Kolo do 20k - Cannondale Trail 5 2019?

15 nepřečtených
  • rtex

    Zdravím,

    po několika letech chci začít znovu trochu jezdit a jako laik jsem i při čtení jiných příspěvků docela ztracen v technických a mně nic neříkajících specifikacích a vzhledem k současné "nemožnosti' vyzkoušet kola v prodejně bych tedy poprosil o nějaké rady, na co se zaměřit apod.

    1. Postava 174 cm / 72 kg
    2. Představa o ceně je mezi 10 a 20k, samozřejmě čím míň, tím líp, ale jsem ochoten připlatit, pokud to bude mít smysl.
    3. Očekávaný nájezd 1500 – 2000 km ročně.
    4. Cca polovina nájezdu Praha, druhá výlety tzn. spíše vedlejší cesty/příroda/les, občas bych si možná zkusil zajet na nějaký single trail. Spíše výletní než rychlostní tempo.
    5. Z toho co jsem zatím náčetl, jsem nakloněn MTB 29.
    6. Moje historie se skládá z nějakého levné horské kolo od Joka v dětství a později nějaký trek od Leader Foxu v ceně cca 10k a s oběma jsem byl vesměs spokojen a stačili mi. Tím chci jen říct, že podle mě nemá smysl pro mé potřeby kupovat kolo za 30–40, či připlácet za nějakou komponentu, o které pak ani nebudu vědět.
    7. Rád bych kolo, ke kterému půjdou v případě potřeby přidělat běžné doplňky, světla, blatníky, nosič. Žádný těžký náklad však vozen nebude.
    8. Preferuji spíše nové kolo než bazar, vzhledem k tomu, že tomu moc nerozumím, a spíše zavedenější značky, které jsou obecně známé jako spolehlivější.
    9. Preferuji spíše obchod než domácí stavitele. Kolo budu mít dřív a případná reklamace pro mě bude nejspíš snadnější?
    10. Momentálně je můj favorit https://www.harfasport.cz/…trail-5-2019

    Díky předem za rady a komentáře.

    0 0
    • novas752  

      Chceš spolehlivější značku a vybereš si Cannondale? :) Marně přemýšlím o nějaké zavedené která je na tom s kvalitou ještě hůř než tohle, to se nevidí co dokážou pustit do světa. Od Cannondale bych dal ruce pryč, navíc je to i dost drahá značka, čerpaj z „legendární“ pověsti a dlabou na to…

      Jinak co se týče výběru, za tu cenu by to pro uvažované použitísem tam i na nějakých lehčích trailech apod. už chtělo vzduchovou vidlici. A slušnější brzdy, Shimano s první číslicí 5 nebo větší. Ale to už je na sériovym kole za tu cenu asi zbožné přání. Vybíral bych spíš z českých a evropských značek + Merida a Giant, americké jako ten Cannondale, Trek, Specialized atd. bych kvůli ceně rovnou vynechal. Výrobce kola stejně většinou vyrábí resp. zadává si výrobu akorát rámu někde na Taiwanu + jednoduchých dílů jako řídítek apod. Brzdy, řazení atd. jsou od jiných značek.

      Nosič pro lehčí náklady do cca 10kg se dá sehnat pro upnutí za sedlovku = dáš ho na jakékoliv kolo ve výběru a dá se snadno sundavat.

      S blatníkama, pokud bys chtěl pořádné velké už může být trochu problém, některý rámy a žádné slušné mtb vidlice nemají upínací body pro ty drátové vzpěry blatníků.

      Menší blatníky (něco jako Topek DeFender třeba) co jsou jen po menší části obvodu kola zase přiděláš na jakékokiv kolo, přední zespodu do krku vidlice, zadní zase za sedlovku nebo sedlovou trubku.

      0 0
    • cosmo  

      Clovece za 20 radsi bazar s lepsi vidlici nez nove s vybavou onicem…nebo mrkni na heurece na 2–3roky stary model co se vali v nejakem krame a jeste dostanes slevu, takze z 25 se dostanes na cca 20–21 z lepsi vidlici a mozna i brzdama…

      0 0
    • roman 3D  

      tvůj favorit má rychloupoínáky, za tuhle cenovku je plno kol už s oběma osama pevnýma, a pravej kanón má jednu nohu

      0 0
    • Bress  

      Zdravím,

      Nechci zakládat nové vlákno a tohle je celkem blízko.

      Postavu mám 181cm a 100–110kg, níž váhově určitě nepudu, možná někdy ještě něco naberu. Jsem silový sportovec, takže tu váhu nemám v tuku. Moc podobných postav na fóre jsem neviděl, tak bych ocenil pomoc.

      Posledně jsem jezdíval na horský meride s řazením 3× asi 7 , víc si nepamatuji.

      Moje maximální cena je kolem 20000.

      Jinak mám podobné preference a očekávaný nájezd jako kolega.

      Co jsem se díval i tady na fóre, tak pravděpodobně v této cenové kategorii se mi nejvíc pozdáva Kelly gate 30,50, Kross level 7, GT avalanche elite, možná MMR kendo 30 , CTM rambler 3.0. případně klidně i jiné.

      Momentálně se dá koupit Kelly Gate 50 za 20600 ve velikosti 18–19 (velikost M) což by mi asi mohlo sedět. Ostatní kola jsou kolem 16000–21000.

      K odpovědi bych taky rád zdůvodnění proč právě to kolo.

      Díky

      0 0
      • Sanity  

        Podívej se na: https://www.tsbohemia.cz/…d316310.html

        Za mě je to kolo, které jsem zvažoval pro syna k vánocům. Nakonec jsem Dal přednost avalanchi elite, protože si ho mohl vyzkoušet a uhadal jsem dobrou cenu. Přece jen měl 12 roku.

        A teď proč:

        1. Vidlice Fox
        2. Sram Eagle 1×12 (ano jen NX ale v té ceně je to ok) – TO JE NEJ DŮVOD jiné řazení si už neumím představit
        3. Váha 12 kg
        4. Geometrie- XC za mě ok

        Jasně má spoustu minusů, ale za tu cenu kompromisy musíš mít. Slabina jsou brzdy a osy.

        PS dnes bych mu koupil toho než GT

        0 0
    • rtex  

      Momentálně jsem nakloněn Kellys Gate 50, akorát se asi bude hůř shánět ve velikosti S, což bude asi moje. Ještě mě poměrem výbava/cena zaujalo tohle https://www.mojekolo.cz/…-mat-zelena/ , ale moc nevím, co si o něm myslet.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.