Kimball chilli omáčka s česnekem - dá se někde sehnat???

70 nepřečtených
  • djx

    Možná trochu divnej dotaz, ale je to už aspoň cca 5 let, co se běžně v Albertu dala sehnat tato luxusní chilli omáčka s česnekem – http://www.bikos.cz/…mball-s-325g (nebo tady: http://eshop.fany.cz/…op/index.php?…). Pak ale najednou z ničeho nic zmizela a od té doby jsem o ni nezavadil. Na stránkách výrobce (je to Malajsie tuším) je to hned ta první – „chilli garlic sauce“ – http://www.kimball.com.my/product.html .

    Tenkrát vypadala přesně tak jak na přiloženém obrázku, dnes (pokud se stále vyrábí, jako že asi jo), tak má trochu jinej design – viz odkaz přímo na výrobce.

    Pokud někdo víte, kde by se dnes dala sehnat, dejte prosím vědět :) Ta její chuť byla tak dokonalá, že jsem od té doby na žádnou vhodnou alternativu nenarazil… :-(

    0 0
      • djx  

        Na 100% jsem věděl, že jeden z prvních postů bude odkaz na omáčku Sriracha :)))) Tu samozřejmě znám, bereme si ji skoro každej den na „vylepšení“ oběda, je dobrá, ale chuťově je přece jen trochu jinde, a navíc nemá tu výraznou česnekovou chuť :) Jako jo, Sriracha je fajn alternativa, ale je to prostě chuťově jiná omáčka, než ta Kimball :-(

        Ještě upřesňuju, že ten druhej odkaz je blbě – to je jen chilli omáčka, ne „chilli s česnekem“ :)

        0 0
        • MnemonicJ  

          ani u jedný nevidím žádný údaj o pálivosti, jak moc vostrý to je? Co zkusit nějakej home made?

          0 0
          • djx  

            Je to ostrý tak akorát – pro člověka, co není zvyklej na chilli, bych řekl docela dost (Kimball i Sriracha), pro ostatní je to pálivý jen lehce. Rozhodně to nepřebije chuť jídla. Pro „dochucení“ si na naše obědy berem mlýnek s Trinidad Moruga Scorpion, popř Habanero, ty tomu dají grády už dostatečně i ve stopovým množství ;-)

            Jak už jsem psal – chci pokud možno někde sehnat přesně tu uvedenou omáčku – vím, jak chutná a proč ji sháním :) Většina ostatních „sweet chilli“ omáček jsou hrozný sračky, tahle byla svým způsobem opravdu výjimečná…

            0 0
            • RomanH  

              :-)

              Zrovna mam v poouzdru nardcenou Carolinu Reaper. Kazdej dej si do polivky trosku pridavam.

              0 0
            • MnemonicJ  

              já dochucuju obvykle drceným habanerem. Chtěl jsem právě vědět, jak moc to pálí, nebo čím je to výjimečný. Z chilli se dělají docela často pasty a konzervují se solí, stejně tak je to s česnekem. Mylsím že s trochou experimentování by ses mohl dobrat nějakého uspokojivého výsledku, pokud neseženeš přesně to co hledáš. Nicméně pokud to seženeš, tak dej tip kde, taky ochutnám :)

              0 0
              • RomanH  

                Tak experimentovat se urcite da, nicmene DJX to vlakno asi zalozil proto, ze mu tato konkretni omacka prisla vyladena (sam pise, ze ty jine nejsou ono). Obavam se, ze ale nepochodi, dovozce je v likvidaci, a tu omacku maji vyprodanou i na Amazonu a e-bay.

