Klepání tlumiče nebo něco jiného?

16 nepřečtených
  • arcco

    Zdarec, ještě než dám kolo do servisu (jak nerad) chtěl bych znát váš názor. Od dubna jsem vlastníkem fulla, najeto 1800km, ale v poslední době se z kola (oblast tlumiče) při rychlejší jízdě terénem a dole kopcom ozývá nepříjemné klepání-děs. Pátral jsem po vůlich v uchycení tlumiče-vše dotaženo. Hlavní čep (po reklamaci) je už taky ok.Tlak neuniká, olej neteče. Závada se objevila sama od sebe. Jedná se o RS MC 3.3, foukám 90–100psů Při váze 77–80kg

    Díky.

    0 0
    • Windblow  

      nevím, jaké máš kolo (systém odpružení), ale 100psi je dost málo, může to být doraz…na svém SC Nomad foukám DHX 5 na 230psi při 82 kg.

      0 0
    • arcco  

      chjo, závidím že se tohle ještě nikomu nepoštěstilo a tudiž nemá kdo poradit…

      0 0
      • Petrs  

        No mám stejný problém s tlumičem Manitou Swinger 3 SPV (tlak cca 105PSI, bike Canyon). Cca ve 2 třetinách zdvihu kovový náraz ale jenom v hodně rozbitým terénu. Samostatné nerovnosti to bere. V progressu mi řekli že je to SPV. Oprava a po pár kilometrech znova. Při dalším servisu nic nezjistili a řekli mi že tlumič je v pohodě. Je to záhada. Myslel jsem si že je to tím SPV a dalším favoritem byl MC 3.3 ale teď to vidím na Foxe. Takže pokud někdo má nějakou radu rád jí využiju.

        0 0
    • pitos  

      Sice ti to asi nepomůže ale.Minulý týden po větším skoku,který se úplně nepovedl šel tlumič nadoraz. Hned potom ze začaly z oblasti středu(od tlumiče)ozývat pískavé zvuky.Ne moc silné ale vždy při propružení to tak lehce zapískalo. Pořád jsem na to nemohl přijít,vypouštěl tlumič,znova foukal.Už jsem ho chtěl rozebírat ale při povolení jsem zjistil že to nedělá on ale zadní stavba,čepy. Tak jsem se zaměřil na ně.Mazal,povo­loval,utahoval,no a pak jsem zjistil že to dělá jen na prostředním převodníku. To jsem si oddechl když jsem zjistil že to dělá koncovka lanka přesmykače,jak dřela o rám:) Ale bylo to nervů.

      0 0
    • default  

      Hele nechci, aby to vyznelo nejak ble, ale kontroloval jsi i ostatni veci co muzou v rychlejsi jizde klepat? Napriklad pri jizde dole kopcom to muze delat npr. i retez…

      0 0
      • Petrs  

        No trochu problém je kontrolovat něco při rychlý jízdě rozbitým terénem. V lehkém terénu a při pomalé jízdě to nedělá. Řetěz to určitě není, je to úplně jiný zvuk. A dřív to nedělalo, takže řetěz je určitě vyloučen. Je to jakoby tvrdý náraz kov na kov při každým přejetí větší nerovnosti asi ve 2/3 zdvihu tlumiče. A vůle v čepech. Nijaký viditelný vakl není.

        0 0
      • arcco  

        ne, ne, zasunul jsem sedlo skoro na doraz, upustil z tlumiče a propružoval a propružoval, je to skutečně v tlumiči.Jakoby asi 3mm mrtvý chod. Zatím vše chodí a funguje jak má, takže pokud klepání nebude nabývat na intenzitě, tak nechám rozborku až na podzim

        0 0
    • fousac  

      hm… okoukni presmyk.. tam to dokaze delat mrdnik ve spojeni s retezem…

      a jinak futra uchyceni tlumice… i setinkovy (tzn. fakt mrnavy) vule dokazou nadelat slusnej hluk…

      se pochlub, co mas za kolo… leckde to de vyresit nahradou kluznejch futer jehlickovejma loziskama…

      0 0
      • cabbage  

        to s těma ložiskama mě zaujalo, myslíš že by šly implantovat na canyona?

        0 0
      • arcco  

        s těma setinkama to myslíš fakt vážně? Setinové vložky nikdo neudělá. Hned v počátku jsem si nechal udělat vložky do otvorů kudyma procházeji upevňovací šrouby tlumiče.(0,15mm)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.