Kazeta Garbaruk 11-52 (12s) na HG ořech - dotaz a zkušnosti

13 nepřečtených
  • Jiřina1

    Dobrý den, chystám se koupit na MTB karbonová kola Bontrager, která mají náboj s HG ořechem. To v kombinaci s 12-ti rychlostní kazetou znamená dost omezený výběr, pokud člověk nechce low-end. Jedna z možností je kazeta Garbaruk 11–52 (https://www.garbaruk.com/…mano-hg.html?…), u které výrobce uvádí kompatibilitu jenom s řazením Shimano. Znamená to, že s přehazovačkou Sram GX, kterou mám na kole teď (kazeta SRAM XG-1275 Eagle 10–52), mi to fungovat nebude a měl bych raději vyměnit ořech HD na nových kolech za XD?

    Jakou máte obecně z kazetami Garbaruk zkušenost?

    0 0
    • mech1  

      12sp Shimano a Sram se nechá kombinovat.

      0 0
    • drhor  

      Kazeta garbaruk, gx AXS, kliky gx, řetěz Shimano, chodí naprosto bez problémů.

      2 0
    • bathed  

      Na Garbaruku vozím GX ASX. No problema! Akorát teda problémy byly, když jsem tam měl XT řetěz (Pravda – bylo to ještě s hazkou XT…). Ale po nahození SRAM (ani nevím – GX?) se i ten set Garbaruk + XT hazka zklidnil. Domnívám se, že Sram retiazka má o nějakou tu setinku širší články oproti Shimanu a taky je trošku ohebnější. Zkrátka Shimano řetězy si s Garbarukem kazetou moc nepovídají.

      Jinak za mě: máš-li možnost, tak bych HG ořech vyhodil a dal buď ten zmíněný XD, ale spíš MS, protože pokud teda nepůjdeš do Garbaruku, tak u Shimana je obecně víc muziky v kazetách za míň peněz než u Sramu.

      1 0
      • Kouba_2005  

        Asi jak komu. Kazeta Garbaruk, kliky GRX, řetěz XTR, řazení AXS – chodí to luxusně.

        Ty máš ale řazení od Mitsubishi, koukám, tak to možná bude tím :-D (ano, vím, že je to překlep)

        1 0
        • bathed  

          woe! Překlep :-))) … a jinak ty řetězy, to jsem řešil i tady a tady jsem se dostal k radě, že Sram je zkrátka schůdnější. Držím se toho.

          0 0
      • Jiřina1  

        Zatím jsem zvažoval XD ořech, musím zjistit, jestli by tam šel. Je to investice navíc, ale zase bych na něj mohl dát současnou kazetu Sram XG-1275 Eagle, kterou mám novou.

        Garbaruk podle několika názorů je kazeta OK, za mě ne zrovna levná, jestli 10 nebo 11 zubů na nejmenším pastorku, je skoro jedno, má to zajímavější počty zubů: 11–13–15–17–19–21–24–28–32–37–44–52 oproti 10–12–14–16–18–21–24–28–32–36–42–52 na XG-1275.

        Na ten Microspline mrknu, co za kazety se dá sehnat.

        Díky!

        0 0
        • indet  

          Myslím že cenově i kvalitativně bude kazeta XT lepší jak GX , ale pokud ji máš a seš s ni spokojený tak je asi zbytečné utrácet 2300Kč za Shimano.

          1 0
        • Kouba_2005  

          Záleží, kolik a jak toho najezdíš a za jak dlouho tu kazetu ojedeš. Když už kazetu máš, tak dokoupit ten správnej ořech je otázkou tak 1500–2000Kč. Kdybys koupil Microspline ořech, tak k tomu připočti kazetu ať Shimano nebo Garbaruk. Dlouhodobě ale vychází finančně všechno líp než Sram :-)

          Co to je za kola? Kovee Elite 30?

          1 0
          • Jiřina1  

            Kola mi zařizuje známý, který si je chválí (kvalita, vlastnosti, poměr cena/výkon), myslím, že to jsou zmíněné Kovee Elite.

            0 0
            • Kouba_2005  

              Mám je už skoro dva roky a zatím žádný problém, i když rozhodně nejsem peříčko :-) Žádný pekla s tím ale nejezdím, na to se moc bojím. Za 17tisíc včetně MS ořechu mi to přišlo fajn a zatím jsem spokojen.

              1 0
    • opicca  

      Ahoj, máte někdo zkušenost s NX hazkou a NX řazením a touhle HG kazetou?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.