• Sixts

    Ahoj,čeká mě operace ramene, máte někdo zkušenosti s jízdou na mtb po ní? Dekuji

    0 0
    • n_bye  

      Mě vyškrábali bursitidu. Po cca měsíci se dalo jezdit na cyklostezce, po třech na trailu. Původní hybnost až po dvou letech.

      0 0
    • t29  

      Operovali mě po vykloubení ramene, měsíc srůstání a ruka v ortéze, další měsíc bez ortézy ale každý prudší pohyb bolí, do terénu bych si netroufl. Rozsah pohybů pořád omezený. Pokud jdeš na operaci teď na podzim, počítej s MTB až na jaře.

      0 0
      • l.bily  

        mal si pri vyklubeni aj nieco porusene, alebo preco to operovali? ja som si vyklbil pri pade a od tej doby este 3 krat pri roznom pohybe. od tej doby cca 2 mesiace si davam pozor tak zatial to nevyskocilo a pri prudsom pohybe to zaboli a mam obmedzeny rozsah, bojim sa to nejak extra velmi rozcvicovat aby to nevybehlo

        0 0
        • t29  

          U mě taky napřed pád, pak to drželo devět let. Po druhém vykloubení mi řekli, že pokud se to bude dál opakovat, tak operace, a neřešili žádné další podmínky. Drželo to dva roky. Po třetím vykloubení bylo cítit jak je kloub volný, dřív nebo pozděj by to bylo venku zas.

          0 0
    • Sixts  

      Dekuji za reakce,to nevypada uplne slibne. A co rotoped? Zatim to moc nejde,je to cerstve zraneni,ale rikam si,ze kdyz se to zklidni…to budu mit po takove klidove pauze uplne volsove nohy :-(

      0 0
      • cubista  

        Viděl jsme pořad o rameni, ale je to v němčině https://www.ndr.de/…lter122.html. Sám chirurg tam říkal, že 95% operací ramene je zbytečných. Pomůže čas a vhodná rehabilitace. Ze své zkušenosti mohu už 2× potvrdit. Dnes vše hned operují, často s nejasnou prognozou. Navíc tu operaci každý neumí, známá rehabilitační doktorka už těch zprasených operací viděla.

        0 0
        • MirosPikos  

          Dost se teď používají místo invazivních metod rázové vlny. Nejsou to takový ty lechtátka, co vám udělají v kdejakém větším městě. Ty rázové vlny jsou u nás asi 3 silný. Kamarád to absolvoval a přirovnal to k tomu, jakoby vás někdo jebnul palicí do ramene. Je to 1.000 impulsů během 5 minut. Cena asi 4.000,–. Den před tím nezvedl rameno, dva dny po tom už jsme spolu byli na Sušici. Další víkend Trutnov Trails. Tam jsem si domastil rameno a koleno já. Tak uvažuju, co mě čeká :)

          1 0
          • MlokCZ  

            Rázové vlny se používají dva typy:

            • Radiální rázová vlna: výrazně levnější, dostupná všude možně, nedá se říct, že je vždy horší, zásadní problém radiální rázové vlny je, že působí od povrchu a s hloubkou se intenzita snižuje. Tzn. aplikace je vhodná pouze tam, kde stačí více povrchové působení
            • Focusovaná rázová vlna: má vyšší výkon a proniká i do větších hloubek, je výrazně dražší a není až tak moc dostupná (v Plzni před pár lety třeba nebyla k mání a musel jsem jezdit do Prahy na fyziokliniku)

            Více např. zde

            https://www.fyzioklinika.cz/…-razove-vlny

            Rázové vlny na některé problémy opravdu dobře zabírají, ale na některé ani moc ne (nebo vůbec) i když to budou na více místech (kde je používají) tvrdit.

            A někdy se i po aplikaci v případech, kde není prokázáno, že rázová vlna pomáhá může zdát, že zabírá. Zejména Focusovaná rázová vlna má i slušný analgetický účinek, takže v prvních dnech po aplikaci to skoro vždy vypadá, že to pomáhá.

            Zhodnotit je vždy ale potřeba až dlouhodobě s nějakým odstupem po aplikaci poslední terapie.

            4000Kč za jednu aplikaci i u Focusované rázové vlny by byl slušný úlet. Ve většině případů ale jedna aplikace nestačí, tak třeba to bylo z více aplikací.

