• bluss

    hledám nějaké horské kolo do 20 000kč.

    jestli je lepší to seskládat z dílů, tak mi je sem pls. napište.

    jinak posílejte odkazy apod.

    hlavně vůbec tady neuvažujte o něčem z bazaru apod. něco mít po někom nechci.

    • mám to na občasnou jízdu lesem, jinak hlavně z hospody po asfaltce domů apod.
    • o prázdninách mám ale naplánovanou trasu, něco přes 1000km, tak aby to to kolo zvládlo :-) nebo já:-)

    pls. pohrajte si z výběrem a najděte fakt jen ty nej. díly. nebo nej. kolo do 20 000kč. předem moc díky.

    0 0
    • PepeZ  

      Ty to vidis nejak moc jednoduse.. :-) Kdyby to slo vybrat jenom tak z fleku ty nej dily tak by tady to forum snad nemuselo ani existovat. No ale pokud hodlas najezdit jenom neco malo pres 1000 Km, tak ti bude bohate stacit neco na Deorku + nejaka aspon trochu dobra vidle (napr. RS Tora) + jakykoli ram vybirany spis podle vzhledu nez podle parametru. Osobne bych sel mozna do neceho z minule sezony, ceny sly tedka hodne dolu. Jinak ja najezdim rocne priblizne 4500km v tezsim terenu a to mam Alivio a vyladeny Suntour Axon. Tim te samozrejme nechci odrazovat, jenom rikam, ze na turisticke jezdeni bude kolo za 20000 bohate stacit.

      0 0
    • nika  

      www.progresscycle.cz/detail.asp?… stoji 1990,– ale v nejakym e-shopu ho meli za 15, jen si nemuzu vzpomenout, ve kterym:-)

      0 0
    • Strom  

      Záleží kolik měříš.Výprodeje jsou dost probraný. GT ZASKAR EXPERT 05(M) – 19990kč (33990kč) – www.KERDA.cz GT AVALANCHE 1.0 DISC 06 (XL) – 13490kč (22490kč) – www.sterba-kola.cz MERIDA MATTS COMP 05 (20",22") – 19990kč (33990kč) MERIDA MISSION SPEED 05 (18",20",22") – 19990kč (36990kč) www.merida-bikes.cz Určitě něco splašíš.Kdo hledá, najde.Ahoj.

      0 0
    • Řechty  

      Dle mého názoru velice solidní kola za tu cenu je tento Giant: www.sportobchod.cz/…005-2006.htm Dobrej rám a vidlice, to je základ a výbava taky není k zahození. Dokonce na www.bikestore.cz se dá toto kolo koupit v upravené verzi o 5000Kč dražší kde jsou už takový libůstky jako DT kola, přehazka X9, sedlo Selle Italia SLR Titan, titanový rychloupínáky, pedály Crankbrothers, apod… a váha 10,5Kg.

      0 0
      • Řechty  

        Teď ale koukám, že ta vylepšená verze na Bikestore je už jen ve velikosti 17'' nebo 21'' :(

        0 0
    • bluss  

      takže měřím 178cm.

      jinak, vůbec mi sem pls. nehažte kola, co nemají kotoučové brzdy.

      a nezačněte mě přemlouvat, že mají tu a tu nevýhodu apod. prostě tam chci i kvalitní kotoučové brzdy.

      0 0
      • Darkson  

        to si musíš rozmyslet, jesli chceš kolo do 20k anebo tam mít kvalitní kotoučový brzdy(rozuměj 2pístové hydrauliky);

        :-)

        0 0
        • MlokCZ  

          Ale to může mít i do 20k. Když by dal něco na levnym rámu + Alivko + pevná vidle, tak se mu tam vejdou i hodně dobrý kotouče. Jen to bude tak trošičku nevyvážený :-)

          0 0
      • Peslezedirou  

        Tak v tom případě bych kolo postavil, koupil Hope M4 a slušnej rám, třeba RB 1500 a do dvaceti se i s komponentama vejdeš v pohodě.

