Kliky se v novém středovém náboji netočí hladce

10 nepřečtených
  • Mufi

    Instaloval jsem do 68mm domečku střed Shimano Ultegra SM-BBR60 a poté dovnitř vložil kliky natřené vazelínou která přebývala v tom středu.

    Klika tam nešla úplně hladce, musel jsem jí tam lehce doklepávat gumovým kladívkem.

    Jenže, kliky se mi netočí úplně hladce, jde tam lehce cítit odpor, ale jenom lehce. Když jsem měl na satším MTB Sh XT kliky a zatočil jsem s nima, tak tam byl takřka nulový odpor, ale teď ne. Nic nikde nechrastí, spíše to je jakoby odpor vazelíny (asi), ale přesto mi nedá se nezeptat.

    Je to u nového středu normální?

    Díky.

    0 0
    • novas752  

      Poklepani palickou je normalni, ty plastovy „vlozky“ jsou naschval udelany na ulozeni s malym presahem, aby to vymezilo jakoukoliv radialni vuli, takze to dovnitr jde trochu ztezka, obycejne staci silne prirazit rukou k ramu nebo ta palicka no.

      Pokud jsi prilis nezarval ten cerny plastovy sroub, uprostred leve kliky, kterym se vymezuje axialni vule (utahnout pouze zlehka rukou a az pak stahnout kliku na osu dvema imbusama), tak no nejspis bude jen odpor novyho neochozenyho systemu a velmi brzo to zmizi.

      0 0
    •  

      ano..tak to byl také můj první dojem po instalaci HT II (SLX) – střed šel hodně ztuha-oproti klasickým zapouzdřeným středům se čtyřhranem..sa­mozřejmě jsem si dal pozor, abych nepřehnal axiální sílu (plast šroub-levá klika) na ložiska.

      PO najetí cca 500 km se ložiska zaběhla a v pohodě.

      Na inbusy pozor-dotahovat s citem a postupně-střídavě jeden-druhý

      0 0
      •  

        máš zafrézované dosedací plochy pro „domečky " ložisek“ na středové trubce?

        0 0
    • jIrI___  

      U HT2 mi to příjde jako běžná věc.

      0 0
    • Georrge  

      Trochu se přiživím. Lisoval jsem svůj první pressfit (na shimano), možná jsem to při lisování trochu přetáhl a osa se netočí úplně hladce, má cenu do toho vrtat, snažit se to nějak uvolnit, nebo je to zničené, nebo to nechat a ono se to časem zaběhá?

      0 0
      • Vilém  

        Jak clovek pretahne lisovani, aby se hur tocila osa? Jak jsi to tam lisoval?

        0 0
        • Georrge  

          Přípravek na to nemám, takže hliníková deska z jedné strany, hliníková deska z druhé strany, šroub skrz a utáhnout. Osazení ty desky samozřejmě neměly, přišlo mi že pressfit mají opěrné plochy a tak není potřeba, že to na ložiska tlačit nebude. Jediné co mě napadá je, že jsem to ke konci zbytečně moc utáhl, vzhledem k tomu že je to z plastu.

          Teď mi dochází že to nebyl můj první pressfit, kdysi jsem lisoval jednu GXP osu, stejným stylem a točila se hladce, asi jsem ji tolik nezarval…

          0 0
          • Vilém  

            Tak pokud jsi to tlacil za domecky lozisek, eventuelne za vnejsi krouzky, tak se nemuze nic stat. Proto ten dotaz na souvislost mezu lisovanim a chodem osy.

            0 0
            • Georrge  

              Tlačil jsem to za ten vnější plastový kroužek, co jsem koukal tak na něho dosedají i k tomu přímo určené přípravky, takže by to problém být nemusel. Ale proč jde ztuha nevím, tak zjišťuju jaké tu s tím lidi mají zkušenosti :) jinak kliky tam šly docela v pohodě, stačilo trochu klepnout a šly skrz.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.