• Richie666

    Zdravím všechny. Chci se zeptat, jaká kola (případně pouze ráfky) byste doporučili na Cube Stereo. Zdá se totiž, že ty, které jsou na RX 2010 – tedy Sunringlé Ryde XMB – nic moc nevydrží. Po třetí vyjížďce do malého terénu už pozoruju menší osmici na zadním kole.

    Nejsem žádný skokan, takže nepotřebuju, aby to vydželo všechno, ale zároveň se nechci příliš ohlížet, jestli si tady skočím nebo náhodou najedu do výmolu. Kola by to měla bez problémů zvládnout – gramy nehoním a byl bych rád, kdyby na ně byl spoleh. Díky za odpověď.

    0 0
    • MlokCZ  

      To záleží kolik chceš investovat. Buď něco ručně sestaveného a tady je výběr opravdu velký, X-12 osu ze samostatných nábojů už umí leckterý výrobce.

      Takže třeba něco na Hope.

      A ze zapletených továrních setů už dnes lze vzít také komplet stejný set a to třeba Fulcrumy Red Zone XLR.

      Já je ještě loni vzít nemohl jako komplet, neuměli loni X-12 osu. Teď už adpatér mají.

      Já vozím vzadu SXko, to je super. Ale bohužel zase k tomu nejde použít přední SXko, protože je zase jen na 20mm osu (šlo by nechat dobastlit, ale standardně to nejde).

      Tak vozím vzadu SXko a vepředu Red Zone XLR a nakonec si tu kombinaci hodně pochvaluju a nechystám se třeba vzadu měnit taky na Red Zone XLR.

      Ta kombinace dá pěkných rovných 1750g. Což na set už opravdu hodně odolných UST kol je pěkné. A 21mm ráfek je taky super.

      A pak je tu ještě možnost, kterou u Cubu používají na nejvyšší model Sterea a to Easton HAVEN. V praxi jsem je ale ještě nezkoušel.

      0 0
    • Nikovlas  

      Mám stejná kola na Cube LTD Race (teda jsou na rychloupínácích) a mám stejný pocit – osma se udělá hned. Jsem rád, že mají stejnou zkušenost i další (ne, že bych jim to přál, ale alespoň mám naději, že když si koupím jiná kola, tak třeba budou držet líp). Taky už mám vůli v zadním náboji, ale prý jsou tam průmysly, tak snad tu sezónu (cca 1000–1500) na tom dojezdím a pak začnu špekulovat.

      0 0
    • jaradal  

      Mám Cube AMS PRO 100mm s koly SUnRinglé Ryde XMB.

      S koly jsem velmi spokojený. Odjezdil jsem na nich celé dvě sezony (cca. 7000km převážně v terénu) bez nutnosti centrovat. Poprvé jsem musel do servisu až letos, když jsem zadním z boku trefil kořen.

      Při mé váze 100kg je to od kol slušný výkon, můžu jen doporučit.

      J.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.