        0 0
        • milan1  

          Tvá cenová kalkulace dál by mě zajímala. Já dokážu zadání splnit zhruba takhle. Vidlice vyladěná Suntour XCR LO Alivio vylepšené Deorkem vzadu brzdy Magura Julie 180/160

          0 0
          • Peslezedirou  

            Tam patří tohle :o)

            Rám bych dal Apche nebo Twister, dají se sehnat do 4000Kč Vidlici klidně suntour upravený, nebo Duke XC v pružině, někde jsem ho viděl do šesti tisíc. Kotouče asi Sh 525 nebo, Avid bb7. A výbava jak píšeš Alivio říznuté Deore, dá se občas za cenu deore sehnat LX, smyk a šalr.

            Magury bych asi nedával, bál bych se servisu.

            Ale uplně nejlepší varianta do 20tisíc je podle mě mrknout po podzimních slevách a koupit hotovku a buď ty věci které nevyhovují, vidle a brzdy prodat a koupit jíné, nebo počkat nějaký čas něž odpadnou.

            0 0
            • milan1  

              Hezkej rozjezd ale brzdi, takhle se dostaneš přes 30 000,– ani nemrkneš :-)

              0 0
              • Peslezedirou  

                Tohle je vždycky legrace, stavěl jsem teď takového zimáka, rozpočet přesně spočítaný, ale…maličko přilepším na smyku a co takle rovnou nový upínáky a ještě :) Překročil jsem ho hodně, řekl bych moc hodně :o)

                0 0
                • milan1  

                  Nějak tak mě to připadalo :-)

                  0 0
                • Rychlej turista  

                  Jo, tak tohle znám a funguje to dokanale :) Ale vzhledem k letošní zimě to až tak tragicky nevidím, hodně ušetřím na večeřích – do lesa na chrousty, ty pak doma osmahnout na pánvi a u televize chroupat místo oříšků :-D Takže těch 40 000 Kč co jsem stanovil jako strop…

                  0 0
          • TinkTink  

            Radeji bych zvolil 525tky, jsou min problemovy (525 konkretne prakticky vubec zadny problemy nemaj…) nez Julie…

            0 0
      • Meesha  

        slovicko „kvalitni“ budes muset vypustit

        0 0
      • Tomcat_1  

        A nestacily by Ti kvalitni kotoucovy brzdy samy o sobe? Pak by treba do ty dvacitky zbylo i na bublifuk :-) Nic ve zlym, do dvacitky se podle me nevyplati kolo skladat. Ny Tvym miste bych se mrknul po nejakym Superioru – videl jsem v kamenaku nejakou nizsi radu Supu s kotoucema (HMX-1?) asi za 16 000. Ale netvrdim ze je to nejlepsi reseni. Kvalitni kotoucovky podle me stojej tak tretinu az polovinu toho co mas jako strop. nechtel jsi aby Te nekdo premlouval do vecek…

        0 0
        • Hejdik  

          K tomu se můžu akorát připojit!Myslím si že na kolo za 20000 dávat kotoučovky je prostě holej nerozum.

          0 0
          • Tomcat_1  

            Osobne bych to resil veckama s tim, ze bych casem poridil kotouce.

            0 0
    • mr.antik  

      A co třeba Kona Caldera 2006 na www.bikestore.cz ? Je pravda, že to je spíš do terénu než na silnici,ale požadavky to splňuje. Vidlice nic moc, ale to se pozná podle stylu jízdy, třeba ti bude stačit…

      0 0
      • Micha  

        v lete jsem si ji (Calderu 06) koupil, fakt dobry kolo s vynikajici, pohodlnou geometrii, v terenu bezchybne, na silnici OK. Puvodni vidlice nic moc ale da se vydrzet. Ja jsem ji vymenil za RS Recon 351 U-Turn a mam ted kolo pro velkyho kluka … :-)

        0 0
    • MlokCZ  

      Tak jeden odkaz www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      0 0
    • Hejdik  

      Doporučuji Ti koupit celé kolo,protože samostatné komponenty přijdou dráž.Leda by jsis našel na netu nějaké akce a poskládal si ho sám nebo v servisu,ale to by sis musel zase zaplatit.Jinak výbava v LX by měla být za tu cenu OK.Zkus podívat na stránky maxbike,tam by se ti mohlo něco líbit.Česká značka a celkem fajn ceny.

