• Foja

    Ahoj, uvažuji o lehkém upgradu svého kola. Hlavně asi o váhové dietě. Jako jednu z prvních věcí bych chtěl udělat něco s kolama(zadní 1460g + přední 890g). Ale řeším problém s tím co tam dát. Mám 115kg a vypletena kola jsou většinou s váhovým limitem. Nejezdím nic extrémního, jen obyč XC a občas jen takové malé lehké skoky. Tyhle kola drží úplně v pohodě. Zadní kolo je asi Remerx Jumbo, dráty Sapim + Sapim strong a náboj Novatec s 10mm osou. Přední už nevím. Dokážete mi poradit z čeho ty kola poskládat v nějaké rozumné cenové a hlavně váhové kategorii? Náboje mám jasno Novatec D712Sb a D711SB a dráty nejspíš nějaké Sapim. Jen ty ráfky vůbec netuším. Díky za každou radu.

    0 0
    • Vilém  

      Ten vyhlidnutym nabam nedavam dlouhou zivotnost. Je to gramarina i mnohem lehci jezdci s nima maji problemy.

      0 0
    • Hnoj  

      Jestli tam dáš náboje Novatec D711 a D712, tak v tom jasno spíše nemáš. Tyhle náboje pod váhou 115kg vydrží tak maximálně jednu vyjížďku.

      Dráty bych osobně viděl na Sapim Strong, ty by měly vydržet.

      A náboje a ráfky, to je docela neznámá. Záleží samozřejmě na rozpočtu. Ráfky klidně něco jako Mavic EN521 (možná Remerx Hurry) a náboje ideálně něco s ocelovou a nebo nějakou silnější ALU osou. Superstar Switch na 9 a 10mm možná…

      0 0
    • Draw in soul  

      115kg není málo :) Moje současny kola mají 910g a 1040g (katalogově mají mít míň).Myslím,že sou na dost tuhý a odolný na drsnější ježdění či těžšího jezdce (já 95kg).Myslím,že když vemeš skoro jakejkoli ráfek kolem 500g/ks a rozumny náby,bude to s plášti ideálně aspoň 2,25 ok.

      0 0
    • mtucek 1  

      Mavic Crossmax ST by to take mely vydrzet

      0 0
      • kubad  

        měly ale ofiko limit mají nižší :D

        0 0
      • Zlatka  

        ST nanejvýše do metráku pro sporťáka a max do 110kg pro turisťáka.

        0 0
      • Hnoj  

        Maxy SX asi OK, ale zrovna nový ST fakt néééé.

        0 0
    • Jarry  

      Vážím asi o 10kg míň, po Vánocích to asi nebude pravda:-), mám kola komplet DT: 240 CL, dráty competition 2–1, 8–2, niple Pro Lock mosaz a ráfky EX 500. Na kola jsem nemusel sáhnout, kromě výměny jednoho ložiska v přední nábě po 1 roce.

      0 0
    • rbcrx9  

      Mám podobnou váhu, ráfky Alexrims DP 20 Disc, dráty DT Swiss 2mm nerez, náboje Novatec. Najeto letos přes 900 km bez centrování,jak asfalt tak terén. Jediný problém s náboji: povolovaly se upínáky, vyměněno za starý dobrý SRAM a problém je vyřešen.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.