• Vojtěchx

    Dobrý den,

    potřeboval bych pomoc s výběrem kol pro starého favorita. Limit mám 2000kc.

    0 0
    • nitraq  

      A proč potřebuješ nová kola? Stará dosloužila nebo chceš upgrade?

      0 0
    • Erknold  

      S limitem 2000 to bude cokoli s dvoustěnným ráfkem, co ti tam padne. Ten limit moc na výběr nedává. A na stará kola se moc nevyplatí investovat.

      0 0
    • Jakobo  

      Tak mohl bys aspon napsat jake potrebujes osy podle patek a jaka je roztec zadni ztavby.

      0 0
      • Bombos3  

        A jestli tam náhodou nemá 630, takže by se možná musely pořešit brzdy.

        0 0
    • Pán z Dubu  
      1. Podívej na stávající průměr kol. Je-li E.T.R.T.O. 630 mm, budeš asi potřebovat stejný, aby brzdy dosáhly na ráfek. Pokud 622 mm, máš výběr větší.
      2. Vnitřní šířku ráfku vol adekvátně k zamýšlené šíři pneu.
      3. Náboj. Rozteč asi 130 mm. Jestli chceš zachovat stávající převody, zjisti si, jestli máš šroubící vícekolo, nebo kazetu. Tenký plechový patky rámu nejsou vhodné pro rychloupínák.
      0 0
      • Vojtěchx  

        Prumer kol 28 palcu, ENTRO nvm, ale planuju koupit i novy brzdy, takze asi tech 622

        Vnitrni sirku bych bral asi 16

        Ano roztec 130, ted tam rychloupynaky, vicekolo asi taky koupim novy

        0 0
        • Vilém  

          To asi 622 by sis mel ujasnit.

          Ty kola nize tam budou jak pest na oko a znekolikanasobi cenu kola, navic skladat si nejakou kazetu, resit razeni atd, tak do toho nasypes tolik, ze to postrada uplne smysl, ale na to si kazdej musi prijit sam.

          0 0
    • Vojtěchx  

      Nasel jsem zatim tohle https://www.cyklobazar.cz/…m-wh-cex-7-0

      0 0
    • wego1991  

      Hodím to i sem:

      Nechávám tátovi lehce renovovat favorita viz. foto (kterého kupoval nového cca v roce 85). Přijdou tam rovné řídítka a potřebuji, aby kolo sneslo polnacku a podobný terén. Váha jezdce cca 80 kg. Podle kolegy s kterým to řeším ty původní kola stojí za prd, tak sháním něco lepšího – údajně v rozměru 622. Není podmínkou, ale klidně i s širšími plášti. Něco kvalitnějšího, ale zároveň ne nějak extra drahého – řekněme kolem 1500 Kč. Plánovaný roční nájezd cca 500 km jen za hezkého počasí.

      Dívám se, že se dají sehnat i nové: https://www.cyklodiskont.cz/…er-622mm-861?… … Je to k něčemu? Vůbec se v tom neorientuji, tak nevím po čem koukat, tak budu rád za každou radu.

      Pokud někdo máte nabídněte díky.

      0 0
      • Jakobo  

        Mozna by pro zacatek nebylo od veci zmerit roztec zadni stavby, zda neni nahodou jen 123 mm a ma nejak 130 mm. Dale na plastich precti rozmer. Podle toho poznas jestli se jedna o 622 nebo 630 kola. Nekde tam najdes cisla jako 622, 630, 700 nebo nejake palcove miry 27"x1… Naposled zmer roztec stavby a vidlice v miste, kde konci plast. Abys vedel jak siroke plaste muzes nasadit. Pro vetsi pohodli na te polnacce nejlip treba 35 mm siroke plaste, ale chec to aspon 10 mm mista ke stavbe pro blato a v pripade hazeni vypletu.

