• Rk880910

    Dobrý den všem. Chtěl bych všechny, kteří tomu trochu rozumí požádat o radu. Mám silniční kola Mavic aksium a na nich kazetu sh105. Kazeta má celkem znatelnou vůli, jako by ořech měl menší průměr než má mít nebo kazeta větší než má mít. Matice je dotažená na max, takže po ořechu se nekloužou, ale jednotlivá ozubená kolečka po sobě. Tak nevím jastli je to naschvál z nějakého důvodu který neznám…? Měl jste někho podobné potíže?

    0 0
    • Vilém  

      Nema na mavic orechu byt duralova podlozka pod kazetou?

      0 0
    • Singlespeed  

      Tělesa kazety silničních Maviců jsou o nějaký milimetr delší než je obvyklé a to proto, aby se na teleso s drážkami typu Shimano dala nasadit širší kazeta s většími roztečemi pastorků typu Campagnolo. Tak to mám na kole já. Tuto kazetu vyrábí třeba Mavic nebo se dá udělat přepodložkováním Shimano kazety. Při použití běžné kazety Shimano nebo Sram se vůle vymezí podložkou přiloženou ke kolům výrobcem.

      0 0
      • Rk880910  

        děkuji za radu. pokusím se sehnat ještě jednu podložku a vyzkouším to se dvěma. Ale stejně si myslím že to nezabrání klouzání ozubených kol po sobě. Napadlo mě ještě jestli nemám špatnou kazetu, zda na campu jde hodit šimano a opačně ale to sem se dočetl že je volovina, takže pak už jen zbývá to že je v haji kazeta, vymačkaná… ale je skoro nová a ta vůle je tak velká že pochybuju o tom že by se tak rychle vymačkala. :/ prostě nějak nevím čím by to mohlo být.

        0 0
        • Singlespeed  

          To, že zůstanou pastorky volné se stává taky tehdy, když je nejmenší pastorek omylem nasazen nesprávně a nezapadá do těch správných drážek. Pak to nejde utáhnout závěrným šroubem a jednotlivé pastorky zůstávají volné.

          0 0
        • kubad  

          tohle opravdu problém nebude viděl bych problém v montáži

          0 0
          • Rk880910  

            myslím že v montáži nee, ale splést se muže každý. Tak kde se při montáži mohla stát chyba? :)

            0 0
            • Singlespeed  

              Doplň ještě jednu tenkou podložku z vnitřní strany, pečlivě nasaď nejmenší pastorek, utáhni závěrný šroub a můžeš jezdit. Jinak, volné pastorky ničemu nevadí, taky se mi to stalo, když jsem po novém roce vyměňoval výplety za jiné a dával o jeden pastork míň. Jen to při jízdě vesele rachotilo. Kilčo jsem s tím objel v pohodě :-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.