kazeta Sunrace 10-46 - možnost montáže

9 nepřečtených
  • Jenda

    Definitivně mi došla trpělivost s OneUp rozšířením kazety abych měl shimano 11sp s rozsahem 10–46. Nejsem schopnej to vyladit, aby to řadilo k úplný spokojenosti a ani odstupňování není nic moc. V podstatě by se mi líbila odstupňováním kazeta Sunrace 10–46, ale to by zas znamenalo sehnat XD ořech a na něj pak navíc bastlit adaptér. Když se dívám jak to celé pasuje dohromady, nabízí se otázka, jestli ta Sunrace kazeta nejde dát přímo na" OneUp ořech":https://int.oneupcomponents.com/…s/minidriver Nezkoušel jste to někdo, nebo nenašel jste někdo o tom informaci? Už mě nebaví za nemalý peníze prošlapávat slepý cestičky :-)

    0 0
    • novas752  

      Viděl si někdy XD ořech? :) Ne, nejde to, XD kazeta se dotahuje na závit na vnějšku ořechu cca uprostřed. OneUp ořech je pouze zkrácený HG ořech, závit je tam vnitřní pro stahovací dutý šroub jako klasický HG kazety.

      0 0
      • Jenda  

        XD ořech jsem viděl a taky jsem si prohlídnul návod na instalaci té Sunrace kazety. Když sena to podíváš, tak na XD ořech navlíkají něco, co je v podstatě kratší HG ořech a přijde mi že nejmenší 3 pastorky jsou z jednoho kusu, aby se opíraly už o drážky HG ořechu, tedy stejný systém jak OneUp, jen je tam rozdíl, že zde stačí normálně dlouhá závěrná matice, zatímco OneUp ji má dlouhou. Proto se tou myšlenkou vůbec zabývám.

        Ale asi je to taková ptákovina, že to nikdo nezkoušel a jediná cesta je to buď vyzkoušet a nebo napsat přímo do Sunrace a poprosit je o rozměry.

        0 0
    • nomecz  

      a není jednodušší se na všechny tyhle pokusy vy**t a koupit normální XT 11–46 kazetu ? je ten 10z fakt tak zásadní ?

      0 0
      • novas752  

        Je to 10% rozdíl, pro stejnou max rychlost můžeš mít cca o 2z menší převodník = nejlehčí převod bude lehčí…

        0 0
        • nomecz  

          já si to spočítat umím ale když vidím všechny ty kombinace tak mi to přijde jako nejrozumnější řešení, hlavně když sunrace kazety jsou pověstné tím jaké je to bláto …

          0 0
    • embi  

      A nebo koupit idealni kombo XD orech + 10–42 kazetu Sram?

      0 0
      • novas752  

        Taky možnost. Jednoduchá, spolehlivá, ale furt nic extra rozsah.

        0 0
      • Jenda  

        to už by mě nevyšlo o tolik dráž předělat na 1×12 shimano ;-)

        Jinak, ano, řeším trochu kokotinu, ale prostě mám puzení to tak udělat.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.