• Cryzyy

    Sluníčko začalo svítit, sníh taje, takže vybírám kolo na letošní rok, na takové to domácí XC a maratony.

    Chtěl bych 2 × 11, protože Sram Eagle se mi živit nechce a ostatní je kompromis. Doteď jsem jezdil Cannondale F29 s 2×10 36–24 / 36. Vidlici bych dal předost RS, ale letos je skoro všude FOX, z čehož moc radost nemám.

    Zatím mám v hledáčku následujíc kola, kde se dostanu na ± podobnou cenu. Pokud máte nějaké další alternativy, tak za ně budu rád. Pokud by někdo věděl o biku, s krátkou zadní stavbou, na ne Boost osách, tak mám doma lehká kola, takže na kole být lehká kola nemusí.

    GHOST LECTOR 3 LC

    http://www.ghost-bikes.com/…lector-3-lc/

    SCOTT Scale 920

    https://shop.scottsport.cz/…249506/44624

    SCOTT Scale 920 (model 2016)

    https://shop.scottsport.cz/…241297/43910

    Trek PROCALIBER 9.7 2×

    https://www.bike24.com/1.php?…

    Canyon Exceed CF SL 6.9 Pro Race

    https://www.canyon.com/…ro-race.html

    0 0
    •  

      lector

      0 0
    • jonti  

      Trek Procaliber je na boostu.

      0 0
      • Cryzyy  

        ano, to je, ale zase je červenej :) ještě byl v hledáčku RM Element http://www.bikes.com/…element/2016#… , ale to už se dostávám finančně někam kam bych úplně nechtěl, i když jako kolo do důchodu by to mohlo být ideální…

        0 0
        • tulda  

          zase na akce jako trilogy to bude určitě lepší volba než kostitřas

          0 0
          • Cryzyy  

            na Trilogy každopádně ano, na normální ježdění taky ano, ale na ostatní závody, které si myslím, že pojedu si tím už zase tak jistej nejsem a je otázka, zda je ještě loňské Mko k dispozici, ve finále rozdíl ceny přepočítán na 3 roky, už zase není tak velkej, abych si to nějak neobhájil :)

            0 0
    • tomas.nov8  

      Asi bych šel do Ghosta nebo Canyonu. Ale já jsem teď přešel z Pro Race 629 , z kterýho jsem byl nadšenej na Sonora ES a upřímně ten rám je úplně někde jinde, fakt doporučuju. Je pravda, že geometrie je jiná, ale ta tuhost rámu je neuvěřitelná, jen je to na FOXu což ty nechceš. Chtěl jsem původně teda Sonoru SL, ale prostě pro mě už je kolo za skoro 150 fakt nad čáru rozpočtu.

      0 0
      • Cryzyy  

        ještě na tom jsou těžká kola, takže 73 + nova kola, tak už jsem zase jinde

        0 0
    • McBlacky  

      z techto asi Ghosta. I když ty převody dával do kupy taky hroznej dement 36+26 / 11–42. Já bych to viděl na 40+26(28) k této kazetě. 36+11 je ultra pomalý na závody i na tebe. 740 rodla budeš muset nejspíš na sebe trochu říznout.

      Vidli to má RS což je lehký plus, obecne ty SC performance nemaj moc dobrý reference na chod, já ji budu mít na novým kole taky a řeším co s tím. Nejlepší chod v XC vidlích mi poslední roky přijde u factory foxů, ale ty ceny jsou mimo.

      Mrkni ještě na Cube

      0 0
      • Cryzyy  

        Převodníky, jsou to nejmenší, Foxky se docela bojim, jak funkce, tak srvisu. Rodla mam doma EC70, tak bych rezat nemusel :)

        Na co v tehle cenovce kouknu, tak z toho letej dolu minimálně kola, v ideálním případě vidlice, do regalu saham pro rodla, nejakou sedlovku, sedlo a Blancii beru z kola XT brzdy…

        0 0
      • Cryzyy  

        ještě zvažuji stavbu na tomhle čajna rámu https://www.on-one.co.uk/…n-29er-frame , rám 16, komplet XT 16, SID 2017 17 – kola, rodla, sedlovka sedlo mam, takže by to bylo do 60 a mimo rámu mám všechno co bych na kole chtěl… Ještě se teda nějak rozjíždí hmotnost toho rámu, na jednom místě píšou 1190 na druhém 1490g, 1200 by bylo fpohodě 1500 už moc :o)

        0 0
        • Nikovlas  

          Má to zhruba o cenťák delsí zadní stavbu než třeba ten Ghost, Spešl, Canyon Exceed (záleží na velikosti), Cannondale… Třeba jsou ty krátké zadní stavby jen móda – moc tomu nerozumím, ale věřím tomu, že to význam má.

          0 0
          • MlokCZ  

            Ten on-one carbon rám má totožná (zcela, je to obšlehnuté) geometrii jako Scale 29, který už hodně let jezdím. A ten má geometrii na můj vkus úplně super. Kdybych mohl jakýkoliv parametr geo změnit, tak bych neměnil asi vůbec nic.

            Jenže je to pro mojich 182cm. Cryzyy dle výběru velikosti rámu bude menší a tak by ještě kratší zadní stavbu určitě snesl.