            Jedna aplikace by měla by mít maximálně kolem 2000Kč. Při více aplikacích pak ještě znatelně levnější (na jednu aplikaci).

            Pokud daný problém vyžaduje větší množství aplikací, tak se to slušně prodražuje.

            Na rameno nejsem odborní, tak tam netuším, jak moc to může pomoct (asi bude záležet co s tím přesně je).

            Jen můžu říct, že při problémech s patelární šlachou rázová vlna z dlouhodobého hlediska nepomůže, i když ji na to budou všude doporučovat. A všechny opravdu slušně zpracované studie potvrzují, že žádný znatelný přínos tam není.

            A to píšu nejen dle výzkumu ohledně patelární šlachy (už o tom mám nastudováno všechno co k tomu existuje), ale také po 1 cyklu radiální vlny a 3 cyklech (po 6 dávkách) Focusované rázové vlny před lety.

            Uvádím ten příklad patelární šlachy proto, aby si každý vždy předem dobře ověřil, že na jeho konkrétní problém rázová vlna opravdu funguje než do toho nacpe spoustu peněz. U problémů, kde to zabírá to za to určitě stojí.

            1 0
        • Sixts  

          Toho se take bojim,ale mam tam 1,5 cm vyrustek o ktery se mi predrela slacha bicepsu…asi neni zbyti :-(

          0 0
        • Mr.Duck  

          Tak bud jsem byl z tech 5% a nebo nevedel o cem mluvi.

          Mel jsem 19 dislokaci, vsechny mozne typy fyzioterapie sice pomahaly, ale az operace mi dovolila znovu jezdit s jistotou ze mi nevypadne rameno treba pri dopadu vetsiho skoku…coz se mi stalo v cca 50–60km/h, prede mnou dalsi 15m gap a brzdit neslo protoze se ruka propadala pod brzdenim, tak jsem se proste polozil – nic moc zazitek!

          Po rekonstrukci ramene 6 tydnu bez pohybu, rozhybat to pak chvili trvalo ale s trochou trpelivosti to nebylo zle, a o 5 mesicu pozdeji jsem jezdil lip nez pred operaci. To ze jsem si pak zlomil ve stejnem rameni klicku (pred tim nez jsem vubec mel zacit jezdit..) tu rozvadet asi nema vyznam :) Nicmene jsem moc rad ze jsem operaci mel a jedine ceho lituji je ze jsem to neudelal drive.

          Doktorka co mi to delala se na ramena specializuje a myslim ze to tu asi dela denne, nevim jak by to bylo jinde.

          Nechci ani nic zakriknout a hlavne v zadnem pripade si rameno jeste nekdy vyhodit, ale musim rict ze je silensi nez kdy pred tim. Fyzio je dulezite, ale pokud je rameno hodne nestabilni, operace je podle me nutnost.

          0 0
      • t29  

        Rotoped by možná šel, ale radši se zeptej svého doktora.

        0 0
    • Ondraj  

      Taky přidám zkušenost. Měl jsem zamrzlé rameno a už daný termín operace, že se s tím už nedá nic dělat (2 nezávislé vyšetření), ruku jsem nedal ani před sebe, v noci velké bolesti. Nechtěl jsem tam, tak jsem začal rehabilitace, byl to pak běh na delší dobu, cca rok, ale ruka se hýbe jako před tím a bez operace. Věc se pak opakovala i na druhém rameni a stejný průběh, to ještě dobíhá, ale už dám ruku hore. Hodně pomohla chůze s holemi. Příčina tohoto je zřejmé kombinace druh práce, další zdravotní komplikace atd. Léta jízda na kole (hlavně v chladu) tomu asi taky moc nepřidávala. Operaci bych si rozmyslel, blbý je, že je to prostě na dlouho, nedá se to zásadně uspěchat, ale nikde není jistota, že se operace povede a pak to bude lepší. Většina těchto problémů začíná u krční páteře, špatně držení těla, málo vhodných pohybů.

      0 0
    • Vyry  

      pad, tezka operace. 1 mesic bez jakehokoliv pohnuti ruky. Pak 6 mesicu tvrde rehabilitace. Pak jsem si troufl opaatrne na kolo. Ted, po roce a pul, jezdim zavody, ale po tezky drine furt rameno citim, ze me upozornuje, abych moc neprasil. Pohyblivost 95% a lip uz nebude.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.