        Za 1500 Kc nic neporidis, na to zapomen. 1500 das skoro jen za nove duse a plaste. Pocitej s vymenou klik a stredu, bude vypajdany. Jestli mohu, doporucuju vykasli se na hazku a prekopej to na 7r torpedo Shimano Nexus. Nebo aspo 3r. I to staci pro nenarocne presuny a kupodivu se da vyjet dost. Mam to ted a ten rozsah je dostatecny i v pomerne kpcovitem terenu. 3r naba stoji na Axitu nejak 1400 Kc vc. razeni, 7r vic. Rafky Remerx Dragon, obyc kliky ocel za 250 Kc, taky na axitu, stred, draty… Pokud na to mas a zvladnes to kolem 4000 Kc a kolo bude temer bezudrzbove, rozhodne vic bezudrzbove jak s hazkou.

        To na fotce je s rovnyma, ale dost se zkrati posed. Muzes ale dat delsi predstavec. Zalezi na otci.

        0 0
        • Jakobo  

          3r Nexus https://www.axit.cz/…senstvi.html

          Tyto kliky me prijemne prekvapily, sice tezke, ale vsechno v rovine https://www.axit.cz/…_170_mm.html

          K tomu 107 mm 4hran osu a 23z pastorek Nexus, s tim 19z by to bylo moc do rychla a tezko, tech 23 bude optimalni. Samozrejme muzes koupit treba 38 z kliky a dat pastorek 18 z, ale tech 46 je vicemene standard no. Bude delsi vydrz.

          Rafky 28" Remerx Dragon nejak po 250 Kc

          Draty a drobnosti.

          Jak jsem psal, i toto bude minimalne za 4000 Kc, ale tata bude mit super a bezudrzbove kolo. Fakt doporucuju, mam ted neco podobneho akorat s plasti 26"x2.0 a jezdi se na tom paradne. Prave takto se zbavis vetsiny problemu u toho Fava, ktere by te jinak cekali pokud nechas hazku. Bidny ucinek brzd, serizovat neseriditelnou hazku, prevodnik strejchajici o klec smyku a dalsi. On ten ram vubec stoj iza hovno, ale na takovem kole je to nastesti jedno.

          0 0
        • wego1991  

          Podle kolegy (který to dostal ode mě za úkol) tak kola 622 – 630 prý už by byly moc – takže asi stavba těch 622. Co se týče převodu tak říkal, že by bylo ideál tam dát sestikolecko a na smyk se vyprdnout – ale to se mi zdá blbé (od oka, ale možná by to stačilo), jelikož táta bude jezdit v podhůří Beskyd a taky už má 63 let, ale žádný nemohouci člověk to není, tak nevím. Ale je pravda, že doteď jezdí na peklostroji s riditky do nebes a jen s jedním převodem (viz. foto) a větší kopce stejně tlačí.

          Převody, brzdy, řídítka, představec apod drobnosti víceméně kolo dostane jaké si řeknu (vpodstatě za pár korun) – kolega je fanatik a má neomezené zásoby. Akorát sem od něj dostal za úkol sehnat nějaké kola – on by byl schopen taky nějaké dodat (i pláště), ale rád bych, aby tam otec měl aspoň trochu solidní kola, protože sám vím, jaké sem zazival pocity '' lehkostí a bezudrzbovosti'', když sem přecházel z levných alexrims na dt swiss a pak ještě větší pecky od dt.

          Tech 1500 sem myslel samozřejmě za starší kola, ale pak sem narazil, že se dáji sehnat za málo i nové (otázka jestli za něco stojí), ale i tak bych nerad dával víc než řekněme 2k, jelikož táta nájezdi prd a taky si myslím, že to ani funkčně neoceni – zkrátka bude maximálně spokojen, když se v tom nebude muset hrabat a seřizovat – jestli kola váží tolik nebo o 100 200g víc je poměrně fuk.

          0 0
          • Jakobo  

            Tak tam prdni 7r Nexus, ty 7r vydrzi dost a maji o neco vetsi rozsah. Ja mam ted na tom kole 4r Nexus a kde s tim jezdim jsou asi kopce jak v Beskydech.

            0 0
            • wego1991  

              No vypadá to zajímavě, ale na takové socka kolo to je hromada peněz. Navíc od kolegy mám možnost mít prehazku a vše okolo řádově za 100–200 Kč. Sháním jen kola vše ostatní dají jeho zasoby.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.