      0 0
    • Mažar  

      Když sme utěch strojů za 20.000,– co vy nato? www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… není to pro Blusse,ten chce koutouče… pokud víte o lepším tak hoďte odkaz :-)

      0 0
      • Santus  

        myslim ze dobry, ale nekde se tady psalo ze je snad uz vyprodany.

        0 0
    • Werwolf  

      Kotouče na kolo do dvaceti? Vážně raději něco najdi v bazaru, nebo zajdi do TESKA :-).

      0 0
    • Werwolf  

      Poohlídl bych se spíše úo Crosovém kole.

      0 0
    • mosquito  

      zrovna nahodou sem klikal a naklikal toto www.ideas-creative.cz/spyder/?…

      0 0
    • pepino  

      Mongoose Amasa za 15.839 na Bikestore Rám: Flat Top Tube Technologies All Mountain 6061 Alloy Vidlice: Manitou Splice Comp 130 mm, nastavení předpětí, & Fluid Flow Damping Kliky: TruVative Blaze, hliníkové kované nohy w/22/32/44z Středové složení: Truvativ Power Spline Pedály: M-logo Alloy Platform Přesmykač: Shimano Deore Přehazovačka: SRAM SX-5.0 long cage Řadící páčky: SRAM 7.0 trigger Kazeta: SRAM PG-950 11–34 9 speed Řetěz: KMC Z-9200 Ráfky: WTB SX-24 Pláště: Kenda 26×2.35 F / 2.10R Nevegal Přední náboj: Alloy Disc compatible Q/R 32d pískované černé Zadní náboj: Alloy cassette Disc compatible Q/R 32d pískované černé Dráty: nerezové ocelové Niple: Brass UCP Přední brzda: Hayes Sole hydraulic disc Zadní brzda: Hayes Sole hydraulic disc Brzdové páky: Hayes Sole hydraulic disc Brzdy vyměnit, stejně di do 20.000 zbyde.

      0 0
    • orca  

      nic ve zlém ale tvůj příspěvek a některé další mi velí nenapsat ani řádku rady … Sedneš si naprdel sprominutím a každej aby ti to sem dodal až pod nos a ty milostivě si vybereš … ble … kdyby jsi alespoň dal nabídku v čem chceš vybrat apod. a jinak na jízdu do hospody po asfaltu ti stačí Tesco model ve výprodeji …

      0 0
      • pop  

        tak to sedí-bez práce koláče :). Ale hodně lidí se mu na to chytlo :))

        0 0
      • bluss  

        aha, no super, jako vy jste jeden lepší než druhý, už jste jak ta televize, taky si vyberete jenom to, co se vám hodí, psal jsem, že nějaké to ježdění po lese, o prázdninách celkem dlouhá trasa a jenom tak pro pobavení kolektivu, že jída z hospody a ty hned píšeš, že na jízdu z hospody mi stačí kolo z Tesca (stačí ale když si můžu dovolit dražší, tak proč ne že!) jinak vůbec nevím, co bych vám tady měl psát??? jak jako v čem chcu vybrat??? kdybych se v kolech vyznal a věděl co a jak, tak sem přece nepíšu příspěvek, že potřebuju vybrat ty nej. díly.

        jeden př: kdybys šel třeba ty vybírat pc ale vůbec bys tomu nerozuměl, sice bys věděl, že je tam nějaký procesor,graf karta, zákl. deska atd. ale nevěděl bys co je dobré, co je špatné, co do sebe půjde, co ne, tak bys to přece taky nechal na lidech, co tomu rozumí a co ti poskládají kvlitní pc ne??

        tak mě příště neodsuzuj za to, že prostě kolům nerozumím a že se chci s někým poradit.

        0 0
        • Quake 9.0  

          Jestli Ti nevadí ocelový rám (osobně ho považuji za výhodu), tak se podívej na tohle: www.marinbikes.cz/…ge_grade.htm

          V Praze ho maj za 19.500,– velikosti 18.5" a 20".

