Kazeta a řetězy (opotřebení)

8 nepřečtených
  • rider

    Vozíte kazetu z řetězem do roztrhání , nebo měrkujete a točíte řetězy aby se vše opotřebovalo „stejně“ a vydrželo to dýl?. Já teď zkoušim točit na 9kový kazetě Sram PC 53, PC 73 a nějakej Sram, a čekám jak (a po kolika km)to bude odpadat, tj hledám řetěz s dobrou výdrží a taky bych aby kazeta vydržela co nejdýl. Zatím mají dohromady 1500 a jsem na 1,4 zoubku měrky ± v % . :-)

    1. místo zatím PC73 (595km), nejlepší pocit
    2. místo PC53 (647km), hůř řadí, jinak podoba s 73

    Sram zatím jen 297km, trochu se ho bojím.., je divnej :-)

    Anketa: vozíte kazetu a jeden (1x1),či víc řetězů na ni?

    1x1
    1x
    9%
    1x2
    2x
    18%
    1x3
    3x
    27%
    5x
    45%
    0 0
    • pajasimi  

      vozim do roztrhání

      0 0
      • pajasimi  

        ještě bych měl dotaz pro zkušenější..je možný že má hmotnost jezdce zásadní vliv na vytahávání kazety/řetězu/pře­vodníků? vážim totiž nějakýc 50kg, stavim zimáka, dal jsem na něj dva roky ježděný stařičký sedmikolečko (né kazeta!) (na něm ježděny jen dva řetězy pro 8000km!) a sedlo si to s 300km ježděným devítkovým řetězem a klikami naprosto bez problému..nic nestřílí, řadí jak má

        0 0
        • rider  

          to si piš že má vliv. Nandej si do batohu 50kg a zkus jet to co dřív. Uvidíš jak budeš zabírat a bude ti to hov.no platný. Tedy má to vliv pokud nejezdíš jen pomaličku po rovině. (osobní zkušenost, nejsem žádnej drobek :-)

          0 0
    • SoLaX  

      Taky sem premyslel, jestli nekaslat na nejake meneni, kdyz retez stoji tak 250,– a kazeta treba 500,– Jen si rikam, ze pak by mohli jit do kopru uz i prevodniky a to by se asi prodrazilo.. Nebo mate to nekdo spocitane, jestli se to vyplati? A kolik vam vydrzi retezu na kazete?

      0 0
    • Jirik123  

      posledni kazetu jsem menil po 9000km, mel jsem na ni jen dva retezy (deore + sram pc59), prvni jsem menil po 1800km a na druhym jsem odjel ten zbytek. musel jsem menit i prostredni prevodnik (deore). celkovy naklady na 9kkm tedy jsou 2*380 + 400(prevodnik) + 520(kazeta). priste uz budu muset menit i velkej prevodnik, ale myslim ze porad se to vyplati vic nez neustaly vymeny retezu.

      0 0
    • petebike  

      to se fakt neda rict, nekdy vydrzi kazeta 20 tisic,25 tisic (silnice) a retez tak trojku (bavim se o shimanu)

      ted k MTB,

      na praci mam kazetu ktera ma na sobe 7× retez HG70 kazeta a retez taky HG70 (samo 8spd.) doufam ze jeste tak dva retezy to snese, ale zatim to nestrily takze ready a jedu dal – v km to nevim muze to byt tak deset-dvanact tisic,

      na zavodnim kole sem mel dva roky XT kazetu – najeto cca 5000 km, a jezdil sem retezi HG73–93, CCA 600–800 km na retezu a nestrilelo to, takze tam bylo tak 7 retezu…do ted to jezdi…

      jeste dodam porad jedny prevodniky, a merim to merkou na retez…

      0 0
    • Rokro  

      Jezdim kazetu Alivio, 8mi kolecko. Prevodniky taktez, ale jen trikolecko :-) Mam tam asi sestej retez IG51, byl tam jeden nebo dva CZ a jeden uznevimjakaznacka. Retez obcas umeju (malokdy), o neco casteji ho namazu. Kdyz uz mam pocit, ze by mohl byt vytahanej, tak ho zmerim merkou, a vetsinou vytahanej je. To nastava tak cca po 800km. Kupodivu navej retez na kazete jeste nestrili. Nejaky opotrebeni prevodniku zatim o sobe taky nedalo vedet. Tak asi ty retezy menim vcas. A jsem setrilek, takze vytahanej retez hezky vyperu, vysusim, namazu, a schovam. Mam utkvelou myslenku, ze az dalsi novej retez zacne na kazete strilet, tak zacnu tocit zase ty starsi vytahany retezy. Zatim obcas nejakej z nich pouziju na svou plecku, co jsem mel jako zimaka a na vozeni deti v sedacce (kdyz byly maly a na celopero ta sedacka nic moc :-) ) a ted tu plecku mam na popojizdky pro zmrzlinu na chate.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.