Kliky Truvativ Firex x misky s ložisky Shimano

11 nepřečtených
  • Jojojo

    Ahoj, mám dotaz ohledně výše uvedených klik. Kliky byly na novém kole, jedná se o kliky s dutou osou a misky s vnějšími ložisky. Na kole je najetých cca 500 km a začalo to brutálně křupat (i bez záběru). Rozebral jsem a zjistil, že levé ložisko v misce normálně chodí cca 2 mm nahoru a dolů, takže je asi v háji (předpokládám, že to nebude normální chování). Vše bylo před tím dobře dotaženo (a pravidelně dotahováno), tak nevím, jestli tyhle ložiska prostě houby vydrží nebo jsem měl smůlu na blbej kus.

    nicméně můj dotaz – dají se místo origoš misek k těm truvativ použít i misky, co jsou ke klikám Shimano, např. k SLX?

    0 0
    • Jojojo  

      Zcela přesně jsou to kliky Truvativ Firex 3.0 GXP… uvažoval jsem i o výměně ložiska v samotné misce, nicméně nevím, jak dobře půjde sehnat a jestli nebude dražší než celý kliky…

      0 0
    • Evilcleaner  

      nope, nejde to, musíš sehnat gxp střed k truvativum/sramu. ten je jak origo, tak ho dělají různí výrobci. jinak 500km, no moc pěkně…

      0 0
      • Jojojo  

        Hmmm, to si mě nepotěšil :-/ 500 km a to ještě velmi slušnýho ježdění /jsou teď malý děcka, tak s nima toho člověk moc nenařádí…). Kdybych měl chuť se dohadovat, zkusil bych reklamaci, ale znám to, jak to dopadne, takže zkusím sehnat střed.

        0 0
        • Evilcleaner  

          no na reklamaci podle mě nemáš ani právo v tomto případě, záleží jak dlouho to máš, do 3 měsců by to mohlo mít smysl. bohužel je to tak že ty ložiska stojí za vyližprdel stejně jako samotné kliky…

          0 0
        • Lister  

          Chtěl jsme reklamovat vyrezlé ložisko ve středu na Kampu a neuspěl jsem. Přitom to musel být šmejd, protože na druhé straně drželo bez potíží a po instalaci nového identického ložiska mám od té doby několik let klid.

          Asi jsi měl smůlu na vadný kus nebo byla někde chyba v montáži. V každém případě nové ložisko ti asi ušetří nervy i čas.

          0 0
    • Jojojo  

      To kolo mám od března, ale nemám vůbec na reklamaci chuť, jen mě to trochu nasralo, protože takhle rychle mi nikdy žádnej střed neodešel a to jsem si myslel, že ty vnější ložiska snesou víc (teda u Shimana nemám vůbec problém…) . prostě vidím, že Truvativu se pro příště asi vyhnout.

      0 0
      • Kolonožka David  

        To nemůžeš jen takhle říct, já jsem třeba na těch stejných klikách najezdil cca 4000, ložiska občas pročistil a promazal a žádný problém. Spíš opravdu vadný kus. Je mi jasný, že se ti do reklamace nechce, ale zkusil bych to.

        0 0
        • Jojojo  

          Davide a můžu se zeptat, jakým způsobem si to přočišťoval a promazával? Přece jen to je průmyslové ložisky, žil jsem v domění, že když odejde, tak prostě odešlo a čistit/mazat ho v podstatě moc nelze…

          0 0
          • Kolonožka David  

            Já jsem z nich jehlou sundal ty manžety, pročistil třeba WD a pak namazal vazelinou. Ale ty teda píšeš, že se ti hýbe celé ložisko v misce, to by znamenalo, že bylo asi špatně nalisované, nebo v misce velká díra. Každopádně by pro tebe bylo podle mě levnější koupit nový střed a fungovat dál.

            0 0
      • Jery01  

        Měl jsem to samé… Koupil jsem nový střed, kliky dotáhl co to šlo a neřeším.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.