Kde nejlépe koupit novou helmu na MTB v Luhačovicích nebo Zlíně?

19 nepřečtených
  • cevepe

    2 roky jezdím bez helmy a pořád se rozhoupávám si ji koupit. Jo i já v ní vypadám jak idio#, ale to já jsem, když jezdím bez ní.

    Který obchod ve Zlíně či Luhačovicích byste doporučili? Hledám obchod, kde poradí, kde helmu odzkouším a celkově, kde bude velký výběr helem, abych se v helmě cítil dobře.

    Díky moc za rady.

    0 0
    • KoudakT  

      Přítelkyně si kupovala v Intersportu v Malenovicích. Nevím teda, s čím bys chtěl radit, moc si nás tam nevšímali (jen se přišli zeptat, co potřebujem a když jsme řekli, že si odzkoušíme helmy, nechali nás), ale výběr byl slušný a o ten jde především. Stejně potřebuješ jenom vědět, která helma ti sedí nejlíp na hlavě a k tomu potřebuješ co nejvíc helem na prodejně.

      Když tak bych zkusil ještě prodejnu KCK (Force) kousek dál, směrem na Otrokovice (jede se tam zezadu).

      Prodavač ti maximálně bude nutit ptákoviny, jako MIPS…

      0 0
      • Bruca  

        Se nediv, že vás nechali helmy v klidu zkoušet. Není u toho moc co pomoct. Sedí – nesedí. Jenže půlka chlapů a většina ženských neřeší, jestli sedí, ale jestli jim stajluje s kolem a zbytkama hadriku a kolem. A s tím pomoct nejde :D

        Manželka v intersportu dělá, já se tam taky občas objevím u kol, ale k helmam se taky moc nehrnu. Fakt na tom není moc co poradit ;-)

        0 0
        • Japhy  

          A jak se smiřuješ se sortimentem a cenotvorbou? Posledně jsem v Intersportu třeštil oči nad Scottem s Acerou 3×9 a nějakou prastarou pružinovkou za skoro 20k. Pan prodavač mlel nějaké mantry o tom, jak si člověk musí připlatit za švýcarskou kvalitku a že Acera a Alivko jsou vlastně skoro to samý jako XT, jen o pár gramů těžší. A že je to super kup. Že těm lidem není líto těžce vydělaných peněz…

          0 0
          • kolond  

            Když tomu nerozumí a podstatný parametr výběru je jak kolo vypadá.

            Já jsem za pár roků co jezdím něco pochytil, ale neznám rozdíly mezi jednotlivými komponenty z různých roků a značek.

            viz třeba brzdy: mám M596 (rok 2012) velká spokojenost.

            teď jsou na kole stejné značky ve stejné cenové kategorii BRM396 a Avid DB1.

            Já mám přilbu z Lidlu. Lepší než nic.

            0 0
          • Bruca  

            tak to asi ale nebylo ve Zlíně, tam ti klidně řeknou, že je to předražený šunt (myslím teď scotta na aceře za 20) ;-)

            brácha si tak kupoval v Kroměříži ve Vodní nějakého Kellyse TNT na Aceře snad za 15 tisíc (nedal si říct), kupodivu to funguje docela solidně, aspoň s jeho nájezdem kolem 2 tisíc za rok 50/50 silnice/les

            upřímně řečeno, ona i ta Acera nebo Altus svou práci odvede. je to „gumové“, pro někoho zvyklého na Deore a výš je to pomalé, plastové a fuj, ale práci to člověku, který najezdí tisícovku kolem komína, odvede. a to je drtivá většina těch, co potkáš na mtb na cyklostezkách, jak jedou 10 kilometrů, dají pivo a jedou zpět.

            ale uznávám, že toto je názor, za který tu běžně padá trest smrti :-D

            takže za sebe mu radši ukážu genesise na stejném osazení třeba za polovinu, protože mu udělá úplně tu stejnou službu. nebo to stejné o řadu výš, ale pořád levnější než toho skoťáka.

            upřímně řečeno – padám smíchy třeba u letáku z Hervisu a jejich „místocen“. protože aspoň u kol jsou to fakt neskutečné plečky.

