;)

      Teda aspon do doby, nez na tom zacne jezdit. :)

      0 0
      • Espen  

        Mě je jasný, že se manžel taky asi moc neorientuje. Ale tak to prostě je. Není to ještě tolik peněz, tak lidi prostě jdou z důvěrou do cykloprodejny s tím, že jim určitě poradí.

        0 0
        • gerrard  

          Presne tak si myslim, ze to u vetsiny lidi je. Chteji koupit hotove kolo v prodejne a nechteji to resit. Vyberou podle vzhledu a osazeni neresi.

          0 0
      • Tencovozikmin  

        A co by se stalo kdyby to vybrali spolu.Prekvapovat muze male decka,ale dospelec si snad veci vybira sam. Moje manzelka by si tohle nelajzla,ja jsem sice extrem a nesnasim darky a prekvapeni ktere se pak nekam odlozi,ale hlavne ze oslavenec neco dostal.

        0 0
        • gerrard  

          Z toho co pani pise je evidentni, ze manzel uz si vybral. Chce jedno z tech tri a pani uz jen resi, ktere z tech tri je za ty penize lepsi a tim ho podaruje. Takze rady o tom jak maji vybirat spolu jsou z meho pohledu ponekud mimo.

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Manzel je ocas,projedu se na tech trech a koupim ktere sedi ne? Pokud nechava na manzelce vyber vseho tak tuplovany. Tomuhle nerozumim,nechapu.

            0 0
    • Gustaf 81  

      jo ale ty kola mu predvybral prodejce…

      0 0
    • Lubakv  

      Pěkné dopoledne Dance

      Pokud si s manželem o tom jen malinko mluvila tak bys měla vědět jaké by asi přibližně chtěl. Není to jen o výbavě ale hlavně dnes o velikosti kol .Jestli chce 26 ,27,5 nebo 29 .Potom teprve bych řešil ostatní. Nebo se zajít zeptat jeho kamarádů jestli o tom s nima nemluvil. Pokud mu sedne rám a geometrie tak se to ještě napravit dá výměnou komponentů. Ale zbytečně to leze do peněz když by to mohl mít rovnou na novém.

      Být tebou tak bych mu zaplatil poukaz na nákup nového kola dle tvých možností .S prodejcem bych se domluvil že ti ho vystaví na částku jakou chceš investovat a zbytek by si případně manžel doplatil sám. Jinak mu asi radost neuděláš. Jde o to aby si kolo projel jestli mu sedí velikost a geometrie. Vyhnete se tak nepříjemnému zklamání.

      0 0
    • Dance  

      Je mi jasne, ze se da slozit lepsi… Ale pochopte me. Jsem zenska, nic o tom nevim a rozhodne nebudu nikde jezdit nebo domlouvat nejakou stavbu kola… Byli jsme spolecne s manzelem v obchode a libily se mu tyto 3 typy kol. I ten ctvrty Scott, ktereho jsem vcera psala tady do chatu.

      Manzel ty kola fyzicky videl a libily se mu.

      Jde mi pouze o to ho prekvapit a kdyz vim, ze se mu libily, chci mu koupit jedno z nich a pokud mozno to nejlepsi. Co jw na tom tak tezkeho pochopit…

      Navic pisete tu o komponwntech „Deodre“ a kdyz jsem projizdela kola, tak jsem tyto komponenty nasla u Specialized i Scott

      0 0
      • novas752  

        My vas chapem, minimalne cas z nas. :)

        Z vami uvedenych kol je vyrazne nejlepsi ten Scott, o neco lepsi je B-Twin z Decathlonu, ale s tim Scottem chybu neudelate.

        Specialized ma Deore jen prehazovacku (pokud si to dobre vybavuju), kazdopadne to je jedno, protoze to kolo ma nevhodnou konstrukci.

        Takze:

        • Jestli trvate na vyberu z vami uvedenych tak Scott.
        • Jestli se nebranite koupi kola pres internet, tak rozhodne B-Twin.
        • Nechat stavet kolo na zakazku je ve vasem pripade nesmysl.
        0 0
        • Erknold  

          proto jsem dával Decathlon, jelikož vím, že ten má kamennou prodejnu. Teda asi ne úplně kamennou, je to plechová hala. Ale to je prostě jiný obchod a nevím jak vzhledově.

          0 0
      • racek_chechtavy  

        …evidentně jsi rozhodnutá, tak nechápu o co tady vlastně usiluješ?

        ignoruješ dobře míněné rady směřující na špatnej poměr ceny a výkonu, ignoruješ vůbec otázku vhodnosti treka, když manžel – dle tvého jezdí i hory.

        Hlavně že se mu líbí… kup to které se mu líbilo nejvíc a buďte oba šťastní.

        0 0
      • Rubi  

        scott!

        0 0
      • Espen  

        Taky vás chápu. Proto jsem se vyjádřil mile a tak, abyste dobře pochopila, co máme na mysli. My zde v podstatě kola podle toho jak se nám líbí nevybíráme. Nějakou roli to hraje, ale hlavně koukáme jakou to má vidlici, komponentové osazení, geometrii rámu, jaká kola atd. A hlavně poměr cena/výkon. Auto taky nekoupíte v prvním bazaru do kterého přijdete.

        0 0
    •  

      +1, vono se nakonec prodá všechno:-)

      0 0
    • M@C  

      Tak ja se nedivim ze se manzelovi ta kola libila, ona jsou vzhledove docela pekna… Ale ty komponenty, hlavne u toho Cube, jsou otres, to fakt ne.

      Dnes jsem zrovna narazil na Decathlonacke kolo, dopadlo dobre i v recenzi na Velu, za ty prachy je to pekne kolo

      http://www.decathlon.cz/…edne-vyplaty

      Nedal bych jen na vzhled ramu, jestli je cerny nebo bily, ale hlavne na komponenty na nem navesene, a s pripadnym horsim vzhledem se nejak smiril a mel radost z toho ze tam mam kvalitnejsi vidlici, brzdy a razeni :-)

      0 0
      • M@C  

        Kolik km to ma manzel do prace, po jake ceste?

        A jak casto jezdi na hory? Je predpoklad ze kdyz dostane slusne horske kolo, bude na hory jezdit casteji?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.