                0 0
                • djx  

                  Ano, přesně tak. Naprosto jsi vystihl důvod, proč jsem toto vlákno zakládal :) Je to skutečně kvůli vyladěnosti a chuti dané omáčky, která ani nebyla nijak drahá, a dala se jíst i „jen tak na chuť“ ;-)

                  A právě proto, že i na Amazonu jsem ji včera viděl jako vyprodanou, jsem založil tohle vlákno, jestli je fakt ještě nějaká šance, nebo vůbec… :-(

                  0 0
                • MnemonicJ  

                  jasně, to chápu, nicméně pokud jí nikdo nedováží, tak vypěstovat nebo koupit pár papriček a zkusit si jí vyladit sám mi přijde jako cesta nejmenšího odporu. Papriky mi relativně dobře rostou i za oknem a koupit česnek taky není nepřekonatelný problém. Složení snad někde mít bude, jestli má pixlu a pak už jen zkoušet ty poměry. Tím že bude naříkat jak byla dobrá si moc nepomůže, pokud si pro ní nezletí do země původu :)

                  edit: dokonce koukám, že na tom jednom webu je složení nějak zhruba napsaný: Cukr, chillies papričky 18%, kvasný ocet, česnek 6%, kukuřičný škrob, jedlá sůl 3%, zázvor, kyselina E330. tím pádem bych v tom neviděl až takový problém to zkusit, dokud nepoletí na dovolenou do Malajsie :) Nakonec možná zjistí, že si jí vytunil líp…

                  0 0
            • Mig_all  

              Proč jsou ty ostatní sračky?

              0 0
              • djx  
                1. nepálí
                2. divná mdlá chuť
                3. konzistence jak sopel
                4. hodně sladký

                Jedinou, kterou bych vyzdvihl, je zmíněná Srirachu, tak je super, i když na její chuť jsem si taky chvíli zvykal…

                0 0
            • JFtryall  

              Ja mam mix Caroliny a TMS. Staci jednou protocit mlynkem a rozsviti to kazdy zradlo. :-D bezne paliva produkce pak uz uplne neprekvapi.

              0 0
    • snas89  

      Dobrej offtopic:)

      každopádně díky a tipy:)

      0 0
    • djx  

      No, jako vím, že existujou různý obchůdky – jako třeba trafika s novinama, kterou vlastní Vietnamci – a v jedné takové jsem viděl výběr snad 40 různých chilli omáček. Pokud někdo kolem něčeho podobnýho chodíte, zkuste se mrknout, jestli tam třeba náhodou nenajdete i „tu mou“ česnekovou chilli, co sháním ;-)

      Ještě takovej detail – v Praze v pizzerkách Einstein (konkrétně kousek od IP Pavlova) – tam přesně tahle omáčka byla jako dochucovadlo u každýho stolu – tam jsem se s ní tenkrát ještě na škole poprvý setkal, což už je přes 10 let… :) Nemají ji tam třeba ještě pořád? ;) (v Praze jsem už teď jednou do roka na výletě, takže netuším)

      0 0
    • Yura  

      A co pálení řitního otvoru po chilli?

      0 0
      • djx  

        SIce to úplně nesouvisí s původním dotazem, ale budiž – ano, pálení řitního otvoru je velice nepříjemnej problém, kterej je po Trinidad Scorpionu téměř zaručenej :) A nejde jen o řitní otvor, nýbrž i o žaludek, a tato bolest se dostavuje někdy již v odpoledních hodinách, někdy až navečer, a někdy vůbec (!!!). Doteď jsem nepřišel na to, co na to má vliv. Určitě množství, ale někdy je ta bolest fakt velká a někdy vůbec, a vážně netuším, proč ;-)

        Někteří kolegové tvrdí, že tímto vůbec netrpí, a já nevím, zda jim to věřit, nebo ne :-)

        0 0
        • Yura  

          Zejmena pak kdo ma nejake hemeroidy nebo nejakou fisuru. To musi byt teprve zazitek. :)

          0 0
        • MnemonicJ  

          jo, veškerý popsaný projevy bych asi pochopil, potom co jsem se účastnil (naštěstí ne aktivně) ochutnávky nějakých šílených koncesntrátů s pálivostí 6-asi 9 mil SHU. Týpci co to v hospodě zkoušeli si na bolení a křeče žaludku začali stěžovat docela záhy po pozření, ale je pravda, že proti tomu je Scorpion ještě docela hodnej :)

          0 0
      • Mig_all  

        Otázka za milion, je to teda zdravé se tímto ládovat nebo ne? Ja jsem chilli nikdy nejak moc nemusel ale ted tomu zacinam prichazet na chut. Ovsem kratkodobé prijemne pocity na chutovych poharcích vystridaji celkem pravidelne dost neprijemne dlouhodobejsi pocity palení až bolesti v žaludku a to mi uz nepripada moc ok!?