            A pak je tu ta hmotnost co už Cryzyy zmínil. Přímo na stránkách on-one kdysi bylo také těch 1190g. A teď je tam už nějaký čas 1490g. Ten rám jsem docela sledoval, za plnou cenu byl úplně mimo. Dlouho byl za 800£, což bylo za takový rám také ještě neadekvátní.

            Za současných 499£ se mi už líbí a docela jsem o něm uvažoval. Mě by tedy 1490g nevadilo, raději těžší odolnější rám, hlavně, že by měl pro mě ideální geometrii.

            0 0
            • jonti  

              Kupovat ted samostatne takhle tezky ram je nesmysl. Pro me treba je delsi zadni stavba vyhovujici, ale pro nizsiho Cryzyho tolik ne.

              0 0
            • Cryzyy  

              díky, za reakci… ta hmotnost tam pořád udávaná je ve specifikaci, ten rozdíl možná bude hmotnost bez laku a s lakem, nicméně není nic jednoduššího, než jim napsat :)

              0 0
          • Cryzyy  

            ano ma, na C co jsem ted jezdil byla 444 a dlouhe to bylo, to jako jo

            0 0
        • MlokCZ  

          Při tom rozpočtu, kde můžeš jako celek koupit opravdu pěkné rám bych do toho on-one nešel. Zvlášť při té malé velikosti rámu, kde by to tu kratší stavbu sneslo.

          0 0
    • Mereck  

      Ačkoli teď po nákupu second-hand Canyonu nedám na Canyona dopustit, ten Ghost vypadá fakt pěkně. Vem Ducha :-)

      0 0
    • Bobbb  

      Zítra si jdu pro Lector LC5, modely 2017 začínají být nedostupný. Taky jsem uvažoval o Exceedu, ale za cenový rozdíl raději koupím slušný kola. Z 1×11 obavy mám, ale prostě to chci zkusit :-)

      0 0
    • MlokCZ  

      Přidal bych do výběru:

      https://www.bike-discount.de/…39/wg_id-117

      super geo pro malé velikosti rámu, v základu tam máš SID, kterého chceš.

      Kola se také už docela dají, takže by nebyl takový problém, že to je na boost osách.

      Zbytek osazení slušné.

      A co máš vlastně za kola? Třeba co mám Cmax XLka, tak ty jdou přehazovat na všechny osy, včetně boost, takže tam není žádný problém.

      0 0
      • McBlacky  

        to je hodně slušný kolo.

        0 0
      • Cryzyy  

        tady si nejsem úplně jistý velikostí, 18" se mi zdá už moc a 16" zase málo, jinak to vypadá dobře, ještě na to pořádně kouknu…

        Ne že bych SIDa vyloženě chtěl, ale díky pověsti servisu na FOX se mi do něj moc nechce, protože loňské posílání Lefty, kdy toho najezdila víc přepravkou do servisu, než semnou a já tím pádem nemohl jezdit, mi docela stačilo. Na vidlice od RS si troufnu i sám, když na to přijde a věci jsou běžně dostupné.

        Kola mám poskládaná z ZTR Crest, DT 240, CX Ray a přední Crest MK3, CX Ray a Novatec 711, přední mám fungl nové, do párů k tomu co mi zůstalo po C, přinejhorším mi zůstanou na krosku, i když ten Crest MK3, už je docela dost širokej a Schwalbe S-ONE jsem na něj nenasadil, kdežto na „starej“ Crest ano.

        0 0
        • MlokCZ  

          Ta 18" je už docela dlouhá. Je o cca 1,5cm delší než Scale 29" v 17,5" co vozím. Ale zase 16" je přesně o celých 32mm kratší, to je dost velký skok. Tedy rozumím, že váháš. I já bych váhal jestli mi nebude 18" dlouhá (Scale 29" v 17,5" vozím se 75mm představcem a je to přesně akorát jak chci).

          Taky záleží jestli máš na 18" dost dlouhé nohy.

          0 0
          • Cryzyy  

            no právě, když jsem koukal na Scale 9×x, tak už tam jsem váhal, zda S, nebo M (obě velikosti jsem zkoušel) a rozhodl bych se pro M i když na Sko jsem se taky poskládal a rozdíl S-M tam je menší. Měřím 170, délku nohou si už nepamatuji, ale mám je vzhledem k celkové výšce obecně delší. Zkoušel jsem to po přechodu z Cannonadale, kde geometrii „zkresluje“ vysoká hlavovka, takže skoro každé kolo, je proti tomu po přesednutí dost jiné.

            Jinak ten loňský Scott v téhle (nižší) ceně je 910, což je komplet XT, FOX 32 Float Performance Elite AirFIT4, v podstatě mi na něm vadí jenom ta FOXka, delší zadní stavba (to bych asi kousnul) 34,9 sedlovka a to, že by mohlo Shimano udělat novej ořech jenom pro boost osu, kam 12s naskládají.

            Novej rám na letošní 920 se mi naopak líbí moc, předělané patky, normální sedlovka a nová geo. SLX vzhledem a snad ani funkcí neurazí, vidlice je neznámá, kola by šla dolů určitě.

            0 0
            • MlokCZ  

              Jelalous v 16" bude o 3 mm delší než Scale 9×x v S (beru tabulku 2016).

              0 0
              • Cryzyy  

                máš pravdu, Ska jsou hodně podobná, špatně jsem se na to podíval.

                0 0
    • hovado_cz  

      Tak nic… nevsim sem si datumu a navíc koukam ze sem se uklik do jinyho vlakna link sem smazal

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.