kolo +- 45000 canyon nebo něco jiného

23 nepřečtených
  • Pietrs7

    Ahoj všem, včera jsem prodal svého milovaného ghosta tacanu 7 a teď vybírám nové kolo. Kamarád mě tlačí do GRAND CANYON AL SLX 9.9 SL , ale už ho mají jen v modré, která mě zase úplně tak neoslovuje… Osazení se mi zdá dobrý… Ale já nutně nepotřebuji úplně nový kolo, takže kdyby mi doporučil někdo něco jiného, klidně i z inzerátů… Měřím 190cm a mám 91 kg. Sháním kolo, aby mělo obě pevné osy… Jezdím s rodinou cyklostezky, jinak sám hned v lese a blbnu. Jen ten výběr kolo trochu spěchá, protože teď nemám na čem… Anebo jestli myslíte počkat už na modely 2018… Každá rada se hodí a předem děkuji.

    0 0
    • tomsam  

      Ahoj, za 40cet bych dnes alu nekoupil.

      https://www.canyon.com/…-sl-6-9.html

      0 0
    • mikes.19  

      Aktuálně je dobrá šance koupit Canyon se slevou. Během Tour de France mají speciální nabídky na většinu svých kol. Tady je nabídka – https://www.canyon.com/…ale/mtb.html

      Taky myslím že za tuhle cenu by byl super karbonovej model – Canyon Exceed CF SL 6.9 – aktuálně zlevněný z 56 000,– na 42 000,– :-) https://www.canyon.com/…-sl-6-9.html

      0 0
    • Pietrs7  

      Ja vim,ja ty nabidky sleduju.Zase ta hlina je cela v XT…A ten exceed muj problem nevyresi,sviti tam,ze bude az v pulce zari,coz je podle me fakt lepsi pockat na sezonu 2018…

      0 0
    • w4c  

      Ahoj, jestli spěcháš a nemáš nic proti karbonu, zkus tohle:

      http://www.bmcbike.cz/…melite-TE02/

      0 0
      • Pietrs7  

        jako proti karbonu nic nemám, ale to osazení, mi přijde slabší proti tý hlíně… ale děkuji za tip. A právě, že váhám, jestli se pustit do něčeho bezhlavě, nebo si počkat…

        0 0
        • Kotis  

          Pokud můžeš, tak ber určitě karbon. Na modely 2018 moc nečekej, budou drahé. Plno značek už zlevnilo 2017 modely – Canyon, Merida,…

          A poslední věc. Komponenty jako kazeta, přehazka,… jsou do určité míry spotřebák hned po destičkách a pláštích. Záleží akorát, jak moc toho najedeš. Rám je normálně nejstálejší a zároveň nejdůležitější komponent. To znamená, moje rada zní, kup karbon a horší komponenty časem vyměň.

          0 0
          • Pietrs7  

            Tak ja se znam,hned na tom budu mit zase nejaky skrabance a tak,tak mi prislo lepsi je mit spis na hliniku…

            0 0
        • Lachtis  

          Na kole je nejdůležitější kvalitní rám a pokud se bavíme o kvalitní karbonu/kvalitním hliníku, tak volba je jasná, jednoznačně karbon. Osazení můžeš řešit postupným upgradem nebo měnit až odejde. V tomto Ti kolegové radí dobře a nedej na nápisy XT/XTR/X01 atd. jako jasně je to lepší, ale v první řadě řeš rám, pak vidlici a kola a až potom to ostatní!