          0 0
          • Řechty  

            jo ocelovej Marin, tak to je jasná volba:) Dát lepší vidlu a máš vyhráno! A hlavně Ti to kolo za pět let morálně nezestárne:))

            0 0
        • jonys  

          Svým pohledem-mě blízkým-na úroveň naší žurnalistiky jsi získal mé sympatie,i když z tvého prvního příspěvku na mě dýchlo trochu moc suverenity::„hlavně vůbec tady neuvažujte o něčem z bazaru apod.“ „pohrajte si z výběrem a najděte fakt jen ty nej. díly…"Prostě je rozdíl říct "neflákej se a hoď sem ty škopky“ a „ještě 2 piva,prosím“. To měl asi orca na mysli. A ta paralela s PC sedí-když příjdeš na PCforum,tak se ti v téhle cenové hladině může nabídnout tolik materiálu,kom­binací,že se z toho poděláš.Nelze říct,že je něco „nej“.Trh je kolama v týhle relaci zahlcen,takže asi nemá cenu dělat si žebříčky jednotlivých komponent(navíc nikdo jsme nezkusili všechny,takže hodnocení by bylo subjektivní a o to víc,že jeden každý hodnotitel bude mít na věc jiný pohled…) a pak ty „nej“ vybrat. Projdi pár obchodů,nech se hýčkat ochotnými prodavači :-),jdi po slevách a pak až zúžíš výběr,hoď sem dotaz typu „tu nebo tu vidli“,„ty nebo tamty brzdy“…

          0 0
          • JaP  

            Moje řeč. Dokud se na kolo neposadíš alespoň v krámě aby Ti vyhovovalo už tím prvním a to bude celková stavba, geometrie a pod.je těžké něco poradit, když Ti ti ve finále nemusí vůbec vyhovovat.Alespoň základní impuls by měl vzejít od Tebe.

            0 0
          • bluss  

            tak jestli jste to brali takhle, tak takhle jsem to nemyslel. je tam sice napsané, nejlepší díly ale samozřejmě jsem myslel díly, se kterýma máte dobré zkušenosti, které nebudu muset za týden reklamovat. takže spíš jsem myslel, poraďte mi pls. nějaké kvalitní součástky.

            ten bazar, no to je prostě tak, spousta z vás to nebude chápat ale prostě nemám rád věci po někom. je to pro mě, jako kdybych měl jít do sekáče a koupit si tam nějaké kalhoty, svetr apod. prostě věci po někom nechci. to asi nepochopíte ale někdo nemá rád pomeranče, tak já nemám rád použité věci od někoho cizího (vím blbost ale je to ve mě)

            několik abchodů už jsem prošel ale ochota byla nulová, v prvním krámu jsem narazil zrovna na majitele, takže ten se tvářil jak nějaká super hvězda a pořád opakoval, že kolo za dvacet tisíc, prostě nemůže vydržet 1000km a že mám přidat nějaké ty peníze atd. v dalším shopu mi to prodavač vysvětloval jak ti z teleshopingu prostě fakt sranda, každý díl mi popsal a že prý nejlepší bude shimano, shimano a shimano a když si koupím něco jiného než shimano, tak to bude stát za prd. pak jsem byl ještě v jednom a tam se mi prostě nevěnovali, stály tam u pultu tři borci, nikdo jiný tam nebyl a oni se mě ani nezeptali, jestli si něco nepřeju nebo tak, řekli akorát dobrý den, pak jsem si to tam prošel a pak řekli akorát nazdar a já jsem směle pokračoval k domovu. takže proto mi jako jediná možnost zbyl internet, já vám tady můžu napsat, tyhle brzdy nebo raději tyhle brzdy ale co mi to bude platné, když oboje budou stát za prd a za stejnou cenu bych měl mnohem lepší. proto jsem to nechal celé na lidech z tohoto fora.

            ale už vypadá, že zítra bych mohl mít něco sepsaného, tak sem potom hodím ten seznam a konečně se budete mít čeho chytnou atd.

            • to budete mít pod stromeček :-)
            0 0
            • orca  

              aby jsi nemyslel že jsem až takovej škrt na tebe tak ti řeknu jediné . V ceně do cca 20,000 jsou kola z 95% stejné . to ti řekne skoro každej kdo tomu drobet rozumí . Snad jediné co se bude lišit je geometrie a to chce se posadit a vyzkoušet a nebo o kámošů půjčit a testnout.