        0 0
        • djx  

          Jo, s tím taky bojuju a vadí mi to (ty bolesti v žaludku). Řeším to tak, že si toho chilli dávám fakt rozumně. Tu hoříci hubu během jídla bych přežil, ale ty další následky jsou daleko horší, tak se holt snažím to dávkovat s rozumem ;-)

          Jinak chilli zdravý prý docela je… :)

          0 0
          • Yura  

            Nejak me unika potreba lidi, aby jidlo palilo tak, ze neciti zadne jine chute, jen paleni v hube? Lehce ostrejsi, pikantnejsi chut, kdy muzu ale stale vnima i ostatni chute. Slanou, sladkou apod. super, ale abych si znecitlivel celou drzku a mel pocit, ze zvykam nejakou hmotu, ktera pali jako prase. To me fakt hlava nebere..

            0 0
            • Delkim  

              proto byl za socialismu v hospodách guláš často dost pálivej, přebilo to „chuť“ staršího masa :)))

              já ještě snesu trochu feferonky do těstovin (Aglio olio e peperoncino), ale jak bych se měl u jídla potit tak mi to přestává dávat smysl

              0 0
            • RomanH  

              Nemas tak docela pravdu. Treba ta moje Carolina Reaper je v puse par vterin sladka, palivost pak prichazi pozvolna ze zaludku, az Ti zpetne zacne trnout jazyk.

              0 0
              • Yura  

                V cem nemam pravdu? Ja pisu o nejake tvoji carolina reaper? Ja pisu obecne o zradle, ktere pali tak, ze ani nepoznas co v tom jidle je..

                0 0
                • RomanH  

                  No prave s tou Carolinou (momentalne nejsilnejsi paprickou na svete) Ti ani tak nepali huba (ano, jazyk trne, ale chute vnimas), jako nasledne streva. Bavim se samo o koreneni jidla, ne o pojidani papricky jako takove.

                  0 0
            • djx  

              Tady nemohu než souhlasit :) Mám rád, když jídlo dostane díky chill pořádnej říz, ale musím furt cítit ostatní chutě, jinak je to o ničem. Když to člověk přežene, je pak úplně jedno, co jí, když už vůbec nic necítí :))

              0 0
            • fargo.  

              Plně souhlasím.

              0 0
    • satch  

      kdysi jsem nakupoval něco tady www.paliveomacky.cz Pořád to funguje, tak třeba si něco vyberete taky.

      Koupil jsem jich tenkrat asi 5, ale co člověk to názor na chuť, takže to chce vyzkoušet a aplikovat s rozumem :-)

      0 0
      • djx  

        Super odkaz, díky :)))

        0 0
        • satch  

          vybíral jsem tenkrát pro taťku. Původně byl rozvoz po Brně zdarma, ale jak jsem se díval, už to neplatí. Jinak Sriracha je taková výchozí pozice pálivosti pro srovnání, ty silně pálivý byly už hodně a musela toho být fakt jen trocha. A ty chutě to chce fakt vyzkoušet. Některý nám vyloženě nesedly, jiný ok a to jsem vybíral podle hodně kladných ohlasů…

          0 0
          • RomanH  

            Ja zkousel na chlebu tuto 666 Namazanej chleba jsem pak zajedl jablkem a v danou chvili to bylo OK. V noci me to pak ale probudilo (krece) a poradne prohnalo :-)

            0 0
      • dan001  

        Některé názvy a popisky mě dostaly

        The Hottest Fuckin' Sauce :-)

        0 0
    • Nanana2  

      To je úplná telepatie, ty mi mluvíš přímo ze srdce (pardon že tykám). Zrovna po ní pátrám na internetu, po tom jak strašnou chuť jsem na ní dostal. Ani já nikdy nenarazil na stejně dobrou, kimball je opravdu neuvěřitelně lahodná. Souhlasím že to měli v pizzerii Einstein, tam jsme to objevili my, v té době nás všechny tak unesla, že se přiznám (už je to snad promlčený protože je to hodně let zpátky) že se nám tam ta omáčka nějak zakutálela do tašky, kapsy nebo už nevim kam :D Zkrátka jsme ji pak měli pořád doma, nejlepší byla na pizzu, špagety ale i ke všemu ostatnímu. Úplně povznesla jídlu chuť a ta vůně. To je prostě balada. Vím že jsme ji kupovali myslím v Bille, ale už je to dlouho, naposledy jsme měli slušnou alternativu taky z Billy, ale už zas nevim ani jak vypadala, snad ji budou ještě mít, teď taky pláču když tu čtu co čtu a nikde ji nencházim. Ještě jdu pátrat. Mějte se

      0 0
      • Nanana2  

        Ta náhrada z Billy je tahle . Ta ujde.