            co se týká cen – neřeším – každé zboží má svého kupce. „normálně“ dělám v papírnictví, řadu naprosto stejných věcí máme třeba o třetinu až polovinu levnější než v obchodě o 500 metrů vedle. ale někteří jdou tam a někteří k nám. je to jejich volba a jejich peníze.

            u manželky v práci jsem jen na brigádě, na výpomoc se skládáním kol a servisem v sezóně, případně vybalování zboží a úklid, takové „děvče pro všechno“

            0 0
          • KoudakT  

            Tak pro kolo bych do Intersportu asi nesel. Ale helmy tam meli v pohode, v podstate za internetove ceny a hodne velky sortiment. Byl jsem spokojeny a moja taky, az jsem ziral, ze si zkusila vsech 10 helem, co jsem ji nacpal na hlavu :)

            0 0
        • KoudakT  

          Ja to tak i myslel.

          Ale prosli jsme toho vic a jeden kolik na to sel pres pocet otvoru a pritomnost MIPS s tim, ze bude sedet kazda helma kazdemu, jen si doma mame seridit reminky. Tak jsme mu podekovali a sli, no :)

          0 0
    • pajusb  

      Pod jiznimi svahy kousek od Lidlu ve Zline, je obchod s cyklo. Je to ve dvore trosku zastrcene.

      Pan je velice ochotny a hned je ti jasne, ze vi o cem mluvi. Otazka je, jestli chces helmu, nebo kvalitni helmu. Pokud to prvni, tak si zajdi do obchodaku.

      0 0
      • Bruca  

        Myslíš batman-bike směrem na mladcovou nebo něco na jižní svahy?

        K batmanovi chodím, pan je opravdu moc hodny

        0 0
    • Tencovozikmin  

      Ve Zline je toho dost,staci pohledat. Jinak treba jeste Otrokovice EUROBIKE.

      0 0
      • Bruca  

        Tam jsem byl dvakrát. Poprvé, když mi rupnul drát a potřeboval jsem vyměnit a precentrovat. To byli vcelku hodní, za hodinku bylo hotovo. Jen mi kromě drátu vyměnili i duši. Za nějakou starou (měla jinde nalepené flastry). To jsem zjistil o dvacet kilometrů dal, když mi na předním v zatáčce usla a málem jsem si rozbil hubu. Už jsem se tam nevracel, nebyl čas.

        Podruhé jsem potřeboval docentrovat kolo, protože se mi nevešel ráfek mezi brzdy. Aspoň nouzové. „Stavte se za 3 týdny, bude to stát 200“. Tak jsem si tam koupil centrklic za stovku a před prodejnou to za 5 minut poladil.

        Ale to bylo ještě, když jsem měl favorita. Teď už si zajdu k manželce a slohnu si tam centrovaci stolici :D

        0 0
        • Tencovozikmin  

          No jo no,na starem kole zacnes docentrovavat a prdnou ze dva draty a je vymalovano,misto peti minut hodina prace a to neni vsechno co se muze na takovem priblizovadle stat. Na takoveto centrovani me staci taky centrklic. Ale rec je o helme!!

          0 0
          • Bruca  

            nezlob se, vím, že je řeč o helmě. psal jsem to ke zkušenosti s eurobikem.

            já tehdy potřeboval jen zcentrovat nahrubo, abych mohl pokračovat. žádnou piplačku na půl milimetru

            0 0
    • cevepe  

      Tak nakonec se mně nejvíce líbil Intersport. Největší výběr. Vybral jsem si Author Root helmu. Zatím jsem ji nekoupil, ale zvažuji to.

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Hlavne aj dobre sedi na hlave. Zvazujes co?

        0 0
        • Ricci  

          Zvazuje, ci investovat do svojej hlavy alebo nie :-)

          0 0
          • cevepe  

            Zvažoval jsem jen 1 den. Musel jsem projít další obchody, abych si byl helmou 100% jistý. Nakonec jsem se ale vrátil zpět k Authoru Root, kterou jsem vzal. Seděla na hlavě ze všech nejvíc.

            Jenom neměla ve předu síť proti většímu hmyzu :D

            0 0
    • Luigi1  

      Emseko bike

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.