              Jo a s tím „bazarem“ přeji ti budoucí výdělky takové aby jsi nikdy nemusel nic „jetého“ kupovat … Já se za to nestydím že kupuji věci některé bazarové a třeba auto nikdy než jeté si asi nepořídím …

              0 0
              • bluss  

                :-) díky za přání, tak pro úplné vysvětlení, ta doba, kdy jsem musel mít věci po někom, protože na nové nebyly peníze už je pryč a teď si prostě můžu kupovat drahé a luxusní věci a už nikdy nechci věci, které budou jeté.

                • když si můžu dopřát nové, tak proč bych měl nosit staré, mmch. už s někým řeším to kolo přes e-mail, sice jsem musel jít nahoru trochu s cenou ale vypadá to dobře, do večera vám to sem hodím, ať se máte čeho chytnout.
                0 0
                • wroum  

                  hele a kdyz si muzes kupovat drahe a luxusni veci, tak proc shanis kolo za 20 tisic, tedy podprumerny prepravovadlo bez funkcni vidlice a dikutabilnima komponentama…

                  0 0
                  • mar_tin1  

                    ja to nechtel psat, ale taky me to prislo divne…

                    0 0
                  • djano  

                    Na to aby bol hlavny motiv kupy preprava "hlavně z hospody po asfaltce domů " je bike na Deorku podla mna celkom luxus. Na to chce mu staci Alivko.

                    0 0
                    • mar_tin1  

                      aha, tak on to mozno myslel takto… s tym luxusom… :)

                      0 0
                    • wroum  

                      tak to se nemusel ptat a moh rovnou koupit prvni plecku co mu padne pod ruku. podle barvy samozrejme…

                      0 0
                    • bluss  

                      sakra už jsem jednou psal, že to bylo myšleno pro pobavení kolektivu, to s tou přepravou z hospody domů!!! ČTĚTE. (vím že to máš v uvozovkách ale přece jenom)

                      jinak s těma luxusníma věcma, jsem to myslel tak, že si můžu dovolit kupovat slušné věci, které jsou nové a nikým nepoužívané! nebudu do kola cpát 100 000kč, když na něm pojedu jednou přes rakousku a slovensko a potom už bude asi většinou jenom na rekreační vyjížďky. možná občas něco v terénu.

                      prachy cpu do počítače, notebooku, psp, nintendo wii, brzy PS3 a takové věci, to jsou témata, co mě zajímají a tam ty prachy cpu ve velkém ale do kola dám max. 25 000kč, hlavně aby vydrželo ujetí takových 2000km a potom už je mi to jedno.

                      0 0
                      • jonys  

                        Třeba tě to chytne…a za pár let tu budeš řešit kterej pulsmetr a tak :-)

                        0 0
                      • orca  

                        a nevyšlo by levněji si to kolo jednoduše půjčit ??? Píšeš že hodláš se toulat po rakousích , né že bych snižoval tvé kvality ale myslím že jistě neplánuješ cestu kolem Dunaje a pokud vyjedeš do kopců a že tam jsou výživné tak bez předešlého tréninku a rozjetí tam budeš od druhého dne pouze na přítěž.....

                        0 0
                        • bluss  

                          jj. přesně tak, podel dunaje, je to tam paráda, za celou tu šílenou trasu je tam převíšení asi 150m, na což prostě fakt trénovat nemůsím:-) i letos o prázdninách to byla horší trasa a to byla jenom po čr.

                          0 0
                          • orca  

                            a nebyl by lepší koupit treking ??? Já vím je to děsně moderní mít horské kolo – a neopustit „silnici-šotolinu-polnícestu“

                            0 0
                            • bluss  

                              jak jsem psal, to kolo bude i do terénu apod. prostě to musí být takové kolo pro všechno.