          0 0
          • raw 4  

            Presne..geometrie, rám vidlice, brzdy, kola a potom to ostatni

            0 0
        • MartinM  

          Já bych řešil prvně rám ⇒ kola ⇒ vidlice ⇒ ostatní :)

          0 0
          • Lachtis  

            +1, ale to pořadí vidlice/kola je spekulativní, respektive 50/50 :-D

            Vem si třeba s.ačkovou pružinovou vidlici a kvalitní vzduchovou vidli. To je rozdíl, jako prase a neskutečný přínos v terénu. Sám jsem zažil přechod z nějaký low-end Suntour pružinky na RS Rebu a tehdá jsem z toho byl úplně na větvi, že existuje něco tak citlivého a v terénu jsem si chrochtal blahem :-D. Kola přispívají k tuhosti a hlavně lehkosti jízdy (pokud jde o váhu) a stejně mi přijde lepší mít Rebu, než úplný low-end pružinku a přitom těžší kola, než mít low-end pružinku a lehká/tuhá kola… Nicméně je to ± hodně vyrovnané :-)

            0 0
    • spax  

      Resim uz nejakou dobu podobnou otazku a porad se nemuzu rozhodnout mezi uz zminenym Canyon Exceed CF SL 6.9 a Radon Jealous 6.0 (odkaz). Momentalne jsem uz vice mene rozhodnut pro Radon (vic se mi libi; vybava mi prijde, ze za ty +4tisice stoji), ale pokud nekdo uvede duvod/y, proc jit radeji do Canyonu, budu rad.

      0 0
      •  

        canyony jim začali poslední dobou nějak víc praskat:-) takže za mě Radon

        0 0
        • filipino_23  

          podľa tohto fóra a vlákna reklamace Canyon praskajú SPECTRALY (opravte ma ak sa mýlim). O Exceedoch som zatiaľ nečítal

          0 0
    • přejetá_veverka  

      Ja když jsem si před 2ma týdny pořídil carbon full 1–20 5000d, komplet XT, dt swiss kola, carbon sedlovka… Za 40.000 tak se mi zdejší specialisti smáli jak draze jsem nakoupil (doslova vyhozený prachy apod) že za to jde postavit kona carbon 2017 apod.. Tak jsem zvědav s čím se tu vytáhnou s timto rozpočtem. S čím konkrétním. Reálným kolem kolem 40L carbon, sada lepsi než XT apod.. Tak se ukažte machři…

      0 0
      • wego1991  

        Ty sis nekoupil kolo, ale 26!

        0 0
      •  

        26 je mrtvej rozměr, max. tak dětský kolo

        0 0
        • přejetá_veverka  

          Zajímavé že 29 umřely po 5ti letech své existence a rychle přišli s 27.5 které se přibližují 26 ideálu. Cha cha.

          0 0
          • Lachtis  

            No nechci se tady hádat zda 26 nebo 29, ale sám mám aktuálně staré HT v 26 a nového fulla v 29 a 26 bych si už nikdy nekoupil. Když začal marketingový boom 29, tuším někdy v 2011, tak jsem si pár kol zkoušel a 29 mi tehdá skutečně nesedělo, protože mi to přišlo neohrabané, prostě bylo znát, že výrbci si moc s geometrií nepohráli, jen upravili rám, aby se tam vešly ty větší kola.

            Teď když jsem za poslední rok zkoušel nová kola a vlastně nové geometrie 29, tak veškeré dojmy a pocity, které jsem kdysi u 29 cítil se zde naprosto vytratily a naopak přínos 29 pro XC a maratony je markantní.

            Je to samozřejmě každého volba, ale já mám stálé porovnání neb vlastním 26 (HT) a 29 (full) a kdybych si mohl znovu vybrat, tak bych hned upgradoval HT na novější geo a jedině s 29.

            0 0
            • MlokCZ  

              I nějaký ten rok zpět (u mě konkrétně před 6 lety) byly už u některých 29" kol geo zcela ok (a určitě by se našly nějaké ještě dříve). Jen bylo tenkrát více 29" i s debilní geo.

              Scale 29" rám vozím 6 let a dnes bych si vybral pořád zcela totožnou geo jako má (někdo by možná sáhnul po ještě kratší zadní stavbě kterých je na výběr dnes už docela dost, mně těch 440mm vyhovuje).

              Na menší kola už bych se po těch letech na 29" (u fulla tedy pouze 2 roky na 29", tam jsem zbytečně dlouho váhal) určitě nevrátil.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.