        0 0
        • Vilém  

          Mam neblahe tuseni, ze uz v Bille nebude. Kupoval jsem ji tam taky, doma jsme ji davali skoro do vseho a ke vsemu, ale posledni cca 2 mesice uz ji proste nemaji.

          0 0
          • Marskatin  

            podívám se ještě doma jednou, ale mám pocit, že ji běžně kupuji v albertu.

            0 0
      • sodek  

        se to nějak blbě zařadilo

        0 0
      • Vilém  

        Sice mam tesco, oproti Bille, trochu z ruky, ale aspon neco. Diky za nasmerovani.

        0 0
        • MnemonicJ  

          musím si to taky koupit, jestli je to takový zázrak :)

          0 0
          • Vilém  

            Nevim jestli zazrak, nemam moc s cim porovnavat. Nesedi mi takove ty macky ve stylu golden boat, ktere maji konzistenci jak sopel, tak jsem zkusil tuto a jak pisu, vcelku nam doma sedla. Proto bych ted nerad hledal nejakou nahradu.

            0 0
            • MnemonicJ  

              no zkusím, za ty prachy není asi co řešit :) Spíš jsem to už dřív psal, že se mi skoro jeví lepší cesta to vyrobit doma sám, ale to je možná jen moje domněnka, možná je ta chuť opravdu tolik nezaměnitelná, což snad brzy zjistím…

              0 0
      • Vilém  

        Takze potvrzuji, ze ji Tesco ma. Sice jsem tam asi 20 minut bloudil, ale pak jsem ji nasel zastrcenou vzadu v regalu, z ulicky nebyla videt.

        Diky.

        0 0
    • wilda81  

      Je takový problém namíchat si sám? Ve složení nevidím nic speciálního: Cukr, chillies papričky 18%, kvasný ocet, česnek 6%, kukuřičný škrob, jedlá sůl 3%, zázvor, kyselina E330.

      0 0
      • TeryPV  

        Přesně, tohle si normálně vyrábím doma sám z vlastních papriček :)

        0 0
    • xtonda  

      Pod dojmem tohoto vlákna jsem zkusil zmíněnou Sriraja Panich z Tesca viz https://www.bike-forum.cz/…nekde-sehnat#… ve variantě HOT (ne STRONG HOT jako na obrázku)

      Více mi ale zachutnala Sriracha Sauce od Marks&Spencer viz foto, i když je to stejný typ omáčky, tak se docela liší. Neznám tu původní Kimball, ale i tak to dávám jako další tip na vyzkoušení.

      Každopádně jen v tom Tescu mají Sriraja/Sriracha omáčky od několika dalších výrobců a několik dalších chilli omáček s česnekem, takže možností ke zkoušení je spousta.

      0 0
    •  

      má někdo ochutnanou tuhle omáčku ?

      http://www.my-chilli.eu/…ied-tomatoes

      0 0
      • nomecz  

        měl sem malej vzorek a je fakt supr

        0 0
        •  

          já jen že si ji du dneska vyzvednout jestli jsem nekoupil zajíce v pytli:-)

          0 0
          • Blunderbuss  

            To se ptáš brzy!:-) Dej pak vědět jaká je. Také uvažuji, že bych ji zkusil.

            0 0
            •  

              jo:-), ještě jsem k tomu objednal toto cibulové chutney a hořčicová omáčka s medem

              0 0
    • jecnak  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • roman 3D  

      kde se dá sehnat Sriracha s koutem?, už mi dochází a nikde nemůžu sehnat

      https://omacky.heureka.cz/…macka-740ml/#…

      0 2

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.