                              0 0
            • jonys  

              Už tedy víš,proč jsem k ochotným prodavačům hodil smajlíka…Ale protože orca má pravdu v tom,že se vesměs jedná o naprosto stejný kousky,proč si nevybrat fakt pocitivě?Vzhled,po­cit při vyzkoušení a …přístup prodavače-nezapoměň,že si tak i zajišťuješ levnější garančky a při servisu či reklamaci šetříš nervy dohadováním s nějakým vypatlem!napiš odkud si,třeba ti někdo poradí seriózní krámek v okolí…

              0 0
              • pop  

                Ono je vcelku jedno,co si koupí…stejne za čas to celý přestaví podle svýho gusta. Pro začátečníka je dobrý najít dobrej krámek,jak říkáš… Jinak možná by se mohl podívat jaký kolo se dá složit za 20tis.,myslím, že Gorgov má v profilu takovej kousek :)

                0 0
    • bluss  

      co říkáte na tuhle sestavu:

      Ram: Author Modus Vidle: Marzochi MX Comp 85 mm Razeni: LX – RF Brzd. paky: Hayes HFX-9 XC Brzdy: Hayes HFX-9 XC Presmyk: LX Saltr: LX kazeta: Sram 970 retez: sram 971 riditka, predstavec: Kaloy UNO OS roky: Kaloy Sedlovka: Zoom 3D Sedlo Selle XR2 pedaly: APD-327-Alu naboje: DT Cerit Disc rafky: Mach1 vyplet: DT 2,0 Plaste: Ritchey Z-max kliky: Truvativ Firex Team

      • cena by měla být něco kolem 25 000kč.

      souhlasíte s tím?? nebo by jste volili jiné díly???

      0 0
      • djano  

        Ak to chces na nenarocnu jazdu v lese, presuny po asfalte a napr. tu Dunajsku cestu (co je asfalt) a nie Alpy, dal by som tam rafkove brzdy a pevnu vidlu, resp. uvazoval o trekingu.

        0 0
        • bluss  

          ne ne, už jsem psal, že rafkové brzdy určitě nechci a pevnou vidli taky nechci.

          nějaké jiné doporučení, na jiného výrobce nebo se vám na této sestavě něco nelíbí???

          0 0
          • orca  

            asi takhle na co to chceš to kolo co jsi si vybral není . a mysli si co chceš.....

            0 0
            • bluss  

              a na co teda je to kolo co jsem si vybral??? a jestli teda není tohle kolo takový zlatý střed, tak které, potřebuju aby vydrželo jak jízdu v terénu, tak aby se s ním dalo jet i po normalní cestě i v bahně atd. prostě potřebuju takové kolo na všechno.

              tak jestli to není něco takového, co jsem psal, tak mi poraď něco lepšího. nebo jestli se ti nechce hledat součástka po součástce, tak mi alespoň pošli odkaz, na nějaké takové kolo, co by sis představoval pro moje účely.

              předem díky.

              0 0
      • goofy  

        Musi tam byt tolik otazniku??????????­????????????????????

        Jinak za 25000 slusne, jinak bych dal tu MX Comp aspon na 105mm

        0 0
      • Martyss  

        Jinou vidli. Tora, Recon, Black a aspoň 100mm zdvihu.

        0 0
      • Evilcleaner  

        no dejme tomu, sice se mi nelíbí rám ale na Tvé potřeby bude určitě dostačující… nebral bych sedlovku, zato chválím výběr nábojů… jinak sám bych ti doporučil TREKa 6700disc, což už je zas trochu výše, no…

        0 0
    • Clonny  

      No podle toho, co tady ctu, tak bez do kramu, vyber si co ti sedne a ma kotouce, kup a jed… pokud chces aby to ujelo 2000km a vcelku nenarocnym terenem, tak s jakymkoli kolem okolo 20k se to da hrave zvladout. A statisice muzes klidne inestovat do elektroniky typu PS3, Nintendo Wii apod. jak jsi psal. :) myslim, ze se tady z toho dela moc velka kovbojka :-P samozrejme se tim nechci nikoho dotknout :)

      0 0
    • tomiik  

      Hmm ze sériovek bych se nebál www.progresscycle.cz/firma.asp?… …Ravo Maniax a vidly časem vyměníš.. Jinak k tvýmu výběru- Proč Artur? Za kolik ten rám seženeš?

      0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.